Recensies Leysin

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Leysin wilt kiezen. Een recensie over Leysin kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Leysin zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Leysin achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 december 2012

Door: Mathijs over Leysin

Zonnig dichtbij gelegen skigebied met topsnowpark.

Leysin is een zonnig, dichtbijgelegen skigebied. Het is middelgroot en heeft een van de beste snowparken van de Alpen, de off-piste mogelijkheden met een gids onder de cabinelift in Leysin zijn zeer goed. Leysin is niet de meest sneeuwzekere bestemmingen. Het ronddraaiend restaurant op de Berneuse is erg mooi, ook erg mooi uitzicht. De rode pistes zijn mooi, er is weinig zwart. Het liftensysteem is gemiddeld.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 december 2010

Door: Familie met 2 kinds uit Haaksbergen over Leysin

Hier een week gaan skiën. In dorp zelf is niets te doen paar kleine winkels en tweetal supermarkt. Wel kun je in het centrum bij de Italiaanse restaurant goed eten. Je moet wel Frans kunnen spreken, lokaal verdommen ze Engels of Duits te spreken zijn ook niet erg vriendelijk. Vergeleken met Oostenrijk zijn de liften te oud en alles is stuk duurder. Ski pisten zijn goed onderhouden en lang. Dit gebied is zeker niet geschikt voor mensen die eerste keer gaan skiën. Tussen blauw en rood is erg weinig verschil. Voor een redelijk skiër is dit gebied leuk voor 4 á 5 dagen, wel raad ik aan om eerste dag 1 á 2 uur met een Skileraar te gaan skiën om de pistes te bekennen. Pisten zijn niet overal even breed en gaat zonder aanduiding heel vaak over naar smalle paadjes. Ook zijn veel kruisingen van verschillende pistes rood en blauw !!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 december 2009

Door: Eek over Leysin

Naast de prachtige pistes, zijn de off pistes prima te doen (maar omdat er nog veel natuur is in Leysin moet je wel weten hoe er te komen..) Een opmerking: Zwart is wel echt zwart (en meestal ijzig)! Wat ook leuk is is dat Leysin een veelzijdig gebied is. De Berneuse en Chaux de Mont is een mooi gebied, en voor de wat gevorderde skier. Zeker boven op Chaux de Mont is het uitzicht (hoogste plek van Lerysin) zeker de moeite waard (meer van geneve en prachtige luchten bij mooi weer). Het andere gebied is Les Fers, waarvandaan je ook naar Les Mosses met de bus kunt gaan als je een uitgebreide skipas neemt. Les Fers heeft bijna alleen blauwe pistes en aangezien het iets lager ligt, is er veel zon en minder wind. Er zijn zeer veel mogelijkheden en het restaurant is een prima hangout plek om te eten en te drinken. Uitgaan: Aangezien Leysin een studentendorp is, is er 's avonds veel te doen. Er is een club: Seven bij Mercure Classic Hotel. Voor de après ski kun je in de studenten buurt naar de Lynx of Top Pub. En vlakbij de skiliften en zeker goed voor feesten: Yeti bar. Beneden in het centrum van het dorp bevind zich ook een leuke bar: The Saloon met pooltafels en veel lokale mensen. Als je naar de film wil is er de mogelijk te gaan naar de bioscoop onder het Classic hotel (vaak in het Engels).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 januari 2007

Door: henk over Leysin

Apres-ski: op het eerste zicht lijkt die wat magertjes maar je moet er de leuke dingen weten te vinden. Onderaan aan een afsplitsing van de pistes is de jetibar. Ideaal voor een drankje direct na het skiën - In dezelfde straat als de jetibar maar wat hogerop is een nieuw cafe dat niet de typisch apreskimuziek draait maar waar het leuk vertoeven is. In de top-pub kan je verbroederen met de studenten uit de vele internationale scholen die in Leysin gevestigd zijn. 's avonds kan je naar club 94 gaan om de beentjes los te zwieren. ski: het dorp heeft met zijn 60 km piste een eerder beperkt skigebied. Maar wie een 6 dagen skipas neemt mag met ook in het skigebied van Villars en les diablerets gaan skien in totaal toch 260km piste. Hier geraak je in ongeveer 25 minuten met de auto of 40 met de bus. Wie zijn weg wat vind kan enkele korte stukjes buite de piste doen maar echt uitgebreid is dit niet. Het funpark is wel grandioos wordt oa gebruikt voor de wereldbeker snowboard. oa met boardercross, halfpippe en taloze jumps. Dit gebied is vooral geschikt voro beginners en licht gevorderden. Wie al veel ski-ervaring heeft is hier relatief snel uitgekeken en mist enkel echt uitdagende pistes. Dit gebied profileert zich met zijn snowpark en zijn wereldbeker snowboard zeer sterk op boarders

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 18 december 2006

Door: domi over Leysin

Leuk dorp, wel steil. Goede organisatie aan de skiliften, parkeermogelijkheid nabij de lift.Toboganning park heel leuk voor jong en oud. Leuke wandelmogelijkheden beneden in het dorp. Tipi's , schaatsbaan ,sleepark, sledehonden. Skipas voor kinderen tot 9 jaar gratis. Leuke berghutten met goede keuken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Leysin

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Leysin. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten