Recensies Kleinwalsertal & Oberstdorf

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Kleinwalsertal & Oberstdorf wilt kiezen. Een recensie over Kleinwalsertal & Oberstdorf kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Kleinwalsertal & Oberstdorf zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Kleinwalsertal & Oberstdorf achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 maart 2019

Door: Anoniem over Hirschegg

Erg gezellig en mooi gebied

Gezellig gebied met gemoedelijke mensen. Mooie piste’s en goed geprepareerd. Leuk voor gezinnen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 maart 2019

Door: ineke mout over Kleinwalsertal & Oberstdorf

Super leuk skigebied

Mooie afdalingen. En leuk gevarieerd skigebied. Goed eten op de piste en betaalbaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 9 april 2018

Door: Elise over Kleinwalsertal & Oberstdorf

Gezellige familiebestemming

Voor het eerst in jaren in Oberstdorf-Kleinwalsertal geweest. Het blijft een fijne bestemming die vooral erg makkelijk bereikbaar is en zeer familievriendelijk. Er zijn verschillende deelskigebieden die allemaal hun eigen karakter hebben. Après-ski is niet heel erg aanwezig, her en der wat leuke barretjes. Mijn favoriete skigebied is Ifen en minst favoriete is Nebelhorn, bij Oberstdorf.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 maart 2018

Door: Hetty Bergers over Riezlern

Leuk dorp, niet te ver van Nederland.

Het grote voordeel dat je de hele vakantie de auto kunt laten staan, alles kan per bus. Mooie verschillende skigebieden voor elk wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2018

Door: Naomi over Mittelberg

Het Kleinwalsertal alleen te bereiken via Duitsland is goed te bereiken is verzekerd van natuursneeuw.

Het Kleinwalsertal is een van de Destinationen in Vorarlberg. Er zijn veel ervaren vakmensen in het dal. Al tijdens het binnenrijden van het Kleinwalsertal komt het vakantiegevoel je tegemoet. De vakantiewoningen zijn erg gevarieerd. Men kan kiezen voor gezellige Oostenrijkse onderkomens tot grote luxe hotels. Ook qua eten zit men goed in het Kleinwalsertal, het geldt namelijk als GenussRegion. In de restaurants kan men lekker Oostenrijkse gerechten krijgen met producten van de Einheimsche bevolking. In het Kleinwalsertal ben je verzekerd van sneeuw. Elke soort skiër kan in het Kleinwalsertal aan zijn/haar trekken komen. Zowel voor de onervaren skiër als de echte professionals houden van het Kleinwalsertal. De Walmerdingerhorn is ideaal om onder andere off-piste te gaan, of om 's ochtends met de eerste gondel sporen te trekken. De gebieden zijn goed met elkaar verbonden. Voor skiërs is dat erg fijn je kunt zo veel kilometers maken, als snowboarder is dat minder omdat de glijwegen erg vlak zijn. Vooral voor families is het Kleinwalsertal ideaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 9 maart 2018

Door: KanetJanet over Kleinwalsertal

Top dorpje voor familievakantie

Wij komen al 30 hier op vakantie. Heerlijk voelt als thuis.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2018

Door: Ineke over Oberstdorf

Degelijke vakantie

Kleine gebiedjes, waardoor je veel switcht en tijd doorbrengt in de bus. Redelijk groot dorp met alle gemakken voorzien

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2018

Door: Jacqueline Groenewoudt over Oberstdorf

Top gebied, skiën in twee landen

Het tweelanden gebied Oberstdorf/Kleinwalsertal is een heel mooi sneeuwzeker gebied. Je kunt skiën vanaf Fellhorn via Kanzelwand tot aan Ifen, van Ifen weer naar Mittelberg, met de gondel mee naar Walmendingenhorn en terug via het voor beginners zeer geschikte Parssen. Zelfs in de drukke periode verdelen de wintersporters zich over de pistes, zodat je nergens erg lang hoeft te wachten. Ifen heeft een nieuwe 10 persoons gondel, waardoor de bereikbaarheid van de pistes erg verbeterd is, als de zon schijnt heeft het boven een adembenemend uitzicht. Bovendien voldoende horeca aanwezig. Voor de rustzoekers onder ons ook zeer geschikt, je kunt er ook eindeloos wandelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 maart 2018

Door: Angelina Helder over Mittelberg

Skigebied Oberstdorf-Kleinwalsertal is een gevarieerd skigebied. Naast skiën rondom Mittelberg kun je gemakkelijk en snel skiënd of met de bus naar naastgelegen pistegebieden.

Gemoedelijk en overzichtelijk gebied met zowel voor de beginnende als de meer ervaren skiër genoeg uitdagingen. Vooral veel rode pistes, maar ook genoeg blauwe voor de beginnende skiër. Voor snowboarders ook genoeg uitdagingen en een aantal funparks in vlakbij gelegen dorpjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 maart 2018

Door: Anoniem over Mittelberg

Skigebied Oberstdorf-Kleinwalsertal is een familievriendelijk skigebied met verschillende skigebieden op korte afstand van elkaar.

Er zijn verschillende skigebieden die met elkaar verbonden zijn, skiënd of heel gemakkelijk met de gratis bus. Veel rode pistes en ook voldoende blauwe pistes. Je kunt zowel aan de Oostenrijkse als Duitse kant skiën (Oberstdorf). Een heel gemoedelijk gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Sylvia over Riezlern

Niet te ver rijden vanaf Nederland

Leuk dorp ook voor de niet skiër. Goeie busverbinding tussen de verschillende dorpen die niet per ski te bereiken zijn

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 20 oktober 2017

Door: Mette over Kleinwalsertal & Oberstdorf

Geweldig!!

Helemaal TOP!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 maart 2017

Door: mirjam baas over Kleinwalsertal & Oberstdorf

Waren voor het eerst aan het toerskiën super mooi gebied

Waren met een grotere groep met zowel beginnende als gevorderde toerskiër/boarders en iedereen had super mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2017

Door: Hans over Kleinwalsertal

Mooi familiegebied voor zowel beginners als gevorderden.

Heel leuk gebied wat ideale pistes heeft voor de beginners die het nog allemaal een beetje moeten leren en alleen wat lesjes in Nederland hebben gehad. Vooral de blauwe pistes in Ifen zijn ideaal, beetje jammer van de oude liften daar maar van volgend seizoen zijn daar ook nieuwe gondels dus dan is het echt een top gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 november 2016

Door: Piëta Frusch over Kleinwalsertal & Oberstdorf

Niet een heel groot gebied, maar voor ons gezin sluit het goed aan!

Voor zowel als onze verstandelijke beperkte dochter kan hier prima skiën als ook onze gevorderde zoon en dochter kunnen heerlijk snowboarden. Ons appartement ligt in het dorp aan de piste. Het is er erg gemoedelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 oktober 2016

Door: Marc van Eijndt over Kleinwalsertal

Volop skimogelijkheden tot in het dal

Kleinwalsertal is een skigebied met volop skimogelijkheden, vooral voor beginners en ontspannen skiërs. Doordat het dal zelf redelijk hoog ligt, zijn er veel pistes tot in het dal. Dit is ideaal met kinderen of gezelschappen die deels niet skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Reinier over Oberstdorf

Levendige en veelzijdige wintersportbestemming

In Oberstdorf heb ik met mijn partner een heerlijke wintersport beleefd. Er is hier net even wat meer te doen dan in een doorsnee dorp. Sterker nog, Oberstdorf heeft een flinke omvang en is eigenlijk geen dorp meer te noemen. Er zijn tal van restaurants, bars en je kunt er ook prima shoppen. Een accommodatie is ook zo gevonden. Op het gebied van wintersport heb je uitgebreide mogelijkheden. Wandelen, langlaufen en natuurlijk skiën. Wij hebben drie skigebieden in de omgeving ontdekt. De huisberg van Oberstdorf Nebelhorn, Fellhorn-Kanzelwand en de Heuberg Arena. Stuk voor stuk leuke skigebiedjes waar je heerlijk kunt skiën. Ook zijn er overal gezellige hutten. Na afloop van de wintersportdag valt er in Oberstdorf nog genoeg te doen en hoef je je niet te vervelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Bart Bennebroek over Baad

Rustpunt aan het einde van het Kleinwalsertal

Baad is de ideale locatie voor een zorgeloze wintersport. Over sneeuw hebben we hier nog nooit te klagen gehad. De omgeving ligt er altijd prachtig bij en hier maken we maar al te graag ski- en wandeltochten in. Ook maken we wel eens een uitstapje naar Oberstdorf. Skiën doen we het liefst op de pistes van de Walmendingerhorn of de Kanzelwand. Op de laatstgenoemde heb je net wat weer mogelijkheden, maar hier is het vaak ook net iets drukker. Verder spreekt de authentieke uitstraling van Baad en het Kleinwalsertal ons zeer aan. Ook de bereikbaarheid is een groot pluspunt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 9 maart 2016

Door: Marc van Eijndt over Riezlern

Prima skigebied voor gezinnen

Riezlern in het KleinWalsertal is een prima skigebied voor gezinnen. Er zijn veel blauwe en rode pistes en door de ligging in het dal hoef je met de kinderen niet ver omhoog.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Baeke Tony over Riezlern

Vlot bereikbaar wintersportplaatsje in het Kleinwalsertal

Vlot bereikbaar wintersportplaatsje in het Kleinwalsertal met een aantal kleinere skigebiedjes en een groter gebied aan Duitsland grenzend waar het wel veel drukker is dan in het dal zelf. Gezellige sfeer vooral dan aan de Plattform - Schirmbar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Rienstra over Mittelberg

Mittelberg komt zo uit een prentenboek

Mittelberg is hoe ik een wintersportdorp het liefste zie. Authentiek, rustig, natuur, pittoreske straatjes en ga zo maar door. Keer op keer beleef ik hier weer een zorgeloze wintersport. Wij kunnen urenlang wandelen in de sprookjesachtige omgeving. De kinderen vermaken zich in de diverse skigebieden zoals de Heuberg Arena, Walmendinger Horn en Kanzelwand. Geen schreeuwerige apres-ski, geen lelijke gebouwen, alles wat wintersport zo mooi maakt vind je in Mittelberg in het Kleinwalsertal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Leo Haastens over Hirschegg

Rustig en centraal gelegen

Van een wintersport in Hirschegg krijg je geen spijt. Alles voor een zorgeloze vakantie is hier aanwezig. In het dorp hangt een rustige sfeer, precies waar wij naar op zoek zijn. De omgeving is prachtig en de diverse skigebieden zijn eenvoudig bereikbaar. Direct bij het dorp ligt de Heuberg Arena waar het nooit druk is en je heerlijk kunt skiën. Voor ons is dit skigebied groot genoeg, ook gaan wij wel eens naar de Kanzelwand of Walmendinger Horn. Genieten in Hirschegg!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 9 maart 2016

Door: Rob over Kleinwalsertal

Sfeervol gebied.

Zowel de Kanselwand en Ifen zijn mooie gebieden die bijna iedere skiër aankan. De Walmerdingerhorn iets minder maar ook niet verkeerd. Voor beginners meer dan genoeg mogelijkheden voor lessen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Nils Mulder over Mittelberg

Al 21 jaar de plek voor ons

Het zal qua skigebied en après-ski niet het beste van Oostenrijk zijn maar wij vinden er al 21 jaar dat wat we zoeken. De beste skischool is Bödmen Baad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: jdewindt over Riezlern

Geweldig wandelgebied

De gratis bussen zijn een ideale manier om in het dal rond te tuffen. Zeer veel stubes om heerlijk te eten. gemoedelijke sfeer waar je ook komt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Van der Leij over Kleinwalsertal

Rustiek dal met optimale wintersportmogelijkheden

Al meerdere malen in het Kleinwalsertal geweest en iedere keer voelt het weer als thuiskomen. Zo hoort wintersport te zijn. De rustieke wintersportdorpjes stralen een echte wintersportsfeer uit en een geschikt accommodatie is zo gevonden. Onze kinderen hebben hier leren skiën in de Heuberg Arena en op de Walmendinger Horn. Ook de Kanzelwand-Fellhorn is een echte aanrader, hier heb je net even wat meer mogelijkheden. Nu de jaren gaan tellen laten wij de ski's wat vaker staan en ontdekken wij ook de wandelroutes van het Kleinwalsertal. Ook voor wandelaars is deze omgeving zeer geschikt. De traditionele berghutten maken het wintersportaanbod compleet.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 oktober 2015

Door: Rob over Kleinwalsertal & Oberstdorf

Goedkoop

Het is een super gebied, voor ons relatief kortbij en zéér betaalbaar, enige nadeel is dat er geen apres-ski is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 maart 2015

Door: Alfred Geitenbeek over Oberstdorf

Heerlijk skigebied voor een korte vakantie

Voor een korte vakantie biedt Oberstdorf een zeer gevarieerd aanbod aan pistes in vijf verschillende gebiedjes. Alle gebieden zijn goed te bereiken met de auto en parkeren in de buurt van de liften is geen enkel probleem. Voor de hoogte van het gebied zijn de pistes verrassend lang! Snowboarders komen ook aan hun trekken op de piste, want er zijn haast geen "harkstukken". Oberstdorf is een gezellig en niet typisch skidorp. Voor de après-ski hoef je er niet heen te gaan, maar eten en drinken zijn prima verzorgd op de piste en in het dorp. Als altijd is de prijs/kwaliteit verhouding in Duitsland opperbest! We zullen nog wel eens teruggaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 september 2014

Door: Jan over Kleinwalsertal

Fantastisch skigebied

Fantastisch skigebied waar ik graag kom. Met name de pistes op de Kanzelwand kunnen mij altijd erg bekoren. De diverse dorpjes in de omgeving zijn prima om in te overnachten. Alles wat je nodig hebt is aanwezig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 12 augustus 2014

Door: Hans ter Braak over Kleinwalsertal

Zo mooi, dat ik er nu woon en appartementen verhuur

Ik kom al 25 jaar in het Kleinwalsertal en heb een wens in vervulling laten gaan door een nieuw huis met 5 appartementen te bouwen 7 jaar geleden in Mittelberg Kleinwalsertal. (Haus Walser Berge). Het Kleinwalsertal is zeer sneeuwzeker (dal op 1200m) omdat er gemiddeld 10 meter sneeuw in de winter valt. Je kunt tot in het dal skiën en er zijn 3 leuke ski-gebieden. Walmerdingerhorn, Kanzelwand en Ifen. Een ander voordeel is dat het Kleinwalsertal slecht 800km rijden is vanuit Nederland en de route niet druk is (geen München). Ook heb je geen vignet nodig. Ook handig is de gratis bus (10 minuten services) welke af een aan door het dal rijdt. Je kunt dus op de ski alle kanten op en overal weer op de bus stappen om terug te gaan naar je hotel/appartement. Veel vanakntiegangers van "ons"dal komen er al jaren en zijn nog lang niet uitgekeken. Zowel zomer als winter is het Kleinwalsertal een prima stek voor een leuke vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 17 juni 2013

Door: Ruud en Inge over Mittelberg

Vooral geschikt voor gevorderden

Mittelberg is een ontzettend leuk dorpje, waar je vanuit het dorp direct de lift in kunt stappen. Het skigebied rondom het dorp is voornamelijk rode pistes, wat misschien wat moeilijk is voor beginnende skiers. In Hirschegg zijn wel veel blauwe pistes, dit is dan ook meer geschikt voor beginners, maar je kunt er zo komen dus dat is geen probleem. Het dorp zelf is heel gezellig, en je kunt er altijd wel wat après-ski vinden. Zeker voor herhaling vatbaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 3 juni 2013

Door: Frans over Oberstdorf

Rustig dorp maar wel leuk om te skiën

Voor het eerst wezen skiën met m'n vriendin met oud en nieuw, wat opviel is dat het vergeleken met Nederland vrij goedkoop is wat natuurlijk een pluspunt is. Vond het wel jammer dat we niet een dagje uit ons dak konden gaan met après-ski want die was er niet.. maar was wel gewoon gaaf om eindelijk een keer zelf te wintersporten na alle verhalen van vrienden en familie. Als ik nog eens ga zal ik wel eerder naar een plek gaan die wat drukker is maar we hebben een leuke week gehad samen dus ik mag niet klagen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 oktober 2012

Door: Henk en Annemarie over Kleinwalsertal

Fantastisch wandelgebied

Wij zijn al 9 keer in het Kleinwalsertal geweest. Wij skiën niet, maar wandelen. Er zijn heel veel goed aangegeven winterwandelroutes. Meestal merk je na 5 minuten lopen al niet meer dat je in een toeristisch gebied zit. Er lopen maar weinig routes langs de skipistes, dus het is heerlijk rustig. Het openbaar vervoer is er super, want waar je ook uitkomt er is altijd een bushalte om je weer naar je accomodatie te brengen. In heel het Kleinwalsertal is de bus gratis met gästekarte.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2012

Door: Ronald over Kleinwalsertal

Prima skigebied lekker dichtbij (800 km) goede aanrij route, alleen de skipassen zijn in vergelijking met Frankrijk stuk duurder, sneeuwzeker, dus gewoon doen!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2011

Door: Anoniem over Kleinwalsertal

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2011

Door: Anoniem over Kleinwalsertal

Even een reactie op de vorige schrijfster, Ingedut is het zeker niet, elk jaar zijn er weer positieve vernieuwingen in de diverse dorpen en op de pistes. Het Aparthotel waar wij altijd komen is continue bezig met vernieuwingen, afgelopen jaar nieuwe sauna's, indoor speelruimte, uitbreiding restaurant.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 januari 2011

Door: Fam de Kloe over Oberstdorf

Wij als gezin hebben de caravan voor een half jaar op de camp. in Oberstdorf. Dus de kerst en voorjaars vakantie daar om te skien. Het is top daar en de afstand uit Nederland prima. Dit wkd nog geweest en de brietachklamm gelopen, echt een aanrader. In de avond naar de winterfeesten geweest waar dan iedere avond een andere band is. Super gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 november 2010

Door: Jan Koolen over Mittelberg

Mittelberg heeft een zeer geschikte aprèsski spot. Namelijk de Steinbockalm onder Hotel Steinbock. Daarnaast biedt het nog een aantal umbrella bars. Je moet wel een beetje zoeken maar de gezellig is zeker aanwezig. Het dorp biedt 3 zeer goede skipistes voor de beginners. Deze zijn in vakantieperiodes dus druk bezet met ski klassen. Deze pistes zijn makkelijk bereikbaar en zijn verbonden met elkaar. Alle 3 beschikken ze over sleepliften. Als je naar boven gaat met de Walmendingerhornbahn vind je een skigebied wat niet al te groot is maar die voor gevorderden wel aantrekkelijk is. Leuke skiroutes die niet geprepareerd worden en leuke offpiste afdalingen zijn aanwezig. Daarnaast is er een mooie glooiende dalafdaling die de keuze geeft het dal te bereiken via een zwarte piste of de reguliere rood/blauwe piste. De zwarte piste is erg zwaar maar een leuke uitdaging. Voor snowboarders zijn er in Kleinwalsertal wel extra activiteiten. Ik ben zelf geen boarder dus weet het niet. Ik kom zelf al een jaar of 10 in Mittelberg en wil er nog steeds naar terug. Walmendingerhorn en Ifen zijn mijn favorieten vanwege de grote mogelijkheden. Een ideale locatie op circa 9 uur rijden vanaf Tilburg. Wij rijden altijd om 9.00 uur weg en komen tussen 17-18 aan. Vrijwel nooit last van drukte of files op de Duitse autobahn! Een echte aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 september 2010

Door: Janneke over Kleinwalsertal

Ik ben er al een paar keer geweest maar ik vind het dorp een beetje ingedut. Het echt wel gezellig maar dan wel voor de 50 plusser.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 19 juli 2010

Door: Erik over Kleinwalsertal

Wij komen al meer dan 20 jaar in Mittelberg, Kleinwalsertal. Het is vrjwel sneeuwzeker en zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Het Aparthotel met eigen zwemad, sauna, parkeergarage en goed restaurant maakt het helemeaal compleet. Bovenstaande was voor ons een reden om daar het afgelopen jaar een appartement te kopen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 maart 2010

Door: Anoniem over Kleinwalsertal

Kleinwalsertal is een leuk skigebied. Redelijk groot. Voldoende voor een weekje. Als je op de pistes bent uitgekeken en er ligt voldoende sneeuw, dan zijn er nog legio off-piste mogelijkheden. Riezlern is wel het gezelligst om te zitten. Hier ben je ook dicht bij het grootste gebied. Dagje winkelen in Oberstdorf bij slecht weer is ook leuk. Verder is dit gebied snel te bereiken vanuit Nederland. Dichterbij vind je het bijna niet.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 maart 2010

Door: Marijke over Kleinwalsertal

Kleinwalsertal is een geweldig goed skigebied. Voor elk wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 15 februari 2010

Door: edelweiss over Kleinwalsertal

Klein walsertal is een geweldige place to be!! Er is voo groot en klein wat te beleven. Super vriendelijke mensen en de skischolen zijn ook erg goed. Komen er nu al 25 jaar achter elkaar en daarvoor zijn we ook naar andere gebieden geweest, maar hier heb je alles. Skien boarden apres ski, mooie natuur wandelen off piste skien onder begeleiding van een gids geweldig!!! Kortom een super wintersport week ieder jaar weer. Bedankt skischool Bödmen-Baad Christof Heim en alle skileraren. Ook de skischool van Thomas in Hirschegg is geweldig gezellig. Alle benodigheden zijn er met heerlijke restaurantjes onderweg bijv. Buhalp (walmerdingenhorn).heerlijk eten daar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 februari 2010

Door: anne over Kleinwalsertal

hallo ingrid, ik heb interesse in je tip! Wij zoeken nog iets en jullie zijn zo enthousiast!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2010

Door: F. Donlou over Oberstdorf

Komen met ons gezin al ruim 15 jaar in Obersdorf op wintersport. Skien, Langlaufen, wandelingen alles is mogelijk. Over het algemeen niet duur, met name restaurantjes, gute Burgerliche kuche veelal goedkoper als in Nederland. Komen de komende zommer terug om te fietsen en de wandelpaden te lopen die in de winter niet gangbaar zijn. Kortom een uitstekende vakantieplaats dat op redelijke afstand van NL net zo veel te bieden heeft als Oostenrijk en Zwitserland.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 januari 2010

Door: Nik over Kleinwalsertal

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 januari 2010

Door: Harrie Meulenkamp over Mittelberg

Rustig skidorp, 3 verschillende niet met elkaar verbonden skigebieden welke niet al te groot zijn. Wel alle drie tot een hoogte van 2 km. De skibus gaat om de tien minuten en is uitstekend. Bijna alleen rode en smalle afdalingen. Leuk skien maar voor snowboarden minder geschikt. Grote pluspunt is de rust en de geringe afstand vanuit Amsterdam (850 km)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2010

Door: wil over Oberstdorf

Mooi en leuk dorp. Veel restaurantjes die zeer betaalbaar zijn ten opzichte van oostenrijk en veel kroegen. Maar gelukkig niet van dat apre ski gedoe wat vaak zo als nep spanje overkomt Mooi ski gebied alleen 1min punt bij het vertrek van de lift moet je lang wachten op de lift uit de j70. Dit betekend in de ochtend lang wachten voordat je in de lift komt maar als je boven bent is het heerlijk op de ski. En niet zo'n dood dorp dat alleen leeft van de wintersport maar ook het gewone leven. Dus geen overkill aan nl, russen,polen of andere nat.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 5 januari 2010

Door: Ingrid over Kleinwalsertal

Ik heb zo veel mooie dingen gehoord en gelezen over het KWT en vooral over Riezlern. Wij waren hier graag naar toe gegaan in de krokus maar ik heb verkeerd geboekt! En nu is het niet meer te wijzigen. Als je nog wat zoekt in Riezlern van 20 tot 27-2; dan weet ik nog een centraal adresje. En wij zoeken nog wat centraals voor 4 pers. van 13 tot 20-2

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 december 2009

Door: Anoniem over Kleinwalsertal

Wat moet ik veel zeggen over KWT. Wij gaan er in Jan.2010 voor de 25e keer naar toe, dat zegt "genoeg" dacht ik. Ik vul deze recensie naar waarheid in, In K.W.T. moet je echt geweest zijn, (of natuurlijk vaker) om het te begrijpen hoe mooi en vriendelijk, ze daar in (Rieslern) K.W.T. zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 december 2009

Door: stijn over Kleinwalsertal

Droomvakantie!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 november 2009

Door: maria over Kleinwalsertal

Kleinwalsertal is een uniek gebied. Het is het snelst te bereiken hoog-Alpendal vanaf Nederland. Het is er sneeuwzeker. Wat Kleinwalsertal uniek maakt is toch wel dat het een apart gelegen dal is waardoor je er nog veel natuur en weinig verkeerslawaai vindt. Vooral voor gemengde groepen is het super; wandelen, snowboarden, skiën, langlaufen, sneeuwwandelen etc. Dichtbij is het mondaine Oberstdorf dat ook altijd een bezoekje waard is. Jazeker, ook voor vergevorderde skiërs is het hier heerlijk wintersporten. Men kan er tourskiën en off-piste skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 maart 2009

Door: estie over Kleinwalsertal

Riezlern is een leuk skidorp, lekker dichtbij en goed aan te rijden vanuit midden-Nederland (nog geen 800 km). Geen overdreven lange wachttijden in de krokusvakantie en je kunt uit diverse gebiedjes kiezen. Familie & Sporthotel Riezlern*** is een prima (gezins)hotel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 januari 2009

Door: Ria over Kleinwalsertal

K.W.T. is een prachtig, autentiek Oostenrijks dal. Een aanrader voor een weekje, lang weekend of mid-week. Niet ver van holland, geen tol en geen autobaan vignet. Mooi skigebied, goede busverbinding, leuke winkeltjes, lekker eten. Wintersport is hier nog betaalbaar. Gezellig voor jong en oud. Wij hebben er een heerlijke kerstweek door gemaakt met veel sneeuw. We hadden een zeer goed onderkomen in Landhaus Annemargrethe te Mittelberg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2008

Door: Quillaume over Kleinwalsertal

Het skigebied stelt niet zoveel voor. De echte liefhebber moet hier niet zijn. Ga je tevens wandelen en langlaufen, dan is over het algemeen in combinatie met de prachtige natuur, het gebied prima. Voor wandelaars zeker een topper.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 mei 2008

Door: Anoniem over Kleinwalsertal

Het dorp Riezlern in KWT is een gemoedelijk mooi gelegen plaatsje, de dorpen Hirschegg en Mittelberg stellen niet zo veel voor. De wandelmogelijkheden zijn prima van licht tot zwaar. Het skigebied heeft voor iedereen wat, veel afwisseling. Wij waren met ons gezin in App.de Baar wat ons heel goed bevallen is, gastvrije eigenaaren die werkelijk alles voor je doe om het je naar de zin temaken.We komen terug!!!! Bedankt Peter en Yvon.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 januari 2008

Door: AJM Vermeulen over Oberstdorf

Afgelopen oud/nieuw (2007/2008) zijn we (fam. Vermeulen) naar Mittelberg in Kleinwalsertal geweest. We zaten in Huize Annemargrethe wat erg is aan te raden, omdat het ruime appartementen zijn, het er schoon is en zeer comfortabel. We hebben het er zeer goed gehad. De sneeuw was prima, het weer perfect. Het huis ligt vlak bij de eerste liften en van daaruit kan je naar de andere skigebieden. Ook kan je er prachtig wandelen en langlaufen. We komen in Mittelberg vaker omdat je er in het voorjaar/zomer en najaar hier heerlijk kunt wandelen. Kortom: een aanrader!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 januari 2008

Door: eduard over Kleinwalsertal

Wij hebben nieuwjaar gevierd in Mittelberg, Kleinwalsertal. Het ferienhaus Annemargrethe is ons zeer goed bevallen. Ruime en sfeervolle woningen van alle luxe voorzien. En schoon! We hadden alles op loopafstand. De kinderskischool Bödmen-Baad is een goed georganiseerde school waar onze 2 jongsten het heerlijk hebben gehad. Onze oudste zoon heeft zich prima vermaakt bij Christal Ground, het snowboard-park. Wij hebben zelf ook heerlijke winterwandelingen gemaakt. Wij boeken zeker weer naar het prachtige Kleinwalsertal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 december 2007

Door: Sophie en Willem van den Berg, Amersfoort over Kleinwalsertal

Met opa en oma naar de sneeuw.... Wij, gezin met 3 kids 1- 4 en bijna 7 jaar zijn voor het eerst samen op wintersport geweest. De bedoeling was dat wij overdag gingen skien tot ca 15.00 uur, nadat we eerst de oudste naar de skiklas hebben gebracht. Wat bleek.... de skischool in bodmen baad kon onze germaine van bijna 4 jaar overdag prima vermaken en na 6 dagen mocht ze ook mee doen aan het gastenrennen. Tussentijds waren het opa en oma die de jongste met prachtige wandelingen, zichzelf en de kleine konden vermaken. Het prachtig centraal gelegen Haus Annemargrethe was onze uitvalsbasis. Op loopafstand (max 2 minuten) van de skischool, supermarkt en kerk. we komen zeker weer naar mittelberg. p.s. een geweldig gastvrije huismeester, en superrrr schoon!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 6 november 2007

Door: Sophie over Kleinwalsertal

Ik ga altijd naar Mittelberg. Het dorp is gezellig en de liften zijn op loopafstand. Ideaal is de bus die om de 10 minuten rijd en waarvan je gratis gebruik kunt maken. Vooral voor een gemengd gezelschap (gevorderde en beginnende skiërs, snowboarders, kinderen of wandelaars) is dit een super wintersportvakantiegebied. De reisafstand is een verrassing: binnen 800 km. zo'n prachtig, sneeuwzeker berglandschap!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 20 oktober 2007

Door: Geert-Jan over Kleinwalsertal

Dit is een tekst van een familielid v.d. eigenaren van Ferienhaus Annemargrethe (redactie): Komende winter ga ik 2 weken snowboarden in Kleinwalsertal. Vanaf mijn kindertijd kom ik al in Mittelberg en ik ben er nog steeds niet uitgekeken. Inmiddels ben ik 18 jaar en voor de wintersport ga ik nog steeds graag mee naar het huis van mijn ouders: ferienhaus Annemargrethe.nl (zij verhuren mooie woningen!). Kleinwalsertal is ook voor jongeren erg aantrekkelijk. Er zijn voldoende buitensportmogelijkheden en als je het dal kent zijn er ook voldoende après-ski-mogelijkheden. Ik kan niet wachten tot we weer vertekken naar ferienhaus Annemargrethe, mijn tweede thuis.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 10 september 2007

Door: Anoniem over Oberstdorf

Vorige week in Oberstdorf gefietst. Was prachtig, mooi weer, heel anders als 's winters. Is echt 'n aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 maart 2007

Door: Anoniem over Kleinwalsertal

We hebben onze vakantie in Riezlern er weer op zitten, in een woord geweldig. De sneeuwconditie was boven op de Kanselwand super, beneden in het dal een beetje groen. Appartementenhaus De Baar in Riezlern ligt te opzichte van alle facaliteiten perfect. Bij voldoende sneeuw kun je tot in de tuin skiën, super.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2007

Door: ilse over Kleinwalsertal

Dit jaar voor de eerste keer naar het kleinwalsertal geweest en ik kan het iedereen aanraden! Goed te rijden vanuit nederland. Het skigebeuren is prima! Voor ons gezin (redelijk gevorderd) waren de afdalingen prima! een top pension (riezlern hof) kan niets anders dan dan optimistisch zijn. Mischien volgend jaar wat meer sneeuw, dan komt het helemaal goed. Al moet ik wel zeggen dat de mesen op de piste er alles aan deden om de condities zo goed mogelijk te maken! Een aanrader!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 maart 2007

Door: LEO JAN GUP HOEVELAKEN over Oberstdorf

7 maart 2007. We zijn hier een week geweest, het weer heb je niet in de hand. Eerste dag mega mistig. Jan knieband ingescheurd, dus voor hem over en uit. Alle doktoren en artsen behulpzaam en zeer vriendelijk, de rest van de week mooi weer verse sneeuw en lekker rustig. De prijzen van eten en drinken zijn goed betaalbaar ook op de piste in het dorp zelf goedkoop, vergeleken met nederland. Dit is zeker een aanrader en zeker buiten de school vakanties. Volgend jaar weer dit staat al vast.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2007

Door: astrid over Oberstdorf

Week van 24-02 t/m 03-03 geweest. Verplicht skien op de felhorn omdat de rest dicht was. Veel sneeuw en in het dorp regen. Pistes waren smal. Iedereen begint over de blauwe pistes, vervelend voor de beginners zo'n drukte. Slecht geprepareerd, doet men alleen 's avonds. Nieuwe gondel (dec.2006) heeft last van kinderziektes, staat vaak stil of doet het helemaal niet. Vervelend als je tot het middelstation wilt skien en je kan dan niet terug zodat je verplicht wordt een dalafdaling te maken. Oberstdorf zelf is een hele leuke plaats.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 6 februari 2007

Door: Anoniem over Oberstdorf

Wij zijn weer terug uit Oberstdorf en hebben 'n prachtige week gehad. De zon hoog aan de hemel veel gewandeld en in de zon gezeten. Wil deze zomer terug om te fietsen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 januari 2007

Door: Anoniem over Kleinwalsertal

Ik miste de plaats Riezlern wat in het gebied Kleinwalsertal ligt. Riezlern is een heel gezellig dorp met alle faceliteiten, winkels, restaurants, liften naar skigebieden, wandelwegen, enz. Wij waren in Appartement de Baar. Heel gezellig huis echt Oostenrijks. Overgenomen door Nederlanders die het prima doen en zeer gastvrij zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2007

Door: Jopie over Kleinwalsertal

Dit jaar voor de derde keer in het mooie Kleinwalsertal. In vergelijking met andere skigebieden is dit helemaal toppie. Zeer kindvriendelijk, mooi skigebied, sneeuwzeker, zelfs dit jaar met de kerst hebben we uitstekend kunnen skien. Dit keer weer geboekt in het schitterende appartement Annemargrethe, hoe schoon, ruim en luxe kan een appartement zijn. Na het skien in de sauna en de kids op de slee achter het huis op een mooie helling. Je moet ze 's avonds naar binnen slepen voor het bed. Volgend jaar zeker weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 januari 2007

Door: Danielle Heerdink over Kleinwalsertal

Wij zijn rond oud & nieuw een aantal dagen in Riezlern geweest. Riezlern is makkelijk bereikbaar (slechts 780km) en zeker als je een paar dagen gaat goed te doen. De Nederlandse eigenaren van Apartmenthaus De Baar zijn zeer gastvrij en hebben er alles aangedaan om ons verblijf zo prettig mogelijk te maken, met name oud & nieuw was zeer gezellig!! We hadden overigens niet gedacht dat de après-ski in Riezlern zo gezellig was, maar we hebben ons echt super vermaakt bij de Schirmbar. Zeker de moeite waard en we komen absoluut vaker.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 december 2006

Door: Bo ter Braak over Kleinwalsertal

Kleinwalsertal is een geweldig dal. Er wordt veel gezegd: niet voor jongeren, ik kom er vanaf mijn geboorte en kan er zeker wel een feestje vieren! Er zijn veel ski mogelijkheden voor beginners en gevorderden, daarbij veel restaurants en gezellige barretjes! Sneeuwzekerheid, wanneer er in de rest van Oostenrijk ook sneeuw ligt en op 800 km van Nederland. Korte reistijd dus! Dit jaar kerst vieren in het kleinwalsertal, heb er zin in!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2006

Door: Leo B over Kleinwalsertal

Een heel gezellig en mooi dal dat snel vanuit Nederland te bereiken is (in 71/2 uur) : ideaal ! Het dal is met name geschikt voor jonge stellen, oudere echtparen en gezinnen met kinderen. Voor feestende jongelui is het minder geschikt. Het KWT is heel sneeuwzeker en staat bekend als een van de Schneeloecher van Oostenrijk. Ik heb regelmatig meegemaakt dat er meer dan 1.50 meter sneeuw in het dal lag. Er zijn voldoende liften en afdalingen met voor elk wat wils. Mittelberg en Riezlern zijn het gezelligst. Hirschegg wat minder.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 november 2006

Door: Ati Floor over Oberstdorf

Dit jaar gaan we voor de 22ste maal naar Oberstdorf. Niet alleen vanwege de sneeuw, maar zéker ook vanwege de vele restaurants waar wij kunnen borrelen en dineren. Van eenvoudig (kip/pizza) tot luxe. In Oberstdorf is een uitstekende sauna met zowel binnen als buiten voortreffelijke sauna-units. Zwembad buiten, zonnebanken in de sauna en/of apart beneden(wel betalen). Veel winkels en je kunt er prima slagen. Prettig is het dat het dorp 'autoluw'is gemaakt. In de winkelstraten bijna geen verkeer behalve dat voor aanliggende bewoners. Prima busverbindingen en 'met ski's' gratis. Wij skiën veel op de Fellerhorn en het Söllereck. In het weekend (we blijven 2 weken) zijn er uitstekende wandelroutes naar bijna alle richtingen. Kortom : aan te bevelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 april 2006

Door: Francien Ouwerkerk Waalwijk over Oberstdorf

Oberstdorf is een vriendelijk dorp, leuke winkels, restaurands, prachtige wandelwegen en ik wil zeker een keer zomers terug om te gaan fietsen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 april 2006

Door: Anoniem over Oberstdorf

Ik kom al velen jaren in Oberstdorf. Het is een gebied waar iedereen aan zijn trekken komt, en de dagen dat je eens niet gaat skieen kun je altijd wel een stevig wandeling door de Breitachklamm maken of een uitstapje naar Sonthofen of Kempten ( 1uurtje rijden mooi shopping centra). En voor de kleintjes is er op de Sollereck een mooie piste met allerlei speeltjes en voor de groten een roddelbaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 10 april 2006

Door: Francien Ouwerkerk over Oberstdorf

Oberstdorf is 'n heel gezellig plaatsje. Wij zijn er nu 2 keer geweest en heel goed bevallen. Prachtige natuur mooie wandelwegen gezellige winkels goede restaurants en niet zo ver vanaf Waalwijk. Ideaal!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 maart 2006

Door: Francien Ouwerkerk ned. Vul hier je naam in. * over Oberstdorf

Oberstdorf is een fijne en mooie wintersport plaats ,we zijn er nu 2 keer geweest en het was heel fijn .We gaan volgend jaar weer, heel vriendelijke mensen lekker eten in de restaurants dus wat wil je nog meer. En maar 800 km van Utrecht dus makkelijk in een dag te rijden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2006

Door: Francien Ouwerkerk Waalwijk Ned. over Oberstdorf

Wij zijn in februari naar oberstdorf geweest,voor het tweede jaar en het was geweldig. Heerlijk gewandeld en geweldig lekker gegeten. Ik wil nog 'n keer terug maar dan zomers, met de caravan dus wie weet!!!!!!!!!!!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2006

Door: janneke over Kleinwalsertal

Prachtig ski en wandelgebied makkelijk bereikbaar van uit nederland. Wij zijn ook in appartement Riedmann (ferienapartments-riedmann.de)geweest, super mooi uit zicht van uit het huis KWT in. Ski piste voor de deur en het dorp ligt aan je voeten. Gezellig dorp met winkels restaurants. Zeker een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 maart 2006

Door: George over Kleinwalsertal

Leuk gebied, lekker snel vanuit Nederland te bereiken. Meer ervaren wintersporters zijn na een aantal dagen wel uitgekeken. Bij voldoende sneeuw leuke offpiste mogelijkheden. Prima voor een lang weekend boarden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2006

Door: blenke over Kleinwalsertal

Wij komen al jaren in landhuis Annemargrethe in Mittelberg, Kleinwalsertal. Voordelen van het skigebied: - 750 km. vanaf Arnhem - geen vignet nodig - voor beginners en gevorderden - skischool met trend-wintersporten (spectaculair!) - nieuw funpark - kindvriendelijk - opa en oma mee? skischool op loopafstand en zeer goed geprepareerde wandelpaden - schitterend berglandschap - sneeuwzeker

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 januari 2006

Door: Anoniem over Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal een gemoedelijk en sneeuwzeker gebied. Wij hebben altijd vanuit Hirschegg het gebied verkent en met name met kinderen is dat een ideale plek. Vanuit Hirschegg kun je vrij gemakkelijk al skieend naar de andere gebieden. Alleen het gebied vanuit Riezlern naar Obersdorf is wat moeilijker te bereiken maar daarvoor kun je weer prima de bus nemen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 december 2005

Door: H. ter Braak over Kleinwalsertal

Dit dal bevalt ons uitstekend, lekker op de ski met drie leuke ski-gebieden. Wij komen hier reeds 20 jaar en zijn inmiddels eigenaar van 4 appartementen. (www.mittelberg.org)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 november 2005

Door: P. Dame te Sliedrecht over Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal bestaat uit 4 dorpen t.w. Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad. Er zijn volop mogelijkheden voor skiers en Snowboarders, zowel beginners als gevorderden. Het gebied is vrij sneeuwzeker. Leuk, gastvrij, betaalbaar gebied. Aan te raden voor zowel families met kinderen als zonder.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 oktober 2005

Door: Marion over Kleinwalsertal

Wij zijn in Riezlern geweest, bij appartementhaus Riedman. ligt prachtig ten opzichten van het dorp en de liften. Knus en gezellig en geweldige mensen. Aanrader zeker voor kinderen omdat er een baby lift vlak bij het huis is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 september 2005

Door: Frank Verweijen over Kleinwalsertal

Een onverwacht leuk gebied. Dichtbij huis. Het doet eerder Zwitsers dan Oostenrijks aan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Kleinwalsertal & Oberstdorf

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Kleinwalsertal - Oberstdorf. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open
Snowpark