Skip to navigation Skip to main content

Tips om nog meer uit je skidag in Gerlos te halen

Good Morning Skiing 01
© Zillertal Arena

Een wintersportdag in Gerlos betekent echt niet alleen bezig zijn op het moment dat de liften geopend zijn. Ook buiten de reguliere openingstijden valt er op en rond de pistes van alles te beleven. Zo kun je je skidag verlengen met Moonlight Skiing, gaan rodelen in de avonduren of tot diep in de nacht van de après-ski genieten. In Gerlos zijn er zo veel manieren om nóg meer uit je skidag te halen. Wij hebben een aantal tips en activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Good Morning Skiing: als eerste op de piste

Kunnen de skiliften niet vroeg genoeg opengaan voor jou? Dan is Good Morning Skiing echt een activiteit voor jou. Zo weet je zeker dat je als allereerste op de piste staat en dat je de zon ziet opkomen boven de bergen van de Zillertal Arena. Om 6.55 uur gaan er (iedere donderdag en zondag in maart) een aantal liften al voor openingstijd open om zo de vers geprepareerde pistes even voor je alleen te hebben. Het geeft een gelukzalig gevoel om over de verse ribbels te skiën bij zonsopkomst. Daarna is het tijd om te ontbijten en alle indrukken in je op te nemen.

Gebied

Liften

Berghutten

Gerlos

Isskogelbahn (6.55 uur)

Arena Center (7.15 - 8.45 uur)

Zell am Ziller

Karspitzbahn I & II
Kreuzwiesn-X-Press (8.30 uur)

Kreithütte (7.30 uur)
Kreuzwiesenalm (8.30 uur)
Wiesenalm (9.00 uur)

Königsleiten

Dorfbahn I & II

Gipfeltreffen (9.00 uur)

Arena Skishow

In het nieuwe jaar moet je iedere zondagavond (van 8 januari tot 12 maar 2023) weer op de oefenweide/Dorfabfahrt van Gerlos zijn. Ook op Tweede kerstdag, 26-12, en op oudjaarsavond (Silvestershow) vindt er in Gerlos een skishow plaats. Een team van ski- en snowboardleraren verzorgt een skishow met lichteffecten, muziek en ski-acrobatiek. Verheug je op een fakkelafdaling, wedel- en vlaggenformatie, sprongen en nog veel meer. Als afsluiting volgt er een knallende verrassing! De start van de Arena skishow is om 20.30 uur. 

Moonlight Skiing: skiën bij volle maan

Een ervaring die je wintersport in Gerlos net dat beetje extra geeft is Moonlight Skiing & Dinner. Hierbij kun je je verheugen op een heerlijk diner in bergrestaurant Gipfeltreffen om vervolgens onder het licht van de volle maan af te dalen over de pistes. Voor die tijd wordt er bij zonsondergang eerst nog een aperitief met live dj gedronken op het dakterras. Geef je snel op voor een van de data in 2023.

 

Programma Moonlight Skiing

  • Data: 09-01, 07-02, 07-03, 06-04-2023
  • Eigen reis naar Königsleiten
  • Trefpunt: 16.10 uur dalstation Dorfbahn in Königsleiten
  • Rit omhoog met de Dorfbahn om 16.30 uur Sundowner met live dj en aperitief op het dakterras van restaurant Gipfeltreffen
  • Gezellig hutdiner in het bergrestaurant Gipfeltreffen
  • Rit omhoog naar het bergtopkruis (ca. 10 min.) en dan afdaling in de richting van Gerlos naar het dalstation van de Fussalm X-Press
  • Pendeldienst van Gerlos (Fussalm X-Press-dalstation) naar Königsleiten (Dorfbahn-dalstation). Aankomst ca. 21.00 uur.
  • Prijs: € 79,- p.p.

Zillertal Arena Moonlight Skiing HR 146
© Zillertal Arena
Zillertal Arena Moonlight Skiing HR 144
© Zillertal Arena
Zillertal Arena Moonlight Skiing HR 121
© Zillertal Arena
Moonlight Skiing 01
© Zillertal Arena
Arena Winter 2022 HR 222
© Zillertal Arena

Avondrodelen in het Krummbachtal

Plezier gegarandeerd tijdens een rodelavond in het Zillertal! Boven Gerlos, in het Krummbachtal, ligt een 1,5 km lange rodelbaan die dagelijks is verlicht tot 24.00 uur. Startpunt is bij het dalstation van de Isskogelbahn. Overdag kun je hier eenvoudig naartoe met de skibus, ’s avonds heb je hiervoor een taxi nodig. Ook de rodelbaan op de Gerlosstein is een aanrader. Met een lengte van 7 kilometer is dit de langste rodelbaan van het Zillertal. De Gerlosstein rodelbaan is van maandag tot zaterdag verlicht tot 01.00 uur.

Berghutten en gezelligheid in Gerlos

Zeg je Gerlos, dan zeg je après-ski. Voor veel wintersporters is de gezelligheid een belangrijke reden om op wintersport naar Gerlos te gaan. Op de piste vind je fijne berghutten waar je de hele dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. Goede voorbeelden hiervan zijn Seppi’s, Fußalm, Rössl Alm en het Arena Center. In het dorp zijn de Cin Cin, Partykeller en Luigi’s Turbo Bar gezellige locaties voor een drankje na het skiën.

Kaiserschmarrn Essen Zillertalarena
© Zillertal Arena

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Zell-Gerlos.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.