Skip to navigation Skip to main content

Webcams: winterse afsluiting van augustus

Ortler Sulden

Zomer? Op dit moment lijkt het meer herfst en op hoogte zelfs winter! Diverse gebieden zijn de afgelopen dagen geteisterd door noodweer en lokaal is er ontzettend veel neerslag gevallen. Dankzij de lage temperaturen is de sneeuwgrens gedaald naar zo’n 2000 tot 2500 meter hoogte en is er op de toppen flink wat verse sneeuw gevallen. In dit blog hebben we een aantal witte webcams voor je verzameld.

Witte toppen in augustus

Augustus begon niet alleen sneeuwrijk, maar eindigt ook zo. De afgelopen dagen is het bar en boos geweest in de Alpenlanden. In de nacht naar vrijdag moesten hulpdiensten al massaal uitrukken nadat een stormfront vanuit Beieren over delen van Oostenrijk en Zwitserland trok. De rest van het weekend en gisteren ging dat zo door, met de nodige problemen tot gevolg. Sinds gisteren is de temperatuur flink gedaald, zo ook de sneeuwgrens. Vanaf 2000-2500 meter hoogte is er sneeuw gevallen. Ik kan me voorstellen dat je meer zit te wachten op zonnig nazomerweer, maar verse sneeuw blijft verse sneeuw en het laat ons wintersporthart toch altijd weer een slag harder kloppen. Hieronder een overzicht met fijne winterse webcams.

Hintertuxer Gletscher
Hintertuxer Gletscher
Rätikonbahn, Golm
Rätikonbahn, Golm
Axamer Lizum
Axamer Lizum
Kühtai
Kühtai
Samnaun
Samnaun
Warth Schröcken
Warth Schröcken
Sölden
Sölden
Val Thorens
Val Thorens
Jungfrau Region
Jungfrau Region
Idalp, Ischgl
Idalp, Ischgl
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.