Beoordelingen Adelboden

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Adelboden te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Adelboden ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Adelboden op wintersport zijn geweest. Ben jij in Adelboden geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 maart 2018

Door: P. Sneekes over Adelboden

Heel mooi skigebied met volop mogelijkheden voor ieder niveau. Volgend jaar weer!?

Met hele familie (opa en oma, vader, moeder en kind 9 jr) voor het eerst in Adelboden geweest. Heerlijke kilometers kunnen skiën met gezin. Paar ochtenden opa mee en de wat eenvoudiger pistes kunnen doen, 's middags met z’n drietjes lekker verder de rode pistes af. Oma en opa hebben heerlijke wandelingen gemaakt. Het was dit jaar koud en de pistes hard, maar wel heel mooi geprepareerd. Heel leuk om ook een echte Welt-Cup piste te kunnen skiën. Heel bizar om dan te realiseren hoe hard de profs naar beneden gaan. Après-ski hebben we niet bewust mee gemaakt en is ons niet heel erg opgevallen. Voor ons heeft dit niet de grootste prioriteit. Normaal gaan we elk jaar naar een ander skigebied. De kans is heel groot dat we volgend jaar weer gaan. Voor ons is dit toch wel een van e mooiste gebieden waar we zijn geweest.

Mooie overzichtelijke pistes
Geen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Bas over Adelboden

Mooi authentiek dorp

Schitterend dorp. Prachtig gelegen aan het eind van het dal met op de achtergrond bergen tot rond de 3000m.

Authentiek, rustig, mooi
Föhngevoelig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 17 februari 2014

Door: Mariette Steen over Adelboden

Fantastisch skigebied, voor ieder wat wils

Vorig jaar zijn we voor het eerst naar Abelboden geweest. We hadden van vrienden gehoord dat dit een mooi skigebied was waar de kinderen lekker hun gang konden gaan. Er is inderdaad veel te doen voor kinderen. De skileraren waren erg vriendelijk en onze kinderen hebben het helemaal top gehad. Ook wij volwassenen hebben het hier heerlijk gehad. Genoeg bergrestaurantjes en mooie terrasjes op de bergen. We zijn zelf niet zo van de après-ski maar ook naast après-ski is er in het dorp veel gezelligheid te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 14 februari 2012

Door: Marius over Adelboden

Ook dit jaar hopen wij met de hele familie in Adelboden te gaan skiën! Een heerlijk rustig skigebied, en voor iedereen wat wils! Zeker aan te raden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2011

Door: erwin over Adelboden

Zonet terug van Adelboden met onze 2 kinderen (13 en16 jaar). Een echte aanrader na in de afgelopen 25 jaar reeds vele grote en gekende gebieden te hebben bezocht. Zeer mooie en brede pistes voor ieder niveau, die iedere dag perfect worden onderhouden. Geen sprake van wachttijden aan de liften. In het gebied zijn er vele mogelijkheden om te eten en te drinken. Met enige moeite: geen referters. Het gebied is op vele plaatsen bereikbaar met de skibus. Afspreken met wandelaars en niet-skiërs is op vele plaatsen mogelijk en er zijn voor hen ook vele mogelijkheden. Een echte aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 maart 2009

Door: Pieternella H. over Adelboden

Voor het eerst in Adelboden geweest en geskied. Fantastisch! Dit jaar waren er dan ook perfecte ski condities door de enorme hoeveelheid sneeuw. Leuk dorpje.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 januari 2009

Door: Odette - Belgie over Adelboden

Hoe mensen kunnen verschillen. Lees juist de mening van een bezoeker die absoluut niet tevreden was. Bij ons is het juist het tegenovergestelde, zijn super tevreden. Mischien heeft het te maken met mijn skikwaliteiten , vind het heerlijk maar ik hoef geen zwarte pistes. De rode in Adelboden - Lenk waren als uitdaging voor mij genoeg. Wijzelf hadden een studio gehuurd in Oey , super netjes luxueus en op 100 meter van de lift naar Silleren. Onze vakantie had een 9/10.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 1 januari 2009

Door: Dirk G. over Adelboden

Oorspronkelijk voorzien om er een 5-tal dagen te skiën. Gereduceerd tot 2 dagen en terug naar huis gekomen. Eenvoudig gebied met verouderde infrastructuur. Met nieuwjaar 08-09 wachttijden tot 45min. gekend. M.a.w meer wachten dan skiën. We vonden het zonde van ons geld voor de skipass. Dit was de eerste en laatste keer Adelboden voor ons. Gemiddeld skiën we een 30 tal dagen per jaar maar dit was de minst goede ervaring ooit..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2007

Door: johanne over Adelboden

Het is een super dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 2 januari 2007

Door: Paul broer van Geert-jan over Adelboden

Net terug van vakantie. Ik ski al meer dan 17 jaar. Het beste waar ik ooit geweest ben en wat ook leuk is, is de Spycherbar van silvia Jungen. Leuk spijkerslaan metschalp is echt leuk. De pistebullies doen elke avond goed hun werk ik wil ze vanaf deze plaats erg bedanken! Hochst is echt een leuk dorpje waar je lekker kunt eten bij "Tante Jannie" en onze vriend Ernst Smith wil ik bedanken voor zijn trouwe dienst!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 december 2006

Door: Kooiman, Benji over Adelboden

Ik ski al vanaf mijn 3e in dit gebied en ik kom er, ondanks uitstapjes naar grotere gebieden, altijd met plezier terug. Ik ga met de krokus dan ook weer naar Frutigen-Dorf. Mijn ouders komen al 40 jaar in het gebied en ik ben ze dan ook dankbaar dat zij mij kennis hebben laten maken met dit mooie stukje Europa. Zelf ben ik een fanatiek snowboarder en maak ik graag gebruik van Elsigenalp (ondanks de sleepliften). Ik hoop dat mijn beide kinderen net zo veel plezier krijgen in dit gebied als ik altijd heb gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 juni 2006

Door: Tom over Adelboden

!!!!!Beste plaats ter wereld!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2006

Door: sijtse over Adelboden

week 6 in het gebied Adelboden / Lenk geweest Geweldig gehad daar. De hellingen waren super, had nooit geweten dat ik de 82.5 km/pU kon halen. TOCH. Ook veel off pistes mogelijkheden daar ENNe de Apre SKI, ook belangrijk, was KLOTE kom daar dus ook niet weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 februari 2006

Door: Ron over Adelboden

Ik kom al 13 jaar in dit ski-gebied, en het gaat nooit vervelen, in die 13 jaar is er regelmatig een nieuwe piste of lift bij gekomen. Maar de oude vertrouwde pistes gaan ook nooit vervelen, het is altijd perfect geprepareerd, voor elk type skier/snowboarder wat wils. Ook is het gehele skigebied goed op elkaar aangesloten en kun je het hele skigebied doorkruizen zonder dat je stukken moet ploederen over vlakke paden. De Metsch is bij uitstek geschikt om te carven door de brede goed geprepareerde piste's, hier zie je ook weinig snowboarders doordat er alleen 2 sleepliften zijn, maar genoeg piste voor een paar dagen plezier. Helemaal als je de "Elsigenalp" ook meerekend, hier zijn ook een paar mooie afdalingen te vinden. Verder is een stukje verder naar boven bij adelboden de "engstligenalp" ook aan te raden, vooral als de sneeuw in adelboden zelf wat minder is. Dit omdat engstligen een stuk hoger ligt. Het ligt in een soort kom boven op de berg. Als de zon schijnt is dit heerlijk, maar áls het mistig is zie je ook gelijk geen hand voor ogen en blijft de mist hangen. Voor de snowboarders: Er is over het algemeen ook een super fun park met veel jumps en rails (en niet te vergeten een gezellige bar). Ook is er meestal een halfpipe, helaas kwam t vaak voor dat deze niet geprepareerd was of helemaal niet gegraven... Maar het funpark houd je dan ook wel even zoet... En om nog even ouwe koeien uit de sloot te halen wil ik even terug komen op het eerste commentaar over de snowboarders in de eerste post van geert-jan die zegt dat de snowboarders maar ergens anders de horizon moeten gaan vervuilen. Het enige waar ik me aan kan ergeren zijn de Nederlanders die overal denken dat de hele piste van hun is. En als ze dan voorbij geknald worden door een snowboarder, doordat ze zelf de meest onverwachte bewegingen/bochten maken door gebrek aan controle (of wat het ook mag zijn hier ben ik zelf ook nog niet achter) gelijk beginnen te zeuren en lekker makkelijk de snowboarders de schuld te geven.. Waarschijnlijk ben je zelf ook een van die nederlanders, dus kijk eerst even hoe je zelf van de piste af gaat. En nu heb je waarschijnlijk al door dat ik zelf ook tot de snowboards behoor, maar ik ski ook altijd nog een paar dagen. En het maakt niet uit met welke van de twee ik de berg af ga, ik heb nooit last van de snowboarders, alleen van de NEDERLANDERS... dus mag ik u allen vriendelijk verzoeken weg te blijven! ;-)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 februari 2006

Door: Rutger over Adelboden

Even aanhakend op het commentaar van Paul, Andries en Geert-Jan. Ik ben het van harte eens met zowel Paul als Geert-Jan. Zekers als je met kleine kinderen op vakantie gaat is het skigebied Metchalp een geweldig gebied. Je hebt er volop verschillende mogelijkheden en kunt tussendoor af en toe thuis kijken hoe de kinderen zich vermaken. Ik ben het dan ook van harte met julie reactie eens. Er gaat niets boven Hoch, Hoher,..Hochst!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 januari 2006

Door: Anoniem over Adelboden

De pistes waren toen wij er waren (begin maart 2005) door recente sneeuwval en koud weer in fantastische staat. Gecombineerd met verwaarloosbare wachttijden was het dus optimaal skieën. Het mag wel gezegd worden dat de skiër die een wat grotere uitdaging zoekt in Adelboden op de piste niet zo aan zijn trekken zal komen. Vrijwel alle zwarte pistes zijn ook geprepareerd en niet extreem stijl. Lekker racen kan dan erg goed. Off-piste ben ik niet geweest, aangezien mijn gezelschap dat niet aankon en ik het niet alleen aandurf. De mogelijkheden leken mij aardig. Het dorp ziet er gezellig uit, maar wij hebben niet geproefd van de après-skisfeer. De dalafdaling vanuit Geils naar Bergläger en dan verder naar Oey is zeer af te raden wegens veel prikken. Het alternatief om naar Aebi te skiën en dan verder naar Rehärti en dan door naar Oey is een stuk beter. Een tweede tip: Bij Rehärti kun je met een korte stoeltjeslift naar het tussenstations Eselmoos. Van daaruit kun je via een korte traverse doorsteken naar het Chuonisbärgli-gebiedje, waar de wereldcuppiste is. Daarvandaan kan je ook weer terug naar Eselmoos of (vanaf de top) naar Bergläger. De laatste route eindigt echter op de weg en je moet de laatste 150 meter lopen. Twee grote nadelen: (1) het hoofdskigebied tussen Adelboden en Lenk is leuk voor een dag of drie, maar de andere gebiedjes (Tschentenalp, Engstligenalp de Betelberg in Lenk) zijn zo klein of moeilijk te bereiken (Elsigenalp bij Frutigen en de Betelberg in Lenk), dat het de moeite bijna niet loont er apart heen te gaan. Uitzondering is misschien Tschentenalp dat direct uit het centrum van het dorp is te bereiken en met een stuk of 5 pistes nog wel enig vermaak voor een flink dagdeel kan zorgen. Je blijft dus eigenlijk alle dagen 'hangen' in het hoofdskigebied en daarvoor vind ik dat net iets te klein. Maar de fantastische pistecondities maakten dit wel goed. (2) de bereikbaarheid van het hoofdskigebied is niet fantastisch. Vanuit het dorp kun je met een kabelbaantje naar de toegangsgondel, maar dat is soms flink wachten. Je kunt ook met de skibus, maar de halte bij het dalstation is nog een aardige wandeling. Ik vind het onbegrijpelijk dat de bus niet gewoon voor de deur van het dalstation stopt, daarvoor moet hij welliswaar iets omrijden maar dat lijkt mij in zo'n skigebied geen enkel bezwaar. Hopelijk heeft iemand hier nog iets aan, onze conclusie is dat het prima skiën is en dat het redelijk goed te betalen is. Ook de wandelmogelijkheden zijn erg goed en de paden waren heel goed "geprepareerd".

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 januari 2006

Door: Geert-Jan over Adelboden

Om nog verder te gaan op de recensies van Paul en Andries. Het gebied Elsigen-Metsch heeft meer uitdaging dan het op het eerste gebied lijkt. Het mag dan een stuk kleiner zijn dan Adelboden, maar het heeft vrijwel alles wat een skigebied nodig heeft, behalve dat er enkel sleepliften zijn. Er zijn genoeg blauwe en rode pistes. Op de kaart staan 2 zwarte afdalingen afgebeeld al vind ik slechts één ervan terecht, de andere is daar te breed voor. Bovendien is er een bijna altijd geopende dalafdaling. In combinatie met de rustige toeristische eigenschap ga ik liever naar Elsigen-Metsch dan naar Adelboden. Bovendien is er de mogelijkheid om een vakantiewoning aan de piste te huren, zodat je heerlijk direct uit de deur kan skieen. De bakker komt elke werkdag omhoog, zodat je in principe niet naar Frutigen of Adelboden hoeft te rijden voor boodschappen. Maar over het skigebied opzich alleen maar positief nieuws. Eindelijk relaxed skien zonder gefrustreerde massatoeristen om me heen. Het niveau skiers ligt ook veel hoger dan in andere wintersportgebieden, zodat de kans op ongelukken door anderen ook gering is. Bedankt voor de aandacht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 januari 2006

Door: Andries over Adelboden

Even doorgaan op de recensie van Paul, Höchst/Metschalp/Elsigenalp is eigenlijk het skigebied van Frutigen (wel op dezelfde pas) en ligt los van Adelboden/Lenk. Het is een leuk gebiedje, maar vrij klein. Als gevorderde ben je er na 1,2 dagen echt wel uitgekeken, zeker als je van langere tochten houdt. Wel heel geschikt voor beginners en kinderen, want het is er veel rustiger dan in Adelboden én de pistes worden er veel beter geprepareerd dan in Adelboden! Adelboden is net één grote buckelpiste, maar Elsigen/Metsch is mooi strak en glad. Als je wilt carven, moet je daar zijn. Qua uitdaging moet je Tschenten (lift midden in Adelboden) eens doen. De dalafdaling van Geils naar het dalstation lijkt heel leuk op de kaart, maar is zo vlak dat het alleen voor langlaufers leuk is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2006

Door: Paul over Adelboden

Hochst is het mooiste gebied wat er is. Wij zijn net terrug en hopen in feb weer naar Hochst (achseten) te gaan skieen. Prachtig gebied vooral metchalp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 november 2005

Door: Peter over Adelboden

Maart 2005, Na ongeveer 9uur rijden ben je in Adelboden een geweldig mooi ski-gebied en veel sneeuw. We verbleven in hotel beau-site super hotel 4**** op en top luxe althans voor ons. Even een paar puntjes: ruime kamers goed restaurant eigen vervoer naar lift mooi uitzicht enz. enz. Het dorp is gewoon zoals zoveel skidorpen. De apres-ski valt wat tegen. Skigebied heeft genoeg variaties voor elk wat wils. Een min puntje is de lange lift vanuit het dorp ongeveer 15 min. Voor degene die er naar toegaan veel plezier and have fun Peter

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 november 2005

Door: Anouk over Adelboden

Skigebied vind ik fantastisch! Tot nu toe 2 keer hier gewintersport en beide keren hebben we het super naar ons zin gehad! Mooie pistes en buiten de zwitserse vakanties lekker rustig (nauwelijks Nederlanders). Als je van Nederlanders tijdens je vakantie houdt en meer van apres ski dan ski, wil ik je Adelboden afraden. Anders echt aan te bevelen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 september 2005

Door: Geert-Jan over Adelboden

echt een aanrader, vooral de hohmatti lift is een genot. De weisse Perle(witte parel) is een geweldig mooie afdaling waar ik de afwisselende vergezichten ook aanbeveel. Mijn dank gaat uit naar Ernst Schmidt de de liftjes ook dit jaar weer mag aangeven. groeten Geert-Jan ps. snowboarders mogen thuisblijven en ergens anders de horizon gaan vervuilen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 september 2005

Door: Andries over Adelboden

Mooi groot gebied waar je leuke tochten kan maken. Jammer dat de pistes zo hobbelig zijn, er liggen heel veel sneeuwhopen waardoor je of veel moet laveren of weer uit balans raakt. Preparatie kan m.i. stukken beter. Verder wel leuk dorp en mooie ligging en goed bereikbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Reisorganisaties
Adelboden