12 juli 2020 door Florien in Skigebieden onder de loep

De langste rodelbanen van de Alpen maken rodelen nog specialer! Rodelen kan niet alleen overdag, maar ook ’s avonds als het donker is. Lekker op de slee naar beneden sjezen met de donkere sterrenhemel op de achtergrond. Veel lol en een groot avontuur gegarandeerd. Er liggen tal van rodelbanen in de Alpen. Van Alpine Coasters tot natuurlijke rodelbanen, waarbij je met een sleetje de berg afdaalt. Daarbij geldt natuurlijk: hoe langer de baan, hoe leuker! In dit blog heb ik daarom de langste rodelbanen van de Alpen op een rijtje gezet. Allemaal natuurlijke rodelbanen, waarbij je minstens een half uur op de slee zit. Rodelen: 5 tips om je slee onder controle te houden >

#1. Big Pintenfritz, Grindelwald

De Big Pintenfritz in Grindelwald is niet alleen de langste rodelbaan van de Alpen, maar ook van heel Europa. De baan heeft een lengte van 15 kilometer en daarbij overbrug je ruim 1600 hoogtemeters. De Jungfrau, Mönch en Eiger staan daarbij trots op de achtergrond. De tocht start bij de Faulhorn op 2680 meter en eindigt weer in Grindelwald. De Big Pintenfritz is alleen overdag geopend.

Rodelen Grindelwald#2. Rodelbaan Wildkogel Arena

Op de Wildkogel, in skigebied Wildkogel-Arena, ligt een rodelbaan met een lengte van 14 kilometer. Je overbrugt daarbij ruim 1300 hoogtemeters. De baan start bij het bergstation van de Smaragdbahn en eindigt in Bramberg am Wildkogel. De rodelbaan is zowel overdag als ’s avonds geopend en is de langste verlichte rodelbaan van de Alpen.

#3. RudiRun, Brixen

De RudiRun ligt op de Plose in Brixen (Zuid-Tirol) en is met een lengte van 10,5 kilometer de langste van de regio. Je overbrugt in totaal 1180 hoogtemeters. De baan is in tweeën gesplitst, dus je kunt de afstand ook gemakkelijk inkorten. Het eerste deel is zeer geschikt voor families met kinderen.

#4. Rodelbaan skigebied Rosskopf

Het Italiaanse skigebied Rosskopf is onderdeel van het Wipptal en beschikt over een 10 kilometer lange rodelbaan. De baan is (op dinsdag- en vrijdagavond tot 24:00 uur) compleet verlicht en daarmee de langste verlichte rodelbaan van Italië. Tijdens het rodelen heb je uitzicht op het plaatsje Sterzing.

#5. Rodelbaan Cuolm Sura

De rodelbaan van Cuolm Sura ligt in het Zwitserse plaatsje Obersaxen in het kanton Graubünden. De baan heeft een lengte van 8,9 kilometer en daarbij overbrug je bijna 900 hoogtemeters. Je start op de Cuolm Sura op 1604 meter en sleet helemaal terug naar het plaatsje Illanz op 731 meter. De baan is alleen overdag geopend.

#6. Bergkastel rodelbaan, Nauders

De Bergkastel rodelbaan in Nauders heeft een lengte van 8 kilometer. Je start op 2200 meter hoogte en sleet vanaf daar terug naar het dalstation van de Bergkastelseilbahn. Hier kun je ook de sleetjes huren. Na afloop kun je in het Bergkastel-restaurant opwarmen met een Heisse Choco. Op donderdagavond is de Bergkastel rodelbaan verlicht.

Pistebord Nauders

#7. Rodelbaan Hochwurzen, Schladming

Op de 1850 meter hoge Hochwurzen, vlakbij Schladming, ligt deze 7 kilometer lange rodelbaan. Je start bij de Hochwurzalm en eindigt bij de Tauernalm. Daarbij overbrug je 730 hoogtemeters. Veel mensen bestempelen dit als één van de mooiste nachtrodelbanen van Oostenrijk. Je kunt hier iedere avond van 19.00 tot 23.00 uur rodelen.

#8. Rodelbaan Ladurns, Eisacktal

Ladurns is een klein skigebied dat onderdeel is van het Wipptal. Je vindt hier een 6,5 kilometer lange rodelbaan. De baan start bij de Pfeifer Huisele Hütte en eindigt in het dorp. Het is een vrij gemakkelijke rodelbaan, die ook erg geschikt is voor families met kinderen

#9. Rodelbaan Elfer en Pinnis, Stubaital

Als echte rodelliefhebber kun je in het Stubaital je hart ophalen. Je vindt hier ruim 40 kilometer aan rodelbanen. De twee langste zijn de Elfer (6400 m) en de Pinnis (6190 m). Beide rodelbanen behoren tot de langste van Tirol. De rodelbaan van de Elfer naar Neustift is drie keer per week 's avonds verlicht (maandag, woensdag en vrijdag).

#10. Cosmojet, Val Thorens

De Cosmojet rodelbaan in Val Thorens sluit het rijtje langste rodelbanen van de Alpen af. De baan heeft een lengte van 6 kilometer en is daarmee de langste rodelbaan van de Franse Alpen. De Cosmojet start bij het bergstation van de Funitel Péclet op 3000 meter hoogte. Hier is het zeker de moeite waard om even te genieten van het uitzicht! Je kunt zowel overdag als ’s avonds rodelen in Val Thorens.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen