13 november 2019 door Thijs in Nieuws

In Winterberg is de eerste sneeuw van het seizoen gevallen. Gisteren viel er al wat verse sneeuw en ook vandaag dwarrelen er de nodige vlokken naar beneden. Op de webcams is weer een klein laagje sneeuw te zien. Niet zo veel als in de Alpen, maar laten we hopen dat ook de winter in het Sauerland doorzet!

Wanneer kun je weer skiën in Winterberg?

Voorlopig is de hoeveelheid sneeuw nog lang niet genoeg om weer te kunnen skiën in Winterberg. Morgen gaat de temperatuur een paar graadjes omhoog en is het gedaan met de neerslag in het Sauerland. Wanneer er geskied kan worden in Winterberg is nog niet te zeggen. Eerst moeten de temperaturen onder nul blijven om de sneeuwkanonnen te laten draaien of moet er de nodige natuursneeuw vallen. Vorig jaar kon er in het weekend van 15 en 16 december voor het eerst geskied worden in Winterberg.

Webcam Winterberg | Weer Winterberg | Sneeuwhoogte Winterberg | Snowalert Winterberg

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift op de Bremberg

Het skigebied van Winterberg is in ieder geval klaar voor het nieuwe seizoen. Onlangs zijn de eerste stoeltjes aan de nieuwe Brembergkopfbahn gehangen. Deze 6-persoons stoeltjeslift komt in de plaats van een sleeplift en verbindt de noordelijke flank van de Kahlen Asten met de Bremberg (810 m). Ook is er een auto- en voetgangerstunnel aangelegd waar je overheen kunt skiën, zodat je voortaan niet meer de ski’s hoef uit te doen om de B480 over te steken. Nieuws Winterberg 19/20: stoeltjeslift, skibrug en skihutten >

WEbcam Schneewittchen
WEbcam brembergkopf
WEbcam St. Georg schans
WEbcam Schneewittchen
Webcam Hunau


Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.