Recensies Jungfrau Region

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Jungfrau Region wilt kiezen. Een recensie over Jungfrau Region kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Jungfrau Region zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Jungfrau Region achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2019

Door: Anoniem over Wengen

Gewoon doen

Prachtig om te skiën met veel rust en die bergcoulisse gewoon super

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 mei 2018

Door: Veronique over Interlaken

Afwisselende wintersport in Interlaken

Wij vinden het leuk om voor bestemmingen te kiezen die niet hoog in de bergen te liggen, maar in het dal en meer te bieden hebben. Interlaken is ideaal wanneer je naar meer op zoek bent dan alleen wintersport. Het is een levendige stad waar je ook lekker kunt flaneren, shoppen en relaxen. De liggen tussen de Briezer See en Thunersee is prachtig en je kunt er heerlijk wandelen. Wanneer we wilden skiën pakten we de trein naar Grindelwald of Lauterbrunnen. Zo stonden we zo op de pistes van de Jungfrau Region of Mürren. Ga trouwens zeker even naar Murren, prachtig authentiek dorpje dat je gezien moet hebben! Een wintervakantie in Interlaken is een feestje

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 mei 2018

Door: Karin over Mürren

Wat een romantische plek

Dit is zonder twijfel één van de mooiste dorpjes waar ik ooit geweest ben. De reis er naartoe is wellicht wat omslachtig (gondel en treintje, de auto laat je in het dal), maar dat heeft ook wel weer iets. Eenmaal boven ga je terug in de tijd. Autovrij en oude chalets en sneeuw, wauw. het uitzicht op de 3 Alpenreuzen is ook prachtig. Maar eerlijk is eerlijk, het skigebied is leuk, maar niet de belangrijkste reden om hier heen te gaan. Er zijn gebieden met snellere liften en meer pistes. Toch heerst hier ook een leuke sfeer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 april 2018

Door: Max over Wengen

Wengen is werkelijk weergaloos

Wat een heerlijke wintersport hebben we gehad in Wengen. Het begint al in Lauterbrunnen waar we in het treintje van de Wengeralpbahn stapten... Direct heb je vakantie. Geen gestress met de auto, die laat je achter in het dal. Met het nostalgische treintje gingen we naar boven om daar opgehaald te worden door de shuttle van het hotel... Heerlijk zo'n dorp zonder auto's met besneeuwde straten. Wengen is nog best groot, maar wij voelden ons er direct thuis. Het skigebied is ideaal voor de gevorderde skiër. Prachtige afdalingen te midden van een adembenemend landschap. De Eiger, Mönch en Jungfrau zijn wonderschoon! Wengen is weergaloos!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Gerlof over Grindelwald

Mooiste uitzicht van Europa

Mooi dorp met veel verschillende mogelijkheden, skiën, wandelen en sleeën. Vanuit het dorp met trein of een van de gondels naar boven. En van uit ieder gebied afdaling(en) tot in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2018

Door: Robbert over Mürren

Sprookjesachtig wintersportdorp

Mürren is een bijzondere wintersportbestemming. Alleen al door het feit dat het dorp autovrij is en je er komt door het nemen van een oud treintje draagt bij aan de bijzondere sfeer. Het dorp zelf is langgerekt en bestaat uitsluitend uit traditionele bebouwing. De Zwitserse vlag wappert trots aan de gevels en de mensen zijn vriendelijk. Kijk er overigens niet raar van op als je door de straten wandelt met een peloton Aziaten, die komen naar Mürren voor het uitzicht op de Schilthorn. Het skigebied is met name geschikt voor de iets meer ervaren skiër. Er zijn best wel wat pittige pistes en maar een paar afdalingen zijn blauw en breed. De steile piste vanaf de Schilthorn is, bij goede sneeuwcondities, prima te doen... Blijf zeker even op de top van Piz Gloria hangen voor het waanzinnige uitzicht, het draairestaurant en Bond World.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 januari 2018

Door: Marieke D. over Grindelwald

Winterwonderland Jungfrauregion

Wij zijn net terug van Grindelwald, hadden een supermooie vakantie. De mogelijkheden zijn er enorm. We hebben 2 dagen geskied en ook gewandeld op de mooi gespoorde wandelpaden. Heerlijke tijd hadden we, werkelijk waar. De bergen liggen letterlijk IN het dorp, wat zeer speciaal is. Blij met de ervaring, we gaan die in de toekomst zeker benutten nog.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 mei 2017

Door: Anoniem over Wengen

Prachtig

Een heerlijk klein en bijzonder mooi dorp met veel vriendelijkheid en gezelligheid. Van s' morgens vroeg tot 's avonds laat is er genoeg te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2016

Door: Marinka Gelmers over Jungfrau Region

Geweldig skigebied en goed geprepareerd

Sfeervol en gezellig dorp met chalets.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 september 2015

Door: A. Loof over Beatenberg

Veilig skigebied met veel zon en variatie!

Voor gezinnen is dit een veilig skigebied, omdat er geen afgronden zijn en de kinderen altijd bij dezelfde lift zullen uitkomen. Verdwalen of elkaar op de piste kwijt raken, is niet mogelijk. Het skigebied in Beatenberg bestaat uit twee delen: de Niederhorn en de Hohwald. Je kan beide skigebieden met een tweedaagse pas verkennen. Door de zuidelijke en beschutte ligging schijnt er bijna altijd de zon en is het er goed toeven. Er zijn berghutten met terrassen waar je goed en gevarieerd kunt eten. Op de Hohwald en de Niederhorn zijn er elk 3 pistes: 2 rode en 1 lange, blauwe piste. Aangezien deze pistes elkaar kruisen, kan je ook makkelijk van de ene op de andere overgaan en zodoende variatie aanbrengen. Op vrijdag- en zaterdagavond kan je 'sterrensleeën' op de Niederhorn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2015

Door: Linda De Wolf over Wengen

Prachtige omgeving, pistes voor iedereen

Ik ga nu voor de 4de keer naar Wengen, heerlijk rustig dorp, zonder auto's. Gezellig met treintjes de bergen in, zodat je ook van het landschap kunt genieten. Op de pistes net genoeg restaurantjes en terrasjes om even iets te eten en bij te komen. Après-ski, niet zoals in Oostenrijk, maar is niet erg. Heel mooi gebiedje, genoeg te beleven voor 1 week skiën, zowel voor beginners als gevorderden. De Jungfrau, Eiger en Mönch als decor, wat wil je nog meer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
3

Datum 6 januari 2015

Door: anoniem over Wengen

Pistes worden niet onderhouden

Niet geschikt voor skiërs door slecht onderhouden en gemarkeerde pistes. Babyliften in de kerstvakantie met ruim voldoende sneeuw om onduidelijke reden dicht. Slechts 1 gondel naar boven, lange wachttijden......zeer primitief allemaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 oktober 2014

Door: nadine over Mürren

Fantastisch

Zowel het dorp en het skigebied is fantastisch! Zeer sneeuwzeker, vaak goede sneeuwcondities en zelden "papsneeuw". Veel skimogelijkheden voor zowel gevorderde skiërs als beginners. Wanneer je uitgekeken bent op het gebied bij Mürren kun je naar Wengen, First, Grindelwald etc. Ik ga nooit meer ergens anders heen. AMAZING!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 11 januari 2014

Door: Guillaume De Brouwer over Grindelwald

Beste skigebied ooit!

Het dorp op zich is prachtig en zeer gezellig uiteraard! Je hebt er een zwembad, sporthal, veel winkeltjes, de mensen zijn ook zeer aangenaam en zeer vriendelijk! Als je er 's avonds naar buiten gaat is het nog prachtiger dan overdag. O.a. door de sfeerverlichting maar vooral door de eigenheid van het dorp. Het is zo gezellig! Ik zou er direct kunnen gaan wonen! Het openbaar vervoer valt echt wel goed mee. De buschauffeurs en treinbestuurders zijn echt vriendelijk en behulpzaam. Op de trein zit meestal wel wat volk. Maar als je op een redelijk uur de trein neemt (zo rond 8.30uur-09.00uur) valt dat best wel mee. De gondels zijn dan weer wat krapper, maar wat had je gedacht, in een skigebied alleen zijn? Eens op de piste voel je de vrijheid! Dat is prachtig! Ook het uitzicht is fenomenaal! Je hoeft praktisch nooit aan te schuiven voor een zetellift. En als je moet aanschuiven zal het wellicht niet langer zijn dan een dikke 10min. 's Middags kan je langs de pistes iets eten of ga je gewoon simpelweg naar het dorp of Wengen. Je hoeft dus geen halve dag te reizen om iets te eten. 's Avonds vind je sowieso waar je zin in hebt! De restaurants zijn zo typisch Zwitsers en bijgevolg dus zeer gezellig! M.a.w.: dit is echt een prachtig skigebied!!! je hebt er: -winkels -restaurants -cafeetjes -sporthal met zwembad -gemakkelijk te verplaatsen door het openbaar vervoer -ski-/snowboard- en sleepistes -...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 november 2012

Door: M Bruin over Grindelwald

Ik kom altijd in Wengen wat samen met Grindelwald het skigebied omvat

Prima gebied, maar haast moet je niet hebben. Alles gaat langzaam en je moet overal de tijd voor nemen. Prachtig gebied, helaas sluiten Kleine Scheidegg en First niet op elkaar aan, reken op 2 uur reistijd vanuit Grund (Volle bus en wachtrij voor de kabelbaan naar First) . Prijzen zijn hoog maar daar krijg je gelukkig veel voor terug. Ik vind het ook heel prettig dat je niet op iedere hoek Nederlanders tegenkomt. Is er wind dan wordt het hele skigebied afgesloten en is skiën alleen illegaal mogelijk door aan te geven dat je in de Lodge op de Kleine Scheidegg zit. Alleen dan kan je nog met de trein mee. Reken dan niet op een pisten controle. De Eiger Gletscher en Lauberhorn afdalingen zijn prachtige afdalingen voor gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 februari 2012

Door: Wintersporter over Wengen

Wengen is een super gebied. Mensen die zeuren over klunen, ik weet niet over welke pistes je het hebt. Men hoeft alleen het allerlaatste stukje al jehelemaal naar beneden skiet een klein beetje(tien meter) te prikken maar een beetje skiër heeft genoeg vaart en red het zonder prikken. Daarnaast zijn er steile pistes en veel uitdaging(en dat voor iemand die al sinds zijn derde skiet) het is natuurlijk niet zoals een reuze skigebied met 400 km piste. Bovendien zijn er hier veel minder lange rijen voor de lift.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 januari 2012

Door: Anoniem over Mürren

fantastisch dorp ik ga er mijn hele leven al heen echt top autovrij lekker rustig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 november 2011

Door: Onno over Wengen

Geweldig dorp. Heerlijk, bijna geen auto's. We komen er zo graag dat we 11 dec er heen gaan op huwelijksreis! Sneeuw og geen sneeuw, het is daar super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2011

Door: Andries over Grindelwald

Prachtig skigebied. Het duurt wel even voordat je boven bent, en het kan best druk zijn bij de trein of de gondel, maar eenmaal boven is er zoveel ruimte dat je er niets meer van merkt. De pistes zijn prachtig en goed geprepareerd, het uitzicht adembenemend, skibusverbindingen prima. Eén nadeel is dat het lesgebied Bodmi eigenlijk op zichzelf ligt, waardoor je niet zelf even naar boven kunt als de kinderen in de les zitten. Maar dat is het enige wat ik kan bedenken. Snowboarders zie je hier niet zo heel veel, ik heb dan ook geen funpark gezien. Voor de apres ski moet je hier ook niet zijn, maar als je puur gaat voor het skieën, dan zit je in Grindelwald echt prima.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 december 2010

Door: Anoniem over Grindelwald

n februari 2010 voor ´t eerst geweest. We hebben met z´n allen leren snowboarden; vader,moeder, 2 kinderen. Prettige les gehad. Zeer professioneel.... en ook nog in ´t Nederlands! Dorpje is erg romantisch en zeer makkelijk bereikbaar. Voor 2011 weer geboekt, met les natuurlijk, we willen nu ook de zwarte afdaling af!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 november 2010

Door: J. Beterams over Grindelwald

15 Jaar geleden gingen we wel eens in de zomer maar sinds een jaar of 7 steevast een paar dagen in de winter. Makkelijke reis (half uurtje vanaf de snelweg) Uitgebreid skigebied. Vanuit Grindelwald is het gebied First en Männlichen-Kleine Scheidegg goed te doen. Voor beginners is er een mooie, brede piste van Oberjoch naar First. Het gebied bij Schilthorn is wel prachtig maar toch af te raden vanwege de lange reis vanuit Grindelwald. De afdaling vanuit het draaiend restasurant bij Schilthorn is super. De routes van Kleine Scheidegg naar Männlichen (en omgekeerd) zijn adembenemend en niet te moeilijk (rood) Ook de afdalingen vanuit de Lauberhorn, de Eigergletscher en Honegg zijn prachtig. Een relaxte afdaling naar Wengen is ook de moeite waard. De dalafdalingen terug naar Grindelwald zijn allemaal goed te doen. (mits de weercondities het toelaten). Zeker doen een avondsleetocht en een paar keer omlaag van Alpiglen naar Brandegg en terug met het treintje en tussendoor een keer Apfelstrudel en/of Glühwein. Als ik dit schrijf begint het alweer flink te kriebelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 maart 2010

Door: J.Podder over Grindelwald

Knutterig dorp niet echt door ontwikkeld. Maar dat heeft zeer zeker zijn charmes. je kunt er zeer verschiilend eten als je goed zoekt. Op de verschillende pistes is het goed vertoeven. De eerste gang naar boven duurt altijd minstens 30 minuten maar dan kun je ook lang naar beneden waar je ook bent. De pistes zijn stukken veiliger dan in oostenrijk en de mensen veel rustiger. Tevens zijn er weinig liften waar je onderdoor skiet zodat je meer kilometers maakt dan de lift en dat is ook mooi want je zit minder in de lift. Ook de tandrad baan , gondeltjes maar ook zeer moderne liften heb je in het gebied in de overhand. Ga zeker terug want je bent er ook nog snel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 25 februari 2010

Door: anoniem over Grindelwald

Als de trein uitvalt, wat al eens kan voorvallen, dan ben je in het slechtste geval om 12.30 uur op de piste ( met de gondel ); terwijl je toch om 9.45 uur aan de treinhalte stond...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 januari 2010

Door: Anoniem over Grindelwald

prachtig gelegen daar valt niets van te zeggen maar kwa ski mogelijkheden niet geweldig. liften en treintje zijn verouderd en traag, de treinschema s zijn ook niet om op te schieten. op de pistes ontbreken goede kaarten en route aanduidingen. zou er niet nog een keer heen gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 september 2009

Door: rini over Wengen

Hoi. Ik heb het genoegen gehad om 12 jaar in wengen te wonen. Mijn vrouw komt daar vandaan. Wat ik over wil zeggen het is een prachtig gebied voor zowel in de zomer te wandelen als in de winter voor beginnende en gevorderde skiërs. Je heb er tal van mogelijkheden en vergeet natuurlijk niet het 2de weekend van januari de lauberhornrennen werelkampioenschappen wereldskieen de langste afdaling.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 9 april 2009

Door: M over Grindelwald

Leuk en gezellig skigebied. Minpunt is dat het lang duurt eer je kunt skien. Door bus en trein schema's kunnen de wachttijden oplopen. Dit komt niet eens door drukte maar het wachten op verbindingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 maart 2009

Door: Marc, Nieuw Vennep over Grindelwald

Voor het eerst naar Grindelwald geweest en het is daar prima vertoeven. De pistes lagen er schitterend bij, maar dat kan ook haast niet anders met de hoeveelheden sneeuw van dit jaar. Veel in het gebied van Kleine Scheidegg, Mannlichen en Wengen geweest. In First hebben we ook geskied, alleen vonden wij de mogelijkheden daar wat weinig, met name naar het dal (alleen een zwarte piste waar niet iedereen vanaf wil (kinderen) tussen Schreckfeld en Bort). Dus dan maar terug met de gondel... Ook misten we de skiverbinding tussen First en de rest. Je moet met de bus of de auto. Jammer. Richting de Schlithorn wilden we ook gaan, alleen leek de reistijd om er via de Mannlichenbaan naar Wengen, dan de trein naar Lauterbrunnen, Mürrenbahn trein naar Winteregg nogal lang. Ook omdat het die dag (woensdag de 25e) heeeel erg druk was (45 minuten wachten voordat we in de Männlichenbahn van Grund naar Männlichen konden plaatsnemen) hebben we er maar van afgezien en hebben we de dag gevuld met genieten in de zon op de pistes bij Männlichen. Achteraf zonde van de grote skipas. Hebben hem (helaas) niet volledig benut ... Ook de sleemogelijkheden zijn groots. Niet vaak gezien dat je een heel skiegebied (mn Kleine Scheidegg) kunt doorkruisen op de slee. En bij tijd en wijle ga je dan ook behoorlijk snel naar beneden !! Voor de skischool voor de kids hebben we gekozen voor Felix omdat die in Männlichen verzamelden (was voor ons het meest ideaal vanuit het hotel). Alleen het was erg rommelig met het indelen (op zondag én wederom op maandag van de kids. Zijn wij anders gewend in Oostenrijk (Kirchberg, Zell am See). Daar kan Felix nog veel van leren ...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2009

Door: JJ. België over Grindelwald

Grindelwald is gewoonweg prachtig. Je verblijft er tussen de bekende bergtoppen zoals Eiger, Mönch en Jungfrau. Het skigebied is zeer uitgebreid en biedt vele mogelijkheden voor elk type wintersporter. Je kan er heerlijk rodelen vanaf Faulhorn tot Bussalp. Voor de wandelaars zijn er prima onderhouden winterwandelingen. Een aanrader is de wandeling tussen Bussalp en Bort. Voor de skiërs zijn er voldoende pisten en liften met zeer moderne accomodaties. De appartementen en hotels zijn allen in orde. Voor ons is hotel Derby gelegen aan het station een aanrader. Zeer lekkere keuken, nette kamers en prima gelegen om snel het bergtreintje te nemen naar Kleine Scheidegg. Sommige mensen beweren dat Grindelwald prijzig is. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar je krijgt er ook kwaliteit voor je prijs terug. Voor ons blijft Grindelwald the place to be. Afstand 736 km vanaf Sint-Truiden.(België)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 februari 2009

Door: Marie Martialis Brugge over Grindelwald

Het dorp zelf stelt niet veel voor en in de dag is er druk verkeer. De Eiger, Mönch en Jungfrau zijn magistraal. De pistes in First liggen in de zon en zijn het "zachtst" om te skieën. Minpuntje: de parking van First is altijd volzet, waardoor je naar een verder gelegen parking moet gaan. Daardoor is het algauw 1 km tsjokken met de skibotten tot aan de kabellift. Er zitten idd pistes ts die opeens bergop gaan (?!), als je dat verkeerd inschat, mag je naar boven stappen. De dalafdaling van Männlichen zou ik zeker niet aanraden aan beginners. De pistes zijn daar wel enorm breed, maar liggen zeer ijzig. Kleine Scheidegg is gezellig maar de dalafdaling ligt ook in de schaduw. Wel leuk om met treintje naar boven te gaan, lekker warm! Wij verbleven in januari in chalet Cabana en hadden een prachtig zicht op de Eiger. Wel prijzig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 25 november 2008

Door: fam.Ebens over Grindelwald

Grindelwald is voor ons een schitterend paradijs. Wij komen er in alle 4 de jaargetijden en het blijft prachtig! In de zomer kamperen wij en in de winter gaan wij in een appartement. De Eiger fassineerd enorm en ziet er altijd weer anders uit. Het dorp is van alle gemakken voor zien,zowel voor de dagelijkse boodschappen als voor een lekker hapje eten. En dat doen wij dan altijd in Hotel Eiger. Dit hotel heeft verschillende eetgelegenheden en allen zijn perfect! Kortom wij verheugen ons weer op een reis a.s. oud en nieuw! fam.Ebens

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 22 juli 2008

Door: Jorg Heijmink Liesert over Wengen

Wat is het toch heerlijk om te lezen dat mensen zich zo ongelooflijk ergeren als ze een weekje gaan wintersporten in een niemendalletje van een buurtschap als Riederalp. Terwijl ze het zelf hebben uitgekozen, niemand die hen dwong. En met een air, eng gewoon. Neem nou zo´n Romeo nog wat. Is helaas vergeten dat ie bij Bazel een grens passeerde en niet 15 euro betaalde in een parkeergarage, maar 15 Zwitserse frank. Stuur mij je bonnetje van de garage en dan geloof ik je graag. Mijn ervaring is een hele andere, hoewel ik er niet meteen vanuit ga dat die de enige zaligmakende en enig geldende is. Als fervent skiër moest ik enorm wennen aan de weinig lange pistes, de knullige verbindingen en de af en toe rampzalige infrastructuur van de hellingen. Maar het viersterrenhotel van Art Furrer met z'n weergaloze keuken en de mogelijkheid er in plaats van een week ook acht, negen, tien of noem een getal dagen te zitten, maakte veel goed. Ook het eten langs de pistes was van een uitermate goeie kwaliteit. De kaasfondue in het restaurant Riederfurka was subliem. De skipiste ernaartoe was trouwens een ramp en had meer het karakter van een wandelpad. Nou vind ik het wel leuk om op die manier m'n uithoudingsvermogen te testen, maar zelfs ik vond een kilometertje klünen op de lange latten iets te veel van het goede. Verder was het uitzicht een van de mooiere voor een dorp als Riederalp. De Weisshoren en de Matterhorn in de verte op rechts en de Dom en Täschhorn op links. Prachtig. Kortom, de Riederalp doe je als je niet 50 kilometer per dag wilt skiën, wilt genieten van het rustige en oorverdovende stille karakter van het dorp. Waar vind je nou nog pistes waar je geen enkel geluid hoort, behalve het eigen kloppen van je hart. En geloof mij nou maar, de supermarkten in Zwitserland behoren echt niet tot de duurste. Ieder ander die je dat wel wilt doen geloven, laat z'n vrouw waarschijnlijk de boodschappen in Nederland doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 maart 2008

Door: G.Sagis over Grindelwald

Het dorp is zeer geschik voor skiers en wandelaars. Goede verbindingen met trein en bus naar alle dorpen en ski gebieden. TOP.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 maart 2008

Door: Anoniem over Mürren

De natuurpracht in Mürren was adembenemend mooi. Toch kon ik mij niet van de indruk ontdoen dat het dorp wat 'ingeslapen' is. Mürren is geen hoogvlieger op het gebied van vernieuwde liftinstallaties, wegwijzers op de skipistes enzovoort. Hier haalt de natuur de bovenhand, maar ik miste wel de Gemutlichkeit van Oostenrijk. Het is ideaal voor een verlengd ski-weekend: nauwelijks 760km vanuit Antwerpen over perfecte wegen en een skigebied waar je je 3 dagen kan amuseren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 februari 2008

