Beoordelingen Valmorel

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Valmorel te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Valmorel ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Valmorel op wintersport zijn geweest. Ben jij in Valmorel geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 21 februari 2019

Door: Michiel van den Elsaker over Valmorel

Heerlijk sfeervol, autovrij en authentiek skidorp!

Heerlijke (berg)restaurants, fijne pistes en een ongekend fijne dorpse sfeer

Sfeer, autovrij, chalets aan de piste

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 september 2017

Door: Hendrik over Valmorel

Leuk skigebied, vooral voor beginners

Valmorel is een leuk dorp met vriendelijke mensen. Voor een echte après-ski hoef je er niet te komen, maar een biertje aan het einde van de dag kan prima bij verschillende bar/restaurants op de piste (Le Prariond is een aanrader, ook voor lunch) of beneden in het dorp. Qua skigebied is het niet enorm groot maar goed genoeg om een tocht te maken. Leuk om helemaal naar St Francois en terug te skiën. Toch kan je, als je een beetje door wil skiën in een aantal dagen het gebied wel helemaal gezien hebben. Verwacht als gevorderde niet teveel moeilijke pistes, maar heerlijk cruisen is absoluut goed te doen in dit gebied.

Goed geprepareerde brede pistes
Vriendelijke Fransen
Verbindingingsliften tussen Valmorel en St. Francois zijn snel
Prima mogelijkheid tot het maken van een tocht(je)
Pistes zijn vrij eenvoudig, niet voor de die-hard
Gebied gaat voor Franse begrippen niet heel hoog, dus later in het seizoen meer kans op mindere sneeuw

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 januari 2012

Door: annelies over Valmorel

Wij werden bij aankomst persoonlijk onthaald door een personeelslid vooraan de parking. Na het inrijden van de parking werd onze bagage uitgeladen en weg gebracht. Bij aankomst in de 5-drietanden (Le Lodge) werden we persoonlijk ontvangen met een drankje en kregen we verder info over de service. Bv champagne vanaf 18u, teatime, aparte receptie,... Onze kamer is 'super de luxe' : twee badkamers, twee regendouches, twee kamersjassen met slippers, minibar, verzorgingsproducten,... De skilessen zijn professioneel gegeven via de ESF - skischool. Onze leraar is een wat ouder iemand met tonnen ervaring en technische achtergrond. Het eten is voor elk wat wils. Wij reserveerden regelmatig in La Laiterie voor het gemoedelijke karakter. De andere restaurants (met buffets) vereisen geen reservatie. Ook de lunch is picco bello verzorgd. Aan animatie (voor die daar van houdt) geen gebrek. Ook aan de kinderen is gedacht. Verder is er nog een welness en zwembad. Een echte aanrader !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2008

Door: Els over Valmorel

Net terug van weekje Valmorel. Afhankelijk van je logement is het goed of minder goed voor beginners. Beginners, zorg dat je op de helling dicht bij EFS logeert (wijk Mottet). Wij zaten iets lager (Pierre et Vacances) en moesten telkens zo'n 200m naar de lift. Terugskiën was mogelijk tot aan de achterdeur, maar deels - over trouwens heel brede goeie - rode piste. Opvallend veel wandelaars en gezinnen met kleine (baby's) in het dorp. Heel veel brede blauwe en rode pistes, zelfs af en toe groen. Door zijn ligging op de noordhelling is er ook op relatief lage hoogte (1350m) relatieve sneeuwzekerheid. De zon is er dan ook maar beperkt van de partij. De mindere pistes waren raar maar waar de hoger gelegen pistes. Verkenning van dorpjes in de omgeving was ook meevaller: Saint François Longchamps: typisch Franse stijl, dus ongezellig maar veel mogelijkheden voor beginners - Combelouvière: dankzij de goeie sneeuw was dit dorpje toegankelijk met ski's vanuit Valmorel (veel chalets, kleinschalig, gezellig), maar Valmorel is ongetwijfeld het mooiste van de 3 (en centraal gelegen).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 september 2006

Door: Martine over Valmorel

Echt een leuk dorp voor mensen die willen genieten van gezelligheid zonder super hoge flatgebouwen! Leuke restaurantjes in de stijl van de savoie. Wij hebben in app. hameau de la foret gezeten, die waren simpel maar als je ziet wat je er voor betaald is het meer dan voldoende. De pistes zijn leuk voor beginners. Wij waren (in 2004) zelf ook niet erg gevorderd en voor ons was het ideaal. Goede liften, goede condities van de pistes ondanks weinig sneeuwval. Als je uitdaging wilt zou ik hier niet heen gaan! Verder een heerlijke rustige, ontspannen vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 augustus 2006

Door: Henny over Valmorel

Ik sluit mij helemaal bij mijn voorgangers aan. Komende winter gaan wij voor de derde keer naar Valmorel. Afgelopen jaar vrienden meegenomen naar Valmorel, zijn zijn helemaal verkocht aan dit plaatsje. Geen hectisch gedoe daar, lekker relaxed. Echt vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 18 mei 2006

Door: trijnie hollink over Valmorel

Het dorp st francois wat ligt in het skigebied van valmorel was voor ons een beetje een tegenvaller omdat de pistes voor de beginnende skier vrij ver van het appartement lagen en dan ook nog niet echt gemakkelijk waren. Voor de gevorderde skier een geweldig mooi skigebied met veel mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 15 maart 2006

Door: Larissa over Valmorel

En niet alleen in de winter een leuk gebied. In de zomer is het ook leuk, op de step van de grasgroene skipistes, parapanten, wandelroute naar de Col de la Madeleine en nog meer voor de sportieveling.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2006

Door: Anoniem over Valmorel

voor het eerst naar valmorel geweest en super goed meegevallen. Alleen voor de supergevorderde skieer zijn er niet zo veel pistes. En heel veel sleepliften!! Maar geniet je graag van het rustig skieen dan is Valmorel een echte aanrader. Prachtige omgeving en heel leuk dorpje. Ik ga er zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 januari 2006

Door: 3s over Valmorel

Wat een leuk dorp, niet van die gote gebouwen waar Frankrijk bekent om staat. Nu alweer voor de 7e keer naar Valmorel!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 december 2005

Door: Andrew over Valmorel

Fantastisch dorp waar alweer voor het 9de jaar de politieskikampioenschappen gehouden gaan worden in januari. Wil je foto's zien van Valmorel kijk dan op www.poleski.nl. Wel even inloggen, anders lukt het niet. We organiseren het ski/feest weer in Valmorel omdat het gewoon een goed skigebied is. De mensen zijn vriendelijk en de prijzen heel redelijk. Ook voor oiuders met kinderen is het geweldig te regelen in Valmorel. Heb je zelf ook nog iets aan je skivakantie. De skilessen voor kinderen kunnen ook in het Nederlands verzorgt worden. Gewoon lekker ontspannen dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 december 2005

Door: toontje hoger over Valmorel

ik ga zelf naar valmorel, nu tussen kerst en nieuw. vandaar dat ik via deze site graag wat reakties krijg. dank u

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2005

Door: Bram over Valmorel

Al voor de 7de keer weer naar Valmorel. Wanneer je als een beetje gevorderde skiër een Grand Domaine skipas aanschaft heb je een heerlijk skigebied tot je beschikking. Vanuit Valmorel kun je tochten maken naar andere dorpen (St. Francois Longchamps en Combelouvière). Het gebied is zeker geschikt voor beginnende skiërs en kinderen. Het (autovrije) sfeervolle dorp Valmorel heeft alle faciliteiten die je van een skidorp mag verwachten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 december 2005

Door: Maik over Valmorel

Een Top gebied ik ben er met andere mensen al meerdere keren geweest het dorp is ook echt een dorp een niet zo groot al bij bijv. val thorens en zo Valmorel is echt top het is ook een super groot ski gebied voor alle soorten mensen van jong tot oud gewoon een TOP GEBIED!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 november 2005

Door: Anoniem over Valmorel

Mooi dorp, de piste is nooit ver weg. Heerlijke blauwe pistes en een paar afdalingen door het bos. Ook rode en een paar zwarte pistes met meer uitdaging, maar niet overdreven veel. Apres ski wilde op een of andere manier niet echt heel erg loskomen. De rode piste terug naar Valmorel kan voor een beginner de eerste paar dagen wat lastig zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 oktober 2005

Door: Ton over Valmorel

Een fantastisch ruim skigebied met overwegend blauwe pistes. Wij hebben zelf aan de andere kant van het gebied gezeten (Sant Francois Longchamp) en zijn vanuit daar regelmatig met 3 kinderen naar Valmorel geskieed. Valmorel is zeker sfeervoller en mooier toch ga ik eerder terug naar Sant Fancois ivm drukte in het dorp en de prijs van de appartementen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 september 2005

Door: Nele over Valmorel

Het is een prachtig, gezellig dorp, voor herhaling vatbaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen