Recensies Le Grand Domaine

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Le Grand Domaine wilt kiezen. Een recensie over Le Grand Domaine kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Le Grand Domaine zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Le Grand Domaine achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 oktober 2017

Door: Anoniem over Le Grand Domaine

Fantastisch skigebied

Heerlijk skigebied om te skiën, veel pistes en mooie afdalingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 september 2017

Door: Hendrik over Valmorel

Leuk skigebied, vooral voor beginners

Valmorel is een leuk dorp met vriendelijke mensen. Voor een echte après-ski hoef je er niet te komen, maar een biertje aan het einde van de dag kan prima bij verschillende bar/restaurants op de piste (Le Prariond is een aanrader, ook voor lunch) of beneden in het dorp. Qua skigebied is het niet enorm groot maar goed genoeg om een tocht te maken. Leuk om helemaal naar St Francois en terug te skiën. Toch kan je, als je een beetje door wil skiën in een aantal dagen het gebied wel helemaal gezien hebben. Verwacht als gevorderde niet teveel moeilijke pistes, maar heerlijk cruisen is absoluut goed te doen in dit gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2016

Door: Ciska over St. François Longchamp

Fijn sneeuwzeker skidorp

Heerlijk skigebied, vooral voor beginners en gevorderden. Vanwege de hoge ligging meestal voldoende sneeuw. Vrij rustig skioord, alhoewel het de laatste jaren drukker wordt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: marlies over St. François Longchamp

Geweldig skigebied voor jong en oud

De sneeuwomstandigheden waren niet zo goed begin januari maar toch hebben we leuk kunnen skiën en heerlijk gewandeld.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 21 september 2015

Door: anneke weijman over St. François Longchamp

geweldig

het is een supergebied. Zit altijd in appartement boven in het dorp. Vertrek voor de deur en eindigen voor de deur. Kan niet beter kan alle kanten op. Heerlijke tochten naar Valmorel. weinig wachttijd

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 september 2015

Door: anneke weijman over Le Grand Domaine

geweldig

het is een supergebied. Zit altijd in appartement boven in het dorp. Vertrek voor de deur en eindigen voor de deur. Kan niet beter kan alle kanten op. Heerlijke tochten naar Valmorel. weinig wachttijd

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 januari 2013

Door: marie over St. François Longchamp

Top familieplek

Voor tweede keer in een drukke periode in een nieuw chalet in St. François Longchamp geweest. Wat een heerlijke plek. Niet of nauwelijks wachten bij de lift, brede pistes, gemoedelijke sfeer en voldoende variatie. Je kan snel met de kinderen omhoog, zonder moeilijke pistes tegen te komen. Ligging in een kommetje zodat er verschillende mogelijkheden zijn om bij de centrale plek te komen. Mooi vuurwerk met Oud en Nieuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 januari 2012

Door: annelies over Valmorel

Wij werden bij aankomst persoonlijk onthaald door een personeelslid vooraan de parking. Na het inrijden van de parking werd onze bagage uitgeladen en weg gebracht. Bij aankomst in de 5-drietanden (Le Lodge) werden we persoonlijk ontvangen met een drankje en kregen we verder info over de service. Bv champagne vanaf 18u, teatime, aparte receptie,... Onze kamer is 'super de luxe' : twee badkamers, twee regendouches, twee kamersjassen met slippers, minibar, verzorgingsproducten,... De skilessen zijn professioneel gegeven via de ESF - skischool. Onze leraar is een wat ouder iemand met tonnen ervaring en technische achtergrond. Het eten is voor elk wat wils. Wij reserveerden regelmatig in La Laiterie voor het gemoedelijke karakter. De andere restaurants (met buffets) vereisen geen reservatie. Ook de lunch is picco bello verzorgd. Aan animatie (voor die daar van houdt) geen gebrek. Ook aan de kinderen is gedacht. Verder is er nog een welness en zwembad. Een echte aanrader !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 januari 2012

Door: Anoniem over St. François Longchamp

komen net van hier terug, qua skigebied enorm tevreden, zeker en vast voldoende pistes, zowel moeilijke als makkelijke voor iedereen een aanrader.. qua appartement enorm enorm ontevreden, veel te klein (en hadden dan nog gehuurd voor 6 personen terwijl we maar met 4 waren) apres ski kon heel wat beter vond ik, niet voldoende variatie en ambiance. maar toch een aangename vakantie gehad, geen files bij de liften, gezellige omgeving en winkeltjes, maar zou er geen tweede keer meer terugkeren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2011

Door: Vangelis over St. François Longchamp

Voor de 2e keer in Saint Francois Longchamp geweest (in maart 2007 en eind jan/begin feb 2011) in Les 4 Vallees. Appartement zoals je mag verwachten: niet heel ruim, maar netjes. TIP: neem altijd een 3 kamerappartement ivm de ruimte!! Alle balkons op de zon en direct aan de piste. Dorp is aan het uitbreiden en enkele liften zijn gemoderniseerd naar snelle 6 persoons stoeltjesliften. Derhalve korte wachttijden. Vriendelijke !!! mensen in de winkels en restaurants die vrijwel allemaal engels spreken. Dorp is in een aantal niveau's verdeeld en daarom liggen winkeltje, restaurants en barretjes wel wat verspreid. 's Avonds weinig vertier. Groot skigebied (samen met Valmorel) en prima voor beginners/licht gevorderden en kinderen. Iets minder interessant voor gevorderden vanwege de vele groene/blauwe pistes. Voor snowboarders is er geen echt fun-park. Afdaling naar Valmorel is prima en eenmaal daar boven, sta je op een prachtig plateau met vrij eenvoudige pistes en enkele mooie afdalingen naar Valmorel. Saint Francois Longchamp is nog niet heel bekend bij het publiek, maar daar zal de komende jaren wel verandering in komen. Ik ga in ieder geval nog een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2010

Door: Anno , Alie , Jan en Carolien over St. François Longchamp

Wij gaan nu voor de derde keer, de pistes zijn mooi breed en je kunt fantastisch naar Valmorel skieen, kortom zeker een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 december 2009

Door: Anoniem over St. François Longchamp

Wij zaten in Le Hameau, was echt super! Lekker dichtbij de piste. Die zagen we vanuit ons appartement, lift was 50m lopen ongeveer. Yeti bar was niet de aller drukste maar toch erg gezellig. Les gehad, groepsles was erg goed alleen de priveles was minder. Die man kon nauwelijks Engels terwijl er aangegeven was dat ik Engels wil. Maar toch wel wat geleerd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 december 2009

Door: Ed over St. François Longchamp

Ik ga over 2 weken voor de 5e keer naar dit gebied, ideaal skigebied voor gezinnen, appartementen liggen rechtstreeks aan de piste, de auto kan de hele week in de garage, Valmorel is een leuk autovrij dorpje met een geweldige Italiaan. Onderhoud van het materieel is prima, liften worden vervangen door grotere en moderne, op dit moment zijn ze bezig om de 4-stoeltjeslift in het dorp te vervangen door een snellere 6-stoeltjeslift, check de webcam.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 januari 2009

Door: Robin over St. François Longchamp

Ben net terug. Prima skigebied, niet te druk en gezellige Yeti. Heb de skikaart nu voor me, Yeti ligt in 1650. Ons appartement lag erboven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 28 januari 2009

Door: Anoniem over St. François Longchamp

Klein, maar gezellig dorp. Het is goed eten in La Godille. Excuus Gerard, Yeti Bar ligt wel op 1450.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 januari 2009

Door: gerard franke over St. François Longchamp

The Yety Bar ligt in St Francois Longchamp 1650 en niet op 1450. Het is een heel leuk ski gebied met voor elk wat wils. De appartementen liggen aan de ski piste's, net als de Yety Bar. Groeten, Gerard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 januari 2009

Door: Anoniem over St. François Longchamp

In de laatste week van 2008 en het prille begin van 2009 hebben wij met zo'n 40 man in Saint Franchois vakantie gevierd. Ik had wat scepsis initiee vanwege de hoogtes van de pistes, maar dat is enorm meegevallen. Sneeuw en pistes waren prima, gelukkig niet al te druk. Je kunt doorsteken via de Colle Madeleine naar plaatsjes als Valmorel, en dat is erg leuk om te doen. Wat mij betreft een leuk ski gebeid, voor beginners en gevorderden. Dorpje zelf, Longchamp 1450, is klein maar heeft een aardige apr ski bar, Yeti, en als je maar veel zingt etc (u know) is het daar goed vertoeven, vooor een uurtje per dag.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2008

Door: Els over Valmorel

Net terug van weekje Valmorel. Afhankelijk van je logement is het goed of minder goed voor beginners. Beginners, zorg dat je op de helling dicht bij EFS logeert (wijk Mottet). Wij zaten iets lager (Pierre et Vacances) en moesten telkens zo'n 200m naar de lift. Terugskiën was mogelijk tot aan de achterdeur, maar deels - over trouwens heel brede goeie - rode piste. Opvallend veel wandelaars en gezinnen met kleine (baby's) in het dorp. Heel veel brede blauwe en rode pistes, zelfs af en toe groen. Door zijn ligging op de noordhelling is er ook op relatief lage hoogte (1350m) relatieve sneeuwzekerheid. De zon is er dan ook maar beperkt van de partij. De mindere pistes waren raar maar waar de hoger gelegen pistes. Verkenning van dorpjes in de omgeving was ook meevaller: Saint François Longchamps: typisch Franse stijl, dus ongezellig maar veel mogelijkheden voor beginners - Combelouvière: dankzij de goeie sneeuw was dit dorpje toegankelijk met ski's vanuit Valmorel (veel chalets, kleinschalig, gezellig), maar Valmorel is ongetwijfeld het mooiste van de 3 (en centraal gelegen).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 september 2006

Door: Martine over Valmorel

Echt een leuk dorp voor mensen die willen genieten van gezelligheid zonder super hoge flatgebouwen! Leuke restaurantjes in de stijl van de savoie. Wij hebben in app. hameau de la foret gezeten, die waren simpel maar als je ziet wat je er voor betaald is het meer dan voldoende. De pistes zijn leuk voor beginners. Wij waren (in 2004) zelf ook niet erg gevorderd en voor ons was het ideaal. Goede liften, goede condities van de pistes ondanks weinig sneeuwval. Als je uitdaging wilt zou ik hier niet heen gaan! Verder een heerlijke rustige, ontspannen vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 augustus 2006

Door: Henny over Valmorel

Ik sluit mij helemaal bij mijn voorgangers aan. Komende winter gaan wij voor de derde keer naar Valmorel. Afgelopen jaar vrienden meegenomen naar Valmorel, zijn zijn helemaal verkocht aan dit plaatsje. Geen hectisch gedoe daar, lekker relaxed. Echt vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 18 mei 2006

Door: trijnie hollink over Valmorel

Het dorp st francois wat ligt in het skigebied van valmorel was voor ons een beetje een tegenvaller omdat de pistes voor de beginnende skier vrij ver van het appartement lagen en dan ook nog niet echt gemakkelijk waren. Voor de gevorderde skier een geweldig mooi skigebied met veel mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 15 maart 2006

Door: Larissa over Valmorel

En niet alleen in de winter een leuk gebied. In de zomer is het ook leuk, op de step van de grasgroene skipistes, parapanten, wandelroute naar de Col de la Madeleine en nog meer voor de sportieveling.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2006

Door: Anoniem over Valmorel

voor het eerst naar valmorel geweest en super goed meegevallen. Alleen voor de supergevorderde skieer zijn er niet zo veel pistes. En heel veel sleepliften!! Maar geniet je graag van het rustig skieen dan is Valmorel een echte aanrader. Prachtige omgeving en heel leuk dorpje. Ik ga er zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 januari 2006

Door: 3s over Valmorel

Wat een leuk dorp, niet van die gote gebouwen waar Frankrijk bekent om staat. Nu alweer voor de 7e keer naar Valmorel!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 december 2005

Door: Andrew over Valmorel

Fantastisch dorp waar alweer voor het 9de jaar de politieskikampioenschappen gehouden gaan worden in januari. Wil je foto's zien van Valmorel kijk dan op www.poleski.nl. Wel even inloggen, anders lukt het niet. We organiseren het ski/feest weer in Valmorel omdat het gewoon een goed skigebied is. De mensen zijn vriendelijk en de prijzen heel redelijk. Ook voor oiuders met kinderen is het geweldig te regelen in Valmorel. Heb je zelf ook nog iets aan je skivakantie. De skilessen voor kinderen kunnen ook in het Nederlands verzorgt worden. Gewoon lekker ontspannen dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 december 2005

Door: toontje hoger over Valmorel

ik ga zelf naar valmorel, nu tussen kerst en nieuw. vandaar dat ik via deze site graag wat reakties krijg. dank u

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2005

Door: Bram over Valmorel

Al voor de 7de keer weer naar Valmorel. Wanneer je als een beetje gevorderde skiër een Grand Domaine skipas aanschaft heb je een heerlijk skigebied tot je beschikking. Vanuit Valmorel kun je tochten maken naar andere dorpen (St. Francois Longchamps en Combelouvière). Het gebied is zeker geschikt voor beginnende skiërs en kinderen. Het (autovrije) sfeervolle dorp Valmorel heeft alle faciliteiten die je van een skidorp mag verwachten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 december 2005

Door: Maik over Valmorel

Een Top gebied ik ben er met andere mensen al meerdere keren geweest het dorp is ook echt een dorp een niet zo groot al bij bijv. val thorens en zo Valmorel is echt top het is ook een super groot ski gebied voor alle soorten mensen van jong tot oud gewoon een TOP GEBIED!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 november 2005

Door: Anoniem over Valmorel

Mooi dorp, de piste is nooit ver weg. Heerlijke blauwe pistes en een paar afdalingen door het bos. Ook rode en een paar zwarte pistes met meer uitdaging, maar niet overdreven veel. Apres ski wilde op een of andere manier niet echt heel erg loskomen. De rode piste terug naar Valmorel kan voor een beginner de eerste paar dagen wat lastig zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 oktober 2005

Door: Ton over Valmorel

Een fantastisch ruim skigebied met overwegend blauwe pistes. Wij hebben zelf aan de andere kant van het gebied gezeten (Sant Francois Longchamp) en zijn vanuit daar regelmatig met 3 kinderen naar Valmorel geskieed. Valmorel is zeker sfeervoller en mooier toch ga ik eerder terug naar Sant Fancois ivm drukte in het dorp en de prijs van de appartementen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 september 2005

Door: Nele over Valmorel

Het is een prachtig, gezellig dorp, voor herhaling vatbaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Le Grand Domaine

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Le Grand Domaine. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open
Snowpark gesloten
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen