Recensies L'Alpe d'Huez

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van L'Alpe d'Huez wilt kiezen. Een recensie over L'Alpe d'Huez kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied L'Alpe d'Huez zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied L'Alpe d'Huez achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 mei 2018

Door: Verdocnk over Villard Reculas

Alleen op de berg in Villard Reculas

Wij zijn tijdens een wintersport op zoek naar rust, maar willen wel een groot skigebied. Villard Reculas biedt aansluiting op de pistes van Alpe d'Huez maar is verder eigenlijk compleet van de buitenwereld afgesneden. Hier geen restaurants, après-ski of grote faciliteiten maar alleen een handjevol accommodaties. Je hebt het idee midden op een berg te overnachten en wordt door helemaal niks afgeleid. Wij vinden het hier heeerlijk! Rust, rust en nog eens rust maar wel honderden kilometers aan pistes tot je beschikking.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 mei 2018

Door: Menco over L'Alpe d'Huez

Franse topbestemming

Door de jaren heen diverse keren in Alpe d'Huez geweest en iedere keer weer een toptijd. Het skigebied is behoorlijk groot en door de hoge ligging is de sneeuw altijd van topkwaliteit. Je kunt er prachtige lange afdalingen skiën zoals de Sarenne en de afdaling naar Vaujany. Het aanbod van liften is prima en wachttijden maken wij niet vaak mee. Het dorp zelf is niet echt gezellig, maar is wel praktisch en biedt alles wat je nodig hebt. Het zwembad en het sportcentrum spreekt ons erg aan. Als je van après-ski houdt dan moet je naar La Folie Douce

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 januari 2017

Door: dekker over Auris En Oisans

Zeer goed skigebied voor jong en oud

Heel mooi dorp in de Franse alpen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Danny over L'Alpe d'Huez

Heel mooi, aprés-ski niet zo goed

Over het algemeen goed mooie pistes voor elk wat wils

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 september 2014

Door: Verheij over L'Alpe d'Huez

Fantastisch skiën

Heerlijk skigebied met uitgebreide mogelijkheden. Ook de off-piste mogelijkheden zijn eindeloos. Na het skiën valt er in het dorp nog genoeg te beleven en is er gezellige après-ski. Onze accommodatie lag vrijwel direct aan de piste wat erg grappig was.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2014

Door: Dorien Versluis over Oz-en-Oisans

Oz en Oisans perfect voor kids

We zijn vorig jaar in Oz en Oisans geweest. Erg leuk dorpje voor als je met kleine kinderen bent. Mijn man en ik zijn allebei niet van de enorme uitdagingen dus dit skigebied was voor ons echt perfect. Al denk ik dat pro's hier ook erg goed uit de voeten kunnen. Erg aardig personeel. Al met al een hele fijne vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 mei 2013

Door: Jim over L'Alpe d'Huez

Superchill gebied

Ik ben afgelopen kerstvakantie in Alpe d'Huez geweest met een paar vrienden. Superrelaxed gebied, iedereen kon al snowboarden dus de pistes waren niet te moeilijk. De sneeuw was goed, beetje off-piste gereden en het park waar we een paar keer doorheen gingen was ook goed geprepareerd. Paar leuke barretjes dus ook na het snowboarden is het wel leuk, maar kan ook komen door de mensen met wie je bent haha.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 maart 2011

Door: Anoniem over L'Alpe d'Huez

Leuk skigebied. Vooral de Fransen zelf bezoeken dit gebied. Er waren dan ook weinig Nederlanders. In de omgeving van de liften veel groene en blauwe pistes, waardoor het met kinderen/beginners leuk skieen is. Helaas waren de echte zwarte pistes dicht als gevolg van te weinig sneeuwval deze winter. Tijdens onze vakantie (25-2 tm 5-3) werd de Tunnel-afdaling wel geopend. Schijnt een echte uitdaging te zijn voor de cracks! Wij zaten in een chalet in Altiport, een aanrader met catering. We konden van hieruit zo de piste op en af skieen. Vanuit dit punt kun je veel kanten op, waar overal uitdagende rode pistes te vinden zijn. Mn de lift door het dal is een bijzondere ervaring en erg mooi.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 januari 2011

Door: Robert over L'Alpe d'Huez

Als je van veel traplopen houdt (van de ene lift naar de andere), graag in oude en langzame liften zit, dan is dit het perfecte gebied voor jou. Ben je ook nog eens liefhebber van veel verschillende 'old school' liften dan zit je hier helemaal goed. Nog nooit zo veel moeten lopen en klimmen om van de ene lift bij de andere te komen. Ik ben in veel skigebieden geweest in Europa, maar dit is echt een beperkt klein gebied. Er zijn een aantal aardige pistes voor de gevorderden, maar met te weinig sneeuw zijn deze gesloten, of bezaaid met stenen. Na een dag of drie heb je het hier wel gezien. Rond Alpe d Huez is het druk, maar richting Vaujany zijn nog best wel lekkere pistes te vinden waar je op tempo kan skien. Ook wel opmerkelijk dat ik op diverse website een toch wel opmerkelijke sneeuwhoogte zie. De afgelopen week was er weinig sneeuw meer over op de pistes, maar even zo vrolijk berichten websites over sneeuwhoogtes van 60 cm in het dal tot 195 op de top. Ik ga hier niet meer naar toe, er zijn betere opties in de Franse Alpen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2010

Door: Anoniem over Vaujany

Het dorpje is erg rustig, ga hier niet heen voor de apres ski!Verder is het skigebied goed, niet overdreven groot, voor de gevorderde skier toch wat saai. Maar misschien had dit ook met het weer te maken, wij waren er in week 8 2010, veel mist en sneeuw gehad waardoor er de hele week veel liften en pistes waren afgesloten.... Ook is het jammer dat er maar weinig restaurantjes etc. op de piste zelf te vinden zijn, maar dit schijnt kenmerkend te zijn voor frankrijk. De mensen zijn er wel erg vriendelijk en zeer bereid om te helpen, ook al is het met handen en voeten, samen kom je er wel uit. Al met al heben we het prima naar ons zin gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 april 2009

Door: frans vandamme over Vaujany

Vaujany sluit aan bij het skigebied van Alpes d'Huez, een uitgestrekt skigebied. Via een "kabinelift" kom je in een minimum van tijd op de skipiste. Zeker de gevorderde skier vindt hier meer dan voldoende zijn gading. Het dorp zelf is klein, zeer rustig, zeker niet de grote mogelijkheden voor veel "afterski". Het hotel l'etendar was goed, maar niet luxueus. een typisch budget hotel. Al bij al, een goeie skivakantie gehad, ondanks de periode (17/04).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2009

Door: jo over Oz-en-Oisans

Ik ben al zes maal in Oz-en-Oisans geweest en kom er graag terug. Het is klein en gezellig met toch een zeer groot skigebied. Ook de franse skischool is leuk en na enkele malen ken je reeds de monitoren en sommige kennen zelfs jou nog.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 februari 2009

Door: Ans over L'Alpe d'Huez

Al vele jaren gaan wij naar Alpe dHuez. We zijn net weer terug van een heerlijke vakantie. Het hele gebied, ook de kleine dorpjes als Vaujany en Oz en Auris zijn zeer aan te bevelen. De pistes zijn geweldig. Veel mogelijkheden voor alle niveau's. Ook bv dagtochten. Skischolen uitstekend, maar geen Nederlands ondanks de brochures. Voor de kinderen is dat een probleem. Maar ruimschoots gecompenseerd door wat Alpe d'Huez te bieden heeft. Met de skipas kun je ook een dag naar Les Deux Alpes. Ook een prachtig gebied. Met je skipas kun je ook naar een openluchtzwembad en de schaatsbaan. Er is ook een spannende sleepiste, en een uitgebreid snowpark voor de snowboarders. De Apres Ski, ja, daar gaan wij niet voor. Er is van alles te doen, maar niet zo gezellig aanwezig als bv in Oostenrijk. Wel goede resraurants.En wat ook belangrijk is: door de hoogte is er meestal een stralende zon! Trouwens, ook zomers is het er mooi, met de nadruk op van alles op fietsgebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2009

Door: groepje vrienden van 30ers tot 40ers over Oz-en-Oisans

Dit kleine niet commerciele dorpje heeft alles. Auto parkeren onderin het dorp, met de lift omhoog naar je huisje. Toegang tot het ski-gebied Alpe d'Huez en Vaujany. Voor zowel beginners als gevorderden zeer goed te doen.En vanaf de piste zo naar je huisje. Als snowboarder heb ik me ook prima vermaakt op het funpark en helemaal op de top (3300m). Heb geen enkele sleeplift moeten pakken. Er is een klein supermarktje aanwezig en enkele eetgelegenheden. Er zijn 2 barretjes waar tijdens onze week veel te doen was, waren wel wat studenten in het dorp die de yeti-bar goed vulde. Eigenlijk niets dan goeds!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 januari 2009

Door: Anoniem over Vaujany

Héél rustig skidorpje. Hier kom je om te skiën en niet voor de après-ski! Snelle verbinding met de gondel. In korte tijd sta je in skigebied van Alpe d'Huez. Hotel l'etendart was voor ons dik in orde! Een aanrader voor een rustig ski-vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 november 2008

Door: Daniel over Oz-en-Oisans

We gingen met 2 gezinnen (4volw en 4kids) naar dit mooi dorp en verbleven in een appartement. Alles is centraal gelegen en de pistes en skiliften zijn vlakbij. We gingen de 1ste week van de paasvakantie en het had er nog volop gesneeuwd. Prachtige pistes en verbinding met een groot gebied. Geschikt voor kinderen, beginners en experts. Ook als snowboarder vond ik er mijn gading. Het is zeker een aanrader, zowel het dorp met enkele leuke cafés en restaurantjes, als het skigebied. We gaan volgend jaar terug, maar dan in de 2de week van de paasvakantie. We zien er alvast naar uit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 15 november 2008

Door: jan over L'Alpe d'Huez

Wij gaan al 4 jaar aan een stuk naar alpe d'huez. De pistes zijn er de maks. veel of piste mogelijkheden.De appartementen dat wij huren zijn in oz en oisan omdat het daar veel rustiger en gezelliger is .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2007

Door: Sanne over L'Alpe d'Huez

Ik heb afgelopen winter 4 maanden in het gebied Alpe d'Huez gezeten. Zelf woonde en werkte ik in Villard-Reculas, een heel klein dorpje waar verder weinig te beleven is. Dit dorp is wel aan te raden voor mensen die hun rust zoeken en dicht bij de pistes willen zitten. Vriendelijke mensen en een zeer goed restaurant boven in het dorp. Het gebied zelf is groot, afwisselend en weinig wachttijden bij de liften. Alle skiërs kunnen er terecht. Voor de gevorderden zijn er veel off-piste mogelijkheden, echt op maagdelijk witte hellingen. Het is typisch frans, dus kaal en geen/heel weinig bos. Als er veel wind is, is het koud en zijn de gondels dicht. Apres ski heb ik niet veel meegemaakt, mede door werk. Maar 's avonds is Alpe zelf erg gezellig, vooral Smithy's. Daarna door naar l'Igloo of la Cave. Voor de Nederlanders is er de Grotte du Yeti, ben ik zelf slechts 2x geweest. Vaujany heeft de gezellige Swallow-bar. Zeker een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2007

Door: Ronald over Oz-en-Oisans

Vanaf 6 januari 2007 waren wij (vriendengroep van 8 en 4kids) een week in Oz-en Oisans te vinden. Gelukkig was er in die week voldoende sneeuw gevallen om lekker te kunnen skien. Zowel voor de beginners (genoeg groen en blauw), maar ook de ervaren skiers konden vele kanten op en pistes met enige uitdaging afglijden. Goede liftfaciliteiten in het hele gebied Een beperkte apres-ski. Wij hadden een prachtig chalet met fantastische verzorging van ontbijt en diner, kortom wij hebben met vrienden een topvakantie gehad. Een plek om zeker naar terug te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 november 2006

Door: Kees over Oz-en-Oisans

Door aansluiting met Alpe d'Huez zeer geschikt voor gevorderde skiërs. Veel off-piste mogelijkheden. Zeer gevarieerd gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2006

Door: Anoniem over L'Alpe d'Huez

net terug uit alpe d'huez... geweldig chalet in altiport (via camelot) ongekend...aan de piste me alle faciliteiten...niet echt frans. Pistes prima...aantal gesloten liften vind ik te weinig (vooral vergeleken met de gebieden die ik ken) dus dat is af en toe bevriezen in de lift... Apres ski is echt een drama (vergeleken met Oostenrijk) ze snappen het niet niet in Frankrijk. Als je met die insteek gaat en het niet verwacht kan je je prima vermaken!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2006

Door: E.v.d.Born over Oz-en-Oisans

Oz-en Oisans is een prachtig ski-gebied voor zowel beginners als gevorderde. En zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen. Wij zijn er geweest met 3 gezinnen met een aantal van 12 en dat was een succes. Een sleeplift 10 meter boven ons chalet en dan een prachtige oefen piste. Het voordeel van de ligging, is ook dat je snel op 2700 meter zit, het zijn dan maar 2 gondelss. Anders moet je soms wel 5 of meerdere stoeltjes liften hebben gehad om een beetje op hoogte te willen komen, zo als in La Plagne. Wij hebben in iedergeval een super week gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 februari 2006

Door: Jos bosman over L'Alpe d'Huez

tis de max zuipe da we daar gedaan ebbe

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 januari 2006

Door: Anoniem over Oz-en-Oisans

We zijn er met oud en nieuw geweest, een week lang, heerlijk skieen. Wij vonden het echt een superleuk, rustig dorpje!!! Het is heel klein, maar daarom is alles dicht bij de hand. We konden skieen totaan en vanaf ons appartement. Tegenover ons was de bakker, supermarkt, skiverhuur, skischool, restaurants etc. De kinderen konden pal voor het appartement heerlijk sleeen. Met 1 gondel was je binnen een paar minuten in het grote skigebied Alpe-d'Huez. Vandaar uit kon je ook naar het dorp skieen. Wij vinden het dorp een echte aanrader! Helemaal in vergelijking met Alpe'd'Huez zelf. Dat zit er kil en ongezellig uit. Wij gaan zeker terug!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 november 2005

Door: Anoniem over L'Alpe d'Huez

Alp d'Huez heeft schitterende afdalingen, lekker lang en voor je gevoel kun je alle kanten op. Wel heb ik het idee dat wanneer het er waait de pistes één ijsklomp worden (er zijn veel "open" pistes) Wij hebben 2 keer een zonnige week gehad. De apres ski is net als in de andere Franse gebieden knap waardeloos (vergeleken met oostenrijk) Wanneer je dit incalculeert en je gaat met een leuke groep, kan je hier een echte kilometervreter worden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
L'Alpe d'Huez

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied L'Alpe d'Huez. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open
Snowpark gesloten