Beoordelingen Wengen

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Wengen te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Wengen ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Wengen op wintersport zijn geweest. Ben jij in Wengen geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 mei 2017

Door: Anoniem over Wengen

Prachtig

Een heerlijk klein en bijzonder mooi dorp met veel vriendelijkheid en gezelligheid. Van s' morgens vroeg tot 's avonds laat is er genoeg te beleven.

Met een gids de diepe sneeuw in
Soms ligt er te weinig sneeuw met kerst

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2015

Door: Linda De Wolf over Wengen

Prachtige omgeving, pistes voor iedereen

Ik ga nu voor de 4de keer naar Wengen, heerlijk rustig dorp, zonder auto's. Gezellig met treintjes de bergen in, zodat je ook van het landschap kunt genieten. Op de pistes net genoeg restaurantjes en terrasjes om even iets te eten en bij te komen. Après-ski, niet zoals in Oostenrijk, maar is niet erg. Heel mooi gebiedje, genoeg te beleven voor 1 week skiën, zowel voor beginners als gevorderden. De Jungfrau, Eiger en Mönch als decor, wat wil je nog meer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
3

Datum 6 januari 2015

Door: anoniem over Wengen

Pistes worden niet onderhouden

Niet geschikt voor skiërs door slecht onderhouden en gemarkeerde pistes. Babyliften in de kerstvakantie met ruim voldoende sneeuw om onduidelijke reden dicht. Slechts 1 gondel naar boven, lange wachttijden......zeer primitief allemaal.

Gezellig dorp
Slechte pisten- en liftkwaliteit

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 februari 2012

Door: Wintersporter over Wengen

Wengen is een super gebied. Mensen die zeuren over klunen, ik weet niet over welke pistes je het hebt. Men hoeft alleen het allerlaatste stukje al jehelemaal naar beneden skiet een klein beetje(tien meter) te prikken maar een beetje skiër heeft genoeg vaart en red het zonder prikken. Daarnaast zijn er steile pistes en veel uitdaging(en dat voor iemand die al sinds zijn derde skiet) het is natuurlijk niet zoals een reuze skigebied met 400 km piste. Bovendien zijn er hier veel minder lange rijen voor de lift.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 november 2011

Door: Onno over Wengen

Geweldig dorp. Heerlijk, bijna geen auto's. We komen er zo graag dat we 11 dec er heen gaan op huwelijksreis! Sneeuw og geen sneeuw, het is daar super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 september 2009

Door: rini over Wengen

Hoi. Ik heb het genoegen gehad om 12 jaar in wengen te wonen. Mijn vrouw komt daar vandaan. Wat ik over wil zeggen het is een prachtig gebied voor zowel in de zomer te wandelen als in de winter voor beginnende en gevorderde skiërs. Je heb er tal van mogelijkheden en vergeet natuurlijk niet het 2de weekend van januari de lauberhornrennen werelkampioenschappen wereldskieen de langste afdaling.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 22 juli 2008

Door: Jorg Heijmink Liesert over Wengen

Wat is het toch heerlijk om te lezen dat mensen zich zo ongelooflijk ergeren als ze een weekje gaan wintersporten in een niemendalletje van een buurtschap als Riederalp. Terwijl ze het zelf hebben uitgekozen, niemand die hen dwong. En met een air, eng gewoon. Neem nou zo´n Romeo nog wat. Is helaas vergeten dat ie bij Bazel een grens passeerde en niet 15 euro betaalde in een parkeergarage, maar 15 Zwitserse frank. Stuur mij je bonnetje van de garage en dan geloof ik je graag. Mijn ervaring is een hele andere, hoewel ik er niet meteen vanuit ga dat die de enige zaligmakende en enig geldende is. Als fervent skiër moest ik enorm wennen aan de weinig lange pistes, de knullige verbindingen en de af en toe rampzalige infrastructuur van de hellingen. Maar het viersterrenhotel van Art Furrer met z'n weergaloze keuken en de mogelijkheid er in plaats van een week ook acht, negen, tien of noem een getal dagen te zitten, maakte veel goed. Ook het eten langs de pistes was van een uitermate goeie kwaliteit. De kaasfondue in het restaurant Riederfurka was subliem. De skipiste ernaartoe was trouwens een ramp en had meer het karakter van een wandelpad. Nou vind ik het wel leuk om op die manier m'n uithoudingsvermogen te testen, maar zelfs ik vond een kilometertje klünen op de lange latten iets te veel van het goede. Verder was het uitzicht een van de mooiere voor een dorp als Riederalp. De Weisshoren en de Matterhorn in de verte op rechts en de Dom en Täschhorn op links. Prachtig. Kortom, de Riederalp doe je als je niet 50 kilometer per dag wilt skiën, wilt genieten van het rustige en oorverdovende stille karakter van het dorp. Waar vind je nou nog pistes waar je geen enkel geluid hoort, behalve het eigen kloppen van je hart. En geloof mij nou maar, de supermarkten in Zwitserland behoren echt niet tot de duurste. Ieder ander die je dat wel wilt doen geloven, laat z'n vrouw waarschijnlijk de boodschappen in Nederland doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 16 januari 2008

Door: sabine over Wengen

De recensie van Sylvie is een beetje vreemd. Vorig jaar (2007) was er overal weinig sneeuw. Dit ligt heus niet aan Wengen, of het gebied. Dat de sneeuw niet goed was kan ik me wel voorstellen, dat was het bij de meeste gebieden het geval. Maar aan de andere kant is het maar goed dat Sylvie het niks vond, de omgeving is prachtig, dus laten we hier geen toeristisch oord van maken a la oostenrijk met al het apres ski, bleh!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 februari 2007

Door: Sylvie over Wengen

Wengen is een heel leuk dorp. De omgeving is erg mooi. Het gebied is zeker niet sneeuwzeker. Het skigebeuren valt tegen. Vaak vaart moeten maken anders is het prikken en klunen naar de liften. Ook op blauwe en rode afdalingen soms hele stukken prikken. Het treintje naar boven is heel leuk maar het kost veel tijd om op de piste te komen. Wij waren er op 3-2-2007 voor een week. Misschien lag het aan de slechte sneeuw, hard en ijzig of we zijn verwend met Frankrijk, maar Wengen? Nee.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 september 2006

Door: Anoniem over Wengen

Geweldige plek. Perfect om met kinderen te gaan skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 januari 2006

Door: ilona Piris over Wengen

Wengen is een leuk redelijk gezellig dorp. het skigebied is zeer gevarieerd en verveelt nooit al ga ik er al voor de 10e keer (beroepsmatig) naar toe. Het gebied Jungfrauregion is eigenlijk niet echt een aaneengesloten gebied, maar bestaat uit drie gedeeltes ieder met zijn eigen charme. het is wel mogelijk om vanuit wengen, naar de gebieden Grindelwald en Murren te skien, maar het is een pittige tocht met niet altijde de makkelijkste vebindeingen (skibus/trein), maar wel de moeite waard...De Schlitthorn, waar een film van JAmes Bond is opgenomen, moet je gezien hebben, en wie het steile stukje naar beneden niet durft, neemt gewoon de lift terug.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 november 2005

Door: Anoniem over Wengen

Wengen is fantastisch. Nog heel rustiek en rustig. Er rijden geen auto's. Alleen de hotels etc. hebben hun eigen vervoermiddel. De omgeving is prachtig. Er rijden treintjes die je naar de pisten vervoeren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen