Beoordelingen Valmeinier

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Valmeinier te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Valmeinier ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Valmeinier op wintersport zijn geweest. Ben jij in Valmeinier geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 april 2018

Door: Wendy over Valmeinier

Accommodaties direct aan de piste

Valemeinier is ons uitstekend bevallen! We hadden ons van te voren al een beetje ingelezen en wisten wat we konden verwachten. En onze verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Het is een echt appartementendorp zonder gezellig centrum of authentieke sfeer. Daarentegen konden we voor het complex direct op de ski's en aan het eind van de middag stopte je voor de deur. Voor de boodschappen zijn we een keer naar het dal gereden maar in Valmeinier zelf vind je ook genoeg mogelijkheden. Het skigebied is prachtig, je hebt het idee lange tochten te maken door de connectie met Valloire. Ook freeriders en freestyles vinden hier uitstekende mogelijkheden. Valmeinier is ons uitstekend bevallen, maar je moet wel weten waar je naartoe gaat.

Accommodaties aan de piste
Aantrekkelijk geprijsd
Prachtig skigebied
Geen sfeer na het skiën

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2017

Door: Kees over Valmeinier

Het is een typisch wintersportdorp.

Niet de gemütlichkeit die je in Oostenrijk vindt, maar al met al heerst er sfeer en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De pistes zijn breed en goed geprepareerd. Het is niet overdreven druk, ondanks de voorjaarsvakantie, bij de liften zodat er een goede doorstroming is. De skileraren zijn aardig en kundig.

Brede pistes en niet erg druk, personeel bij de liften behulpzaam en alert.
Niet de gemütlichkeit zoals in Oostenrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 maart 2015

Door: Filip over Valmeinier

Ondanks gebrek aan sneeuw was alles dik in orde

Puur skidorp, bijna alle appartementen op de piste, en veel randanimatie voor kerst.

Ze werken dag en nacht voor goede pistes
Veel trappen. pffff

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2014

Door: Moreels Dieter over Valmeinier

mooi skigebied

mooie skivakantie. Mooi skigebied. Veel makkelijke skipisten. Niet te druk en geen lang wachtrijen aan de liften.

mooi pisten
oudere liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
3

Datum 7 december 2012

Door: Mathijs over Valmeinier

Ongezellig skigebied met slechte kwaliteit pistes.

De sneeuwkwaliteit was slecht, enorm veel ijs, bijna niet skibaar. De meeste uitdagende pistes waren gesloten, gemiddeld 20% in hoogseizoen. Kunstmatige sneeuwproductie is erg primitief. De liften zijn overwegend traag en er zijn soms wel wachttijden. Valmeinier zelf is erg kunstmatig, een betondorp. Sleeplift Cornafond is rampzalig. Veel rode pistes hier zijn erg leuk, de zwarte Olympique is ook erg leuk. Valloire is wel gezellig.

Mooie rode pistes voor gevorderden.
Veel gesloten pistes
Slechte sneeuwkwaliteit
Ouderwets liftensysteem

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 maart 2012

Door: w. van aartsen over Valmeinier

prima bestemming

wij hebben in maart een geweldige ski-week gehad in Valmeinier. We verbleven in appartement Valmemier 1800 in gebouw AvenierIII en vandaar was het 50 m. lopen naar de piste. Heerlijk! Zowel wij als onze kids, (leeftijd 20+) zeer ervaren skiërs, hebben zich hier prima vermaakt. Alleen de liften hebben we als te traag (oud) ervaren. Voor apres-ski moet je hier niet zijn, maar daar kwamen we ook niet voor. Appartementen in Frankrijk zijn altijd (te) klein, zelfs met 6 pers. in een 8 pers. appartement hield niet over! Maar, het weer maakte alles goed, met temperaturen, op ons balkon, in de zon, uit de wind tot over de 40*! Wij komen hier zeker weer terug!

skiën tot aan je appartement
sneeuwzeker omdat je vrij hoog zit
de meeste liften zijn traag
voor de liefhebbers van bergrestaurantjes en apres ski is hier niet genoeg te beleven

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2011

Door: Guillaume over Valmeinier

Valmeinier is een goed skigebied voor beginnende skiërs; combinatie met Valloire maakt het aantrekkelijk. Ligging van de meeste appartementen direct aan de piste; we hebben zelf in Residentie Thabor gezeten (residentie Chamois direct aan de piste). Een paar leuke restaurants in het dorp gevonden (bijv 't Stamineeke). Vor het skiën kun je echter beter in Valloire verblijven (meer mogelijkheden en minder skipaden vergeleken met Valmeinier)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 maart 2011

Door: ik over Valmeinier

ik ga deze vakantie voor de derde keer naar valmeinier en in de paasvakantie is het vaak uitstekend weer gewoon een skibroek en trui (en bescherming) volstaat maar de sneeuw is er echt van prima kwaliteit en in de avond is het er lekker rustig dus toppie !!! (zou ik zeggen)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2010

Door: fam.Pels over Valmeinier

In de voorjaarsvakantie februari 2010 in Valmeinier 1800 geweest . In het complex Le Vermont.Nieuw gebouw, erg schoon en keurig ingericht, van alle gemakken voorzien.Prima bed, mooie badkamer met apart toilet en ruime woonkamer.Hierin een grote bedbank voor twee personen.Zeer mooi zonnig balkon, met vrij uitzicht op de zuidkant! Rustig gelegen, voor vertier zoekers aan de saaie kant! Direct weg te skieen voor de deur.Het skigebied beviel ons goed. Niet te druk, leuke afdalingen, voor ieder wat wils.Het Vailloire gebied had ons wat meer te bieden, mooiere afdalingen, bredere pistes en ook hier nergens wachttijden! Bij de bergrestaurants is de koffie niet te drinken en flink aan de prijs! Verder een prima vakantie gehad met volop sneeuw!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2010

Door: annemieke over Valmeinier

appartementen complex LE VERMONT is nieuw en naar ons idee niet helemaal af.1 bankstel voor een 8 persoons appartement is ietwat karig .ligt wel wat afgelegen maar met het "busje"kom je overal.mooi ruim balkon zonder tuinstoelen.prima bedden.lockers klein.je mag binnen niet met je skischoenen lopen maar dat deed men wel.erg jammer.mensen zijn erg aardig en behulpzaam.inchecken wat rommelig.skigebied is ons zeer goed bevallen.met een kind van 7 dat net begint en 1 van 12 kun je je er erg goed vermaken.wij hebben geen gebruik gemaakt van de skischool omdat onze kinderen in NL op de indoorbaan skiën en hier niet op les hoeven van ons.poortjes bij de liften werken uit de kunst.pas in je linkerbroekzak en..sesam open U.al met al een uitstekende vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 30 januari 2010

Door: thierry over Valmeinier

Wij zijn een weekje terug uit Valmeinier 1800.( geweest van 16 tot 23 januari 2010) Deze periode weinig volk en af en toe het gevoel dat ik alleen aan het skien was. Het skigebied, zeker samen met Valloire, is uitstekend maar naar mijn mening niet echt geschikt voor beginners. Het dorpje is klein maar met een dochter van 4 heb ik de après-ski niet echt nodig. Voor een rustige familie vakantie is dit uitstekend. Mijn dochter heeft les gekregen bij ESF en niks dan lof over de skischool. Buiten één dag was het heel de week schitterend weer en dat maakte het alleen maar aangenamer. De eindconclusie is dat het een geslaagde vakantie was en er is een mogelijkheid dat we volgend jaar terug gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2009

Door: Yolanda Leliveld over Valmeinier

Met het gezin van 21 februari t/m 28 februari naar Valmeinier geweest in appartementen Le Grand Panorama II. Uitstekend skigebied. Goed weer en goede sneeuw gehad. Leuk skidorp en alles is goed bereikbaar. Consumpties zijn wel erg duur. Voor een blikje frisdrank betaal je 3,30. Bij de pizzeria kun je goed eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 21 februari 2009

Door: Anoniem over Valmeinier

In januari 2004 heb ik leren skiën in Valmeineir en de skischool was toppie!! Voor mij was het gebied dus groot genoeg. Jammer van de vele paadjes met nauwe doorgangen, voor een beginner is dat nogal beangstigend. Er lag ook veel ijs. Ondertussen al vele andere skigebieden gedaan en voor mij geen Valmeineir meer. Geef mij maar Zwitserland, bijv. Gstaad. Overal goed geprepareerde BREDE pistes, zalig om te carven. De koele Franse building-chalets vind ik ook allesbehalve gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2009

Door: Hans over Valmeinier

Uitstekende, goed bereikbare (kort bij snelweg) bestemming. Alles wat je nodig hebt, is aanwezig: betaalbare appartementen, gevarieerde pisten, liften op (korte) loopafstand en met beperkte wachttijden, goede winkels en volop restaurants. Vooral het meer omvangrijke skigebied boven Valloire is interessant!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 20 september 2008

Door: Eric over Valmeinier

Heeft er iemand ervaring met skieën in Valmeinier rond de Kertsdagen, dus vroeg in het seizoen? Ik doel hoofdzakelijk op de kwaliteit van de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 maart 2008

Door: Henk en Dinie over Valmeinier

Weer terug voor de zevende keer Valmeinier 1800. Super goede week gehad, perfecte sneeuw. Weer in app: L'Ours Blanc was ook zoals elk jaar ok. Volgende keer weer voor ons.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 februari 2008

Door: henk over Valmeinier

Wij verbleven in het gehuchtje Troliere net onder Valmeinier 1500. Van hieruit stonden we in een paar minuten aan de lift die de verbinding vormt tussen de gebieden van Valmeinier en Valloire. Ideaal dus om de twee gebieden te verkennen. Maar uiteindelijk hebben we ons toch vooral vermaakt op de pistes van Valloire. Het uitzicht is er mooier, de pistes zijn afwisselender en het lijkt er ons wat minder druk dan in het drukke valmeinier 1800. De ligging voor een groot deel boven 2000m hoogte wat bij ons voor goede sneeuwcondities zorgde. Door de verse sneeuw waren er ook goede buitenpistecondities en daar hebben we ons goed in uitgeleefd. Enkele dagen na de laatste sneeuwval waren er nog steeds kwasie ongeschonden stukken sneeuw te vinden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 april 2007

Door: Marc Tetaert over Valmeinier

We waren begin april in Appart Le Thabor (Les Rennes) van Pierre&Vacances. Prima logies met directe toegang tot de pistes, maar ook tot een kleine open parking met (ski)winkels. De pistes in Valmeinier zijn leuk voor de gemiddelde skiër, maar wie meer gewoon is, is er snel op uitgekeken. Door het mooie weer hadden de drukke zuidgerichte pistes vlug last van lentesneeuw (mousse). Gelukkig kan men tamelijk vlot naar Valloire waar de meeste pistes van betere kwaliteit zijn. Alleen jammer dat een paar lastige sleepliften moeten genomen worden. Eigenlijk onmogelijk voor beginnende skiërs! Ook jammer dat er boven de Cret de la Brive nog geen uitgebouwd hoogterestaurant is. Aanrader: de oversteek naar de derde zone (Valloire Setaz) langs Les Selles, een prachtige blauwe piste. Absoluut minpunt was de houding van de liftverantwoordelijke boven de TSD Grandes Drozes die erop aandrong ons langs de blauwe te laten afdalen en er op een aantal plaatsen geen sneeuw meer lag! Een schande! Samengevat: een aantal zeer mooie pistes in Valloire en overal in het gebied prachtige uitzichten op de majestueuze bergen en passen zoals de legendarische Galibier!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 maart 2007

Door: Saskia Standaert over Valmeinier

Wie kan ons helpen? Wij gaan ook naar VALMEINIER met 2 kids (bijna 5 jaar en 6,5 jaar). Via de skischool kunnen zij enkel Engelstalige of Franstalige skiles krijgen. Wij zijn op verlof van 31/03/2007 tot en met 07/04/2007. Onze kids zien het niet zitten om alweer les te krijgen in een taal die ze niet begrijpen. Psst, ik doe dit via deze weg, omdat ik echt niet weet hoe ik dit anders zou moeten aanpakken! Groeten van Saskia en Erwin en onze deugenieten Iana en Tristan, 0486/94.90.54 verschuuren.standaert@skynet.be

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 november 2006

Door: Anoniem over Valmeinier

Mooi skigebied. Goede prijs-kwaliteit verhouding. De pistes van Valmeinier hebben grote stukken die erg smal zijn voor (beginnende) snowboarders. Verder stelt de après-ski niks voor. Als je dat minder belangrijk vindt, is dit een mooi gebied om naar toe te gaan!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2006

Door: Master over Valmeinier

Valmanier is echt een kei gaaf skiegebied. 150 km brede pistes veel blauw en rood. Echt de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 januari 2006

Door: Pascalle over Valmeinier

ik ben nu voor de 1e keer naar valmeinier geweest. ook waren er kinderen bij en 14 volwassenen. Superski gebied. Voor elk wat wils een echte aanrader als het om het skieen gaat. Winkels kun je er niet vinden een stuk of 10 dan houdt het echt op. Veel blauwe pistes maar ook de rode zijn voor kinderen die wel kunnen skieen goed te doen. Als je naar valloire gaat heb je ook een superski gebied wat overigens goed vanuit valmeinier te doen is. Wij zijn al overal geweest en superverwend ( o.a. val thorens,avoriaz,les deux alpes) maar qua skieen is dit ook super!!! Echte aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2006

Door: Eric over Valmeinier

Mooie ruime pistes. Beginners kunnen hier prima uit de voeten maar ook de gevorderde skieërs komen hier aan hun trekken, mede door de verbinding met het gebied van Valloire. Goede, moderne en voor franse begrippen ruime appartementen. Bovendien is de prijs kwaliteit verhouding hier optimaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 november 2005

Door: Aafke over Valmeinier

Ik heb een recensie geschreven over Valmeinier, maar daar vlak bij op 1500 meter aan de "overkant" van de berg ligt Valloire met een nog groter skigebied, mondainer en toch pittoresk met pleintjes, kerkje, markt etc.. Hier gaan wij in 2006 weer naar toe. Ik mis deze naam in de lijst met dorpen en kan er ook geen snowalert van aanvragen. Kunnen jullie deze plaats toevoegen. Al meer Nederlanders gaan er naar toe!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 november 2005

Door: Aafke over Valmeinier

Vorig jaar naar Valmeinier geweest in appartement Lumieres de Neige. Aan de zuidkant een prachtig uitzicht op de bergen. Goede skimogelijkheden ondanks weinig sneeuw. Het appartement ligt in Valmeinier Hoog op 18oo meter. Daar is op zich weining vertier, Daarvoor moet je afzakken naar het lager gelegen Valmenier. Lopend weo te doen,maarterug wel een klim.Pistes waren via een trap bereikbaar en dan maar gaan....... Als je niet van mondain houdt en lekker wil skieeen is het een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 oktober 2005

Door: René de Haas over Valmeinier

Hallo, Valloire is niet met een gondel verbonden met Valmeinier , maar met een twee-persoonsstoeltjeslift. Verder is het , als er voldoende sneeuw ligt, een fantastisch mooi skigebied. In Valmeinier bijna alleen maar ski-hellingen op de zuidkant. In Valloire heb je ook meer pistes op de noordhellingen, die wat sneeuwzekerder blijven als de sneeuwcondities minder goed zijn/worden. Valloire is gezelliger dan Valmeinier, omdat dit authentieker is dan Valmeinier. Leuke bars in Valloire aanwezig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen