12 november 2017 door Thijs in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

Winterberg sneeuw

Ook in Winterberg is de eerste sneeuw gevallen. Vroeg in de middag begon het te sneeuwen in het Sauerland en de webcams kleuren inmiddels wit. De temperatuur ligt momenteel net onder het vriespunt, waardoor de neerslag hier voor het eerst in de vorm van sneeuw valt. In de Alpen is het momenteel nog rustig, maar hier komt later vandaag verandering in. Ook hier daalt de sneeuwgrens en wordt verse sneeuw verwacht. Bovendien staat er, met name in de noordalpen, een stormachtige wind. Morgenochtend kan er in Oostenrijk zomaar weer 30 cm verse sneeuw zijn gevallen. In Winterberg kan de hoeveelheid oplopen naar ongeveer 10 centimeter.

Wanneer kan je weer skiën in Winterberg?

Voorlopig is de hoeveelheid sneeuw nog lang niet genoeg om weer te kunnen skiën in Winterberg. Morgen gaat de temperatuur omhoog, waardoor het snel gedaan zal zijn met het laagje sneeuw in het Sauerland. Wanneer er geskied kan worden in Winterberg is nog niet te zeggen. Laten we hopen op net zo'n vroege winterinval als vorig jaar. Afgelopen seizoen kon er op 12 en 13 november 2016 al in Winterberg geskied worden. Destijds lag er in de Alpen nog vrijwel geen sneeuw, maar kleurde het Sauerland al volledig wit. Laten we hopen dat ook dit jaar de pistes in Winterberg weer vroeg geopend kunnen worden.

Schneewittchen

Winterberg

Winterberg

Winterberg

Winterberg

Willingen

Willingen

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen