Beoordelingen Grindelwald

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Grindelwald te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Grindelwald ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Grindelwald op wintersport zijn geweest. Ben jij in Grindelwald geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 11 januari 2014

Door: Guillaume De Brouwer over Grindelwald

Beste skigebied ooit!

Het dorp op zich is prachtig en zeer gezellig uiteraard! Je hebt er een zwembad, sporthal, veel winkeltjes, de mensen zijn ook zeer aangenaam en zeer vriendelijk! Als je er 's avonds naar buiten gaat is het nog prachtiger dan overdag. O.a. door de sfeerverlichting maar vooral door de eigenheid van het dorp. Het is zo gezellig! Ik zou er direct kunnen gaan wonen! Het openbaar vervoer valt echt wel goed mee. De buschauffeurs en treinbestuurders zijn echt vriendelijk en behulpzaam. Op de trein zit meestal wel wat volk. Maar als je op een redelijk uur de trein neemt (zo rond 8.30uur-09.00uur) valt dat best wel mee. De gondels zijn dan weer wat krapper, maar wat had je gedacht, in een skigebied alleen zijn? Eens op de piste voel je de vrijheid! Dat is prachtig! Ook het uitzicht is fenomenaal! Je hoeft praktisch nooit aan te schuiven voor een zetellift. En als je moet aanschuiven zal het wellicht niet langer zijn dan een dikke 10min. 's Middags kan je langs de pistes iets eten of ga je gewoon simpelweg naar het dorp of Wengen. Je hoeft dus geen halve dag te reizen om iets te eten. 's Avonds vind je sowieso waar je zin in hebt! De restaurants zijn zo typisch Zwitsers en bijgevolg dus zeer gezellig! M.a.w.: dit is echt een prachtig skigebied!!! je hebt er: -winkels -restaurants -cafeetjes -sporthal met zwembad -gemakkelijk te verplaatsen door het openbaar vervoer -ski-/snowboard- en sleepistes -...

Je kan vaak tot aan je voordeur skïën.
De gondels zijn wat drukker.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 november 2012

Door: M Bruin over Grindelwald

Ik kom altijd in Wengen wat samen met Grindelwald het skigebied omvat

Prima gebied, maar haast moet je niet hebben. Alles gaat langzaam en je moet overal de tijd voor nemen. Prachtig gebied, helaas sluiten Kleine Scheidegg en First niet op elkaar aan, reken op 2 uur reistijd vanuit Grund (Volle bus en wachtrij voor de kabelbaan naar First) . Prijzen zijn hoog maar daar krijg je gelukkig veel voor terug. Ik vind het ook heel prettig dat je niet op iedere hoek Nederlanders tegenkomt. Is er wind dan wordt het hele skigebied afgesloten en is skiën alleen illegaal mogelijk door aan te geven dat je in de Lodge op de Kleine Scheidegg zit. Alleen dan kan je nog met de trein mee. Reken dan niet op een pisten controle. De Eiger Gletscher en Lauberhorn afdalingen zijn prachtige afdalingen voor gevorderden.

Mooie omgeving, rustig, aardige Zwitsers en korte reistijd NL - CH
Prijzig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 28 februari 2011

Door: Andries over Grindelwald

Prachtig skigebied. Het duurt wel even voordat je boven bent, en het kan best druk zijn bij de trein of de gondel, maar eenmaal boven is er zoveel ruimte dat je er niets meer van merkt. De pistes zijn prachtig en goed geprepareerd, het uitzicht adembenemend, skibusverbindingen prima. Eén nadeel is dat het lesgebied Bodmi eigenlijk op zichzelf ligt, waardoor je niet zelf even naar boven kunt als de kinderen in de les zitten. Maar dat is het enige wat ik kan bedenken. Snowboarders zie je hier niet zo heel veel, ik heb dan ook geen funpark gezien. Voor de apres ski moet je hier ook niet zijn, maar als je puur gaat voor het skieën, dan zit je in Grindelwald echt prima.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 29 december 2010

Door: Anoniem over Grindelwald

n februari 2010 voor ´t eerst geweest. We hebben met z´n allen leren snowboarden; vader,moeder, 2 kinderen. Prettige les gehad. Zeer professioneel.... en ook nog in ´t Nederlands! Dorpje is erg romantisch en zeer makkelijk bereikbaar. Voor 2011 weer geboekt, met les natuurlijk, we willen nu ook de zwarte afdaling af!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 3 november 2010

Door: J. Beterams over Grindelwald

15 Jaar geleden gingen we wel eens in de zomer maar sinds een jaar of 7 steevast een paar dagen in de winter. Makkelijke reis (half uurtje vanaf de snelweg) Uitgebreid skigebied. Vanuit Grindelwald is het gebied First en Männlichen-Kleine Scheidegg goed te doen. Voor beginners is er een mooie, brede piste van Oberjoch naar First. Het gebied bij Schilthorn is wel prachtig maar toch af te raden vanwege de lange reis vanuit Grindelwald. De afdaling vanuit het draaiend restasurant bij Schilthorn is super. De routes van Kleine Scheidegg naar Männlichen (en omgekeerd) zijn adembenemend en niet te moeilijk (rood) Ook de afdalingen vanuit de Lauberhorn, de Eigergletscher en Honegg zijn prachtig. Een relaxte afdaling naar Wengen is ook de moeite waard. De dalafdalingen terug naar Grindelwald zijn allemaal goed te doen. (mits de weercondities het toelaten). Zeker doen een avondsleetocht en een paar keer omlaag van Alpiglen naar Brandegg en terug met het treintje en tussendoor een keer Apfelstrudel en/of Glühwein. Als ik dit schrijf begint het alweer flink te kriebelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 15 maart 2010

Door: J.Podder over Grindelwald

Knutterig dorp niet echt door ontwikkeld. Maar dat heeft zeer zeker zijn charmes. je kunt er zeer verschiilend eten als je goed zoekt. Op de verschillende pistes is het goed vertoeven. De eerste gang naar boven duurt altijd minstens 30 minuten maar dan kun je ook lang naar beneden waar je ook bent. De pistes zijn stukken veiliger dan in oostenrijk en de mensen veel rustiger. Tevens zijn er weinig liften waar je onderdoor skiet zodat je meer kilometers maakt dan de lift en dat is ook mooi want je zit minder in de lift. Ook de tandrad baan , gondeltjes maar ook zeer moderne liften heb je in het gebied in de overhand. Ga zeker terug want je bent er ook nog snel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 25 februari 2010

Door: anoniem over Grindelwald

Als de trein uitvalt, wat al eens kan voorvallen, dan ben je in het slechtste geval om 12.30 uur op de piste ( met de gondel ); terwijl je toch om 9.45 uur aan de treinhalte stond...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 27 januari 2010

Door: Anoniem over Grindelwald

prachtig gelegen daar valt niets van te zeggen maar kwa ski mogelijkheden niet geweldig. liften en treintje zijn verouderd en traag, de treinschema s zijn ook niet om op te schieten. op de pistes ontbreken goede kaarten en route aanduidingen. zou er niet nog een keer heen gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 9 april 2009

Door: M over Grindelwald

Leuk en gezellig skigebied. Minpunt is dat het lang duurt eer je kunt skien. Door bus en trein schema's kunnen de wachttijden oplopen. Dit komt niet eens door drukte maar het wachten op verbindingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 6 maart 2009

Door: Marc, Nieuw Vennep over Grindelwald

Voor het eerst naar Grindelwald geweest en het is daar prima vertoeven. De pistes lagen er schitterend bij, maar dat kan ook haast niet anders met de hoeveelheden sneeuw van dit jaar. Veel in het gebied van Kleine Scheidegg, Mannlichen en Wengen geweest. In First hebben we ook geskied, alleen vonden wij de mogelijkheden daar wat weinig, met name naar het dal (alleen een zwarte piste waar niet iedereen vanaf wil (kinderen) tussen Schreckfeld en Bort). Dus dan maar terug met de gondel... Ook misten we de skiverbinding tussen First en de rest. Je moet met de bus of de auto. Jammer. Richting de Schlithorn wilden we ook gaan, alleen leek de reistijd om er via de Mannlichenbaan naar Wengen, dan de trein naar Lauterbrunnen, Mürrenbahn trein naar Winteregg nogal lang. Ook omdat het die dag (woensdag de 25e) heeeel erg druk was (45 minuten wachten voordat we in de Männlichenbahn van Grund naar Männlichen konden plaatsnemen) hebben we er maar van afgezien en hebben we de dag gevuld met genieten in de zon op de pistes bij Männlichen. Achteraf zonde van de grote skipas. Hebben hem (helaas) niet volledig benut ... Ook de sleemogelijkheden zijn groots. Niet vaak gezien dat je een heel skiegebied (mn Kleine Scheidegg) kunt doorkruisen op de slee. En bij tijd en wijle ga je dan ook behoorlijk snel naar beneden !! Voor de skischool voor de kids hebben we gekozen voor Felix omdat die in Männlichen verzamelden (was voor ons het meest ideaal vanuit het hotel). Alleen het was erg rommelig met het indelen (op zondag én wederom op maandag van de kids. Zijn wij anders gewend in Oostenrijk (Kirchberg, Zell am See). Daar kan Felix nog veel van leren ...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 1 maart 2009

Door: JJ. België over Grindelwald

Grindelwald is gewoonweg prachtig. Je verblijft er tussen de bekende bergtoppen zoals Eiger, Mönch en Jungfrau. Het skigebied is zeer uitgebreid en biedt vele mogelijkheden voor elk type wintersporter. Je kan er heerlijk rodelen vanaf Faulhorn tot Bussalp. Voor de wandelaars zijn er prima onderhouden winterwandelingen. Een aanrader is de wandeling tussen Bussalp en Bort. Voor de skiërs zijn er voldoende pisten en liften met zeer moderne accomodaties. De appartementen en hotels zijn allen in orde. Voor ons is hotel Derby gelegen aan het station een aanrader. Zeer lekkere keuken, nette kamers en prima gelegen om snel het bergtreintje te nemen naar Kleine Scheidegg. Sommige mensen beweren dat Grindelwald prijzig is. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar je krijgt er ook kwaliteit voor je prijs terug. Voor ons blijft Grindelwald the place to be. Afstand 736 km vanaf Sint-Truiden.(België)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 7 februari 2009

Door: Marie Martialis Brugge over Grindelwald

Het dorp zelf stelt niet veel voor en in de dag is er druk verkeer. De Eiger, Mönch en Jungfrau zijn magistraal. De pistes in First liggen in de zon en zijn het "zachtst" om te skieën. Minpuntje: de parking van First is altijd volzet, waardoor je naar een verder gelegen parking moet gaan. Daardoor is het algauw 1 km tsjokken met de skibotten tot aan de kabellift. Er zitten idd pistes ts die opeens bergop gaan (?!), als je dat verkeerd inschat, mag je naar boven stappen. De dalafdaling van Männlichen zou ik zeker niet aanraden aan beginners. De pistes zijn daar wel enorm breed, maar liggen zeer ijzig. Kleine Scheidegg is gezellig maar de dalafdaling ligt ook in de schaduw. Wel leuk om met treintje naar boven te gaan, lekker warm! Wij verbleven in januari in chalet Cabana en hadden een prachtig zicht op de Eiger. Wel prijzig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 25 november 2008

Door: fam.Ebens over Grindelwald

Grindelwald is voor ons een schitterend paradijs. Wij komen er in alle 4 de jaargetijden en het blijft prachtig! In de zomer kamperen wij en in de winter gaan wij in een appartement. De Eiger fassineerd enorm en ziet er altijd weer anders uit. Het dorp is van alle gemakken voor zien,zowel voor de dagelijkse boodschappen als voor een lekker hapje eten. En dat doen wij dan altijd in Hotel Eiger. Dit hotel heeft verschillende eetgelegenheden en allen zijn perfect! Kortom wij verheugen ons weer op een reis a.s. oud en nieuw! fam.Ebens

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 14 maart 2008

Door: G.Sagis over Grindelwald

Het dorp is zeer geschik voor skiers en wandelaars. Goede verbindingen met trein en bus naar alle dorpen en ski gebieden. TOP.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 23 februari 2008

Door: Johan over Grindelwald

Werkelijk een schitterend gebied. Door de ligging bij de Eiger, Monch en Jungfrau is het uitzicht geweldig. Het gebiet bij kleine Scheidegg en Mannlichen is uitgestrekt. Vooral de afdaling naar Wengen is lang en mooi. Ook is de WM Lauberhorn afdaling is te maken. Terug omhoog met de tandradbanen is al een belevenis met het gezellige station op de berg. Alle dalafdalingen zijn naar Grindelwald zo'n 8 km. zijn leuk. Als je een dag niet wilt skiën, kun je gaan rodelen op de langste rodelbaan van Europa van First (2200m) terug naar het dorp, een belevenis. Bij hogere temperaturen is het gebied bij First, op de zon zijde, met name de dalafdalingen snel slecht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 20 november 2007

Door: Elise over Grindelwald

Grindelwald is echt the place to be!!! Kom er al mijn hele leven, zowel zomers als in de winter. In de winter hebben we de caravan op camping EigerNortWand staan. Wanneer wij dus een weekend niks hebben zijn wij altijd in Grindelwald te vinden. Het is er altijd super gezellig!!! Is het "slecht" weer, nou genoeg te doen, van wandelen tot sleeën noem het maar op, geen moment om je te vervelen!! Het is apsoluut geen dorp zoals je in Gerlos ofzo hebt, maar VEEL GEZELLIGER!!!! Zeker zoals ik er al met regelmaat kom en ook mijn vrienden daar heb......

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 13 september 2006

Door: Annemieke over Grindelwald

Grindelwald is voor mij echt THE PLACE 2 BE!! Ik kom er mijn leven lang al, en het verveelt me nog steeds niet! Wij hebben onze caravan op een vast wintersportplek op camping Bodenwald staan en dit bevalt perfect! We zitten vlak bij de mänlichen. Zelf snowboard ik ook sinds 6 jaar en ik moet zeggen dat inderdaad de Firstbahn daar het meest geschikt voor is. Verder vind ik dat voor de wat gevorderdere snowboarders kleine scheideg en Wengen ook te GEK is!! Ik zou zeggen blijf niet op 1 plek want je kunt bij wijze van iedere dag een compleet andere route doen! Have Fun!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 4 juni 2006

Door: martin over Grindelwald

Ik ga voor de 5e keer naar Grindelwald en het bevalt ons goed! Het uitzicht is prachtig en er is genoeg te doen! Het dorp zelf is ook hartstikke gezellig. Voor iedereen die er heen wil raad ik het zeker aan!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 10 april 2006

Door: Katja over Grindelwald

Mooie ligging. In het dorp direct toegang tot de First gondelbaan. Veel rode en blauwe pistes. Ideaal voor beginners en kinderen In het begin van het dorp, wat verder van de hotels ligt de Gondelbaan naar de Mannlichen en Kleine Scheidegg, een wat uitgebreide skigebied. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden en snowboarders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 23 februari 2006

Door: Lisanne over Grindelwald

ik ga al een aantal jaren naar grindelwald en ik vind het super! De laatste keer in Januari alleen maar zon, en nog een stukje kunne zien van de weltcup! errug leuk. De 2 skigebieden(scheidegg en first) zijn super uitgestrekt. Ik doe nu snowboarden maar moet daarbij zeggen dat de First daar een stuk geschikter voor is.. Het dorpje ziet er ook errug leuk uit en leuke kroegjes..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 9 december 2005

Door: Arie Groenevelt over Grindelwald

Deze winter gaan we voor de 12e keer naar Grindelwald, het blijft een fantastich mooie omgeving, met die bergreuzen rondom het dorp. Er is volop ruimte op de pistes, lange wachttijden zijn zeldzaam, eigenlijk alleen als Bern ook vakantie heeft si het wat drukker. Pistes zijn zeer goed onderhouden. Wij vinden het een aanrader voor iedereen van beginner tot ver-gevorderde. Sinds deze winter een nieuwe web-camera: http://www.grindelwaldferien.ch/webcam/dorf/grindelwald.jpg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Datum 22 oktober 2005

Door: Anoniem over Grindelwald

Laatst ben ik in Grindelwald geweest, we bleven daar 4 dagen. Het weer was niet heel goed maar het was nog te doen. Het was grappig dat ik in de langste gondellift ter wereld zat! (het duurt 30 min) Er is een skipas voor Interlaken, Grinderwald, Müren en wengen in 1. En die (dorpjes) zijn heel makkelijk te bereiken. De pistes waren ook in hele goede conditie. maar verder was de vakantie heel leuk. Grindelwald is echt een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
 
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen