Skip to navigation Skip to main content
Skiën in maart in het Skicircus
© Saalbach.com

Lange dagen op de pistes terwijl de zon op je gezicht schijnt, is dat niet wat we als skiërs het liefste willen? Na de drukte van het hoogseizoen is maart daarom de ideale maand voor echte skiliefhebbers om er nog even tussenuit te gaan naar de sneeuw. In het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn liggen de pistes er nog prachtig bij en kun je bovendien genieten van heerlijke temperaturen. Wie eenmaal het maartse skigevoel heeft beleefd, wil niets anders meer!

Skiën in maart: hierom!

Als in maart in Nederland de eerste voorjaarsbloemen boven de grond uitkomen is het in het Skicircus nog lang geen lente. Op de tot 270 km aan pistes ligt de sneeuw er nog heerlijk bij en skiën is een waar genot. Wat maakt juist maart tot de ultieme periode voor (nog) een trip naar het Skicircus? Kijk maar even mee:

1. Extra lange dagen op geweldige sneeuw

In maart liggen de temperaturen ‘s nachts in de bergen nog onder het vriespunt, wat ervoor zorgt dat de zorgvuldig geprepareerde pistes er ’s morgens kraakvers bij liggen. Omdat het lekker vroeg licht wordt, gaat een aantal skiliften in het Skicircus al om 08.00 uur open. De Steinbergbahn en Asitzbahn in Leogang, de 12’er Kogel, 12’er Express, Hochalmbahn, Hochalm 6’er, Reiterkogelbahn, Hasenauer 8’er in Hinterglemm, de Streubödenbahn in Fieberbrunn en de Kohlmaisbahn in Saalbach brengen je in alle vroegte al omhoog. Zo kun je in maart extra lange dagen op de pistes doorbrengen. De mooie ribbels van de vroege ochtenduren warmen in de loop van de ochtend op tot heerlijke firnsneeuw, waar je ski’s moeiteloos doorheen glijden. Dat is genieten!

MH 20220328 Whitepearlmountaindays Lores CO8I1106 0003
© Saalbach.com

2. Hele lange tochten met prachtige panorama’s

Door het hele Skicircus lopen prachtige skitochten, die je echt een keer gedaan moet hebben. De bekendste daarvan is THE CHALLENGE. Maart is de ideale periode voor zo’n lange skitocht. De dagen zijn lekker lang, zodat je je niet hoeft te haasten om de hele route te doen. Plus, het heldere weer maakt dat je overal geweldig uitzicht hebt op de omliggende bergwereld! Je wilt gegarandeerd overal selfies maken!

Tip: met Ski ALPIN CARD toegang tot 3 premium skiregio’s plus gletsjer

Zijn de skitochten op de 270 km aan skipistes in het Skicircus je nog niet genoeg? Met de Ski ALPIN CARD heb je vanuit het Skicircus toegang tot 3 premium skiregio’s én een sneeuwzeker gletsjerskigebied. Zo heb je toegang tot wel 408 km aan pistes.  

Sonnenskilauf Im Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn 8
© Saalbach.com

3. Geen wachtrijen bij de skiliften en gratis liftpas voor kinderen

In totaal zijn er 70 skiliften in het Skicircus, die de skiërs in rap tempo bergop brengen. In maart gaat dat extra snel, want wachtrijen zijn er dan niet. Je komt aan, gaat hup door het poortje en hop je zit in de lift. Dat betekent dat je razendsnel weer boven bent en je skiroute kunt vervolgen. Wat een luxe.

Vanaf 23 maart 2024 krijgen kinderen en tieners die in 2008 of daarna zijn geboren bovendien een gratis liftpas, als een van de ouders een skipas met een geldigheidsduur van minimaal 4 dagen koopt.

4. Genieten en relaxen in de zon

In het Skicircus liggen ruim 60 berghutten langs de pistes. Hartje winter zijn het al fijne oorden om een verwarmende tussenstop te maken, maar in maart komt daar nog een dimensie bij: de heerlijke zon! In maart zijn de terrassen bij de hutten omgetoverd tot ware loungeplekken, waar het goed vertoeven is met een drankje of een heerlijke vers bereide maaltijd. Of je nu gaat voor een Jagatee met Kaiserschmarrn of Pinzgauer Kasnocken met een Aperol Spritz: op de terrassen in het ‘Home of Lässig‘ is genieten en relaxen het motto!

2023 Kulinarik C Markus Landauer 5
© Markus Landauer

5. Extra dosis alpine lifestyle tijdens White Pearl Mountain Days

Houd je wel van een levendige sfeer tijdens je wintersport? Ook dan is wintersport in maart in het Skicircus voor jou ideaal. Tijdens de White Pearl Mountain Days die van 22 tot en met 31 maart 2024 in het Skicircus plaatsvinden, draaien top DJ’s house, jazz en soul en zijn er geweldige liveoptredens op verschillende locaties. In de hutten worden culinaire specialiteiten geserveerd die speciaal voor dit event zijn bedacht. Plus, je kunt er meedoen aan allerlei gezonde lifestyle activiteiten, van mountain yoga tot sneeuwschoenwandelingen.

Saalbach Events White Pearl Mountain Days C Hedl
© Saalbach.com

Tip: Audi FIS Ski World Cup

Zin om bij een spannende skiwedstrijd te kijken? Van 16 tot en met 24 maart 2024 vindt de slotrace van de Audi FIS Ski World Cup plaats op de Zwölferkogel in Saalbach Hinterglemm. Dat belooft een waar spektakel te worden.

Zin in een wintersport in maart in het Skicircus?

Je vindt meer informatie op de website van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.