Skip to navigation Skip to main content

Skiën in de herfstvakantie: hier kun je terecht

Stubaier Gletsjer 1

Het is alweer bijna herfstvakantie en voor veel skigebieden is het aftellen naar het nieuwe skiseizoen begonnen. Natuurlijk is het dal nog groen, maar boven op de gletsjers zijn de pistes mooi wit en kun je al heerlijk genieten van mooie afdalingen. Kun je ook niet wachten om weer op de ski’s te staan en wil jij graag skiën in de herfstvakantie? Hieronder een aantal skigebieden waar je kunt skiën in de herfstvakantie.

Skiën in de herfstvakantie

Wil je skiën in de herfstvakantie, dan kun je terecht in verschillende gebieden met gletsjer, waarvan sommige gebieden nu al geopend zijn. In 2022 valt de herfstvakantie voor de regio noord van zaterdag 15 tot en met zondag 23 oktober 2022. Regio’s midden en zuid hebben herfstvakantie van zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober 2022. 

Skigebieden waar je deze herfstvakantie terecht kunt

 

1. Sölden

Een topbestemming om te skiën in de herfstvakantie is Sölden. Op de gletsjers van Sölden is het nu al mogelijk om te skiën. Het meest bijzondere aan Sölden zijn de drie bergen in het skigebied die allemaal de 3000 meter overschrijden, ook wel bekend als de 'Big 3'. Dankzij de ‘Big 3’ is Sölden een zeer sneeuwzeker skigebied. In de herfstvakantie zijn er op de gletsjers 35 kilometer aan pistes. Deze zijn ontzettend afwisselend en daarom zijn skiërs en snowboarders van ieder niveau hier op hun plek.   

 

 

 

Skiensolden
© Spalder Media Group

2. Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher is het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk waar je uitstekend kunt skiën in de herfstvakantie. De gletsjer reikt tot maar liefst 3210 meter hoogte. Het skigebied is sinds eind september al geopend. De Stubaier Gletscher biedt een divers aanbod met 60 kilometer aan pistes, met veel hoogteverschil waardoor je lange afdalingen kunt maken. In het skigebied zijn voornamelijk rode en blauwe pistes te vinden. Maar ook enkele zwarte afdalingen en een paar mooie skiroutes.

 

 

 

Stubaier Gletcher (2)
© Spalder Media Group

3. Pitztaler Gletcher

De Pitztaler Gletscher is de hoogste gletsjer van Tirol. Het hoogste punt in het gebied ligt op 3340 meter en daarmee is dit een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Sinds 1 oktober is het skigebied geopend en kun je hier je eerste sporen van jouw winterseizoen trekken. Verreweg de meeste pistes op de gletsjer zijn breed en niet steil, ideaal voor beginners. Snowboarders en freeriders kunnen hun kunsten laten zien in het funpark.

 

Pitztal
© Spalder Media Group

4. Kaprun-Kitzsteinhorn

De opening van het skigebied van Kaprun staat gepland op 7 oktober en loopt helemaal door tot eind mei. In de herfstvakantie kan er hier al geskied worden op de Kitzsteinhorn gletsjer. De pistes van de Kitzsteinhorn reiken tot een hoogte van 3029 meter, waardoor het een sneeuwzeker gebied is. Het skigebied van Kaprun heeft uitgebreide mogelijkheden voor ieder niveau wintersporter. De Kitzsteinhorn biedt de afwisselende pistes, heeft meerdere funparks en spannende skiroutes.

 

 

 

Kaprun
© Spalder Media Group

5. Engelberg-Titlis

Op zoek naar een leuke bestemming in Zwitserland om te gaan skiën in de herfstvakantie? Vanaf 1 oktober liggen de vers geprepareerde pistes in Titlis voor je klaar. Titlis is onderdeel van het Zwitserse Engelberg en, door de gletsjer in dit gebied die op 3020 meter hoogte ligt, een sneeuwzeker skigebied. Titlis telt meer dan 80 kilometer aan pistes dus voor elk type wintersporter is er genoeg uitdaging te vinden. Deze bestemming staat bekend om een aantal off piste routes. Je kunt hier prachtige afdalingen maken door de verse poedersneeuw. Titlis is ook geliefd bij freeriders door het snowpark in het gebied.  

 

 

 

Engelberg Titlis (2)
© Spalder Media Group

6. Schnalstaler Gletscher

Ook in Italië kun je sneeuwzeker skiën in de herfstvakantie. De Schnalstaler Gletscher is al vanaf halverwege september geopend en loopt helemaal door tot eind mei. Het Italiaanse skigebied profiteert van een ontzettend lang skiseizoen door de gunstige ligging in Zuid-Tirol. Ga je hier skiën in de herfstvakantie dan kun je hier rekenen op prima sneeuwcondities en fijne afdalingen. In het gletsjerskigebied van Schnalstal zijn er pistes tot een hoogte van 3200 meter, met afwisseling tussen rode en zwartgekleurde pistes.  

Winter Isabel

Over Isabel

Voor Isabel is wintersport niet alleen skiën, maar ook een speciaal gevoel. Even nergens aan denken en van de pistes afglijden in het zonnetje. Kaiserschmarrn voor de lunch en meezingen in de après-ski met een biertje in de hand. Heerlijk!