Recensies Val d'Anniviers

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Val d'Anniviers wilt kiezen. Een recensie over Val d'Anniviers kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Val d'Anniviers zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Val d'Anniviers achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 mei 2018

Door: K. de Boer over Grimentz

Ontzettend verrast door Grimentz

Wij zijn ontzettend verrast door Grimentz in Valais. Wat een prachtig dorpje! We hadden van vrienden al veel goede verhalen gehoord en dit bleek allemaal waar te zijn. Wat fijn dat het hier nog niet zo modern is maar dat er nog gewoon oude gebouwen en leuke huisjes staan. Wij vonden het prachtig. Lekker door de straatjes wandelen, maar ook heerlijk skien. De pistes zijn wel behoorlijk pittig en daarom deden wij het lekker rustig aan. Zwitserland blijft toch het mooiste wintersportland en Grimentz mischien wel het mooiste dorpje.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 december 2012

Door: Mathijs over Saint-Luc

Mooi rustig skigebied met veel mogelijkheden voor gevorderden

Saint-Luc is een van de mooiste dorpjes van de Alpen met een mooi sneeuwzeker skigebied met vooral sleepliften. Het is er erg rustig en de pistes zijn overwegend voor gevorderden, er zijn goed off-piste mogelijkheden. De piste via Prilet naar Saint-Luc is erg mooi. De blauwe piste vanaf de Illhorn langs de gelijknamige sleeplift is ook erg mooi.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 februari 2012

Door: Anoniem over Vercorin

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 8 januari 2012

Door: godelieve deweerdt over Zinal

Ik kijk reeds uit naar mijn vakantie van 10 tot en met 17 maart. Je kunt er werkelijk genieten van de prachtige rakettenwandelingen in de bergen. Hoeveel jaren ik er reeds kom, dat weet ik niet. Hopelijk is er veel sneeuw. Dan kun je zacht vallen en sneeuwballen gooien. Hopelijk zijn de berghgeiten op hezt appel...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 8 januari 2012

Door: godelieve deweerdt over Zinal

Ik verlang reeds naar maart. Van 10 tot 17 maart geniet ik terug van mijn rakettenwandelingen in Zinal. Hopelijk ligt er dan veel sneeuw. Je valt dan wat zachter. Tot dan

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 december 2011

Door: Anoniem over Vercorin

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 juli 2011

Door: De Weerdt Godelieve over Zinal

Prachtig gebied voor langlaufers en voor mensen met raketten. Regelmatig zie je herten en berggeiten. Ik ga volgende winter terug. Intersoc hotel best prima met gratis zwembad

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 februari 2011

Door: Wim over Saint-Luc

We staan in de startblokken om voor de 30ste keer onze jaarlijkse skivakantie van 2 weken in St.Luc door te brengen. Het mag duidelijk zijn dat het er ons uitstekend bevalt. En uiteraard hebben we ook wel In Frankrijk en in Oostenrijk op de lange latten gestaan, maar St.Luc blijft onze favoriet, want het biedt voor elk wat wils. En ligt er eens een keer weinig sneeuw, dan kun je lekker oversteken naar Grimentz, Zinal of Crans. We wensen jullie ook veel skiplezier !

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 december 2010

Door: Greet Verhoeven over Zinal

Wij gaan deze kerstvakantie voor de 7 de keer naar het Intersoc Hotel. De wachttijden aan de liften zijn beperkt, de nieuwe kabelbaan van 2009 heeft een hoge capacitiet. Wat we vooral vinden in Zinal is de rust en de natuurpracht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 december 2009

Door: Det over Grimentz

Geen goesting om te koken in je vakantie???? ...Geen nood in Bendolla kan je heerlijk eten en de prijzen zijn nog goed ook, elke dag een dagschotel die heeeeeeeeeeeeeerlijk is. Wij zijn nog altijd verliefd op dit dorpje maar .......bouwen de laatste jaren veel bij!!! Hopelijk blijft het bij kleinschalige chalets en app. Vanaf 2012 is er een verbinding naar het skigebied Zinal dan wordt Grimentz qua ski-mogelijkheden verdubbeld en zal dit zeker verbeteren. In de zomer ook een mooi plekje om tot rust te komen en je kan uren in de bergen wandelen zonder iemand tegen te komen!!! Een bezoek waard!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 juli 2009

Door: Mila Jonker over Saint-Luc

Een heerlijk, romantisch, authentiek dorp met een adembenemend uitzicht! Voor natuurliefhebbers een echte aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2009

Door: fam. Mertens - Bogaert over Zinal

We zijn al 3 keer in Zinal geweest tijdens de Krokusvakantie. We logeerden in het Intersoc-hotel Les Diablons. Zinal is in de winter een prachtig en rustig dorp waar je als skiër echt wel aan je trekken komt. Er zijn pistes voorzien voor iedereen. Enkele zeer spijtige zaken zijn dat je met de "grote bak" naar het skigebied moet. Wachtrijen van 1 tot 1,5 uur zijn geen uitzonderingen. De "bak" start tijdens krokus al om 8 uur: niet haalbaar als je in het hotel pas om 7.30 uur ten vroegste kan ontbijten. We vernamen de plannen om de bak te vernieuwen en uit te breiden tegen mei 2009. Is dit een goed idee? ZIjn er geen "menselijkere" manieren om de mensen boven te krijgen zonder gigantische wachtrijen te hebben? Anderzijds is het erg verwonderlijk dat er nog tal van sleepliften zijn. Eéntje ervan is al sinds jaar en dag voorzien van ankers en enkele "paddestoelen". Heeft Zinal nog niet genoeg verdiend om zijn skiërs iets beter te verwennen?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 januari 2009

Door: Bart over Saint-Luc

Saint-Luc is het skidorp bij uitstek om een gecombineerde wintersportvakantie te hebben: skiën, wandelen op verharde sneeuwwegen, afdalingen met de slee, wandeling in het rustige Zwitserse dorp. Jammer is, dat er vooral sleepliften zijn, maar dit geeft dan weer een zeer ongeschonden landschap. Die sleepliften gaan ook wel best snel. Tot 3000m zelfs.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2008

Door: Willem G over Grimentz

We komen al jaren in (zomer en winter) in Grimetntz. Als ski gebied is het heerlijk overzichtelijk. Voor kinderen is er een redelijk groot oefengebied. Je treft elkaar makkelijk in het centrale restaurant (Bendolla). Er is altijd sneeuw en de pistes zijn meestal goed te doen. Voordeel is dat je al heel snel naar de hoogste punten (2900 m) kunt omdat er blauwe pistes liggen. Af en toe is de dalafdaling van Bendolla naar het dorp ijzig, dan kun je nog altijd met de lift terug naar het dorp. Het dorp is wars van massale gezelligheid, dit moet worden gevonden in je appartemen/hotel/chalet. Restaurants zijn goed maar over het algemeen wel duur. Vaak moet je reserveren.... Al met al een ideale plek voor een (gezins) ski vakantie als je niet uit bent op trektochten van lift naar lift en forse apres ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 november 2008

Door: sam over Zinal

Ik ben al een keer in Zinal geweest in de zomer en in de winter. Ik verbleef elke keer in hotel Les Diablons van Intersoc. Winter: mooi en sfeervol dorpje, ligt op het einde van het dal, wat betekent dat er niet veel auto's passeren. Over het skien dan: iedereen moet met de "grote bak" naar boven, helaas zorgt dit dus voor lange wachttijden, maar gelukkig is hier ook al aan gedacht en volgend jaar of binnen twee jaar word de capaciteit verdubbeld heb ik uit goede bron. De pistes zijn goed voor gemiddelde tot gevorde skiers. Beginnelingen, hebben snel alles gezien. Maar hier word ook aangewerkt, in 2010 zou er een kabelbaan gebouwd worden, tussen Grimentz en Zinal. Grimentz is ten zeerste aan te raden! Nu ook met de plaatselijke bus makkelijk te bereiken en duurt een twintig minuten. Zomer: zeker de moeite, boordevol wandelingen en op 10 dagen heb je nog geen vierde van de wandelingen gedaan. Cabanne du Grand Mountet, is een topper!!! Hier heb ik het mooiste uitzicht gezien in jaren!! Bij ondergaande zon kan je lekker genieten van de Zinalrothorn. Zo dit was mijn ervaring in Zinal, Sam

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 september 2008

Door: Peter Goekoop over Grimentz

Grimentz is een pittoresjk dorp zonder een uitbundige apres-ski: een dorp voor rustzoekers maar ook voor ski liefhebbers. De pisten zijn niet uitzonderlijk moeilijk en voor iedereen wat wils. Voor de betere skier biedt Grimentz een prachtige zwarte afdaling . Ook is het mogelijk om met de bus naar Zinal te gaan en vanuit Zinal weer naar Grimentz terug te skien. Het dorp Grimentz ligt in Val d'Anniviers een prachtig natuurgebied. Grimentz ligt relatief hoog , onderaan een noordhelling en biedt dus een redelijke garantie voor een sneeuwzekere vakantie. Kortom een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 juli 2008

Door: Sandra over Saint-Luc

Net terug van tien dagen Saint-Luc. Zeer toffe vakantie gehad met Intersoc ... zij zorgen voor de nodige animatie en amusement. Wat zeker een aanrader is : raften op de rhone ! Ook het wandelgebied is heel gevarieerd. Als je met de auto bent is Leukerbad (zwemparadijs met thermische baden) een goede afwisseling voor de wandelingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 9 februari 2008

Door: Wilfried Pauwels, Veurne. [email protected] over Chandolin

Veertig jaar geleden verbleef ik veertien dagen in Chandolin tijdens de zomer. Chandolin is nog mooier in de zomer dan in de winter. Maak niet te veel reclame voor zomervakanties, want het verblijf en de wandelingen in het hooggebergte zijn alleen voorbehouden voor rustige mensen. Merci Chandolin.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 januari 2008

Door: DENIS over Zinal

Zinal tussen Kerst en Nieuw was FANTASTISCH. Nog nooit zoveel sneeuw gehad en de temp. waren aangenaam. In het dal enkel zon tussen 11 u en 14 u waar het heerlijk was op een terrras. De skipistes blijven in de zon tot rond 17 u. Ook voor wandelaars veel mogelijkheden in de buurt. Klein gezellig dorpje, zeer leuk in familiale sfeer. Hoorde dat een huurformule in een vakantiehuis betaalbaar was (300€ voor een week). Intersoc heeft zijn hotel Les Diablons nog voor de komende 15 jaar en .... wij gaan zeker terug !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 16 november 2007

Door: Bart over Zinal

Niet echt een recensie, maar ik vertrek deze winter, midden december voor de eerste keer mee op seizoen naar Zinal met Intersoc. Ik kijk er enorm naar uit en hoop er een leuke ervaring aan op te doen. Spijtig dat ik zelf niet (veel) zal kunnen skien op mijn vrije dagen wegens dat het nog te vroeg is na een operatie aan de knie in april. Mensen die al ervaringen hebben opgedaan met op seizoen gaan in Zinal mogen me altijd contacten op [email protected] Groetjes, Bart

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 mei 2007

Door: Katrien over Zinal

Reeds twee winterseizoenen verblijf ik al in Zinal. Da's telkens van begin december tot eind april. Een heel gezellig, aangenaam dorp. Ook deze zomer zal ik opnieuw in Zinal zijn (half mei - begin oktober) Ik werk er in een hotel. Ikzelf kan enkel zeggen dat er een heel sociale sfeer in het dorp hangt. Ik ben er enorm graag en hoop ook volgende winter van de partij te zijn!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 april 2007

Door: any over Saint-Luc

St-luc is een prachtig dorp, met een joviale bevolking!! Het panorama vanuit elke chalet is ook de moeite waard! St-luc is kort samengevat een heerlijk romantisch, authentiek, kleurrijk dorp waar je helemaal tot rust kan komen! Er zijn ook niet enkel gezinnen! De vele knappe skileraars en pistemedewerkers zorgen geregeld voor een leuk feestje in de freeride pub!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 april 2007

Door: Charlotte L over Grimentz

Grimentz is een prachtig dorpje en heeft alles wat je moet hebben voor een uitstekende vakantie: zowel een skivakantie als een vakantie om gewoon te gaan wandelen in de bergen. De skipistes zijn super goed, zowel voor beginnelingen als gevorderden. De mensen in het dorpje zelf zijn heel vriendelijk en proberen u het zo aangenaam mogelijk te maken! GRIMENTZ IS THE PLACE TO BE VOOR EEN GESLAAGDE SKIVAKANTIE !!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 maart 2007

Door: Anoniem over Zinal

Wij zijn van 10-17 maart in het Intersoc hotel in Zinal geweest. Het was fantastisch mooi weer. De pistes lagen er goed bij. Een nadeel is dat iedereen met de gondel naar boven moet en er regelmatig lange wachttijden zijn. Een ander nadeel zijn de vele lange sleepliften. Het skigebied is prachtig gelegen. Voor kinderen is het fantastisch in Zinal; fijne baby/kinderpistes en een leuk speeltuintje in de sneeuw. Een Intersoc Oekie vakantie is overigens erg aan te raden voor families met jonge kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 maart 2007

Door: joris L over Zinal

Ik kom nu al 12 jaar in zinal. Het is een gezellig , klein dorpje waar je echt nog tot rust kan komen. De pisten zijn aangepast aan voor elk niveau en er is voldoende afwisseling in de afdalingen. Après ski is er wel minder maar dat maakt de uitdaging groter om het dorp in te gaan en een leuk plekje te zoeken. Een fantastich dorp!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 maart 2007

Door: jan over Zinal

Zinal is een mooi gebied met weinig of geen wachttijden aan de liften (alleen aan de gondel in het dal wel). We hebben er met intersoc en heel mooie vakantie meegemaakt . Het enige wat ik wel miste was een hotel met zicht op de piste waar je tot aan de deur kan skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2007

Door: Marije Janssen over Grimentz

Mooi gebied, vriendelijke mensen, maar wel redelijk klein. Lange tochten maken, is niet echt mogelijk en voor je het weet zit je weer in de sleeplift. Maar de pistes waren erg goed!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2007

Door: Sander Bozuwa over Vercorin

Voor een lang weekend gaan skien in Val d'anniviers nabij het Rhonedal. Erg goed bevallen. Eerste keer dat we zijn wezen skien in die Schweiz maar zeer goed bevallen. Erg rustig op en off piste. Prachtige dorpjes en meerdere gebieden waar je kunt skien. Als je puur voor het skien gaat, is Zinal de betere keuze maar dat is een klein half uurtje rijden vanaf Vercorin. De pistes zijn in beide gebieden niet enorm uitdagend (meer geschikt voor families?) maar de off piste mogelijkheden zijn enorm. Ook leuk om te zien dat diverse wintersporten door elkaar worden beoefend.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 februari 2007

Door: Monique over Chandolin

Wij zijn in de nieuwjaarsweek in Chandolin geweest. Het is erg klein en daardoor ook erg rustig. Zelfs in deze toch drukke week waren er geen wachttijden bij de liften en had je op de pistes vaak het idee van 'alleen op de wereld'. Geen apres-ski, geen winkels (alleen een kleine supermarkt en een sportzaak), zelfs geen bank. Maar voor rustzoekers en liefhebbers van blauwe en rode pistes een echte aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2007

Door: Wilma over Saint-Luc

Zeer gastvrij en vriendelijke bevolking. Buiten seizoen heerlijk rustig. Mooie pistes ook in Chandolin (zeer brede afdalingen). Prima busregeling in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 februari 2007

Door: De Cuyper Y. over Zinal

Zinal is een mooi rustig dorpje omgeven door schitterende 4.000 meter bergen gelegen op het einde van de vallei, zonder doorgaand verkeer. Het is er door de hoogte, 1760 meter, sneeuwzeker en heeft een prachtig klimaat. Wij huren er regelmatig een appartement in "Les Erables' en zijn er buitengewoon tevreden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 januari 2007

Door: koen over Zinal

Kerstvakantie doorgebracht voor de eerste maal in Intersoc hotel. Eten en animatie waren zeer goed in het hotel, alleen de organisatie van op welk tijdstip, welke activiteiten moesten georganiseerd worden, kon veel beter. Kamers zijn dringend aan renovatie toe. Skigebied is klein,maar zeer geschikt voor beginnende skiërs. Nadeel is dat je niet naar beneden kunt skiën en dat je met de grote bak moet gaan. Om tijdens de middag niet met de bak over en weer te moeten gaan, is een lunchpakket meenemen vanuit het hotel de oplossing. Het hotel is groot en daarom nogal veel lawaai .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 december 2006

Door: Jac van Ginderen over Grimentz

Grimentz is vooral een dorp waar je met je hele gezin kunt genieten van rust, gezelligheid en pistes waar je elkaar altijd treft. Groot en ruim genoeg om er lekker te skien, klein genoeg om er elkaar (wij zijn er al enkele jaren met de 4 kinderen en aanhang) regelmatig te treffen. Bovendien heel leuk en goed bewijzerd wandelgebied. Grimentz is voor Zwitserse begrippen niet duur, de mensen zijn er echt aardig en er ligt altijd sneeuw. Kortom, een aanrader voor gezinnen, niet voor grote groepen of jongeren. Daarvoor is het gebied weer te klein.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 september 2006

Door: Anoniem over Grimentz

Grimentz is een authentiek dorp dat temidden van de omringende bergen de uitstraling heeft van een echt bergdorp. Hier kom je niet om te feesten maar om te genieten van het prachtige dorpje, de (goede en beperkte!) skimogelijkheden en de sneeuw die bijna altijd aanwezig is (Grimentz ligt hoog). Het dorp bestaat voornamelijk uit houten chalets en slechts bij en rondom de lift is in zeer beperkte mate nieuwbouw te zien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 mei 2006

Door: Katrien over Zinal

De week van 8 tot 15 april verbleven we in een appartement van Reka. Ruime, comfortabele en nette verblijven. Zelfs het zwembad mag je gratis gebruiken. In deze periode heel veel zon in het dorp, in tegenstelling tot de kerstperiode waarin ze dan amper 2 uur over de bergen kan schijnen. We kregen 4 dagen verse sneeuw, wat ideaal was voor de skiërs. Mijn man vindt de afdaling tot beneden super! Ook om te wandelen heel veel mogelijkheden in het dorp. Nooit echt overbevolkt op de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 april 2006

Door: Fam. De Wilde over Zinal

Gedurende de krokusvakantie in Zinal met Intersoc geweest. Mooi skigebied, maar 1 groot nadeel vind ik dat de niet-supergeoefende skiër niet tot in het dorp kan skiën en dat je dus altijd verplicht bent om de grote "bak" naar beneden te nemen. Aangezien de intesoc formule een volpension aanbiedt ga je dus 's middags telkens naar beneden om te eten en je verliest dan heel veel tijd. De "grote bak" werd echt volgeladen zodat we net sardientjes waren in blik, regelmatig werden kinderen onpasselijk. De eerste ochtenden waren er ook wachttijden aan de "grote bak" van zeker 1 uur en meer. Bijgevolg vertrokken we om 8u15 aan ons hotel om deze wachttijden te vermijden, maar op vakantie is dit toch redelijk vroeg. Volgend jaar kiezen we dus een andere bestemming. Voor de intersocorganisatie alle lof en een pluim er boven op!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2006

Door: geyskens vera over Zinal

het is een klein dorpje, maar in de bergen heb je niet veel nodig. We aren er ook met intersoc in de week voor het krokusverlof. De week voordien was er verse sneeuw gevallen, wat wel nodig was volgens de mensen aldaar. De piste is mooi, niet zo overdreven groot, ideaal voor kinderen en nog niet zo ervaren ski fanaten. Iemand die gaat skieën voor de kick is hier niet zo op zijn plaats tenzij je buiten de piste gaat. Opvallend is wel de mooie omgeving. Je zit er echt in een "grote kom" gevormd door prachtige bergen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 februari 2006

Door: Walter over Zinal

Prachtig bergdorp, met dito klimaat: veel zon, windstil, pistes blijven goed tot laat in het seizoen. Eerder voor de gemiddeld goede skiër. Beperkt aantal pisten maar elk piste is wel anders. Geen wachttijden aan de liften en geen hordes skiërs die je voorbijstuiven terwijl je mooie bochtjes probeert te maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 februari 2006

Door: Holvoet Bernadette 2006 over Grimentz

Mooi dorpje, geen hoge torengebouwen, alles zeer netjes, appartementen zijn sterren waardig, niet zoals in Frankrijk, vriendelijk, afdaling is te doen voor beginnelingen, klein skigebied maar dit stoort me niet, voor de boarders trekliften die wat nadelig zijn maar in de toekomst zal dit veranderen, mogelijkheden tot rusten verschillende bars, uitstekende kinderopvang, kinderen kunnen niet verloren lopen, alles komt op één punt samen. Al verschillende keren gewaaest en het weer viel best mee, de pistes liggen wel rond 15/16u in de schaduw, niet zo duur een beetje opletten is de boodschap, hebben me bang gemaakt dat het er zo duur was maar dat gaat. Verschillende gezellige restaurantjes in het oude dorp die zo mooi is en autovrij.Het dorp kan je in 1 dag bezoeken, is in de zomer ook zeer mooi en vraag in het toerismebureau een folderke om te wandelen, de moeite waard. Wij zijn verliefd op Grimentz!!!! OOk niet ver van de stations Crans Montana en Saas-fee en Zermatt een bezoekje waard wel zeer mondain daar is het duur!!!!alleen de liften zijn het dubbele!! Geef mij maar Grimentz waar het rustig is en je tot rust komt, de koeien staan in de zomer op de afdalingspiste met hun bellen een natuurlijke wekker. Grimetnz een aanrader en hopelijk blijft het zo authentiek

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 januari 2006

Door: Bart M over Zinal

Met Intersoc geweest. Animatie en eten OK, kamers klein en oud. Blauwe pistes zijn af en toe te moeilijk ( eerder aan de rode kant ) voor beginners. Geen groene. Een geoefend skier kan in 1 dag alle pistes doen, het skigebied is niet al te groot. Afdalen tot in dorp is af te raden aan niet geoefende skiers wegen heel steil en ijzig stuk gans onderaan. Verder prima.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 december 2005

Door: Anoniem over Saint-Luc

Een vriendelijk rustig dorp. Bestaat vooral uit chalets en er zijn voornamelijk gezinnen die er voor vakantie komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 november 2005

Door: Anoniem over Zinal

Reeds 3 ski-vakanties doorgebracht met onze en nog drie andere families in het Intersoc Hotel. Zowel Hotel als skiegebied bevallen ons. Hotel om zijn uitstekende maaltijden en prima avond aktiviteiten en omdat de kinderen hier snel vrienden maken bij de andere Vlaamse families. Het skiegebied is net groot genoeg voor een weekje skieën en we hadden ook altijd voldoende sneeuw in de kerstvakantie. Nooit lange wachttijden aan de liften.Spijtig is het niet optimaal om tot in het dorp te skieën. Prima verbinding naar Grimentz voor een leuke daguitstap.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 november 2005

Door: Haesaert Jan over Grimentz

Fantastisch gezellig authentiek bergdorpje. De inwoners zijn buitengewoon vriendelijk. Een dorpje in de natuur om verliefd op te worden. De nieuwe après - ski bar chez Florioz is zeer gezellig, kortom een echte aanrader...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Val d'Anniviers

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied St. Luc - Chandolin. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes griffig
Km pistes open 128
Liften open34 van 42
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten