Recensies Galibier Thabor

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Galibier Thabor wilt kiezen. Een recensie over Galibier Thabor kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Galibier Thabor zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Galibier Thabor achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 april 2018

Door: Wendy over Valmeinier

Valemeinier is ons uitstekend bevallen! We hadden ons van te voren al een beetje ingelezen en wisten wat we konden verwachten. En onze verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Het is een echt appartementendorp zonder gezellig centrum of authentieke sfeer. Daarentegen konden we voor het complex direct op de ski's en aan het eind van de middag stopte je voor de deur. Voor de boodschappen zijn we een keer naar het dal gereden maar in Valmeinier zelf vind je ook genoeg mogelijkheden. Het skigebied is prachtig, je hebt het idee lange tochten te maken door de connectie met Valloire. Ook freeriders en freestyles vinden hier uitstekende mogelijkheden. Valmeinier is ons uitstekend bevallen, maar je moet wel weten waar je naartoe gaat.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 11 maart 2018

Door: Jarmo Leijten over Valloire

December / januari, heel rustig op de piste. En ondanks dooi toch gewoon de dalafdaling open.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2018

Door: T.R.T. over Valloire

Valloire heeft mij in positieve zin verrast. Wat een heerlijk dorp! Sfeervol, gezellig, prachtig skigebied en verrassend aardige mensen, ik heb er heerlijke dagen beleefd... Het dorpje beschikt over een leuk straatje met daarin diverse winkeltjes, restaurants en bars. Tijdens mijn verblijf werd net het jaarlijkse ijssculpturen festival georganiseerd wat het geheel nog wat extra's gaf. Het skigebied beschikt over 150 km piste, maar voelt wat mij betreft een stuk groter aan. Je kunt een tocht maken naar Valmeinier om vervolgens ook de pistes aan deze zijde van het skigebied te ontdekken. Er zijn tal van heerlijke afdalingen die over het algemeen niet al te moeilijk zijn. Voor beginners is het overigens goed om te weten dat er in Les Verneys een gratis oefenlift is. Wat ik een beetje miste in het skigebied zijn gezellige berghutten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2017

Door: Kees over Valmeinier

Het is een typisch wintersportdorp.

Niet de gemütlichkeit die je in Oostenrijk vindt, maar al met al heerst er sfeer en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De pistes zijn breed en goed geprepareerd. Het is niet overdreven druk, ondanks de voorjaarsvakantie, bij de liften zodat er een goede doorstroming is. De skileraren zijn aardig en kundig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Martijn over Valloire

Mooie gevarieerde pistes die fantastisch zijn geprepareerd.

In 3e week januari geweest. Het was lekker rustig op de pistes. Ze werden ondanks de rustige(re) periode steeds uitstekend geprepareerd. Weinig last van hobbels. Tijdens ons verblijf waren de hoger gelegen stukken (rondom crey du quart) beter dan wat dichter in het dal waar ze wat meer ijzig waren. Maar dit kwam door de temperatuur en dat het niet zoveel heeft gesneeuwd tijdens ons verblijf. Maar de liften zijn over het algemeen goed en met weinig wachttijden. (een paar oudere liften zaten er wel tussen) . Werd het wat drukker (tijdens het weekend), kon je prima ook uitwijken naar Valmeinier waar het wat rustiger was op de pistes. Het chateau rapaille was ook een prima restaurantje wat makkelijk was aan te skiën en lekker midden in de zon was gelegen waar je lekker kon genieten en uitrusten. Voor mij als middelmatige skiër waren zowel de rode als blauwe pistes allemaal prima te doen. Mogelijk dat het voor de expert skiërs in dit gebied niet uitdagend genoeg is. Een leuke bijkomstigheid was het sneeuwsculpturen festival wat werd gehouden tijdens de week van ons verblijf. Er waren mooie metershoge beeldwerken te zien en het evenement werd (op vrijdags) afgesloten met een prachtige vuurwerkshow.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 maart 2015

Door: Filip over Valmeinier

Ondanks gebrek aan sneeuw was alles dik in orde

Puur skidorp, bijna alle appartementen op de piste, en veel randanimatie voor kerst.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2014

Door: Moreels Dieter over Valmeinier

mooi skigebied

mooie skivakantie. Mooi skigebied. Veel makkelijke skipisten. Niet te druk en geen lang wachtrijen aan de liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 februari 2014

Door: Tanya Hoogakker over Valloire

Off-Piste in Valloire

Fantastische week net achter de rug in Valloire. Om eens wat anders te proberen zijn we deze week alle middagen op stap geweest met gids/instructeur Valentino Paleni welke ik had gevonden via de site van het skigebied. Wat een geweldige ervaringen hebben wij met deze man gehad! Alleen maar bergen en onberispelijke sneeuwdekens voor je, of sporen trekken tussen de dennenbomen. Uiteindelijk uitkomen bij een verlaten huisje en daar op de stoep een kop thee drinken. Vervolgens moe maar voldaan in het dorp aan een glas rode wijn met charcuterie! Vive la France!! Voor een ieder die een off-piste ervaring wil meemaken kan ik Valentino zeker aanbevelen. Deze man kent het gebied en de mogelijke gevaren op zijn duimpje en voorziet je tevens van het benodigde veiligheidsmateriaal en oefent hiermee met je. De prijzen zijn zeer redelijk en wij konden met de Engelse taal goed uit de voeten. Wat vooral belangrijk was was dat hij zich en de gekozen routes perfect aanpaste aan ons niveau. Een echte aanrader dus!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
3

Datum 7 december 2012

Door: Mathijs over Valmeinier

Ongezellig skigebied met slechte kwaliteit pistes.

De sneeuwkwaliteit was slecht, enorm veel ijs, bijna niet skibaar. De meeste uitdagende pistes waren gesloten, gemiddeld 20% in hoogseizoen. Kunstmatige sneeuwproductie is erg primitief. De liften zijn overwegend traag en er zijn soms wel wachttijden. Valmeinier zelf is erg kunstmatig, een betondorp. Sleeplift Cornafond is rampzalig. Veel rode pistes hier zijn erg leuk, de zwarte Olympique is ook erg leuk. Valloire is wel gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 maart 2012

Door: w. van aartsen over Valmeinier

prima bestemming

wij hebben in maart een geweldige ski-week gehad in Valmeinier. We verbleven in appartement Valmemier 1800 in gebouw AvenierIII en vandaar was het 50 m. lopen naar de piste. Heerlijk! Zowel wij als onze kids, (leeftijd 20+) zeer ervaren skiërs, hebben zich hier prima vermaakt. Alleen de liften hebben we als te traag (oud) ervaren. Voor apres-ski moet je hier niet zijn, maar daar kwamen we ook niet voor. Appartementen in Frankrijk zijn altijd (te) klein, zelfs met 6 pers. in een 8 pers. appartement hield niet over! Maar, het weer maakte alles goed, met temperaturen, op ons balkon, in de zon, uit de wind tot over de 40*! Wij komen hier zeker weer terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2011

Door: Guillaume over Valmeinier

Valmeinier is een goed skigebied voor beginnende skiërs; combinatie met Valloire maakt het aantrekkelijk. Ligging van de meeste appartementen direct aan de piste; we hebben zelf in Residentie Thabor gezeten (residentie Chamois direct aan de piste). Een paar leuke restaurants in het dorp gevonden (bijv 't Stamineeke). Vor het skiën kun je echter beter in Valloire verblijven (meer mogelijkheden en minder skipaden vergeleken met Valmeinier)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 maart 2011

Door: ik over Valmeinier

ik ga deze vakantie voor de derde keer naar valmeinier en in de paasvakantie is het vaak uitstekend weer gewoon een skibroek en trui (en bescherming) volstaat maar de sneeuw is er echt van prima kwaliteit en in de avond is het er lekker rustig dus toppie !!! (zou ik zeggen)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 november 2010

Door: Christine Mettrop over Valloire

Na enkele jaren in Mauterndorf ( Oostenrijk ) geskied te hebben op aanraden van collega's naar Valloire gegaan, vanaf het appartement de straat over steken en zo de skies onder en gaan. Het is een prachtig gebied, met een grote uitgestrektheid aan piste's, vele kilometers, verschillende soorten pistes, voor ieder wat wils. zo heel anders als in Mauterndorf. Gezellig dorp, ( kenden Valloire van de zomer) veel winkels 's avonds nog open, wat het extra gezellig maakt, om na een dag skien toch nog even naar het dorp te gaan. Pistes erg goed geprepareerd vriendelijk personeel op de pistes. Gaan volgend jaar weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2010

Door: fam.Pels over Valmeinier

In de voorjaarsvakantie februari 2010 in Valmeinier 1800 geweest . In het complex Le Vermont.Nieuw gebouw, erg schoon en keurig ingericht, van alle gemakken voorzien.Prima bed, mooie badkamer met apart toilet en ruime woonkamer.Hierin een grote bedbank voor twee personen.Zeer mooi zonnig balkon, met vrij uitzicht op de zuidkant! Rustig gelegen, voor vertier zoekers aan de saaie kant! Direct weg te skieen voor de deur.Het skigebied beviel ons goed. Niet te druk, leuke afdalingen, voor ieder wat wils.Het Vailloire gebied had ons wat meer te bieden, mooiere afdalingen, bredere pistes en ook hier nergens wachttijden! Bij de bergrestaurants is de koffie niet te drinken en flink aan de prijs! Verder een prima vakantie gehad met volop sneeuw!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2010

Door: annemieke over Valmeinier

appartementen complex LE VERMONT is nieuw en naar ons idee niet helemaal af.1 bankstel voor een 8 persoons appartement is ietwat karig .ligt wel wat afgelegen maar met het "busje"kom je overal.mooi ruim balkon zonder tuinstoelen.prima bedden.lockers klein.je mag binnen niet met je skischoenen lopen maar dat deed men wel.erg jammer.mensen zijn erg aardig en behulpzaam.inchecken wat rommelig.skigebied is ons zeer goed bevallen.met een kind van 7 dat net begint en 1 van 12 kun je je er erg goed vermaken.wij hebben geen gebruik gemaakt van de skischool omdat onze kinderen in NL op de indoorbaan skiën en hier niet op les hoeven van ons.poortjes bij de liften werken uit de kunst.pas in je linkerbroekzak en..sesam open U.al met al een uitstekende vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 30 januari 2010

Door: thierry over Valmeinier

Wij zijn een weekje terug uit Valmeinier 1800.( geweest van 16 tot 23 januari 2010) Deze periode weinig volk en af en toe het gevoel dat ik alleen aan het skien was. Het skigebied, zeker samen met Valloire, is uitstekend maar naar mijn mening niet echt geschikt voor beginners. Het dorpje is klein maar met een dochter van 4 heb ik de après-ski niet echt nodig. Voor een rustige familie vakantie is dit uitstekend. Mijn dochter heeft les gekregen bij ESF en niks dan lof over de skischool. Buiten één dag was het heel de week schitterend weer en dat maakte het alleen maar aangenamer. De eindconclusie is dat het een geslaagde vakantie was en er is een mogelijkheid dat we volgend jaar terug gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2010

Door: Waterschoot over Valloire

Hebben Valloire al enkele malen bezocht. Dorp is netjes en niet te groot of te druk. Alles is er voorzien zoals supermarkten, shops, schaatsen en nog veel meer. Wij zelf zijn er eind december geweest en toen was het bitter koud en veel wind, daarna nog eens in februari wat veel aangenamer was. De temperaturen lagen toen een stuk hoger waardoor je in de voormiddag zeer goed kan skiën, in de namiddag word de sneeuw dan wel een papje. In de namiddag gingen we regelmatig wandelen langs een speciaal aangelegd wandelpad (richting fitometer).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2009

Door: Yolanda Leliveld over Valmeinier

Met het gezin van 21 februari t/m 28 februari naar Valmeinier geweest in appartementen Le Grand Panorama II. Uitstekend skigebied. Goed weer en goede sneeuw gehad. Leuk skidorp en alles is goed bereikbaar. Consumpties zijn wel erg duur. Voor een blikje frisdrank betaal je 3,30. Bij de pizzeria kun je goed eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 21 februari 2009

Door: Anoniem over Valmeinier

In januari 2004 heb ik leren skiën in Valmeineir en de skischool was toppie!! Voor mij was het gebied dus groot genoeg. Jammer van de vele paadjes met nauwe doorgangen, voor een beginner is dat nogal beangstigend. Er lag ook veel ijs. Ondertussen al vele andere skigebieden gedaan en voor mij geen Valmeineir meer. Geef mij maar Zwitserland, bijv. Gstaad. Overal goed geprepareerde BREDE pistes, zalig om te carven. De koele Franse building-chalets vind ik ook allesbehalve gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2009

Door: Hans over Valmeinier

Uitstekende, goed bereikbare (kort bij snelweg) bestemming. Alles wat je nodig hebt, is aanwezig: betaalbare appartementen, gevarieerde pisten, liften op (korte) loopafstand en met beperkte wachttijden, goede winkels en volop restaurants. Vooral het meer omvangrijke skigebied boven Valloire is interessant!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 20 september 2008

Door: Eric over Valmeinier

Heeft er iemand ervaring met skieën in Valmeinier rond de Kertsdagen, dus vroeg in het seizoen? Ik doel hoofdzakelijk op de kwaliteit van de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 maart 2008

Door: Henk en Dinie over Valmeinier

Weer terug voor de zevende keer Valmeinier 1800. Super goede week gehad, perfecte sneeuw. Weer in app: L'Ours Blanc was ook zoals elk jaar ok. Volgende keer weer voor ons.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 februari 2008

Door: Anoniem over Valloire

In de Krokusvakantie met ons gezin (5pers.) naar Valloire geweest. Appartement van Pierre et Vacance. Appartement ligt tegen een berg met een prachtig uitzicht over het dorp én met naast het appartement een groene piste die naar de Telecabine lift loopt. Het appartement was wel (te) klein voor 5 personen. Valloire is een mooi dorpje, er bevindt zich geen hoogbouw en alles is gericht op de wintersporter. Het skigebied bestaat uit 3 gedeelten. Setaz, Valloire en Valmeinier. De eerste 2 gedeelten bieden meer dan Valmeinier. In Setaz en Valloire is er een ruime keuze in liften en pistes, zowel blauw als rood. De uitzichten zijn formidabel. In Valmeinier is dat allemaal iets minder. De wachttijden zijn zeer acceptabel (krokusvakantie!!). Alleen aan de telecabinelift tussen 9:30 en 10:00 uur moet je een kwartiertje aanschuiven. Voor winterwandelaars zijn er weinig routes. Afstand vanaf Zeeuws-Vlaanderen is ong. 1000Km. Tip : Rij over Lille, hele rustige weg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 februari 2008

Door: henk over Valmeinier

Wij verbleven in het gehuchtje Troliere net onder Valmeinier 1500. Van hieruit stonden we in een paar minuten aan de lift die de verbinding vormt tussen de gebieden van Valmeinier en Valloire. Ideaal dus om de twee gebieden te verkennen. Maar uiteindelijk hebben we ons toch vooral vermaakt op de pistes van Valloire. Het uitzicht is er mooier, de pistes zijn afwisselender en het lijkt er ons wat minder druk dan in het drukke valmeinier 1800. De ligging voor een groot deel boven 2000m hoogte wat bij ons voor goede sneeuwcondities zorgde. Door de verse sneeuw waren er ook goede buitenpistecondities en daar hebben we ons goed in uitgeleefd. Enkele dagen na de laatste sneeuwval waren er nog steeds kwasie ongeschonden stukken sneeuw te vinden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 augustus 2007

Door: Trijnie Hollink over Valloire

Een erg leuk dorp met veel mogelijkheden. Goede pistes en vriendelijke mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 juni 2007

Door: jeffrey over Valloire

Super goed dorp. We zaten in chalet du calieber: zeer netjes leuke mensen bij de receptie en lekker dicht bij de lift. Dan is het al snel goed. Volgend jaar zeker weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 april 2007

Door: Marc Tetaert over Valmeinier

We waren begin april in Appart Le Thabor (Les Rennes) van Pierre&Vacances. Prima logies met directe toegang tot de pistes, maar ook tot een kleine open parking met (ski)winkels. De pistes in Valmeinier zijn leuk voor de gemiddelde skiër, maar wie meer gewoon is, is er snel op uitgekeken. Door het mooie weer hadden de drukke zuidgerichte pistes vlug last van lentesneeuw (mousse). Gelukkig kan men tamelijk vlot naar Valloire waar de meeste pistes van betere kwaliteit zijn. Alleen jammer dat een paar lastige sleepliften moeten genomen worden. Eigenlijk onmogelijk voor beginnende skiërs! Ook jammer dat er boven de Cret de la Brive nog geen uitgebouwd hoogterestaurant is. Aanrader: de oversteek naar de derde zone (Valloire Setaz) langs Les Selles, een prachtige blauwe piste. Absoluut minpunt was de houding van de liftverantwoordelijke boven de TSD Grandes Drozes die erop aandrong ons langs de blauwe te laten afdalen en er op een aantal plaatsen geen sneeuw meer lag! Een schande! Samengevat: een aantal zeer mooie pistes in Valloire en overal in het gebied prachtige uitzichten op de majestueuze bergen en passen zoals de legendarische Galibier!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2007

Door: Elise over Valloire

Afgelopen zaterdag zijn we in Nederland aangekomen, terug van een heerlijke week Valloire met alleen maar zon! Toen we in Valloire aankwamen hadden we weinig hoop, alles groen, geen sneeuw te bekennen, maar zodra we in de skilift zaten en aan de andere kant van de berg terecht kwamen was alles wit! Wat een super mooi gebied. Helaas was valmenier deze week slecht te bereiken door weinig sneeuw in het dal (veel papsneeuw) maar dat gebied was toch weinig aan. De pistes in Valloire zijn zeker de moeite waard voor iedereen. Tevens een leuk funpark voor zowel skiers als snowboarders. We verbleven in Chalet du Galibier, super netjes maar niet heel erg groot. Qua prijs verhouding absoluut een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 maart 2007

Door: Saskia Standaert over Valmeinier

Wie kan ons helpen? Wij gaan ook naar VALMEINIER met 2 kids (bijna 5 jaar en 6,5 jaar). Via de skischool kunnen zij enkel Engelstalige of Franstalige skiles krijgen. Wij zijn op verlof van 31/03/2007 tot en met 07/04/2007. Onze kids zien het niet zitten om alweer les te krijgen in een taal die ze niet begrijpen. Psst, ik doe dit via deze weg, omdat ik echt niet weet hoe ik dit anders zou moeten aanpakken! Groeten van Saskia en Erwin en onze deugenieten Iana en Tristan, 0486/94.90.54 [email protected]

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 februari 2007

Door: Trijnie Hollink, Enschede over Valloire

Dit jaar voor de eerste keer naar Valloire geweest, maar zeker niet voor de laatste keer. Voor de beginnende skier een geweldig gebied. Ook de app. van chalet Galibier waren voortreffelijk. Wij waren hier 20 januari 2007 en hebben die week genoten van de sneeuwsculptures die er die week gemaakt werden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 november 2006

Door: Anoniem over Valmeinier

Mooi skigebied. Goede prijs-kwaliteit verhouding. De pistes van Valmeinier hebben grote stukken die erg smal zijn voor (beginnende) snowboarders. Verder stelt de après-ski niks voor. Als je dat minder belangrijk vindt, is dit een mooi gebied om naar toe te gaan!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 maart 2006

Door: Rick over Valloire

Wij zijn 18 maart met zes personen naar Valloire geweest. Elk jaar gaan we ergens anders heen. Dit is onze 10e keer wintersport. Het appartement waar we verbleven (chalet du Galibier) was prima. Alles nieuw (zwembad, sauna) en aan de piste. Wij zaten met 6 personen in een 8 persoonsappartement. Als je met zn 8-en gaat dan moeten er 2 in de woonkamer slapen. Het complex lag net buiten het dorp maar prima bereikbaar met de bus (gratis met skipas) of de auto. Het is een klein gezellig dorpje waar je van alles kunt krijgen. De pistes zijn mooi en goed onderhouden. We hebben heerlijk weer gehad. Doordat er veel zon was werden de lager gelegen afdalingen ietwat moeilijker begaanbaar. De sneeuw was papperig. Gezien de prijskwaliteit verhouding is deze locatie/bestemming wat ons betreft voor herhaling vatbaar. Zowel voor gevordenen als beginners bieden de 150 km aan pistes genoeg uitdagingen. De skilift bedienden waren uiterts vriendelijk en behulpzaam..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2006

Door: Master over Valmeinier

Valmanier is echt een kei gaaf skiegebied. 150 km brede pistes veel blauw en rood. Echt de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 januari 2006

Door: Pascalle over Valmeinier

ik ben nu voor de 1e keer naar valmeinier geweest. ook waren er kinderen bij en 14 volwassenen. Superski gebied. Voor elk wat wils een echte aanrader als het om het skieen gaat. Winkels kun je er niet vinden een stuk of 10 dan houdt het echt op. Veel blauwe pistes maar ook de rode zijn voor kinderen die wel kunnen skieen goed te doen. Als je naar valloire gaat heb je ook een superski gebied wat overigens goed vanuit valmeinier te doen is. Wij zijn al overal geweest en superverwend ( o.a. val thorens,avoriaz,les deux alpes) maar qua skieen is dit ook super!!! Echte aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2006

Door: Eric over Valmeinier

Mooie ruime pistes. Beginners kunnen hier prima uit de voeten maar ook de gevorderde skieërs komen hier aan hun trekken, mede door de verbinding met het gebied van Valloire. Goede, moderne en voor franse begrippen ruime appartementen. Bovendien is de prijs kwaliteit verhouding hier optimaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 december 2005

Door: aafke over Valloire

Ditjaar hopen we voor de tweede keer naar Valloire te gaan. Vorig jaar waren we in het nabijgelegen Valmeinier en het jaar daarvoor inValloire. Valloire heeft ten opzichte van Valmeinier zeker meer te bieden. Het is een authentiek dorp met markt, kaaswinkel, pleintje, kerk etc.Het is erg leuk door de winkelstraat te lopen en te genieten van alle lichtversieringen aan de gevel. Spectaculair is altijd in januari de ijssculpturenwedstrijd. Skieen kan je er goed. Appartementen van Pierre a Vacances liggen aan de piste, maar als je via de andere telecabine ( Setaz) omhoog wil moet je nog wel even door het dorp klunen. Valloiere is een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 november 2005

Door: Aafke over Valmeinier

Ik heb een recensie geschreven over Valmeinier, maar daar vlak bij op 1500 meter aan de "overkant" van de berg ligt Valloire met een nog groter skigebied, mondainer en toch pittoresk met pleintjes, kerkje, markt etc.. Hier gaan wij in 2006 weer naar toe. Ik mis deze naam in de lijst met dorpen en kan er ook geen snowalert van aanvragen. Kunnen jullie deze plaats toevoegen. Al meer Nederlanders gaan er naar toe!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 november 2005

Door: Aafke over Valmeinier

Vorig jaar naar Valmeinier geweest in appartement Lumieres de Neige. Aan de zuidkant een prachtig uitzicht op de bergen. Goede skimogelijkheden ondanks weinig sneeuw. Het appartement ligt in Valmeinier Hoog op 18oo meter. Daar is op zich weining vertier, Daarvoor moet je afzakken naar het lager gelegen Valmenier. Lopend weo te doen,maarterug wel een klim.Pistes waren via een trap bereikbaar en dan maar gaan....... Als je niet van mondain houdt en lekker wil skieeen is het een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 oktober 2005

Door: René de Haas over Valmeinier

Hallo, Valloire is niet met een gondel verbonden met Valmeinier , maar met een twee-persoonsstoeltjeslift. Verder is het , als er voldoende sneeuw ligt, een fantastisch mooi skigebied. In Valmeinier bijna alleen maar ski-hellingen op de zuidkant. In Valloire heb je ook meer pistes op de noordhellingen, die wat sneeuwzekerder blijven als de sneeuwcondities minder goed zijn/worden. Valloire is gezelliger dan Valmeinier, omdat dit authentieker is dan Valmeinier. Leuke bars in Valloire aanwezig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Galibier Thabor

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Valmeinier - Valloire. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open gesloten
Snowpark gesloten