Skip to navigation Skip to main content

Komend weekend skiën in de Ardennen!?

1049 - Komend weekend skiën in de Ardennen!? (1)

Skiën in België

Volgens De Telegraaf gaat er zo'n 10 centimeter sneeuw vallen in ons buurlandje. Mocht dit het geval zijn en de pistes gaan open, waar gaan we dan heen? In België zijn een aantal bekende wintersportgebieden, waaronder Baraque de Fraiture, Mont des Brumes en Valle de Wanne.

Baraque de Fraiture

Vanaf Maastricht is het een uurtje rijden naar Baraque de Fraiture. Het gebied ligt in het noorden van de provincie Luxemburg, vlakbij de provincie Luik. Het is goed bereikbaar, op één kilometer van de snelweg. Het wintersportgebied biedt een brede en goed verlichte piste en er zijn meerdere adressen voor skiverhuur aanwezig. Ook langlaufen is hier een populaire activiteit. De prijzen in dit gebied vallen mee. Voor meer informatie, over bijvoorbeeld de sneeuwhoogte en openingstijden kun je bellen naar 0032-80418878.

Mont des Brumes

Mont des Brumes is gelegen tussen Francorschamps en La Gleize. Hier kun je skiën op een hoogte van 530 meter. Dit skigebied wordt gezien als de beste en moeilijkste van België en heeft dan ook het meeste te bieden voor wintersporters. Het gebied heeft 4 liften, wat betekent dat meer dan 1000 skiërs per uur gebruik kunnen maken van de piste. Voor meer informatie bel je naar 0032-80785413.

Valle de Wanne

Valle de Wanne, in de buurt van Stavelot, wordt gezien als één van de mooiste natuurlijke skipistes in de Belgische Ardennen. Daarnaast is het een zeer geschikt gebied voor families. Er is een gezellig pisterestaurant aanwezig en ook zijn er mogelijkheden voor materiaalhuur. Langlaufen is hier ook goed mogelijk. Voor meer informatie kijk je op de website van Val de Wanne.

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!