Wintersport in Canada, het is de droom van veel fanatieke skiërs. Om de skigebieden in Canada te bereiken ligt er maar één vorm van vervoer voor de hand, het vliegtuig. Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar diverse luchthavens in Canada vliegen. Voor Whistler vlieg je op Vancouver, voor o.a. Banff en Lake Louise op Calgary en voor Jasper op Edmonton. Probeer altijd een rechtstreekse vlucht te nemen, dit reist een stuk comfortabeler. Ben je toch gebonden aan een overstap, probeer deze dan in Europa te maken. Dat scheelt je veel strenge controles en formaliteiten.

Eenmaal in Canada dien je het laatste stuk nog af te leggen richting de wintersportbestemming. De transfer van de luchthaven naar de accommodatie kun je vaak al bij de reis boeken, maar ook het huren van een auto is een goede optie. Autorijden door de Canadese Rockies is een geweldige ervaring en onderdeel van de hele beleving. Wil je helemaal ‘back to basic’ dan kun je zelfs je wintersport in Canada combineren met een camperreis. Alles over vervoer van en naar Canada voor je wintersport vind je op deze pagina.

Ga direct naar:

- Vliegen naar Canada
- Vliegen naar Vancouver
- Vliegen naar Calgary
- Vliegen naar Edmonton
- Vliegen naar Canada: eTA nodig
- Auto huren tijdens een wintersport in Canada

Winter Banff National Park

Vliegen naar Canada

Vanuit Nederland wordt tijdens de wintermaanden veelvuldig naar Canada gevlogen. De reistijd bedraagt zo’n 9 uur en je eigen wintersportuitrusting kun je vaak gratis meenemen. Soms is het voordeliger om voor een overstap te kiezen, bijvoorbeeld in Reykjavik of Düsseldorf. De meeste skigebieden in Canada liggen in Brits-Columbia (vliegveld Vancouver) en Alberta (vliegveld Edmonton en Calgary). Het tijdsverschil tussen Nederland en Canada bedraagt zo’n 8 uur.

Vliegen naar Vancouver

Vancouver ligt in het oosten van Canada en met onder andere KLM en Air Transat kun je er in minder dan 10 uur rechtstreeks naartoe vliegen. De keuze voor een andere maatschappij, zoals Lufthansa, kan goedkoper zijn, maar dan dien je wel ergens over te stappen. Vanaf Vancouver Airport is het nog zo’n anderhalf uur rijden naar Whistler. Voor Big White (5,5 uur), Silver Star (5,5 uur) en Sun Peaks (4,5 uur) ben je al een stuk langer onderweg.

Naar Vanaf Maatschappij
Vancouver Amsterdam KLM, Lufthansa

Vliegen naar Calgary

Calgary is een ideale luchthaven om naartoe te vliegen voor een wintersport in Canada. Onder andere KLM en Delta Airlines vliegen rechtstreeks, maar een vlucht met Air Transat of Lufthansa met overstap kan soms stukken goedkoper uitpakken. De vliegtijd naar Calgary bedraagt zo’n 9 uur. Calgary staat te boek als ‘Gateway to the Canadian Rockies’ en ligt aan de poorten van Banff National Park. Banff (1,5 uur), Lake Louise (2 uur) en Fernie (3 uur) zijn per huurauto allemaal binnen bereik.

Naar Vanaf Maatschappij
Calgary Amsterdam KLM, Lufthansa

Parkeren op de luchthaven

Ski’s meenemen in het vliegtuig: kosten, tips & regels >

Lake Louise

Vliegen naar Edmonton

Ook naar Edmonton biedt KLM rechtstreeks vluchten aan (8,5 uur), waarbij je je wintersportmateriaal gratis mag meenemen. Bij wintersport in Canada denk je misschien niet direct aan Edmonton (hoofdstad Alberta), maar toch is dit een geweldige bestemming. Vanaf hier rijd je eenvoudig naar Jasper National Park waar je skigebied Marmot Basin (4 uur) vindt. Jasper National Park heeft naast een geweldig skigebied tal van andere hoogtepunten te bieden. Maak een toer naar Abraham Lake, ga ijsklimmen of rijd over de Icefields Parkway.

Naar Vanaf Maatschappij
Edmonton Amsterdam KLM, Lufthansa

Vliegen naar Canada: eTA nodig

Wanneer je naar Canada vliegt dien je in het bezit te zijn van een Eta.. Deze elektronische reistoestemming kun je online aanvragen en valt onder je eigen verantwoordelijkheid. We raden je aan om ruim voor je wintersport (minimaal 4 weken) de eTA in orde te maken. Het eTA is na toekenning vijf jaar geldig. De kosten van het aanvragen van het eTA-formulier via etacanada-aanvragen.nl zijn € 17,- per persoon.

RV huren Canda

Auto huren tijdens een wintersport in Canada

Lees voor je een auto gaat huren in Canada goed de gestelde eisen en voorwaarden door. Het huren van een auto in Canada kan soms net iets anders in z’n werk gaan dan je gewend bent in Europa. Kijk in ieder geval welke eisen er aan het rijbewijs worden gesteld, hoeveel krediet er op de creditcard moet staan en wat het eigen risico is. Op de wegen van Brits-Columbia is het gebruik van winterbanden tijdens verplicht, in Alberta niet. Vrijwel alle huurauto’s in Canada zijn voorzien van een automatische versnellingsbak. De wegen in Canada zijn goed onderhouden en het landschap waar je doorheen rijdt is adembenemend.

Ook interessant:

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen