Beoordelingen Mittelberg

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Mittelberg te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Mittelberg ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Mittelberg op wintersport zijn geweest. Ben jij in Mittelberg geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2018

Door: Naomi over Mittelberg

Het Kleinwalsertal alleen te bereiken via Duitsland is goed te bereiken is verzekerd van natuursneeuw.

Het Kleinwalsertal is een van de Destinationen in Vorarlberg. Er zijn veel ervaren vakmensen in het dal. Al tijdens het binnenrijden van het Kleinwalsertal komt het vakantiegevoel je tegemoet. De vakantiewoningen zijn erg gevarieerd. Men kan kiezen voor gezellige Oostenrijkse onderkomens tot grote luxe hotels. Ook qua eten zit men goed in het Kleinwalsertal, het geldt namelijk als GenussRegion. In de restaurants kan men lekker Oostenrijkse gerechten krijgen met producten van de Einheimsche bevolking. In het Kleinwalsertal ben je verzekerd van sneeuw. Elke soort skiër kan in het Kleinwalsertal aan zijn/haar trekken komen. Zowel voor de onervaren skiër als de echte professionals houden van het Kleinwalsertal. De Walmerdingerhorn is ideaal om onder andere off-piste te gaan, of om 's ochtends met de eerste gondel sporen te trekken. De gebieden zijn goed met elkaar verbonden. Voor skiërs is dat erg fijn je kunt zo veel kilometers maken, als snowboarder is dat minder omdat de glijwegen erg vlak zijn. Vooral voor families is het Kleinwalsertal ideaal.

Korte route vanaf Nederland
Geen Vignet nodig, Kindvriendelijke hotels
Sneeuw verzekerd
Pistes voor alle niveaus
Glijwegen minder fijn voor snowboarders
De après-ski plaatsen moet je kennen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 maart 2018

Door: Angelina Helder over Mittelberg

Skigebied Oberstdorf-Kleinwalsertal is een gevarieerd skigebied. Naast skiën rondom Mittelberg kun je gemakkelijk en snel skiënd of met de bus naar naastgelegen pistegebieden.

Gemoedelijk en overzichtelijk gebied met zowel voor de beginnende als de meer ervaren skiër genoeg uitdagingen. Vooral veel rode pistes, maar ook genoeg blauwe voor de beginnende skiër. Voor snowboarders ook genoeg uitdagingen en een aantal funparks in vlakbij gelegen dorpjes.

Gemoedelijk, mooie afdalingen zoals Walmerdingerhorn, Ifen en Kanzelwand.
Veel variëteit in pistes, van mooie brede blauwe afdalingen op de Ifen tot een snel(lere) afdaling op de Walmerdingerhorn en Kanzelwand
Veel rode pistes waardoor voor beginnende skiër je wellicht meer uit de voeten komt bij de Heubergarena in Hirschegg. Goed te bereiken vanuit Mittelberg met de (gratis) bus

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 maart 2018

Door: Anoniem over Mittelberg

Skigebied Oberstdorf-Kleinwalsertal is een familievriendelijk skigebied met verschillende skigebieden op korte afstand van elkaar.

Er zijn verschillende skigebieden die met elkaar verbonden zijn, skiënd of heel gemakkelijk met de gratis bus. Veel rode pistes en ook voldoende blauwe pistes. Je kunt zowel aan de Oostenrijkse als Duitse kant skiën (Oberstdorf). Een heel gemoedelijk gebied.

Veel afwisseling in pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Rienstra over Mittelberg

Mittelberg komt zo uit een prentenboek

Mittelberg is hoe ik een wintersportdorp het liefste zie. Authentiek, rustig, natuur, pittoreske straatjes en ga zo maar door. Keer op keer beleef ik hier weer een zorgeloze wintersport. Wij kunnen urenlang wandelen in de sprookjesachtige omgeving. De kinderen vermaken zich in de diverse skigebieden zoals de Heuberg Arena, Walmendinger Horn en Kanzelwand. Geen schreeuwerige apres-ski, geen lelijke gebouwen, alles wat wintersport zo mooi maakt vind je in Mittelberg in het Kleinwalsertal.

Prachtige uitstraling
Groot wandelnetwerk
Gemoedelijke skihutten
Meerdere skihutten
Weekenden/vakanties soms druk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Nils Mulder over Mittelberg

Al 21 jaar de plek voor ons

Het zal qua skigebied en après-ski niet het beste van Oostenrijk zijn maar wij vinden er al 21 jaar dat wat we zoeken. De beste skischool is Bödmen Baad.

Kindvriendelijkheid en aardige mensen
Niet alles met elkaar verbonden. Komt snel wel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 17 juni 2013

Door: Ruud en Inge over Mittelberg

Vooral geschikt voor gevorderden

Mittelberg is een ontzettend leuk dorpje, waar je vanuit het dorp direct de lift in kunt stappen. Het skigebied rondom het dorp is voornamelijk rode pistes, wat misschien wat moeilijk is voor beginnende skiers. In Hirschegg zijn wel veel blauwe pistes, dit is dan ook meer geschikt voor beginners, maar je kunt er zo komen dus dat is geen probleem. Het dorp zelf is heel gezellig, en je kunt er altijd wel wat après-ski vinden. Zeker voor herhaling vatbaar!

Je bent snel op de piste
Erg gezellig dorp
Vooral rode pistes
Hirschegg heeft een beter gebied voor beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 november 2010

Door: Jan Koolen over Mittelberg

Mittelberg heeft een zeer geschikte aprèsski spot. Namelijk de Steinbockalm onder Hotel Steinbock. Daarnaast biedt het nog een aantal umbrella bars. Je moet wel een beetje zoeken maar de gezellig is zeker aanwezig. Het dorp biedt 3 zeer goede skipistes voor de beginners. Deze zijn in vakantieperiodes dus druk bezet met ski klassen. Deze pistes zijn makkelijk bereikbaar en zijn verbonden met elkaar. Alle 3 beschikken ze over sleepliften. Als je naar boven gaat met de Walmendingerhornbahn vind je een skigebied wat niet al te groot is maar die voor gevorderden wel aantrekkelijk is. Leuke skiroutes die niet geprepareerd worden en leuke offpiste afdalingen zijn aanwezig. Daarnaast is er een mooie glooiende dalafdaling die de keuze geeft het dal te bereiken via een zwarte piste of de reguliere rood/blauwe piste. De zwarte piste is erg zwaar maar een leuke uitdaging. Voor snowboarders zijn er in Kleinwalsertal wel extra activiteiten. Ik ben zelf geen boarder dus weet het niet. Ik kom zelf al een jaar of 10 in Mittelberg en wil er nog steeds naar terug. Walmendingerhorn en Ifen zijn mijn favorieten vanwege de grote mogelijkheden. Een ideale locatie op circa 9 uur rijden vanaf Tilburg. Wij rijden altijd om 9.00 uur weg en komen tussen 17-18 aan. Vrijwel nooit last van drukte of files op de Duitse autobahn! Een echte aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 januari 2010

Door: Harrie Meulenkamp over Mittelberg

Rustig skidorp, 3 verschillende niet met elkaar verbonden skigebieden welke niet al te groot zijn. Wel alle drie tot een hoogte van 2 km. De skibus gaat om de tien minuten en is uitstekend. Bijna alleen rode en smalle afdalingen. Leuk skien maar voor snowboarden minder geschikt. Grote pluspunt is de rust en de geringe afstand vanuit Amsterdam (850 km)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen