Skip to navigation Skip to main content

Een dagje skiën in de kerstvakantie?

Een dagje skiën

Die oplossing wordt: een dagje skiën. Deze kerstvakantie ben ik van plan een dagje te gaan skiën, de vraag is alleen waar? Ik heb een aantal opties voor mezelf, en bij deze ook voor jullie, op een rijtje gezet.

Indoor skibaan

De eerste optie en daarbij de meest toegankelijke is de indoor skibaan. In heel Nederland zijn wel indoorskibanen te vinden. De grootste in Nederland zijn Snowworld Zoetermeer en Snowworld Landgraaf. Beide zijn getest door blogredacteur Joeri. Lees hier de recensie voor Snowworld Zoetermeer en hier de de recensie voor Snowworld Landgraaf. Daarnaast kun je ook op een grote indoorbaan terecht in Duitsland, Bottrop.

België

Voor een echt wintersportgevoel moet je toch eigenlijk wel skiën in de 'echte' sneeuw. Het eerste en dichtsbijzijnde wintersportland waar je dan aan kunt denken is België. Daar kun je namelijk goed skiën in de Ardennen. Probleem is alleen dat er op dit moment geen sneeuw te vinden is in de Ardennen. Misschien dat het weer een beetje mee wil werken en dat we richting de Ardennen kunnen. Op dit moment dus nog geen optie, maar wie weet, volgende week misschien?

 

Duitsland

Een wintersportland dat erg bekend is bij de Nederlanders en dat ook nog eens relatief dichtbij ligt, is Duitsland. Het bekendste Duitse skigebied is Winterberg. Op het moment dat ik dit blogbericht schrijf zijn er 18 pistes open in Winterberg en ligt er 25-39 cm sneeuw. Op de afbeelding hiernaast
zie je de webcam van vandaag.

Keuze

Tsja, nu nog een keuze maken... Wat ga ik doen? Ik denk dat ik voor de laatste optie ga en een dagje ga skiën in Winterberg. Mocht dit het geval zijn dan laat ik jullie weten hoe het was! Gaat iemand van jullie nog een dagje skiën deze vakantie?

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!