Recensies Hochoetz

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Hochoetz wilt kiezen. Een recensie over Hochoetz kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Hochoetz zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Hochoetz achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 november 2018

Door: Benthe Lansink over Hochoetz

Geweldig

Elk jaar kom ik hier terug! Geweldig dorp en mooi om te skiën. Mijn voorkeur qua hotel gaat naar Jägerhof. U kunt daar altijd een praatje maken met het personeel en/of de gasten. Wilt u liever op de berg logeren? Dit kan ook bij een van de hutten boven op de berg. Er worden in Oetz ook iglo's gemaakt hier is ook de mogelijkheid om 1 nacht te overnachten. 'S avonds gaat u met het groepje dat blijft overnachten gezellig wandelen en met uw allen bij elkaar zitten om wat te drinken. De kinderen kunnen gaan sleeën om zichzelf te vermaken. Overal is ook een restaurant te vinden. Het is overal gezellig u kunt ook buiten zitten als bijvoorbeeld het zonnetje schijnt. Met de bergpas heeft u ook toegang tot alle liften. Ik vindt dit ideaal voor de jongere mensen maar ook oudere. Het is er gezellig en al het personeel is heel net. Als u geen Duits kunt? Geen probleem sommige skileraren en/of het personeel kunnen een beetje Nederlands en Engels. In het dal is er altijd wel wat te doen er zijn een paar winkels waaronder supermarkten. De restaurants zijn beneden heel erg gezellig. Ook kunt u ervoor kiezen om 's avonds te gaan wandelen dit is ook erg mooi. U kunt mooi van de natuur genieten terwijl u ook geniet van de sneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 mei 2018

Door: Saskia over Oetz im Ötztal

Leuk dorp, fijn gebied

Oetz is een leuk en best sfeervol dorpje. Het skigebied is niet groot, maar biedt eigenlijk voor iedereen wel iets. Da afdaling naar Ochsengarten door het bos is heerlijk en goed te doen voor iedereen. Het is jammer dat er geen dalafdaling terug naar Oetz is, maar als je ziet hoe veel (of weinig eigenlijk) sneeuw daar ligt, is dit wel logisch. Een dagje skiën in Kühtai is een leuke afwisseling en ook Sölden is nog prima te doen vanuit Oetz.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: L3ma over Oetz im Ötztal

Familiair, gezellig, overzichtelijk

Super kindvriendelijk gebied! Uitwijk voor gevorderden naar het naastgelegen Kühtai

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 maart 2018

Door: Roan Steenman over Oetz im Ötztal

Heel leuk dorp en goed skigebied

Je kunt hier off-piste en ik ben ook hier 98,8 km/H gegaan dus je kan veel doen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2017

Door: Fenneke over Oetz im Ötztal

mooie natuur, sfeervol dorpje

Wij waren hier met skiërs (volwassenen en basisschoolkinderen) en wandelaars en iedereen heeft zich prima vermaakt. De skischool had klasjes van max 6 kinderen en de pistes waren voor iedereen prima te doen. Wandelen was ideaal: er was in de omgeving (Oetz, Piburg, Sautens, Ochsengarten) ruim 50 km aan wandelpaden geprepareerd (de zgn. Winterwanderwege), maar de 'zomerpaden' waren ook prima te doen, waardoor we elke dag een andere, prachtige route konden lopen. Helaas kon je niet met de lift omhoog en dan naar beneden wandelen, maar op de top kon je wel een rondje doen. Zowel bovenop de berg (Bielefelder Hutte, voor wandelaars lastig te bereiken) als in het dorpje hebben we heerlijk gegeten. Oetz is een gezellig dorpje met twee supermarkten en een middeleeuwse dorpskern. Wij verbleven in Habichen, naast Oetz zonder voorzieningen, maar aan de kant van de lift en prima te doen (2 min rijden met de auto)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Andy Van de Poel over Oetz im Ötztal

Leuk kleinschalig gebied

Tof gebied voor mensen die graag rustig skiën en op tijd en stond eens aperitieven. Aangenaam om samen met de kinderen te skiën. Nooit aanschuiven aan liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 januari 2016

Door: Koenvr over Hochoetz

Klein, fijn en betaalbaar

Mooi skigebied met leuke hutten. Vrij sneeuwzeker. 1 skipass voor hochoetz en kühtai.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 maart 2014

Door: kees Gouda over Oetz im Ötztal

Heel leuk skigebied.

Leuke week gehad in de voorjaarsvakantie van 15 t/m 22 februari 2014. Fijne pistes en geen lange wachttijden bij de liften en ook voor de kinderen was het heel leuk. Fijn geskied en in de sneeuw gespeeld.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2014

Door: Marianne Melk over Oetz im Ötztal

Elk jaar weer genieten

We gaan elk jaar weer terug naar Oetz. We gaan met het hele gezin en elk jaar genieten we echt weer volop van het mooie gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 januari 2014

Door: Gilbaaar over Oetz im Ötztal

zeer gemoedelijk dorp, rustig

10 jan 2014 gaan we weeral naar oetz gezellig skigebied voor gezinnen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 december 2013

Door: Michel Veenink over Oetz im Ötztal

Heerlijk Hochoetz

Hochoetz is voor families met beginnende skiërs ideaal, overzichtelijk, niet te druk en voldoende pistes om alles te leren. Relatief betaalbaar. Wij gaan in de krokus voor de 5e keer, de kids gaan op snowboardles. De superski-pas met twee dagen Sölden is voor de wat meer geoefende skiër een aanrader, Hochoetz en Kühtai heb je als betere skiër na een paar dagen wel gezien. Voor de rest is Oetz gewoon een prima plek voor een heerlijke, relaxte, ski vakantie!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2013

Door: Renny Wiegersma over Oetz im Ötztal

Gezellig en ontspannen skigebied

In het gebied is voor elk wat wils aanwezig. Het is geen groot gebied, dus als je veel wilt variëren en tochten wilt maken, minder geschikt. Geen wachttijden voor de lift is een grote pré. Verder vond ik opvallend dat er geen kamikaze skiërs waren, wat het skiën ontspannen maakte.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 maart 2012

Door: From South Limbourgia over Oetz im Ötztal

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 18 maart 2011

Door: Anoniem over Oetz im Ötztal

Dit jaar de eerste keer te skien naar Oetz, ontzettend leuk,voor beginners en gevorderden, een goed gebied waar het goed skieeen is. De tweede dag van de voorjaarsvakantie sneeuw tot in het dal, geweldig. Leuk dorp genoeg vertier, leuke winkeltjes,goede restaurants. Volgend jaar keren we zeker terug maar dan wel in een ander appartement. Jenny

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 februari 2011

Door: Anoniem over Oetz im Ötztal

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2010

Door: Anoniem over Oetz im Ötztal

Wij zijn net terug van een week in oetz. Het skigebied is goed geschikt voor beginnende skiers. De rode pistes zijn ook voor hen goed te doen. Met mijn vrouw en dochters (allemaal 2 jaar beperkte ski ervaring] heb ik een prima week gehad. Mede gezien de mogelijkheid om ook naar Kuthai (skipas is hier ook geldig) en Solden te gaan maakt dat we misschien volgend jaar nog eens terugkeren. Met uitsluitend gevorderden zou ik naar een groter skigebied gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 januari 2010

Door: christine luza over Oetz im Ötztal

Morgen 15 jan [2010] ga ik weer naar ons geliefde oetz,kom er al 50?jaar heb er skien geleerd samen met man en kinderen.nu gaan we er heen om dat ons kleinkind er voor het eerst skien gaat leren.het is een heel gezellig en vriendelijk dorp met hele fijne mensen erg vriendelijk.de hotels zijn goed tot zeer luxe en van alle gemakken voorzien .wij gaan dit jaar naar hotel post kassl,het licht midden in het dorpje en die kerkklokken waar die mevr over schrijft in het stukje hier boven ,het hoort er gewoon bij.zal ons benieuwen hoe het er nu na zo veel jaren is verandert wat het skigebied betreft,want het is iets uitgebreider dan voor jaren terug.[we gaan wel iedere zomer 1week wandelen,in oetz]binnen nu en 2jaar is ons verteld dan hebben ze aansluiting met kuthai.allemaal veel plezier in het mooie oetztal.mischien komen we elkaar wel eens tegen.gr christine luza.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 april 2008

Door: ZN (36 jr, 10 jaar wintersporter) over Oetz im Ötztal

Pluspunten: - Goede prijs-kwaliteitverhouding. Betaalbaar. Zowel qua appartement, skipas, skiles, skihuur e.d. - Lekker makkelijk en overzichtelijk skigebied. Gevorderden hebben het na 2 a 3 dagen wel gezien, maar kunnen dan naar Solden, wat goed te doen is met auto of bus. Wij waren er eind maart/ begin april en er was veel sneeuw. Makkelijke zoekfunctie op www.oetz.at voor als je een appartementje zoekt (om rechtstreeks te boeken). Prima dorp voor het geld, wel drie minpuntjes: Minpunten: - De kerkklokken die elke ochtend om 6.00 uur (!) uitgebreid gingen. Ons appartement was naast de kerk. Dat dus nooit meer, alsof de klokken in je kamer staan, zo hard! Dus als je gaat en er niet van houdt om om 6 uur met daverend geweld gewekt te worden, zorg dat je appartement of hotel niet in de buurt van de kerk is. - Drukke doorlopende weg. Van de weg af is er wel een knus gedeelte met oude, authentieke huizen. - Weinig speelgelegenheid voor kinderen (alleen 1 klein speeltuintje).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 februari 2008

Door: karin over Oetz im Ötztal

Zalig rustig en mooi, nauwelijks commercieel (alle feestdagen sluiten de winkels!). Skipistes perfect voor gezinnen met kids - ze kunnen 'alleen' gaan skiën gezien het gebied klein is. Combi-pas met Sölden biedt dan weer een paar extra's en andere skifun uitstappen naar prachtige aquatermen doen de spierpijn verdwijnen en vergeten. Skipassen, logies en voedsel: zeer eerlijke prijzen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 2 maart 2007

Door: Inge over Oetz im Ötztal

Afgelopen krokusvakantie 19 t/m 24 februari geskied in Oetz. Wij vonden het een erg leuk familiair gebied. Overzichtelijk, niet al te moeilijke afdalingen dus zeker voor beginners een aanrader! Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat de meer ervaren skier het na 2 of 3 dagen wel gezien heeft, maar die kan dan uitwijken naar Solden. Het gebied heeft een aantal zeer gezellige berghutjes. De skiafdaling naar Ochsengarten is leuk om te doen en wat ik persoonlijk zeer prettig vond is dat er voornamelijk stoeltjes en cabineliften zijn. Dus niet van die vervelende "ankertjes". Van de apres ski hebben wij geen gebruik gemaakt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 februari 2007

Door: Erwin van Beneden over Oetz im Ötztal

Ik ga al ruim 15 jaar , elk jaar terug naar Oetz, de week na de krokusvakantie. Meestal logeer ik telkens ergens anders, maar overal valt het heel erg mee. Voor gezinnen en kinderen ideaal, omdat het gebied overzichtelijk is. De apres-ski is wel veel verminderd, maar dat komt wellicht door de hoge prijzen voor een drankje. Vroeger zat de alte post iedere dag vol, maar nu enkel bij een georganiseerde actie. De uitbreiding van het skigebied was een fantastische zet. Iedereen meer verspreid, dus minder wachttijden. Dit jaar ga ik wel een combinatie-pas nemen, en indien mogelijk ook hochgürl aandoen (één van de mooiste skigebieden!).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 februari 2007

Door: Pascaline Lockefeer over Oetz im Ötztal

Nog 2 weken en wij vertrekken weer met 4 gezinnen naar Oetz. Het is nu het vijfde jaar. We verblijven altijd in een hotel waar we s avonds kunnen genieten van een sauna. De kinderen met een leeftijd van 10 tot 18 ammuseren zich in Hoch Oetz geweldig, het is èèn grote speeltuin voor hen. Ze mogen "alleen" skien of snowboarden. Dat is zo geweldig van dit gebied, ze kennen het al op hun duimpje het is niet te groot, overzichtelijk en is zeer veilig. s Middags spreken we met de kinderen af in een gezellig berghutje om onze middagmaaltijd te nuttigen. De maandag is de vaste dag voor een zware apres ski in de Alten Post met live music en de nodige snaps, de kinderen gaan dan ook mee. We nemen altijd en super skipas want na 2 keer in Oetz heb je pistes wel gezien en wil je iets anders. Dan rijden we naar Kutai of naar Solden. We gaan één dag naar Obergurgl, wat niet in het superskipas zit maar zeker een aanrader, wel vroeg op staan want het is toch een goed uur rijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 januari 2007

Door: Roosenbrand over Oetz im Ötztal

Hochoetz is geen groot skigebied maar perfect met kinderen. Weinig après-ski. Geen dalafdaling mogelijk. Je ski's kun je boven laten staan tegen een kleine vergoeding. 2 goede skischolen. Het dorpje Ochsengarten ligt op de weg tussen Oetz en Kühtai. Daar is wel een dalafdaling mogelijk en kun je met een cabinelift weer naar Hochoetz. Wij hadden een groot appartement voor 10 a 12 personen genaamd Winklerhof. Mooie grote keuken en aparte huiskamer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 januari 2007

Door: Robbie van der wegen over Oetz im Ötztal

Wij gaan in februari voor de 4e keer naar het dorpje Ochsengarten. Dit ligt op de weg tussen Oetz en Kühtai. Daar komt wel een piste op uit en is ook een cabinelift weer naar Hochoetz en babypiste beneden met sleepliftje ideaal voor beginners. Verder gewoon een top gebied voor de beginner en ook voor gevorderden. Vorig jaar is het restaurant compleet vernieuwd. Ochsengarten heeft een aantal heel gezellige pensionnetjes. Eentje ervan is walderhof. De gastvrijheid van de fam scheiber is super! Eten is onwijs goed, ontbijt ook en de sfeer is gewoon alsof je thuis bent. Een superaanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 december 2006

Door: Hendrik over Oetz im Ötztal

Ik ga nu voor de 22e maal (ongeveer) naar Oetz. In die tijd is het gebied uitgegroeid van piepklein gezellig tot een gemiddeld gebied met voldoende mogelijkheden voor beginners. Het is erg kindvriendelijk. Wachttijden aan de liften zijn heel kort. Praktisch alle liften zijn zetel- of cabineliften. De pistes zijn ook heel goed verzorgd. Voor gevorderden valt het heel erg mee, maar na enkele dagen ben je wel op de pistes uitgekeken. Daarom gaan wij meestal met een combinatiepas enkele dagen naar Sölden en Kühtai. Skiverhuur en skischool onderaan de lift. Gezellige hutten op de piste (ook het dorp Ochsengarten is een aanrader voor een rustige lunch). Geen dalafdalingen, maar na 8 minuten ben je beneden (en boven) met de cabinelift. Het gebied is gekoloniseerd en geadopteerd door een grote groep gezellige vlamingen, die hier reeds van de eerste jaren komen en zich hier reuze thuisvoelen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 oktober 2006

Door: Hans over Oetz im Ötztal

Geweldig leuke omgeving voor wie van rust houdt. Er zijn een paar mooie lange afdalingen. De sfeer is er gemoedelijk en gelukkig geen uitbundige apres-ski. Er zijn twee skischolen die beiden goed te boek staan; leraren zijn erg enthousiast.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 augustus 2006

Door: buffalo over Oetz im Ötztal

Het kriebelt om te vertrekken oetz is echt de wijs!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 4 maart 2006

Door: marjan stuiver wolvega over Oetz im Ötztal

geschikt voor beginners,maar voor de gevorderden is Oetz gauw te klein. nadeel is dat je niet naar het dorp toe kan skien, er is dus geen dalafdaling.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 februari 2006

Door: Anoniem over Oetz im Ötztal

Geweldig is 't in Oetz, wij gaan ook in de zomer. Daar kom je helemaal tot rust.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 februari 2006

Door: C.L. Morien Voorschoten over Oetz im Ötztal

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 januari 2006

Door: ruud hulsbosch over Oetz im Ötztal

Wij zijn afgelopen kerst weer in Oetz geweest. Lekker skieen en veel genieten van onze zoon die zijn eerst lessen kreeg van de ski-juffies. hij is nu 4 jaar en genoot volop van de lessen,maar niettemin van de bobo-express,een tot treintje omgebouwde snowscooter die hen iedere morgen en middag op kwam halen bij het bergrestaurant. na 2 dagen gingen de leraressen al met Bram de sleepliften in ,wat natuurlijk een aantal keren grandioos misgaat,maar zo leert men. het "huisje"(flug) hadden ze hem snel bijgebracht en ook het bochtenwerk had hij zo in de smiezen. wij stonden echt met verbazing te kijken wat hij in die 5 dagen had geleerd,en dit hadden wij vantevoren nooit verwacht. wij hebben dan ook shischule-Oetz ook een groot compliment gemaakt en dat werd gewaardeerd,want ze hoorden meestal iets als het niet goed ging met de kinderen . Als de kinderen nog kleiner zijn kunnen ze naar de creche die zich boven bij het restaurant bevindt al met al een prima gezellig skigebied vooral als je kinderen nog op les gaan. Ruud Hulsbosch

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Hochoetz

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Hochoetz. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten