Recensies Le Dévoluy

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Le Dévoluy wilt kiezen. Een recensie over Le Dévoluy kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Le Dévoluy zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Le Dévoluy achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2020

Door: Ronald over Superdévoluy

Heerlijk gebied met alles bij de hand

Heerlijk gebied met alles bij de hand om met gezin te skiien. Lekker rustig en perfecte sneeuw gezien dorp al op 1500 ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 februari 2020

Door: Thijs Heijkoop over Superdévoluy

Leuk gebied zonder veel poespas

Superdévoluy is een erg leuk gebied voor beginner tot gevorderde. Veel leuke blauwe pistes en ook mooie rode pistes. Lessen worden in Frans en minimaal Engels gegeven. Kinderen gaan aan het eind van de week met alle andere les kinderen van kleine piste af met lichtjes, dit is erg leuk om bij te zijn. Verder is er niet heel veel te doen in het skicomplex zelf. Zeker aan te raden voor skiërs van elk niveau.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 25 januari 2020

Door: Jill V over La Joue du Loup

Leuk klein skigebied, mooi geprijsd!

Met mijn vader samen voor het eerst wezen skiën. Leuk klein skigebied met mooie pistes. Voor beginners leuker dan gevorderden door de grootte. Maar wel diverse kleuren pistes. Niet echt après-ski, wel leuke restaurants wat voor ons helemaal ok was. In verhouding tot andere wintersport locaties erg goed geprijsd. Zeker de moeite waard voor een paar dagen wintersport!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 maart 2018

Door: Marloes Pieper over La Joue du Loup

Het skigebied is prima voor 4 dagen. Wel veel platte stukken tussendoor, dus minder geschikt voor boarders. Overal goed eten te vinden op/aan de pistes; prima prijs ook. Après-ski heb je niet; s' avonds kun je je wel met een groepje vermaken in 1 vd 3 uitgaansgelegenheden (kroeg, karaoke/activiteitenbar & disco). Het is klein, maar prima. Liften mogen wel ge-update worden, maar verwacht gewoon niet teveel en dan heb je een toppie tijd daar. :)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 5 maart 2018

Door: Esther G over La Joue du Loup

Voorjaarsvakantie 2018 geweest. Leuk gebied met makkelijke pistes. Ideaal om samen met je kind de berg af te gaan. Over de lessen niet heel tevreden. Norse skileraren. En alleen in het Frans dus voor kinderen niet te verstaan. Ondanks dat hadden ze het prima naar hun zin.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Meike over La Joue du Loup

La Joue du Loup is een klein gezellig dorpje met een skigebied van 100km. Niet heel groot maar perfect voor een paar dagen. Het is erg goedkoop om hier een vakantie naar toe te boeken. Weinig après-ski maar alsnog gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Britt over La Joue du Loup

La Joue du Loup is een leuk skigebied met veel keuze en een leuk funpark. Helaas wordt er niet overal goed geprepareerd, waardoor de pistes in kwaliteit variëren. Daarnaast zijn de lunchmogelijkheden beperkt en staat nergens de verwarming aan. Waarschijnlijk omdat het vaak goed weer is, maar met koud weer is dat niet prettig. Voordeel is wel dat de accommodaties dichtbij de pistes zijn. Al met al wel een leuk en gevarieerd skigebied tegen goede prijzen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 oktober 2017

Door: Sonja over Superdévoluy

Superdévoluy is echt een ideaal gebied voor de niet al te fanatieke skiër met kleine kinderen. Alles heb je er bij de hand: skischool, winkeltjes en prima appartementen. Ja, de lessen zijn in het Frans - en er wordt weinig Engels gesproken. 1x per week gaan alle kinderen die lessen volgen 's avonds naar boven voor het spektakel: vanaf de groene piste met een lichtje naar beneden skiën. Dat is echt een feestje. Wat betreft het skigebied: er zijn genoeg fijne pistes - je kunt ook naar La Joue de Loup skiën. Maar als je echt lange dagtochten wil maken, dan is dit gebied een maatje te klein.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 april 2017

Door: Hans over Superdévoluy

We zijn de eerste week van april op skivakantie geweest in L'Oree des pistes in Superdevoluy. Accommodatie was prima. Leuke chalet met berging voor skispullen en overdekte parkeerplaats. We moesten de auto dus niet sneeuwvrij maken of ruiten te krabben. We hebben gebruik gemaakt van de broodjesservice waardoor we iedere morgen op loopafstand verse broodjes en croissants bij de receptie konden halen. Verder hebben de kinderen ook veel plezier gehad in het zwembad. En de skipistes zijn vlakbij. En goed te doen voor beginners en gevorderden. Sommige blauwe pistes zijn wel iets stijler dan in Oostenrijk, maar wel lekker breed. Liften bestaan uit stoeltjesliften en sleepliften. Gondelliften hebben we niet gezien. Superdevoluy is niet echt een pittoresk dorp, maar meer een skioord. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Sommige wel een beetje gedateerd, maar ach.. we komen immers om te skiën. De tweede dag was 1 van onze skisets gestolen. Bij de skiverhuur werden we vriendelijk geholpen, maar bij de gendarmerie van Saint-Etienne-en-Devoluy konden we geen aangifte doen. Maar ondanks dit ongemak toch een leuke vakantie gehad met schitterend zonnig weer. We komen vast nog wel eens terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 maart 2015

Door: Carla over Superdévoluy

Fijn skigebied en erg leuk voor families met kleine kinderen

Wij, gezin met twee volwassen kinderen, hebben het prima naar ons zin gehad in Superdévoluy. Het gebied is voor ons voldoende met veel blauwe en rode pistes. Heerlijk geskied en gesnowboard. Wij waren er de tweede week van maart en de zon scheen volop. Behulpzaam personeel bij de liften. Het was ook goed toeven op de terrasjes met vriendelijke bediening. Goed gesorteerde supermarkt en diverse restaurants. Wij gaan zeker terug naar Superdévoluy.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 21 februari 2015

Door: geen belang over Superdévoluy

Gezellig en mooi skigebeid

Wij zijn net terug van een midweekje Superdevoluy. Dit was onze eerste buiten sneeuwervaring , de rest hebben we steeds indoor geskied. Voor beginners zoals ons waren deze pistez ideaal. Veel klachten over vieze toiletten, ik moet zeggen ze waren inderdaad vies maar het zijn niet de mensen van Superdevoluy die daar voor zorgen he, het zijn de toeristen zelf die alles vernielen en vuil maken. Heb al veel gezien van bepaalde toeristen die echt geen respect hebben. Ivm. sneeuw die papperig is, daar kunnen de mensen ook niets aan doen. Sneeuw kun je niet reserveren. de appartementen waren groot genoeg voor ons (gezin van 4 met 2 jonge kinderen). Voor ons was het een geslaagde vakantie en we komen volgend jaar zeker terug :-) . De mensen van Superdevoluy waren vriendelijk en behhulpzaam. Enige minpunt was toch sleuren met de bagage door de sneeuw, deze was zeer vermoeiend.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 januari 2014

Door: Peter over Superdévoluy

Leuk skigebied

Heerlijk weekje kerstskiën in 2013. Prima gebied om je te vermaken, lekker kunnen skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2012

Door: Carolien over La Joue du Loup

Ik ben in januari 2011 in la Joue du Loup geweest met vrienden en heb een top week gehad. Wij hebben last minute La Joue du Loup geboekt , omdat er in het gebied waar we 1st heen zouden gaan geen sneeuw lag. Eenmaal aangekomen hadden we voldoende sneeuw, een strak blauwe lucht, volop zon en een goede (engels sprekende) snowboard instructeur. Dat mensen klagen over de vele studenten, slechte faciliteiten, mindere apres ski etc. vind ik jammer. Menigeen weet wat hij boekt en dan blijkt toch dat we Nederlanders zijn: Veel luxe en extra's voor zo weinig mogelijk geld!! Ik ging naar la Joue du Loup om te skien/snowboarden en te genieten met vrienden en dat is absoluut geslaagd!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 februari 2011

Door: joske over La Joue du Loup

ja hoor de pinautomaat zit bij het VVV kantoor in het dorp. Niks aan de hand.Verder prima vertoeven voor een nog schappelijke prijs. Zeker de moeite waard, en ja met de hond op wintersport is hier ook heel leuk. Kunt goede wandelingen maken. Je kunt zelfs naar devoluy lopen. Pas wel op aan het einde van het dorp zaten sledehonden en deze hebben bijna onze hond door midden gebeten.Ondanks dat deze aangelijnd was. Gelukkig met een sisser afgelopen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 februari 2010

Door: zijlstra over La Joue du Loup

Wij zijn net terug van onze wintersport in La joue du loup. We hebben een super vakantie gahad. Het weer was wat wisselvallig maar de pistes waren prachtig, zelden zulke mooie sneeuw gehad. Het is een klein gezellig dorpje en heeft alles wat je als gezin nodig hebt. De kinderen hadden een geweldige ski juf en kregen nog een dag gratis les. Het is er niet superdruk dus geen lange rijen voor de liftjes. Wij hadden geboekt via Snowtrex en alles was goed geregeld. Het appartement is klein maar was net jes en alles wat je nodig hebt was aanwezig. Wij zullen zeker nog een keer gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2010

Door: Esther over La Joue du Loup

Net een weekje in Joue du Loup geweest, waar je idd ( naast de skischool) kan pinnen, maar dan moet hij het wel doen! Wij hebben 2 x kunnen pinnen en daarna was hij buiten gebruik. Wij zaten in les Flocons du Soleil, leuke huisjes en dichtbij de piste. Het skigebied is heel geschikt voor beginners en ervarende. Aan de andere kant van de berg (devoluy) heb je rode en zwarte pistes, niet veel, maar wel leuk. Skipassen kosten 144,00 euro va. 13 jaar, voor 6 dagen. De meeste pistes zijn groen en blauw, maar wel lange afdalingen. Helaas hebben we elke dag regen en sneeuw gehad en bijna geen zon. Dus bijna geen zicht bovonop de berg en dat is soms lastig skieen. De weg richting Joue du Loup is met veel slingerwegen dus je moet geen wagen ziekte hebben of een primatourtje nemen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2010

Door: Esther over La Joue du Loup

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 januari 2010

Door: Vimo over La Joue du Loup

Een kleine aanvulling op de gegeven recensies is dat er WEL een pin-automaat is in La Joue du Loup.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 december 2009

Door: edi over La Joue du Loup

leuk gebied. wij zijn hier nu 2 keer geweest en met de hond in de chalets "flocons du soleil" geweest. Het mooie daar is dat het op redelijke loopafstand van de piste is, dus tussen de middag lekker naar het huisje (jáwel huisje dus géén hoogbouw appartement) om met de hond te wandelen. De liften zijn wat ouderwets in verhouding met grote skigebieden, maar ja, de prijzen zijn ook een stuk lager. Een gemoedelijk leuk gebied, en inderdaad niet zo zeer voor de feestbeesten onder ons. Wij hebben met hond genoten van deze plaats. Vanuit het chalet via de langlaufroute kan je een heel stuk wandelen in de sneeuw. We hopen dit jaar weer te gaan. Het is een van de weinige betaalbare locaties waar je 2-onder-1 kap of vrijstaande chalets hebt. pinnen kan je er inderdaad niet, dus op de ski's naar superdevoluy, of geld genoeg meenemen. En de supermarkt is niet goedkoop, maar heeft wel alles. Een goedkopere supermarkt vindt je verderop in het dal, op een dagje rust en als de wegen schoon zijn goed te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 april 2009

Door: J. van Evert over La Joue du Loup

Sommige recensies vragen om een reactie, vooral wanneer een gebied onrecht wordt aangedaan. Wij zijn twee jaar geleden in La Joue du Loup geweest. Het klopt dat er geen pinautomaat in het dorp is. Die is er echter wel in Superdevoluy. Even met de lift naar het middenstation en afdalen naar Superdevoluy. Kost je totaal hooguit 20 minuten. Superdevoluy / La Joue du Loup is misschien niet het grootste / modernste / interessantste skigebied van Frankrijk. De prijs/kwaliteitverhouding is wel uitstekend. Zeker een aanrader voor gezinnen die niet te duur uit willen zijn. Ook ideaal voor een short ski naast de reguliere wintersportweek. En de skileraren spreken goed Engels......

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 maart 2009

Door: Mark W over Superdévoluy

Maart 2009. Een goed gebied voor de beginner, betaalbaar met de goedkopere (studenten) reisorganisaties. Probeer vooral een appartement in Mona Lisa te verkrijgen, met 2 personen in een 4 persoons appartement lekker ruim en zeer betaalbaar. Ook is dit een van de nieuwere gebouwen en ideaal gelegen in het dorp. Helaas moet je extra bijbetalen om tv te kunnen kijken. Het gebied zelf met toegang tot La jou de loup is redelijk afwisselend, met de kantekening dat een gevorderd skier of snowboarder na 3 dagen toch echt overal is geweest. Ook moet er bij gezegd worden dat sommige rode pistes toch echt meer blauw dan rood zijn en de grootste zwarte piste toch wel zo breed en vlak is dat deze makkelijker af te dalen is dan menig rode. Snowpark is niet noemenswaardig (3 schanzen 2 rails), en de verscheidene slaloms (zijn er maar 2 dagen in de week) zijn gereserveerd voor (locale) ecole de ski leerlingen. Apres ski is er eigenlijk gewoon niet, in SuperD zelf zijn wel 2 leuke barretjes in de kelder van het boomerang gebouw, waarvan 1 een poolcafe. Maar in deze twee tentjes moet je het toch echt zelf gezellig maken aangezien het er niet echt een drukte van belang is. Over de supermarkt en de ski verhuur bij intersport (voor mijn vriendin) kan ik heel kort en duidelijk zijn, ze weten dat ze de enige zijn (of dat je via een reisorganisatie bij ze boekt) en daar gedragen ze zich ook naar, intersport is ronduit onbeleefd en is erg duur voor wat ze levert, waar ik in skigebieden best een dag gratis betere skis mocht proberen, moet je hier 20 euro extra betalen, en ook zeer provisorisch waxen en slijpen kost 15 euro. De supermarkt is duur, maar heeft wel lekkere franse spullen te koop. Hutjes op de piste zijn te doen, zo is er de VI AI PI een van de grotere hutjes waar je voor 6 euro een salade kunt krijgen of voor 10 een warmere hap zoals frites of aardappel gratin. Het hutje is wel gezellig, en bij mooi weer is er een groot terras. Drankjes zijn rond de 3 euro, en zelf drinken en eten meenemen (wat nergens op terasjes genuttigd mag worden) kan je week veel goedkoper maken. Verder zeer goed weer gehad, met als enige opmerking dat 1 dag sneeuw wel gewenst is ergens in de week (wij hadden een lekkere 30 cm) omdat een week met straal blauwe hemel (wat hier nogal eens schijnt voor te komen) resulteert in slush puppy sneeuw en ijs de laatste dagen. Oja vergeet niet te smeren, de eerste dag in de hectiek van het bagage sjouwen, heb veel 1e graads brandwonden en sunblok gezien Als laatste nog een tip, mocht het sneeuwen in het gebied, zorg dan dat je smorgens als een van de eerste op de piste staat, en op de kaart gezien de meest linkse stoeltjes lift en de meest linkse sleep lift neemt. Deze uiterst linkse piste wordt vaak niet geprepareerd na sneeuwval, en ik moet zeggen na 30 cm sneeuw was het heerlijk 3x de piste af poederen voordat er ook maar iemand anders te bekennen was!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 11 maart 2009

Door: 6 zusters op de ski's over La Joue du Loup

Nou nou nou wat een negatieve recensie, en dat terwijl je nog niet geweest bent in dit prachtige dorp. Dat er geen pinautomaat aanwezig is, maakt een dorp pas echt pittoresk en knus! Heerlijk back to the basics. Overigens hadden we in ons appartement ook geen stromend water en moesten we water halen bij de bron ergens hoog op de piste. Betalen met een creditcard of euro's is in Le Joue du Loup ook helaas niet mogelijk. In dit pittoreske dorp gaat betaling d.m.v. acceptgiro's of Franse Franken. Indien u gezellige een glaasje wijn wilt nuttigen is het de bedoeling dat u zelf de druiven mee neemt en aanstampt. Echt te enig voor woorden.... Voor verdere recensies moet u nog even geduld hebben. Dit weekend zullen wij voor het eerst Le joue de loup ontdekken, WE HEBBEN ER ZIN IN!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 9 maart 2009

Door: Nieuwe tourist over La Joue du Loup

Wij gaan nog naar La Joue Du Loup toe,(13 maart2009) Wat ik het rare vind is dat er al een tijdje wordt gemeld dat er geen PIN automaat is in dit dorp!!! Hebben ze wel telefoon daar dan? Hoe ouderwets is het daar? Wanneer wordt er nou eens geluisterd naar de wensen van vakantie gangers? Ik zou als ondernemer allang voor een PIN automaat gezorgd hebben, geen pInautomaat, dat is toch niet meer van deze tijd? Het zal wel net als die Fransen zijn, die zijn te beroerd om Engels te leren! En dan wel skiles aan toeristen willen geven!, dan is de eerste vereiste toch dat je Engels kunt spreken? Vooral als je in een vakantiegebied zit! Ik hoop dat wij er wat plezier gaan hebben.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2009

Door: Marleen over La Joue du Loup

Gisteren terug gekomen. Echt een geweldige plek! Superveel sneeuw gehad. Leuke uitdagende lessen. Superdevoluy is hoogbouw. 2 grote betonnen gebouwen direct onderaan de piste. Erg jammer voor het uitzicht. De pistes daar vonden wij ook minder fijn geprepareerd. Supermarkt is erg duur, dus neem zoveel mogelijk mee van huis! De apres ski moet je zelf wat van maken. De (nederlandse) bar heet Gotcha en de dj was gezellig! :) De drank daar is wel echt giga duur! Het afscheidsdiner was helaas rampzalig en echt NIET aan te raden. Ga gewoon naar Speedy's....een Nederlandse snackbar met lekkere koffie etc voor 1 euro en lekkere friet met nederlandse snacks! Bovenop de berg heb je een leuke plek om te zitten en te genieten van een ter plekke klaargemaakte warme wafel. Jammie! Wij gaan waarschijnlijk volgende keer weer naar La joue du loup. Echt een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 december 2008

Door: Monique b over La Joue du Loup

Kleinschalig dorpje, zeker een stuk sfeervoller dan Superdevoluy. Alles ziet er vrij nieuw uit. Onderaan de piste diverse terrasjes en zelfs een heuse nederlandse snackbar. Een aantal supermarkten en nog wat winkeltjes. Apres ski stelt niet zoveel voor, we hebben 1 bar kunnen ontdekken. Beetje muffe bedoening. Er is geen pinautomaat. Wel in SuperD dus op de ski daar even gaan pinnen. Vanuit Joue du Loup ben je met de lift zo boven. Vandaaruit kan je in het gebied van Joue du Loup skien, maar je kan ook richting SuperD. Ruime keuze, blauw, rood en hier en daar zwart. Goed geprepareerd. Aantal gezellige tentjes op de piste. Niet goedkoop, maar op welke piste is het wel goedkoop?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 september 2008

Door: Ik over Superdévoluy

Erg leuk skigebied, gelet op de prijs! Je kunt hier prima skien, vooral voor beginners is het een geschikt gebied! Er is verder niet teveel te beleven, maar zeker voor een midweek of miniski is het een goede bestemming.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 16 januari 2008

Door: Guido Gilissen - Sint-Truiden (B) over Superdévoluy

Tijdens de voorbije kerstvakantie zijn wij gaan skiën in Orcières, Vars-Risoul en Superdévoluy. Naast deze 2 gebieden stelt Superdévoluy toch wel teleur. Slechts 4 zetelliften, voor overige oude sleepliften die voor beginners niet gemakkelijk zijn omwille van de meestal zeer brutale start. Als gevorderde skiër stel ik mij de vraag stel of men in Superdévoluy èn in Frankrijk in het algemeen niet beter zou investeren in modernisering van de liften. Géén van de 3 gebieden heeft overigens een zetellift met kap, alhoewel het 's morgens telkens +/- 10° vroor. Bovendien hadden wij de pech dat 2 van de 4 zetelliften (waaronder de verbindingsliften van La Joue du Loup - Dévoluy) een ganse dag defect waren. Tenslotte heb ik enkele serieuze krassen in mijn 'skibelag' opgelopen door losse en soms onzichtbare stenen op de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 4 november 2007

Door: Anoniem over La Joue du Loup

Geen recensie maar een vraag over sneeuwconditie. We vertrekken de 21ste december, iemand ervaring?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 september 2007

Door: Jordy over Superdévoluy

Nogal chill gebied. Ik was zelf met mijn snowboard, maar mijn vrienden waren op ski's. Allemaal heel goed geregeld, goed materiaal enzo. Après-ski was toch vrij goed moet ik zeggen, leuke kroegen. Mooie feestcafés ook!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 maart 2007

Door: Hans van den Ham over Superdévoluy

Erg mooi skigebied zowel voor beginners als voor gevorderden, alhoewel voor deze laatsten enigzins beperkt. Onderhoud pistes is wat minder, maar gezien de weinige sneeuw dit jaar niet goed te beoordelen. Sneeuwkanonnen stonden nu ook overdag aan zodra het vroor.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 16 maart 2007

Door: jan over Superdévoluy

Net thuis uit Superdevoluy. Klein ski gebied waar je je best een dag of drie kunt vermaken. Apres ski of uitgaan is absoluut niks dus even een biertje drinken op het terras en daarna maar in het appartement verder. Hele "dorpje" stelt eigenlijk niet zo veel voor, 2 grote flates en wat houten chalets. Pistes redelijk tot goed bewerkt, door hoge temperaturen overdag veel, heel veel pap en modder. Boven in redelijk ijzig. Veel, heel veel sleepliften die nog op een dieselmotor lopen. Beetje oude dingen dus. Nogmaals leuk voor een paar dagen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2007

Door: Marieke Knol-Gijsbers over Superdévoluy

We hebben heerlijk kunnen skien boven, maar naar beneden (laatste piste naar het dorp toe) vond ik toch wel erg papperig. Laatste stukken naar de chalets (magot) was ook wel klunen want daar was de sneeuw gewoon weg. De hotels/winkels en alles was ook helemaal sneeuwvrij. Verder is het dorp voorzien van alle faciliteiten behalve gezellige kroegjes of echt leuke eettentjes. Ze zijn er wel, maar het is niet hetzelfde als oostenrijk. Maar goed, je kiest voor skieeen, dan zit je hier prima.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 6 maart 2007

Door: Marcel over Superdévoluy

Ik heb eigenlijk een vraagje. Ik lees overal dat het après-ski zeer mager is... Kun je überhaupt wel ergens een lekker biertje drinken na het skieen/boarden? En er is toch ook een discotheek?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 maart 2007

Door: Anoniem over Superdévoluy

Net in Superdevoluy geweest. Best wel een aardig gebied niet om nog eens heen te gaan heb het na 1 keer daar wel gezien. Wij hadden een app. in Mona Lisa, prima vertoeven daar. Kleine min nog even aan het gebied is dat niet alle pistes 's nachts worden bewerkt, wat het voor beginners wel wat moeilijker kan maken voor gevorderden die niet van diepe sneeuw houden ook trouwens. Weer was minder maar daar doet niemand wat aan, mensen waren aardig, skischool voor de kinderen prima.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 februari 2007

Door: Inge over Superdévoluy

Afgelopen week in Superdevoluy geweest in appartementen Super D. Een ontzettend leuke week gehad! Veel sneeuw en mooi weer!! Pistes zijn breed en rustig, heerlijk om te skien! Pistes richting het dal zijn wat minder en liggen veel stenen. Vanaf de appartementen een klein stukje lopen naar de piste, niet echt een ramp vonden wij! Appartementen zijn niet superruim, met zn vieren zou voor ons wel een maximum zijn, maar wel mooi en schoon. Verder zijn de Fransen zeer aardig en behulpzaam! Zeker een aanrader wat ons betreft!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 februari 2007

Door: Marjanne Buijs over Superdévoluy

Verblijf 19-28 januari in app super-D. Een schoon en compleet app maar niet erg groot (3 p in 6-p app). Het 'dorp' is niet gezellig maar wel van alles voorzien. Behalve toiletvoorzieningen rond de pieste, die zijn er te weinig en vies. Toen wij aankwamen lag er geen sneeuw behalve op de piste (ijzig en nat) maar gelukkig sneeuwde het daarna 2 dagen en genoten wij van goed geprepareerde en opgeprepareerde pistes. Mijn snowboardende kinderen hadden na een week genoeg van de vele vlakke of oplopende gedeelten die zij telkens weer tegen kwamen. Voor skiers (ook gevorderden) is er een week fijn te skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2007

Door: Stephie over La Joue du Loup

Echt een super gebied, leuk voor beginners maar ook net zo goed voor de gevordenden. Er is een leuk Nederlandstalig barretje en een disco sinds vorig jaar. Ik ben vorig jaar ook geweest en ga dit jaar ook weer. Ik ben alleen bang voor slechte sneeuw, maar daar het gebied natuurlijk niets aan doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 februari 2007

Door: anoniem over Superdévoluy

We waren er vorig jaar in een dorp ernaast: La Joue de Loup. We zijn een keer van ons dorp naar superdevoluy geskied. Het is leuk en zo te doen het gebied is mooi en er is een goede doktor voor als er iets gebeurd. Het is met een woor tof, super leuk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 februari 2007

Door: anoniem over La Joue du Loup

Het is een super leuk gebied. We zijn er vorig jaar ook geweest en we gaan dit jaar weer op 17 ferbuari ik hoop dat er genoeg sneeuw ligt. Het is vooral leuk voor kinderen en beginners. De kinderen kunnen zo met de sleeplift naar boven en een eind skien . Er zijn ook goede leraaren .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 31 januari 2007

Door: Anoniem over La Joue du Loup

Keigaaf. Wij gaan dit jaar weer. Het is echt leuk. Ik hoop dat er genoeg sneeuw ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2007

Door: Markus over Superdévoluy

Superdevoluy is echt wel zijn geld waard. Goede sneeuw (beetje stenen), veel leuke pistes (maar wel soms redelijk vlak). Zeker voor beginner en medium een aanrader. Ook voor de rest, zeker als je (zoals ik) graag een piste vanbuiten leert kennen , en weet waar je je moet 'leggen' in de bocht en waar je kan springen. Aanrader! (feit dat de bus 's morgens toekomt en je maar 's avonds in je appartement kan is niet echt een probleem: pak gewoon je ski's en begin eraan! (ook laatste dag moet je 's morgens eruit...)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 januari 2007

Door: R. de Vries over Superdévoluy

Ik verbleef in januari 7 dagen in chaletappartement super D. Prachtige appartementen, wel vrij ver van de piste. Personeel in Superdevoluy is overal ONTZETTEND aardig. Erg mooi gebied, maar niet erg geschikt voor snowboarders (erg veel platte stukken en omhoog lopende pistes). Geen gezellig skidorp, maar alle faciliteiten zijn aanwezig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 22 januari 2007

Door: Robin Bekaert over Superdévoluy

Dit is geen recentie maar een vraag... Zijn er mensen die net terug zijn van de skivakantie, die mij kunnen vertellen of het al mogelijk is om te skien op de pistes van superD? Ik vertrek in maart. Hopelijk kunnen we tegen dan genieten van een dikke sneeuwlaag.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 20 oktober 2006

Door: Laura over Superdévoluy

Ik zou graag in december een week naar Superdevoluy willen, maar ik heb geen idee wat de sneeuwcondities zijn in die periode. Kan iemand mij daar meer over vertellen?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 mei 2006

Door: trijnie hollink over Superdévoluy

Wij zijn afgelopen februari hier geweest en vonden het een werkelijk schitterend gebied voor de beginnende skier. We hadden een app. in la joue du loupe van waaruit je superdevoluy goed kon bereiken. Voor ons een echte aanrader en we gaan zeker volgend jaar weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 maart 2006

Door: trijnie hollink over Superdévoluy

hallo, wij zijn deze voorjaars vakantie hier geweest en wij vonden het een super skigebied . voor elk wat wils en heel leuk voor gezinnen. zeker voor herhaling vatbaar. trijnie hollink enschede

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2006

Door: Anoniem over Superdévoluy

Wij zijn vandaag 5 maart 2006 teruggekomen van Superdevoluy en hebben het fantastisch gehad. Schitterend mooi ski gebied heel groot ruim en je kunt alle kanten op. Geen apri-ski, maar dat hoeft voor ons ook niet. Mooie appartementen te goed voor wat we hadden verwacht. Het weer was iets minder geen zon maar wel heel veel sneeuw. Hebben goed kunnen skién. Mensen waren ook vriendelijk. Wij gaan er zeker nog een keer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2006

Door: Anoniem over Superdévoluy

wij zijn net een week naar superdevoluy geweest,het was onze eerste wintersport.we hebben het heel leuk gehad. we hadden veel sneeuw dus alles was erg mooi. super D zijn mooie appartementen het enigste nadeel vond ik dat de bus (snowtrex)geen stop maakte bij een weg restaurant.en dat we oom 8 uur s'morgens aankwamen en pas om 4 uur in het apartement mochten. voor de rest was het een top vacantie!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 27 februari 2006

Door: Anoniem over Superdévoluy

Antwoord op vraag: Je kan vanuit Super D direct naar beneden skieen maar officieel moet je lopen. Lopend is het ongeveer 3-5 min naar de piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2006

Door: Anoniem over Superdévoluy

Eerste dag 50 min rij gestaan. Vervolgens houd lift er mee op na 200 meter. Uiteindelijk na 2 uur boven. Volgende dag zou lift om 9:30 open gaan. Komen ze om 9:20 aan en nemen 30 min de tijd om te openen. Eindelijk boven blijkt de volgende lift niet te werken. Probleem is dat veel installaties uit de tijd zijn (trekliften) en in korte termijn te veel apartementen zijn toegevoegd en de liftmedewerkers zich als ambtenaren gedragen. Verder is skigebied op zich wel mooi.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 februari 2006

Door: Anoniem over Superdévoluy

meer een vraag als een recensie: zijn de appartementen complexen "les chalets super D"ook op de ski bereikbaar of moet ik elke ochtend een eind gaan lopen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 februari 2006

Door: Yohani over Superdévoluy

Het is reeds enkele jaren geleden dat ik in Superdévoluy ging skieën, maar op het probleem van autovrij of niet kan ik je wel antwoorden: Dit is hier in principe van geen belang daar het hier geen dorp betreft, aan de voet van de pistes liggen twee grote appartementsblokken en verder nog één hotel(letje) met recent toegevoegde bungalows. Er is een grote parking bij het binnenrijden van het skidomein die toen gratis was (rechtover het hotel, op 200m van de appartementen), ik weet niet of dit nog steeds zo is. Ook aan de appartementsblokken achteraan was parking voorzien (met slagboom dus misschien wel betalend of alleen voor bewoners van de appartementen))

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 februari 2006

Door: Anoniem over Superdévoluy

De sneeuwkanonnen worden bijna dagelijks gebruikt,maar nu is het niet nodig .wij zijn in dec geweest toen lag er minder sneeuw als nu .dus nu is het er heerlijk skieen 1.10 sneeuw ,wij gaan in maart weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 3 februari 2006

Door: an over Superdévoluy

Gebruiken ze de sneeuwkanonnen wel als het nodig is ? wij gaan in februari maar ik ben bang dat er dan geen of weinig sneeuw ligt. wij gaan voor het eerst (ik heb er dus geen verstand van)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 januari 2006

Door: jos over Superdévoluy

ik heb eigenlijk een vraag,op de ene site lees ik autovrij op de andere weer van niet. kan iemand mij vertellen hoe dit zit, hoe is dit met parkeren?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2005

Door: jelmer over Superdévoluy

Super-D mijn eerst ervaring 10 jaar terug in de franse sneeuw, 1 snelle stoeltjes lieft, en twee houten en de rest sleep mocht in zijn geheel de pret niet drukken. Met 3 barren en 1 nightclub kan je niet echt van apre ski spreken doch je komt echt iedereen tegen. Ga nu voor 6e keer terug naar 'de bijlmer in de sneeuw' hoe we het ook wel noemen en altijd even leuk, apart, klein, aubollig, vergeleken met de les 2, of 3 val, plagne enz..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 november 2005

Door: Anoniem over Superdévoluy

Volgens mij kun je daar geen horloge voor de skipas opladen, daar zij zelf een electronisch geregeld systeem hebben met een magneetkaart die wordt geladen. Groeten Ed

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 22 november 2005

Door: Rossi over Superdévoluy

Het is eigenlijk geen recensie, maar meer een vraag: Wij gaan in januari naar Superdevoluy. Is het mogelijk om een Swatch Access (horloge met chip erin om als skipas op te laden) te gebruiken bij de skiliften?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Le Dévoluy

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Superdévoluy. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open gesloten
Snowpark gesloten