Skip to navigation Skip to main content
Wilderkaiser Ellmau Ortsansicht Winter2021  (2)
© TVB Wilder Kaiser, Sebastian Hasenauer

Een van de dorpjes aan de voet van de Wilder Kaiser is het sfeervolle Ellmau. Een wintersport in Ellmau betekent dan ook pure ontspanning op alle manieren die je tijdens een vakantie kunt wensen. Het Oostenrijkse dorpje ligt in Tirol en biedt directe toegang tot het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, maar ook tot geweldige winterwandelroutes, culinaire hoogtepunten en leuke activiteiten die een wintervakantie hier extra bijzonder maken. Noteer deze tips voor je komende wintersport in Ellmau!

Ski tot aan je voordeur in de SkiWelt

Ellmau is een van de dorpjes in de Oostenrijkse regio Wilder Kaiser. Het pittoreske plaatsje ademt sfeer en gezelligheid en fungeert dan ook niet voor niets als een filmlocatie voor een bekende Duits-Oostenrijkse televisieserie. Ellmau biedt niet alleen een hoop gemoedelijkheid, het vormt ook een perfecte locatie. Je hebt namelijk, naast uitzicht op de imposante bergformatie Wilder Kaiser, directe toegang tot een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Vanuit het dorp kun je de pistes op van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, waar je maar liefst 275 km aan pistes te wachten staat. Het skigebied telt bovendien veel dalafdalingen, waardoor je aan het einde van je skidag direct weer terug het dorp in koerst. Ideaal!

Te voet door het winterlandschap

Op zoek naar volledige ontspanning tijdens je wintersport in Ellmau? Dan wil je een of meerdere winterwandelpaden volgen. Het uitzicht op de Wilder Kaiser zorgt voor een mooi panorama, maar te voet kun je nog veel meer van de omgeving ontdekken. Adem de frisse berglucht in en kijk je ogen uit bij het winters witte landschap. Je voelt je gegarandeerd weer als herboren. Dat je in de regio Wilder Kaiser goed kunt winterwandelen, bewijzen de 170 km aan geprepareerde wegen wel. Er lopen diverse paden door het dal die uitstekend begaanbaar zijn en daarom prima te combineren met je skidagen. Stippel je winterwandelroute uit › 

Winterwandelen in Ellmau
© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Ga een dag naar het Kaiserbad

Tip voor pure ontspanning tijdens je wintersport in Ellmau: maak tijd om een dag naar het Kaiserbad te gaan! Zowel jong als oud vindt hier complete rust, maar kan zich ook uitleven in het water. Er is een heerlijke sauna, een binnenbad, warmwaterbad, speelfaciliteiten voor kids in het water zoals wildwaterbanen en meer. Je kunt er ook terecht om te tennissen of klimmen. En dat allemaal met uitzicht op het grandioze Kaisergebergte!

Culinaire hoogstandjes tijdens je vakantie

Vakantie gaat gepaard met lekker eten en dat kan gelukkig volop tijdens een wintersport in Ellmau. In de regio zijn meer dan 80 knusse hutten op de berg en in het dal, waar je de smaak van Tirol kunt proeven. Voor wintersporters die gek zijn op lekker eten in combinatie met prachtig uitzicht is Panorama restaurant Kaiserlounge een aanrader, maar ook de Rübezahl-Alm direct aan de Hartkaiser Talabfahrt is ontzettend gezellig voor een break. 

 

Tip: Breng een bezoek aan de Marktplatz, waar je lokale producten kunt proberen en kopen. De producten worden in de regio met liefde en passie ontwikkeld en zijn van hoge kwaliteit. Het aanbod varieert van Schnaps en vlees tot honing en appelsap.

Pauzeren bij de Kaiserlounge in Ellmau
© TVB Wilder Kaiser / Bergbahnen Ellmau Going

Meer activiteiten tijdens je wintersport in Ellmau

Naast skiën, lekker eten en wandelen, zijn er nog zoveel andere activiteiten die je wintersport in Ellmau lekker divers en bijzonder maken. Wil je eens iets anders beleven tijdens je vakantie? De lokale VVV in Ellmau organiseert wekelijks een programma vol activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Het activiteitenprogramma varieert van een Winter Segway Tour tot muziekprogramma's en leuke avonturen voor kinderen. Meedoen zorgt hoe dan ook voor pure ontspanning: even niets anders dan genieten van vakantie!

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Wilder Kaiser.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.