Skip to navigation Skip to main content
Een Dag In De Skifabriek Boek

Kinderboeken wintersport: lezen over je favoriete vakantie

Op zoek naar kinderboeken over wintersport? Dat waren wij ook voor onze kids. En er zijn er aardig wat. Harstikke leuk natuurlijk om de kleintjes op deze manier kennis te laten maken met de mooiste vakantie van het jaar of ze er weer op voor te bereiden. Uiteraard hebben we een aantal leuke boeken voor je op een rijtje gezet, zodat jij het voorwerk niet meer hoeft te doen. Welk kinderboek over wintersport bestel jij?

Kinderboeken blijven populair

We leven in een tijd waar veel boeken als e-book gelezen worden, maar kinderboeken blijven op papier mateloos populair. Niet zo gek natuurlijk, want een kinderboek draait om de combinatie tussen illustraties en tekst. De hele magie van een kinderboek is dus juist dat je ‘m uit de kast kunt pakken en telkens weer nieuwe dingen kunt ontdekken in het boek. En als de kinderen wat ouder zijn pakken ze zelf hun boeken uit de kast. Keer op keer ‘lezen’ ze hun favoriete verhalen.

8 kinderboeken wintersport

En ook over wintersport zijn er vele verhalen voor kinderen geschreven. Verhalen voor de allerkleinsten, waar het voornamelijk om de illustraties gaat, maar ook verhalen voor grotere kinderen die zelf lezen. Ons verbaasde de hoeveelheid wintersport boeken die je kunt kopen. Daarom hebben wij een selectie van boeken gemaakt. Voor elke leeftijd zit er wat bij.

Loek wintersportboek kinderen

Loek gaat op wintersport - vanaf 4 jaar

Door: Sandra Boshuizen

De kleine en ondeugende Loek heeft lang uitgekeken naar de wintersport en nu is het eindelijk zover. Hij kan niet wachten tot hij in de sneeuw staat. Zijn ongeduld en zijn nieuwsgierigheid bezorgen hem een onverwacht avontuur. Wat denk je? Gaat Loek ooit leren skiën?

Kinderboek over wintersport Het geheim van de zwarte piste

Het geheim van de zwarte piste - 8 tot 11 jaar

Door: Gerard van Hemert en Saskia Halfmouw

In het Geheim van de zwarte piste volg je Merijn en June die op skivakantie zijn. Ze trainen daar voor een skiwedstrijd. Quinn wijst ze mooie plekken aan om te trainen, maar steeds vaker zijn er lawines in de buurt van de pistes. Zijn ze wel veilig?

Een dag in de skifabriek

Een dag in de skifabriek - vanaf 5 jaar

Door: Aders Suneson

In dit van origine Zweedse boekje bezoeken Elsa en Tom de skifabriek in Åre. Daar leren ze hoe ski’s gemaakt worden. Ook gebeurt er iets onverwachts. Een heel leuk en educatief boekje dat we zelf ook in de kast hebben staan.

Kinderboek Op vakantie met Ozzie en Tonk: De vreemde berg

Op vakantie met Ozzie en Tonk: De vreemde berg - 7 tot 9 jaar

Door: Marte Jongbloed

Ozzie en Tonk gaan op vakantie naar Frankrijk. Tijdens deze wintervakantie komen ze in een sneeuwstorm terecht en dan komen ze iets tegen dat tot op de bodem uitgezocht moet worden. Een leuk speurdersboek!

Nijntje boek over wintersport

Nijntje in de sneeuw - vanaf 1 jaar

Door: Dick Bruna

Kleine Nijntje kleedt zich warm aan en gaat in de sneeuw spelen. Ze glijdt op haar slee, schaatst op het ijs en maakt ook een sneeuwpop. Dan komt ze een vogeltje tegen dat ze gaat helpen. Dit is weliswaar geen wintervakantieboek, maar gaat wel over de sneeuw. Daarop staat ‘ie bij veel wintersporters in de kast.

Boek noedel in Oostenrijk wintersport kinderen

Noedel in Oostenrijk - vanaf 2,5 jaar

Door: Marsha Vis

De kleine Noedel gaat voor het eerst op wintersport en beleeft samen met zijn knuffel Bop leuke avonturen. Ze leren skiën, snowboarden, schaatsen en sleeën. En ’s avonds warmen ze weer lekker op bij de open haard met een kop warme choco. Ze leren een beetje Duits, komen erachter hoe de Oostenrijkse vlag eruitziet en leren over het landschap. Aanrader!

Kinderboeken wintersport: Tijn Konijn wil skiën

Tijn Konijn wil skiën - vanaf 2 jaar

Door: Claudia Rueda

Tijn Konijn wil skiën, maar kan dat niet alleen. Wil jij hem helpen om de berg af te komen? Hij staat al op z’n skietjes, maar de lezer moet hem helpen om snel van de berg te skiën. Het in een interactief boekje dat elke peuter blij maakt!

Kinderboeken wintersport boek Alle dagen sneeuw

Alle dagen sneeuw – vanaf 4 jaar

Door: Fleur Pierets, Rachida Aoulad en Noëmi Willemen

Amira houdt van snowboarden en zoeft van de berg. Tijdens haar eerste snowboardwedstrijd merkt ze dat fans staan te juichen, maar niet voor haar en haar vriendinnen. En dat terwijl haar vrienden wel snowboardhelden zijn. Dat verschil is groot en Amira en haar vrienden bedenken een plan, want iedereen weet dat het niet zo verder kan.

Meer kinderboeken over wintersport bestellen

Zit er geen leuk boek voor je bij, heb je alles al of wil je gewoon nog even kijken voordat je een kinderboek over wintersport bestelt? Via de link hieronder vind je nog meer boeken over de wintervakantie. Veel lees en kijkplezier!