Door: Johan over Grindelwald

Werkelijk een schitterend gebied. Door de ligging bij de Eiger, Monch en Jungfrau is het uitzicht geweldig. Het gebiet bij kleine Scheidegg en Mannlichen is uitgestrekt. Vooral de afdaling naar Wengen is lang en mooi. Ook is de WM Lauberhorn afdaling is te maken. Terug omhoog met de tandradbanen is al een belevenis met het gezellige station op de berg. Alle dalafdalingen zijn naar Grindelwald zo'n 8 km. zijn leuk. Als je een dag niet wilt skiën, kun je gaan rodelen op de langste rodelbaan van Europa van First (2200m) terug naar het dorp, een belevenis. Bij hogere temperaturen is het gebied bij First, op de zon zijde, met name de dalafdalingen snel slecht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 16 januari 2008

Door: sabine over Wengen

De recensie van Sylvie is een beetje vreemd. Vorig jaar (2007) was er overal weinig sneeuw. Dit ligt heus niet aan Wengen, of het gebied. Dat de sneeuw niet goed was kan ik me wel voorstellen, dat was het bij de meeste gebieden het geval. Maar aan de andere kant is het maar goed dat Sylvie het niks vond, de omgeving is prachtig, dus laten we hier geen toeristisch oord van maken a la oostenrijk met al het apres ski, bleh!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 november 2007

Door: Elise over Grindelwald

Grindelwald is echt the place to be!!! Kom er al mijn hele leven, zowel zomers als in de winter. In de winter hebben we de caravan op camping EigerNortWand staan. Wanneer wij dus een weekend niks hebben zijn wij altijd in Grindelwald te vinden. Het is er altijd super gezellig!!! Is het "slecht" weer, nou genoeg te doen, van wandelen tot sleeën noem het maar op, geen moment om je te vervelen!! Het is apsoluut geen dorp zoals je in Gerlos ofzo hebt, maar VEEL GEZELLIGER!!!! Zeker zoals ik er al met regelmaat kom en ook mijn vrienden daar heb......

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 februari 2007

Door: Sylvie over Wengen

Wengen is een heel leuk dorp. De omgeving is erg mooi. Het gebied is zeker niet sneeuwzeker. Het skigebeuren valt tegen. Vaak vaart moeten maken anders is het prikken en klunen naar de liften. Ook op blauwe en rode afdalingen soms hele stukken prikken. Het treintje naar boven is heel leuk maar het kost veel tijd om op de piste te komen. Wij waren er op 3-2-2007 voor een week. Misschien lag het aan de slechte sneeuw, hard en ijzig of we zijn verwend met Frankrijk, maar Wengen? Nee.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 september 2006

Door: Annemieke over Grindelwald

Grindelwald is voor mij echt THE PLACE 2 BE!! Ik kom er mijn leven lang al, en het verveelt me nog steeds niet! Wij hebben onze caravan op een vast wintersportplek op camping Bodenwald staan en dit bevalt perfect! We zitten vlak bij de mänlichen. Zelf snowboard ik ook sinds 6 jaar en ik moet zeggen dat inderdaad de Firstbahn daar het meest geschikt voor is. Verder vind ik dat voor de wat gevorderdere snowboarders kleine scheideg en Wengen ook te GEK is!! Ik zou zeggen blijf niet op 1 plek want je kunt bij wijze van iedere dag een compleet andere route doen! Have Fun!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 september 2006

Door: Anoniem over Wengen

Geweldige plek. Perfect om met kinderen te gaan skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 juni 2006

Door: martin over Mürren

Ik ben voor het eerst naar Murren gegaan en ik ben er helemaal verliefd op! Murren is ontzettend gezellig en zeer sneeuwzeker. Het skigebied is vrij groot en gaat naar 3000m! Het uitzicht is prachtigen voor iedereen een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 juni 2006

Door: martin over Grindelwald

Ik ga voor de 5e keer naar Grindelwald en het bevalt ons goed! Het uitzicht is prachtig en er is genoeg te doen! Het dorp zelf is ook hartstikke gezellig. Voor iedereen die er heen wil raad ik het zeker aan!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 juni 2006

Door: martin over Beatenberg

Het was in Beatenberg hartstikke leuk! Het uitzicht is prachtig. Helaas is het allemaal wat beperkt maar voor één keertje is het goed te doen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 april 2006

Door: Katja over Grindelwald

Mooie ligging. In het dorp direct toegang tot de First gondelbaan. Veel rode en blauwe pistes. Ideaal voor beginners en kinderen In het begin van het dorp, wat verder van de hotels ligt de Gondelbaan naar de Mannlichen en Kleine Scheidegg, een wat uitgebreide skigebied. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden en snowboarders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 maart 2006

Door: Duncan & Liesbeth over Mürren

Wij zijn net terug van een klein rondreisje in Oostenrijk (Fügen ) en Zwitserland ( Mürren, Wengen, Saas Fee en Zermatt ). Vooral Mürren heeft ons hart gestolen. Met name de geweldige ligging schilderachteige omgeving. De "treinreis" van Grütschalp naar Mürren is heel erg leuk en zeker dat wij daar aankwamen, het sneeuwde enorm. Het treintje was uitgerust met een sneeuwschuivertje en baande zich een weg door de poedersneeuw. Was allemaal erg romantisch en goed snowboarden daar in de verse sneeuw. Wij gaan er zeker nog eens terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 februari 2006

Door: Lisanne over Grindelwald

ik ga al een aantal jaren naar grindelwald en ik vind het super! De laatste keer in Januari alleen maar zon, en nog een stukje kunne zien van de weltcup! errug leuk. De 2 skigebieden(scheidegg en first) zijn super uitgestrekt. Ik doe nu snowboarden maar moet daarbij zeggen dat de First daar een stuk geschikter voor is.. Het dorpje ziet er ook errug leuk uit en leuke kroegjes..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 februari 2006

Door: Corrie Wasmus over Beatenberg

Het is een geweldig wintersportdorp voor gezinnen met kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 januari 2006

Door: ilona Piris over Wengen

Wengen is een leuk redelijk gezellig dorp. het skigebied is zeer gevarieerd en verveelt nooit al ga ik er al voor de 10e keer (beroepsmatig) naar toe. Het gebied Jungfrauregion is eigenlijk niet echt een aaneengesloten gebied, maar bestaat uit drie gedeeltes ieder met zijn eigen charme. het is wel mogelijk om vanuit wengen, naar de gebieden Grindelwald en Murren te skien, maar het is een pittige tocht met niet altijde de makkelijkste vebindeingen (skibus/trein), maar wel de moeite waard...De Schlitthorn, waar een film van JAmes Bond is opgenomen, moet je gezien hebben, en wie het steile stukje naar beneden niet durft, neemt gewoon de lift terug.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 december 2005

Door: Arie Groenevelt over Grindelwald

Deze winter gaan we voor de 12e keer naar Grindelwald, het blijft een fantastich mooie omgeving, met die bergreuzen rondom het dorp. Er is volop ruimte op de pistes, lange wachttijden zijn zeldzaam, eigenlijk alleen als Bern ook vakantie heeft si het wat drukker. Pistes zijn zeer goed onderhouden. Wij vinden het een aanrader voor iedereen van beginner tot ver-gevorderde. Sinds deze winter een nieuwe web-camera: http://www.grindelwaldferien.ch/webcam/dorf/grindelwald.jpg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 november 2005

Door: Anoniem over Wengen

Wengen is fantastisch. Nog heel rustiek en rustig. Er rijden geen auto's. Alleen de hotels etc. hebben hun eigen vervoermiddel. De omgeving is prachtig. Er rijden treintjes die je naar de pisten vervoeren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 oktober 2005

Door: Anoniem over Grindelwald

Laatst ben ik in Grindelwald geweest, we bleven daar 4 dagen. Het weer was niet heel goed maar het was nog te doen. Het was grappig dat ik in de langste gondellift ter wereld zat! (het duurt 30 min) Er is een skipas voor Interlaken, Grinderwald, Müren en wengen in 1. En die (dorpjes) zijn heel makkelijk te bereiken. De pistes waren ook in hele goede conditie. maar verder was de vakantie heel leuk. Grindelwald is echt een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Jungfrau Region

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Jungfrau Ski Region. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten