Skip to navigation Skip to main content

Profiteer van 50% korting op een wax- en slijpbeurt bij Decathlon

De winter is in volle gang en de afgelopen weken is de sneeuw met bakken uit de hemel gekomen. Steeds meer wintersporters reizen af naar de skigebieden voor een welverdiende skivakantie en over een paar weken gaat alweer de voorjaarsvakantie van 2023 van start. Heb jij een wintersport op de planning staan en zijn je ski’s of snowboard toe aan een onderhoudsbeurt? Bij Decathlon profiteer je van 28 januari tot 5 februari van 50% korting!

De ski- en snowboardservice van Decathlon

Ben jij in het bezit van eigen ski’s of een eigen snowboard? Dan ontkom je niet aan regelmatig waxen en slijpen. Niet alleen voor optimaal glij- en draaiplezier op de piste, maar ook om je materiaal in topconditie te houden. Met de juiste spullen kun je dit natuurlijk prima zelf thuis doen. Voor de aanschaf van een complete wax- en slijpset ben je zo’n € 250,- kwijt, maar niet iedereen zit erop te wachten deze klus zelf te klaren. Je kunt je ski’s of snowboard ook voor een onderhoudsbeurt wegbrengen naar een speciaalzaak. Daarvoor ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Bij bijna alle filialen kun je je materiaal afgeven voor een servicebeurt. Het onderhoud wordt door Decathlon uitbesteed aan Kienhuis Ski & Boardservice. Kienhuis heeft jarenlange ervaring en een uiterst moderne werkplaats met Montana machines.

Verschillende onderhoudsbeurten mogelijk

Decathlon biedt verschillende onderhoudsbeurten aan. Bij de kleine beurt (waxen en slijpen) en grote beurt worden je ski’s volledig onder handen genomen. Heb je schade aan je belag? Dan repareert men dit met een grote servicebeurt. Ook is er de vario beurt. Hierbij wordt er gewaxt met de (infrarood) Waxfutur technologie, waardoor de wax nog dieper in het belag wordt ingebracht. Slijpen doet Kienhuis via de Griptech technologie van Montana. Met dit systeem wordt het slijpen van de staalkant, in tegenstelling tot bij het keramisch slijpen, in verticale richting uitgevoerd.

Prijzen ski's:

  • Kleine servicebeurt € 17,99
  • Grote servicebeurt (incl. reparatie) € 24,99
  • Kleine service vario beurt € 39,99
  • Grote service vario beurt (incl. reparatie) € 49,99

Prijzen snowboard:

  • Kleine servicebeurt € 24,99
  • Grote servicebeurt (incl. reparatie) € 29,99
  • Kleine service vario beurt € 49,99
  • Grote service vario beurt (incl. reparatie) € 59,99

Korting op je onderhoudsbeurt

Wanneer je je ski’s of snowboard wegbrengt tussen 28 januari en 5 februari, profiteer je bij Decathlon van 50% korting op een onderhoudsbeurt. Heb je een wintersport in de voorjaarsvakantie gepland? Kienhuis garandeert aan Decathlon dat je spullen voor de vakantie helemaal klaar zijn voor gebruik. Geen gestress dus en met het geld dat je bespaart, kun je jezelf trakteren op iets lekkers tijdens de wintersport.

Daarom je ski’s laten waxen en slijpen voor vertrek!

Ski’s waxen en slijpen is ontzettend belangrijk. Geslepen staalkanten presteren niet alleen beter, maar zorgen er ook voor dat je een betere kantengrip hebt op harde, ijzige pistes. Wax zorgt ervoor dat het belag, de onderkant van de ski, niet uitdroogt. Tijdens het skiën ontstaat er namelijk wrijving tussen de sneeuw en het belag, waardoor er warmte ontstaat en de sneeuw licht smelt. Als je niet zou waxen, dan komt de gesmolten sneeuw in de poriën van het belag van de ski terecht, waardoor er sneeuw onderaan de ski blijft plakken en jij niet meer lekker glijdt. Met wax worden die poriën opgevuld en creëert men een smeereffect voor optimaal glijvermogen.

Deze laag is niet voor eeuwig en ook je staalkanten worden na dagen skiën bot. Over het algemeen geldt dat één keer waxen en slijpen per wintersportweek genoeg is, maar harde pistes kunnen dat proces verkorten. Voorkom vertraging op vakantie en laat je spullen voor vertrek waxen en slijpen!

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.