Recensies Crans-Montana

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Crans-Montana wilt kiezen. Een recensie over Crans-Montana kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Crans-Montana zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Crans-Montana achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 23 januari 2019

Door: Pieter de Zeeuw over Crans-Montana

Mooi en zonnig gebied, prachtig qua natuur, mooie architectuur van de chalets, maar...

Heel onhandig, je moet altijd met de auto naar de lift of anders met je ski's lopen. De Zero-dix is gezellig qua après-ski. Verder veel oude liften, boven veel zelfbedieningsrestaurants, die erg ongezellig zijn. De pistes tussen de bomen zijn vaak slecht en de pistes worden überhaupt amper geprepareerd. Qua prijsniveau ligt het niet extreem veel hoger dan de rest van Zwitserland, is nou eenmaal duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 augustus 2018

Door: Jaap de Heij over Crans-Montana

Een van mijn favoriete bestemmingen

Crans-Montana blijft nog altijd een van mijn favoriete wintersportbestemmingen. Ik vind het gewoon een heel fijn en bijzonder dorp met een prachtig skigebied. Het is er inderdaad anders dan op vele andere plekken en het trekt een ander publiek, maar hier moet je doorheen weten te kijken. Dan zie je het prachtige landschap, de goede pistes en de vele faciliteiten. Wandelen langs de meertjes, middagje wellness, heerlijk skiën of een dagje op pad door het Rhonedal. Wij komen hier eens in de zoveel jaren altijd terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 januari 2017

Door: Jean over Crans-Montana

Hier ga je heen voor de zon en het adembenemende uitzicht

Nergens in Europa vind je een ski gebied met zo'n weids uitzicht op 4000'ers. Het feit dat Crans-Montana de meeste zonuren van de Alpen krijgt, heeft de laatste jaren nauwelijks voor problemen gezorgd. Niet de ideale bestemming voor een budgetvakantie, maar ook zonder Range Rover is het prima uit te houden. Vernieuwingen van liften volgen er snel op.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2016

Door: Jan R te B. over Crans-Montana

Zeker creditcard meenemen!!

Fijne skiomgeving, Zwitserse stijfheid maar alles uitmuntend geregeld, amper apres-ski, uitstekende wijnen vanaf 300 euro per fles, vond bij de rolex dealer nog 2 klokjes die ik nog niet had terwijl mijn vrouw aan de overkant de nieuwste valentino tas bemachtigde. Het woord korting is als vloeken in dit gebied/dorp. Onze Bentley stond er nog na 3 weken!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 oktober 2014

Door: Geert over Crans-Montana

Prima dorp, veel mogelijkheden

Met name in Crans veel dure winkels en boutiques. Montana heeft iets meer charme. Veel mogelijkheden en activiteiten als schaatsen, langlaufen, wandelen en zwemmen. Het skigebied en eten is erg duur terwijl sommige liften wat verouderd zijn. Mooie pistes en afdalingen door het bos en prachtig uitzicht vanaf de pistes. Heerlijk veel zon gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 17 juli 2013

Door: Thirza over Crans-Montana

Super leuk wintersport resort

Crans Montana staat bekend als luxe en duur wintersport resort en dat is het ook wel een beetje, je ziet genoeg mensen met bontjassen lopen maar dat zijn lang niet alle mensen die daar zijn! Er komen allemaal verschillende soorten mensen, en het is er supergezellig! Leuke après-ski en de pistes zijn ook prima. We hebben een heel mooi snowpark gezien wat heel druk was dus als je daar naar op zoek bent dat kan hier ook.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2013

Door: Robbert over Crans-Montana

Crans-Montana heeft twee gezichten

Februari 2013 in Crans-Montana geweest en de plaats heeft me postief verrast. Vooraf stelde ik mij een zeer mondain dorp voor waar zien en gezien worden belangrijker is dan wintersport. Voor een gedeelte is dit waar maar wie de dorpskern van Crans mijdt, hoeft hier echter niet al te veel van mee te krijgen. Het skigebied beschikt over heerlijke pistes en tijdens mijn verblijf was er volop (verse) sneeuw. Helaas was de funitel naar de Plaine Morte gletsjer gesloten wegens de harde wind. Het skigebied is niet te groot, niet te klein. De Piste National is een aanrader en in het bergrestaurant Cabane des Violettes kun je heerlijk eten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 24 januari 2012

Door: Dingeman van Daal, Den Haag over Crans-Montana

Ik kom hier al vele jaren, en nog altijd tot groot genoegen! Het biedt elk wat wils. Voor de skier - zowel redelijk debutant als ook vergevorderd - een flink aantal zonnige pistes. Het is wel wat 'comfortabeler' skien dan bijvoorbeeld Verbier! Ook buiten skien is er redelijk vertier, zoals rustig wandelen via geprepareerde paden, of bezoek aan de diverse aardige plaatsjes in het dal, met toppers al Sion, Brig, Martigny (op 45 minuten rijden mooi museum Pierre Giannada!). Om maar te zwijgen over de diverse fantastische golfmogelijkheden, vanaf eind maart/april/mei tot eind oktober in Crans zelf, maar zeker ook in het dal op ca 20 a 45 minuten rijden. Uitstapjes naar Lago Maggiore en Milaan niet te vergeten (2 uur via de schitterende Simplonpas naar Stresa It)! Het prijsniveau is - helaas - niet het laagst denkbare, maar dat geldt voor de meeste (grotere) toeristenressorts in de Alpen. En ca 10 uur rijden per auto vanaf de Randstad. Of 2 uur trein vanaf Geneve (Easyjet!).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2011

Door: Anoniem over Crans-Montana

Voor wie naar Crans gaat een dezer dagen kan ik zeggen dat er voldoende sneeuw ligt op de pistes, maar er dringend wel wat sneeuw moet vallen. Dalafdaling is mogelijk en de pistes worden erg goed onderhouden. Buiten de pistes ligt er soms zelfs geen sneeuw meer, maar skieen gaat ondanks alles prima. Enkele pistes zijn gesloten, maar er zijn nog mogelijkheden genoeg. Lekker zonnig en bijna geen volk. 17 februari 2011

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 september 2010

Door: Norbert over Crans-Montana

Meerdere keren in Crans en Aminona geweest. heerlijk skigebied; gevarieerde piste's ook voor de gevorderde skier. niet al te druk bij de liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 december 2006

Door: Anoniem over Crans-Montana

Mooi gebied, lekker brede pistes en aardige zwitsers. Onze kids hadden hele leuke skiles, Nederlandstalig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 november 2005

Door: Claudie Hoonhout over Crans-Montana

Crans montana is echt een heerlijk skigebied voor jong en oud beginners en gevorderden. Het is van alle markten thuis. Zo heb je de jardin de neige (de sneeuwtuin) voor kinderen, de Plane Morte (de dodelijke piste) voor gevorderden maar ook een deel in Aminona die een niet te zware helling heeft en heel breed is, waar je als je het redelijk onder de knie hebt op kan oefenen. Het uitgaansleven is super met nieuwjaar wel duur want je moet eerts een kaartje kopen de dagen ervoor om ergens binnen te kunnen komen. Wat voor sommige mensen vervelend is aangezien sommige een kroegentoch houden die dan dus niet mogelijk is of je klauwen met geld kost. De uitgaans tentjes zitten ook niet echt bij elkaar in de buurt, zo is het van de Amadeus 10min lopen naar de absoluut en is het weer 5 min lopen naar de barock enz enz. Wil je het niet te duur maken dat is het slim om vooral vlees en vleeswaren vanuit nederland mee te nemen, want daar betaal je je echt helemaal suf aan (in heel zwitserland trouwens). Om weer even terug te komen op de pistes. Er is ook een Funpark in Aminona, ook als het jaar qua sneeuw tegenvalt. dan spuiten ze m wel bij elkaar. Er is er vanalles te vinden. Kijk voor meer info op www.cransmontana.ch en bekijk de cam foto's en filmpjes. Vriendelijke Groet Claudie Hoonhout ecole de ski Montana

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Crans-Montana

Berg130 cm
Dal40 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Crans Montana. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes griffig
Km pistes open 13
Liften open3 van 19
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten