Skip to navigation Skip to main content
Aletsch Gletscher
© Spalder Media Group
Zwitserland

Aletsch Arena: familievakantie aan de grootste gletsjer van de Alpen

Gebaseerd op 56 reviews
  • Belevenispad Gratweg (bergkamweg)
  • Snowgarden, sneeuwsportschool
  • Kinder-Club en kinderanimatie FOX-programma

De Aletsch Arena, met de de dorpen Riederalp, Bettmeralp en Fiesch/Fiescheralp, behoort tot de vakantieoorden die door Zwitserland Toerisme met het kwaliteitskeurmerk “Gezinnen welkom” zijn onderscheiden. Alles om gezinnen een zorgeloze wintersport te laten beleven is hier aanwezig; van kinderopvang tot animatieprogramma en van familievriendelijke accommodaties tot de Aletsch Zoo. En ondertussen houdt mascotte Gletschi een oogje in het zeil om te zien of de kinderen het wel écht naar hun zin hebben.

Kinderlanden Aletsch Arena

Ieder dorp in de Aletsch Arena beschikt over een eigen kinderland. Zo is er middenin Riederalp de Bobo’s Kid’s-Club met lopende banden en tal van andere faciliteiten om kinderen spelenderwijs te leren skiën. Hierna kunnen ze zonder moeite direct doorstromen naar de Alpenrose oefenliften. Bettmeralp beschikt met kinderland Snowgarden bij de Tanzbode en Kinderland Prinzenland (met 2 sleepliften) over twee kinderlanden. Op de Fiescheralp ligt bij de Kühboden ook een kinderland.

Rodelbanen Aletsch Arena

Tijdens een wintersport met de familie in de Aletsch Arena moet er natuurlijk ook gerodeld worden. De Aletsch Arena beschikt over meerdere rodelbanen, waaronder de Moosfluh rodelbaan (5,3 km), de Fieschalp – Lax rodelbaan ( 13 km) en de gemoedelijke sleepiste bij de Blätz skilift in Fieschertal.

IJsbaan Beettmeralp

Schaatsen in de Aletsch Arena doe je op de ijsbaan van Bettmeralp. Deze natuurijsbaan biedt een geweldig uitzich op de omringende bergwereld en ook heb je de mogelijkheid om kennis te maken met ‘ijsstokschieten’. Schaatsen kunnen worden gehuurd bij het Bachtla Sports Centre.

Snowtubing Bättmer Hitta

Bij het Bättmer Hitta bergrestaurant ligt een 200 meter lange snowtubing baan. Er kan gratis van de baan gebruik worden gemaakt.

Aletsch Zoo

In de Aletsch Zoo, vlakbij het dalstation van de Fiesch-Eggishorn kabelbaan, kun je tal van Alpendieren zien. Onder andere marmotten en steenbokken leven hier in hun natuurlijke leefomgeving. De dierentuin is het gehele jaar geopend en gratis toegankelijk.

 Skischool voor kinderen Bettmeralp

Kinderland aanwezig: Ja Speelplaats:Ja
Min. leeftijd (in maanden): 45 Mascotte aanwezig: Ja
Aantal uren geopend: 4 Naam mascotte: Snowli, Bobo und Gletschi
Prijs per dag incl. lunch: - Kindercarrousel: Ja
Prijs per dag excl. lunch: € 25 Kinderpiste met lopend band: Ja
Avonturenparcours:Ja Kinderpiste met sleeplift: Ja

 Bettmeralp voor de kinderen

Kindercrèche: Ja Prijs per dag incl. lunch: € 55
Aantal uren geopend: 8 Prijs per dag excl. lunch: € 42
Min. leeftijd (in maanden): 36