Skip to navigation Skip to main content

Met de hond op wintersport in Zuid-Tirol

De meeste wintersporters laten hun hond thuis als ze op wintersport gaan. Dat is op zich te begrijpen, aangezien je trouwe viervoeter natuurlijk niet op ski's de berg af kan. Maar toch vinden heel veel honden een vakantie in de sneeuw fantastisch. Lekker ravotten in de sneeuw, urenlang wandelen of mee met langlaufen, honden vinden het geweldig. Ik ken zelfs een hond die hele tochten op de toerski's meeging. Maar honden mogen helaas niet in elke accommodatie logeren. Wil jij met je hond op wintersport, dan is een vakantieboerderij in Zuid-Tirol een goede tip.

Logeren bij de boer in Zuid-Tirol

Al eerder schreef ik over . Hier zijn ruim 1600 fijne vakantieplekken waar je hond in veel gevallen welkom is. Vaak woont er op de boerderij ook al één of misschien zelfs meerdere honden. En hoewel deze dieren soms waaks zijn, zijn ze meestal super lief en sociaal, omdat er bijna altijd gasten op de boerderij logeren. Deze beesten zijn dus wel wat gewend, en wanneer jouw hond ook wel op zoek is naar een vriendje is de match vaak snel gemaakt.

. Hier zijn ruim 1600 fijne vakantieplekken waar je hond in veel gevallen welkom is. Vaak woont er op de boerderij ook al één of misschien zelfs meerdere honden. En hoewel deze dieren soms waaks zijn, zijn ze meestal super lief en sociaal, omdat er bijna altijd gasten op de boerderij logeren. Deze beesten zijn dus wel wat gewend, en wanneer jouw hond ook wel op zoek is naar een vriendje is de match vaak snel gemaakt.

Honden vinden wandelen in de sneeuw geweldig

. Hier zijn ruim 1600 fijne vakantieplekken waar je hond in veel gevallen welkom is. Vaak woont er op de boerderij ook al één of misschien zelfs meerdere honden. En hoewel deze dieren soms waaks zijn, zijn ze meestal super lief en sociaal, omdat er bijna altijd gasten op de boerderij logeren. Deze beesten zijn dus wel wat gewend, en wanneer jouw hond ook wel op zoek is naar een vriendje is de match vaak snel gemaakt. Ook de hond heeft vakantie

. Hier zijn ruim 1600 fijne vakantieplekken waar je hond in veel gevallen welkom is. Vaak woont er op de boerderij ook al één of misschien zelfs meerdere honden. En hoewel deze dieren soms waaks zijn, zijn ze meestal super lief en sociaal, omdat er bijna altijd gasten op de boerderij logeren. Deze beesten zijn dus wel wat gewend, en wanneer jouw hond ook wel op zoek is naar een vriendje is de match vaak snel gemaakt.

Op een boerderij van Roter Hahn in Zuid-Tirol heeft je hond ook echt vakantie. Zo heeft hij op het boerenerf alle ruimte om lekker rond te rennen en te spelen. Daarnaast kan je hond gemakkelijk mee tijdens veel verschillende winterse activiteiten zoals wandelen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen en toerskiën. Houd tijdens deze activiteiten wel rekening met het uithoudingsvermogen en conditie van je hond. Lopen in de sneeuw is vaak een stuk vermoeiender en ook de kou kan de hond parten spelen. Smeer z'n poten in met vasaline of speciale wax, zodat de sneeuw minder goed blijft plakken. Ook kun je speciale sneeuwsokken voor de hond kopen. Is de vacht van je hondje niet dik genoeg, denk dan aan een lekkere warme 'winterjas'.

Ontbijt op de boerderij

Met z'n allen skiën?

Wil je skiën op de piste, dan moet je natuurlijk wel rekening houden met je hond. Misschien kan hij een paar uurtjes alleen in het appartement of op de kamer blijven, maar hij kan natuurlijk ook mee. Zoek een fijn plekje bij een bergrestaurant en wissel elkaar af met skiën. Zo kan één iemand bij de hond blijven, wandelen en spelen, terwijl de rest een paar pistes pakt. Let er wel op dat in de meeste skigebieden honden op de piste verboden zijn. Blijf dus bij het restaurant of op de wandelpaden.

Even spelen en knuffelen tussen het skiën door

Relaxed voor iedereen

Wanneer je je hond meeneemt op wintersport, zul je je moeten instellen op wellicht iets minder skiën, maar wel heel veel plezier. Je zult merken hoeveel lol je hebt met andere activiteiten en dat je tijdens het wandelen of langlaufen nóg meer van de natuur geniet. Uren lopen door een besneeuwd bos is heerlijk voor zowel de hond als voor jou. En een middagje met een boekje in de zon op het balkon, terwijl je hond lekker over het boerenerf struint is echt zo relaxed. Kortom: met de hond op wintersport is zo leuk!

Bekijk hier de appartementen in Zuid-Tirol waar je hond ook mag logeren >
Op deze boerderijen kun je een kamer huren waar je hond ook welkom is >

Een blij hondenkoppie in de sneeuw

Op z'n buik door de sneeuw!

Kira gaat graag mee met een toerskitocht

Tijdens de afdaling wil ze eigenlijk voor gaan, maar dat mag niet...

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.