7 november 2008 door Joeri in 'Skigebieden onder de loep''

Helaas laat de verse sneeuw in de Oostenrijkse Alpen nog even op zich wachten, maar niet getreurd, skiën kunnen we 365 dagen per jaar. Weliswaar niet in de Alpen, maar in de indoorskibanen. Deze maand nemen we de grootste skibanen in Nederland en Duitsland onder de loep. Deze week deel 1: Snowworld Zoetermeer.

Na een uur in de auto te hebben gezeten, stond ik te trappelen als een klein kind om te eerste meters op de ski's te maken van dit seizoen. Gelukkig was het lekker rustig en werden we meteen geholpen door de aardige mevrouw aan de kassa. Voor een uur skiën betaal je €19,50, maar dat is nog exclusief materiaal. Een kwartier later hadden we onze spullen aangetrokken en waren we helemaal gereed om de baan op te gaan.

De skibaan

De schuifdeuren door en daar stonden we dan: een vrijwel lege hal en de pisten voor ons alleen! We besloten om eerst de beginners piste te nemen om even warm te draaien. Wat meteen opviel was de wat moeilijke en ongelukkige opstap voor de liften, krap en veel ijsvorming. De lift van de beginnerspiste was eveneens zeer ijzig, voor de ervaren skiër geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat beginners hier moeite mee hebben.

De sneeuw op de beginnerspiste was perfect en ideaal voor de beginners en kinderen. De piste was helaas wel wat vlak en voor gevorderde skiërs te makkelijk, we stonden binnen 10 seconden weer bij de lift. Op het andere deel van de piste hebben ze een funpark aangelegd met de nodige jumps en pipes. Leuk voor de fanatieke snowboarder. Voor mij echter niet en we besloten de laatste piste te testen.

De piste voor de "gevorderde" skiër

Bij de entree van "piste drie" stond een bordje 'alleen voor gevorderde skiërs'. Deze piste was een stuk langer, ook waren de liften beter onderhouden (minder ijs), maar voor de gevorderde skiër nog steeds erg makkelijk. Het is een prima piste voor een skiër met 2 à 3 jaar ski-ervaring om de techniek te oefenen. Ideaal om voor de skivakantie een uurtje te gaan skiën en alvast even te wennen. Als ervaren skiër ben je echter snel uitgekeken en na een uur skiën hadden we het wel gezien.

Na het skiën waren we toe aan iets kleins te eten. De keuze was erg beperkt en niks oogde echt aantrekkelijk. Dan toch maar voor de "heiße schoko mit sahne" gekozen en een apfelstrudel. Het was te merken dat deze niet vers was en hij smaakte erg vreemd. Al met al geen aanrader om hier iets te eten.

Positief


- rustig (tenminste toen ik er was)
- ideaal voor beginners
- meerdere pisten
- redelijk groot funpark
- kwaliteit kunstsneeuw goed

Negatief


- beginnerslift ijzig en moeilijke opstap
- te klein voor gevorderden
- slecht eten restaurant

Tot zover mijn ervaringen met deze skihal. Ik benieuwd naar jullie ervaringen?

Meer informatie op de website van Snowworld >>

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen