Recensies Olympia SkiWorld Innsbruck

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Olympia SkiWorld Innsbruck wilt kiezen. Een recensie over Olympia SkiWorld Innsbruck kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 februari 2020

Door: Demi over Innsbruck

Leuke combinatie van wintersport en stad

Ik ben in januari met het vliegtuig naar Innsbruck gegaan. Naar mijn mening was dit geweldig. Vanaf het vliegveld was ik zo in mijn accommodatie en was zowel de piste als de stad erg goed te bereiken. Daarnaast vond ik de Ski Plus City pas ook erg handig. Zeker voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 augustus 2018

Door: Brenda over Innsbruck

Heerlijke citytrip in de winter

Afgelopen winter in Innsbruck geweest en het was een ontzettende leuke citytrip. Je vliegt er makkelijk heen en met de bus waren we zo in de stad. Fijn hotel bij het centrum en vervolgens de stad ontdekken, die niet klein maar ook niet groot is. Natuurlijk de highlights bezocht zoals het Gouden Dak en naar de Alpenzoo geweest. Ook zijn we op de Nordkette geweest waar je een prachtig uitzicht hebt. Omdat we ook erg van skiën houden zijn we nog een dagje naar Axamer Lizum gegaan. Savonds is Innsbruck ook erg gezellig. Leuke restaurantjes en barretjes om wat te drinken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2018

Door: Annemieke over Igls

Klein, maar heel fijn gebied

Voor de echte beginner of voor de skiër met angst is het geen aanrader. Zodra je aan de blauwe piste boven begint moet je door naar het middenstation. Er is geen fijn tussenstuk tussen het oefengbied en de best steile ankerliften of de afdaling berg en middenstation. De restaurants zijn geweldig, heerlijk eten en altijd bediening aan tafel. Over toiletten zónder trappen naar beneden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2018

Door: Wilfried Beijer over Igls

Leuk kleinschalig gebied

Leuk gebied voor beginnende skiërs prima vermaakt vooral met de kinderen. Mooie pistes, prima liften, net nieuw daar en vriendelijke mensen . Prima restaurant op de piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Snellink over Axams

Axams is een mooi dorp, met een mooie slingerweg omhoog naar de pistes

Geweldig om te skiën. Niet zo extreem veel pistes zoals in bijv. Ellmau maar groot genoeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: JP over Götzens

Gezellig Oostenrijks bergdorp

Afgelopen week doorgebracht in hotel Edelweiss in Götzens. Wat een fantastisch hotel met lieve en gastvrije mensen in de service. Skigebied is niet groot, maar heeft een paar mooie lange afdalingen. Blauw naar Mutters is een hele fijne afdalingen voor beginners, maar ook gevorderden kunnen er goed op uit de voeten. De rode afdaling naar Götzens is ook een prachtige lange afdaling. Voor wat meer uitdaging en afwisseling kun je verderop naar Axamer Lizum of een van de andere gebieden in de Olypia Skiwelt. Wij waren met jonge kinderen waarvan de oudste twee zich ook prima hebben vermaakt op de ski's. Jongste kinderen hebben gesleed en hebben gezellig meegegeten in het restaurant bovenaan de lift in Mutters. Leuke ontmoetingsplaats om af te spreken met de familie die niet skiet, maar toch wat mee wil krijgen van de wintersport. Wij hebben in ieder geval genoten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2018

Door: Anoniem over Fulpmes

Mooi skigebied ook in combinatie met de Stubaier Gletscher

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2017

Door: Bert en Hennie over Oberperfuss

Rustig skigebied, mooie glooiende pistes, voor de après-ski moet je niet hier zijn, wel een gezellig sportcafé in het dorp

Mooie glooiende brede pistes, nooit druk zelfs niet in de vakantie weken, ideaal voor beginners maar ook voor 65+, gezellige restaurants aan de piste, met aardige bediening, de tweede gondel naar boven maakt het nog aantrekkelijker.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 6 januari 2016

Door: Michel over Tulfes

leuke dorpje

heel leuk gezellig dopje voor gezin met kinderen. fijne ski piste. met leuke afdalingen en bospaden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 september 2014

Door: Annelies over Innsbruck

Geweldige combi van skiën en stad

Wij zijn een lang weekend naar Innsbruck geweest met het vliegtuig. Het is echt geweldig om skiën eens te combineren met een stad. Wij namen 's ochtends op tijd de bus richting het skigebied en 's middag na de lunch nog een uurtje skiën en dan weer terug. Innsbruck is een prachtige stad, veel mooie gebouwen, leuke sfeer en prirma winkelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2014

Door: Willeke van Steen over Götzens

Elk jaar weer een feest

We zijn al heel lang trouwe bezoekers van Götzens. Elk jaar weer krijgen we een warm welkom. Na al die jaren kennen ze ons wat het heel vertrouwd maakt. Wij blijven terugkomen in Götzens

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 februari 2014

Door: Fransz over Oberperfuss

Geen skigebied voor beginners, wel erg vriendelijk!

Rustig dorp met evenzo skigebied. Het is voor kinderen die beginnen met skiën/snowboarden, een hele opgave om met de sleepliften (gondel vanuit het dal en daarna alleen maar sleepliften) omhoog te gaan. Zeker als je met meer dan twee kinderen gaat (of beide ouders niet ervaren zijn) is het vrijwel onmogelijk om omhoog te komen voor een afdaling. Helemaal als de sneeuwcondities niet top zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 februari 2014

Door: Monique Versluis over Axams

Prachtig mooie pistes en uitzichten

We zijn afgelopen jaar naar Axams geweest. We hadden eerder nog geen ervaringen met deze locatie. We hebben met ons gezin een super mooie tijd gehad in Axams. Vriendelijk personeel en heerlijk eten. Leuk dat dit gebied zo'n historische waarde heeft. We hadden prachtig weer en de pistes werden goed bijgehouden. Topvakantie!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 februari 2014

Door: Maggy Woltinge-Bos over Oberperfuss

Geweldig dorp voor gezinnen met kleine kinderen.

15 jaar 1986-2001 met de familie in Oberperfuss geweest. Allemaal hebben we daar leren skiën. Toen het gebied wat te klein werd voor de kinderen bleven we toch in Oberperfuss maar maakten uitstapjes naar Axamer Lizum en Schlick 2000 allemaal goed te doen voor een dagje. Na tien jaar afwezigheid is het zo leuk dat nu de kinderen met onze kleinkinderen weer terug keren naar Oberperfuss om hun ook te leren skiën. Geweldig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 november 2013

Door: ad van hommel over Götzens

gezellig en gastvrij

In Götzens zijn wij 20 keer geweest in zomer en winter, altijd gezellig en gastvrij, super elk jaar wil je er terug. Ook komende winter reizen we weer naar Götzens af.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2013

Door: Erik over Innsbruck

Prachtige stad met diverse skigebieden binnen handbereik

Afgelopen winter een paar dagen naar Innsbruck geweest en dat is zeer goed bevallen. Alleen al voor de reis per vliegtuig en het landen op het vliegveld van Innsbruck was het de moeite waard. Met het openbaar vervoer stonden we binnen een mum van tijd in het centrum. De eerste dag hebben we genoten van de archtitectuur en cultuur, de tweede dag hebben we de Stubaier Gletsjer opgezocht. Vanuit Innsbruck vertrekt er een skibus dus je hoeft je geen zorgen te maken over vervoer. De sneeuwcondities en het pisteaanbod was fantastisch. Ook zijn we nog een dagje in Axams wezen skiën. Ideale bestemming om een citytrip met wintersportplezier te combineren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 januari 2013

Door: otto v Laufenburg over Fulpmes

Goed openbaar vervoer in de winter

Ik ben vele jaren zowel in de zomer als in de winter in Fulpmes geweest, Opvallend is dat het busvervoer in de winter in het hele dal gratis is op vertoon van je gastenkaart. Of je nu met de skibus naar Neustift gaat of met de lijnbus naar de Gletscher het kost je niks. Voor wandelaars zijn er vele wandelingen, bv in Neustift met de lift omhoog dan over een goede weg naar beneden lopen (is ook in gebruik als rodelbaan). En als je dan om 12 uur bij de Herzebenalm bent, komt de waard van de pinnisalm met zijn slee je ophalen om naar de Pinnisalm te gaan. Lekker eten en een prachtige wandeling terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 13 september 2012

Door: Herman over Oberperfuss

Fantastisch skigebied vooral voor gezinnen met kinderen

Het dorp ligt fantastisch tov de piste. je kan met de auto, lopend of met de bus. Prachtig gebied en mooie niet te stijle pistes waar zowel gevorderden als kleine kinderen perfect uit de voeten kunnen. Gezellige restaurants aan de pistes met vriendelijke bediening. Het is hier nog prima betaalbaar. We zijn er al 10 keer geweest. Volgend jaar zijn we weer van de partij. We zijn met een groep van 15 personen, ouders, kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 juni 2012

Door: bep van gelder over Oberperfuss

Een heerlijk rustig skigebied, was voor ons de eerste keer in Oberpfuss. Een dikke 10

We hebben genoten, zijn 65 plus, skiën al vanaf 1980, maar dit is voor ons ideaal. Mooie afdalingen, niet al te steil maar heerlijk glooiend. Het was op de piste heel gezellig, we gaan er zeker weer heen! Bep en Theo van Gelder

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 20 maart 2012

Door: Jan Bezemer over Igls

Rustig dorp, met goede hotels vlakbij Innsbruck

Rustig sfeervol dorp, dichtbij station en vliegveld van Innsbruck. Olympische afdaling Patscherkofel is schitterend. Voor beginners zijn er blauwe afdalingen. Klein skigebied kan slechts twee, drie dagen boeien. Nadeel: in Igls heb je eigen vervoer nodig. Het dorp heeft geen skibussen naar omliggende skigebieden, die wel een gezamenlijke kaart aanbieden. Op dinsdag en vrijdag is er een gratis bus naar de Stubai-gletscher.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 februari 2012

Door: ghis over Fulpmes

We zijn in fulpmes geweest van 2 januari tot 9 januari met drie volwassenen en 2 jeugdige. Het was er heel leuk en er lag veel sneeuw, enkel de gletsjer was gesloten omwille van de vele sneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 januari 2012

Door: Jan Heylen over Mutters

Klein boerendorp boven Innsbruck. Enkele hotels skishop en 1 (te gekke) kroeg/dancing (alleen open op donderdag, vrijdag & zaterdag). Mensen zijn zeer gemoedelijk en geïnteresseerd van waar je komt en wat je komt doen. Goede verbinding met de diverse skipistes d.m.v. de skibus. Goedkope hotels, skipas en kroeg. Ideaal voor short ski of voor familie met kinderen. Pistes vooral geschikt voor beginners maar ook interessant voor de gevorderde skiër. Stubaï gletcher bereikbaar met het lokale treintje (aanrader). Vlot bereikbaar met vliegtuig via Innsbruck.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 november 2011

Door: rongloudemans over Oberperfuss

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 juni 2011

Door: Anoniem over Fulpmes

Wij komen al een paar jaar in Fulpmes; een geweldig mooi skigebied (Schlick2000 en Stubaier Gletscher), zowel voor skieërs als snowboarders. Appartement huren wij in Ferienland Stubai; aanrader! Verblijf en skipassen: niet duur. Prachtige omgeving, met veel mogelijkheden voor (nacht)rodelen en bijv. schneeschuhlaufen. 's Avonds niet veel te doen; wel gezellig in de stadlbar en bij de lustige schilehrer, maar wel wat oubollig. We komen er zeker weten elk jaar terug, omdat we ons er erg thuisvoelen. Makkelijk te bereiken, vlak voor de Brenner rechtsaf en je bent er!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 maart 2011

Door: hfb over Götzens

Ga je voor rust en lekker skiën, is het gebied rond Gotzens en Axamer Lisum een heerlijke plek om te skiën. De pistes zijn goed, de mensen gastvrij en hartelijk en alle plaatsen zijn met de auto prima te bereiken. We hadden nergens wachtrijen. Après-ski is er niet. Voor gezinnen met kinderen is het Sporthotel Edelweis in Gotzens ideaal. Nu waren we zonder onze kinderen. Een volgende keer zouden we ze hier naar toe zeker meenemen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2011

Door: Joke over Innsbruck

In Innsbruck kan je een goede combi maken tussen skiën en stedenbezoek. Wij zijn 4 dagen geweest, waarvan 2 geskied en 2 in de stad doorgebracht, erg leuk! Het is een mooie stad met bezienswaardigheden en lekkere restaurants. Er zijn diverse skigebieden in de buurt. Wij zijn 2 dagen in Axams geweest.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 februari 2011

Door: Jacco S. over Oberperfuss

Wij waren dit jaar voor het eerst in Oberperfuss voor een wintersportvakantie. Het is een ongelooflijke en prachtige vakantie geworden waar we veel goede herinneringen aan hebben. Voor beginners zeer geschikt om te skieen. Fijne en rustige piste en vriendelijke, gastvrije en behulpzame mensen. Mooie ligging en prachtige omgeving, maar bovenal betaalbaar! Leuke restaurantjes op de piste met aardige mensen. Goede skischool, wij hadden priveles van Kleissl die tevens een gezellig hotel/restaurant in het dorp heeft. Makkelijk bereikbaar met het vliegtuig en niet duur. Innsbruck op steenworp afstand om gezellig te winkelen en cultuur te zien, prachtige stad. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 27 januari 2011

Door: Anoniem over Innsbruck

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2010

Door: Lex over Fulpmes

Al 15 keer geweest de kinderen,vanaf een half jaar mee. Zijn nu 12 en 8 jaar oud en niet meer bij te houden ,dus perfecte piste voor kinderen en beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 3 augustus 2010

Door: Anoniem over Innsbruck

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 maart 2010

Door: Anoniem over Götzens

Leuk makkelijk dorp alles dicht bij en met magic mountains concept makkelijk ski pas te upgraden voor axamer-lizum.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 4 december 2009

Door: Lenaerts François over Tulfes

Wij komen sinds 1976 op wintersport naar Rinn. Met Kerstmis en Karnaval. Wij hebben overal geslapen. Hotel Post, Haus Spechbacher, Steffi van Brunnerhof, Kirchmaier, Familie Eberl, enz........ In de goeie ouden tijd (post en telegraaf Belgie S.W.T.T.)waren wij met ongeveer een groep van 20 personen. Maar de sneeuwzekerheid op de glungezer is er niet meer. De infrastructuur is nog steeds dezelfde. Sommige jaren was zelfs de blauwe piste niet open. enz.......... Wij zijn nu nog met een groep van 8 personen en als er geen verbetering komt zullen wij ook moeten zoeken naar een nieuwe accomodatie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 4 maart 2009

Door: Tilburg over Tulfes

Tulfes heeft een bepaalde charme: beetje terug in de tijd, voor de beginner en licht gevorderde is het wel een leuk gebied. Het heeft wel een van de langste afdalingen van Oostenrijk. Kortom een familiedorpje voor het gezin.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 februari 2009

Door: Roxanne over Fulpmes

Ik vind Fulpmes de leukste wintersportplaats waar we tot nu toe geweest zijn!. We waren er dit jaar voor de 2e keer. Op schlick2000 kun je heerlijk skien. Het gebied is niet erg groot, maar zeker groot genoeg! het is een prachtig skigebied, je kijkt je ogen uit! In het dorp zelf is niet veel te doen, er is een supermarkt, een paar kroegjes, en wat sportwinkels. Maar op zondag/dinsdag/donderdag in het winterseizoen treedt een groepje ski-leraren op in club Corso. Dat is echt lachen! Op woensdagavond is er een prachtige nightshow bij schlick2000, dit is ook zeker heel erg mooi, en leuk om een keer mee te maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2009

Door: Anoniem over Fulpmes

Wij zijn al jaren trouwe gast in Fulpmes. Zowel in de winter als in de zomer is het hier geweldig vertoeven. De pistes zijn bijzonder geschikt voor de kinderen, die ook elk jaar terug willen. De pistes zijn niet zo geweldig groot, wel gevarieerd. Wat wij handig vinden is dat je altijd op dezelfde plaats beneden komt, raak je tenminste de jeugd niet kwijt en je kunt goede afspraken maken. Ook het après-skiën kun je in de Stadl bar van Leo goed. In de zomer kun je lekker rustig wandelen in het Schlick2000 gebied. Je kunt je dan niet voorstellen dat in de winter alles zo anders is. In het naburige plaatsje Mieders heb je een prachtige Sommerrodelbahn en aan de rand van Fulpmes een prachtig zwembad. Doordat we hier al jaren komen bouw je een relatie op met de plaatselijke bevolking. Wij zullen hier nog veel terugkomen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 december 2008

Door: jes over Götzens

Vele jaren zijn wij met plezier in dit skigebied geweest, de liften zijn prima, aleen jammer dat je vanuit mutters niet naar axamer-lizum kunt, anders om wel. Voor de gezinnen met kinderen een prima plek gezien de prijs/kwaliteit verhouding.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 november 2008

Door: Jan Tijink over Oberperfuss

We gaan komende winter (2008/2009) voor de 60 ste(!!) keer naar dat rustige dorpje op dat plateau op 850 meter boven de zeespeigel.Omdat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme, kunnen wij, mijn vrouw en ik, op 75 jarige leeftijd veilig van de top (2000 meter) naar het dorp skien. En onderweg is er een aantal mogelijkheden voor een lekker hapje en drankje. Een ideale piste ook voor kinderen en beginners. Een aanrader!! Reina en Jan Tijink, De Wijk (Dr.)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 31 maart 2008

Door: jph over Götzens

Maart 2008; Het plaatsje Gotzens is nu met de nieuwe moderne Gotzens baan met de Mutteralm aan gesloten. Alleen is de piste na de gondel voor beginners erg moeilijk. Dus beginners raad ik aan om met de gratis skibus naar Mutteralm baan tegaan (15min) en boven sta je op een hele mooie oefenweide. Voor de echte gevorderde skiers onder ons heb je dit gebeidje in 1 dag gezien. maar ik heb mij desondanks toch goed vermaakt. Het gebied Axamer lizum is met de skibus gratis in een 30min bereikbaar. En dat gebied is voor elk wat wils en vanuit hier kan je weer terug skien naar Gotzens. 1 min punt wil ik wel noemen en dat is dat de liften wel vroeg dicht gaan; Alles sluit om 16.00 uur (en geen minuut later). En vanaf de mutteralm heb je altijd een liftje nodig om terug naar Gotzens tekomen. Dus met met de mutteralmbaan naar het dal en daar rijden de bussen ook niet meer, dus werd het taxi. Jammer, maar houd de tijd dus in de gaten. Bij voldoende sneeuw zijn de dorpen op de skies voor gevorderde te bereiken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 17 maart 2008

Door: Dirk over Igls

Igls is een rustige plaats dichtbij Innsbruck. Wat betreft skifaciliteiten is het voor beginners een redelijke piste, echter voor gevorderden een al snel te kleine piste. Op +/- 30 min rijden ligt een veel groter skiegebied, namelijk bij de Subaier gletsjer waar voor iedereen meer dan voldoende te doen is. Qua apres- ski is in Igls zeer weinig keus en daarom niet aan te raden. Conclusie: leuk voor 2-3 dagen, maar er zijn betere oorden met name voor apres- ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 februari 2008

Door: Patrick over Igls

Igls is rustig gelegen en een zeer goede uitvalbasis naar nabijhorende skigebieden met gratis pendelbussen. Ons verblijf in het hotel Bon Alpina heeft ons aangenaam verrast en geld als zeer kindvriendelijk waarbij varieerde en verzorgde menu's worden aangeboden. In het binnen en buitenzwembad is het heerlijk te vertoeven alsook sauna en dampbad .Beslist een aanrader!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2008

Door: anthonij over Oberperfuss

Afgelopen kerst vakantie weer [30e keer] naar Oberperfuss geweest. De gondel is een hele verbetering. Je bent binnen ±5 minuten boven! De pistes zijn zeer goed geprepareerd. Zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers in dit rustige skigebied[je]. Dit gebied is voor beginners en gezinnen zeer aan te bevelen. Vooral ook omdat het zeer betaalbaar is!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 oktober 2007

Door: r gloudemans over Oberperfuss

Dit is super voor beginners en voor gezinnen met kinderen. Erg gastvrij en betaalbaar ook nog. Ik kom er al 5 jaar met mijn gezin. Een leuk dorp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 april 2007

Door: guy7119@live.nl over Fulpmes

Het blijft een geweldig feest om hier elk jaar weer terug te komen (kom hier al 10jaar). Werkelijk een bron van gemutlichkeit!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 14 maart 2007

Door: C. Kroon over Götzens

Götzens is een rustig dorpje met zeer vriendelijke mensen, ligt tussen 2 kleine Skigebieden; de Mutters Alm (zeer geschikt voor beginners) en Axamer Lizum (meer geschikt voor de gevorderde skiers). Er rijden frequent gratis skibussen die je binnen 15 minuten naar beide skigebieden brengt. Je kan alles lopend redden in het dorp. Götzens is geschikt om met je gezin lekker ontspannen te wintersporten. Er zijn geen echte Apresski mogelijkheden in het dorp. Voor de rest zijn er goede wandelmogelijkheden, kunt u er rodelen, schaatsen, zwemmen en kunt u de bus pakken om lekker te struinen of shoppen in de mmoie stad Insbruck. Kortom een aanrader voor een ieder die voor een goed prijs/kwaliteit verhouding in alle rust wil wintersporten of genieten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 januari 2007

Door: Peter over Fulpmes

Rustig dorp met prima skifaciliteiten voor de recreatieve skiër. Nu er een dalafdaling met sneeuwkanonnen is bijgekomen, is de benutting van de liften veel gelijkmatiger. Zelfs rond Oud-Nieuw 2006/2007 geen lange wachtrijen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 oktober 2006

Door: Alphonso F. Makovec over Igls

Igls is zo'n dorpje dat alles in zich heeft als je net buiten een grote stad wilt zijn (Innsbruck) en toch ook weer niet. Een kerkje in het midden van het dorp, een paar hotels, restaurants en een mooie bosrijke wandelomgeving omringd door indrukwekkende tweeduizenders. Het dorpje wordt de laatste jaren vooral overstroomd door betergestelden met kinderen die de drukte van Innsbruck willen ontvluchten. Apres-ski is vrijwel nul! Je bent echter binnen 20 minuten in Innsbruck. De skigebieden (met huisberg Patscherkofel al direct op loopafstand) zijn leuk voor beginners en wintersportliefhebbers die zich niet meteen in een gebied van honderden aaneengesloten kilometers willen uitleven. De door gratis skibussen bereikbare omringende gebieden maakt het voor gevorderden ook interessant met bijvoorbeeld de Stubai Gletscher en het gebied van Schlick 2000, Kühtai en Axamer Lizum als je ten minste wel de Innsbrucker Großraum Pass aanschaft. Reistijden kunnen oplopen tot maximaal zo'n 45 minuten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 april 2006

Door: Marjolein * over Fulpmes

Leuk boerendorp. Schlick2000 skigebiet is erg gezellig. Je bent ook binnen 20 minuten bij de Stubai-gletsjer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2006

Door: Cindy over Oberperfuss

Hallo allemaal, Wij zijn al voor de derde keer in Oberperfuss geweest. Alle mensen zijn zeer vriendelijk. We hebben elk jaar goede skileraren voor de kinderen en onszelf. Bij de liften zijn de mensen ook zeer behulpzaam en vriendelijk. Wij gaan zeker nog vaker. Groeten aan Peter, Ton, Inge, Maaike, Nikolai, Jasper, Amela, Zule en Rudi.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 februari 2006

Door: maud over Oberperfuss

Wij zaten in hotel krone een zeer gastvriendelijk en schoon hotel echt oostenrijks ingericht maar zeer netjes. Het skie gebied is ideaal voor gezinnen en beginners pistes goed onderhouden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 21 januari 2006

Door: fam. Brandhoff over Oberperfuss

Ook wij hebben het erg leuk gehad in Oberperfuss. De eerste week januari veel sneeuw gehad en zelfs wat zon. Het is er fantastisch om te rodelen en een uitstapje naar Innsbruck is ook zo gemaakt nog geen kwartier rijden en je bent er. Voor de rest leuke skileraren en juffies voor de kids. Er wordt goed voor ze gezorgd.Hotel Krone is ook prima en gemoedelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2006

Door: eppiemeel over Oberperfuss

hallo de Fam Schippers komt ook al sinds 1980 in Oberetphoe en genieten er nog steeds, wij verheugen ons weer om te gaan in februari en gaan steeds met met de zelfde families er naar toe , af en toe gaan wij naar een andere piste, zoals Axemerblikzum ook een prachtig ski gebied , misschien treffen wij elkaar nog eens je kunt ons herkennen aan ons wel gevormde figuren . de groeten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2006

Door: Anoniem over Oberperfuss

Hallo, Oberperfuss is het eerste dorp waar ik op wintersport ben geweest nu 3 keer. Ik ben dus een beginner. Ik vind het er heerlijk. Wij gaan in de carnavalsvakantie en zelfs dan is het er "rustig" skien. Hele aardige leraren! Voor gezinnen die zowel gevorderde als beginnende skiers hebben Ideaal. Ander voordeel is dat het er nog steeds niet erg duur is.!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2005

Door: Fam. Boshuis over Oberperfuss

28 december 2005 Fam. Boshuis Sinds 20 jaar komen wij met veel plezier in dit kleine dorp in de omgeving van Innsbruck. Als de jongeren in ons gezin na een paar dagen elders willen skieen is dat eenvoudig te doen, in de naaste omgeving zijn vele mogelijkheden. Voor ons is de piste nog altijd heerlijk en genoeg. Wij genieten van het fraaie uitzicht, het weer, de sneeuw, lekker uiteten, wandelen en soms met het hele gezin rodelen. Wij verheugen ons nu alweer op die 14 dagen in febr.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2005

Door: m.pas te rijssen over Oberperfuss

hallo hier fam. pas wij komen al ongeveer 15 jaar in oberperfuss en het gaat nog steeds elk jaar weer de zelfde kant op eerst met ons 4ren en nu met steeds meer zielen dus dat zegt genoeg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 december 2005

Door: R.van der Wilt. over Fulpmes

Wij gaan in februari 2006 voor de 4e maal naar Fulpmes, het is er heel gezellig en vooral overzichtelijk. Geen massa toerisme, gewoon gezellig. Het skigebied Schlick 2000 is voor beginners en gevorderde ruim voldoende. Zeker voor kinderen perfect.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 november 2005

Door: Fam Kuipers over Oberperfuss

Onze eerste wintersport vakantie was in Oberperfuss en is 11 jaar geleden.Wij waren in Hotel Krone, waar het ons aan niets ontbrak.Zeer gastvrij,prima verzorging, nette kamers. Onze eerste kennismaking met de wintersport was op de mooie piste Rangger Köpfl waar we wat gestunteld hebben op gehuurde Big Foots. Met vallen en opstaan hebben we de passie ontdekt voor skieën.We hebben genoten en vanaf toen de zomervakantie geruild voor wintersport, waar we nog elk jaar met verlangen naar uitkijken. Het is een klein gezellig dorpje met vriendelijke en gastvrije mensen. Er is een rodelbaan van 10 km die is echt schitterend. Wij hebben er een super vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 november 2005

Door: Anoniem over Fulpmes

Leuk, gezellig plaatsje met de typisch Oostenrijkse gastvrijheid. Vooral met kinderen is dit een fijn skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Olympia SkiWorld Innsbruck

Berg150 cm
Dal110 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Nordkette-Seegrube. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes griffig
Km pistes open 197.0
Liften open78 van 84
Rodelbaan open open
Snowpark open