Skip to navigation Skip to main content

Poll: wintersport en duurzaamheid

Stubaier Gletscher in Oostenrijk
© Spalder Media Group

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp in de samenleving en ook wintersport vormt inmiddels een onderdeel van dit gesprek. Wij zijn benieuwd naar hoe wintersporters zelf naar dit thema kijken. Help ons door een korte poll in te vullen!

Geef je mening

Om te onderzoeken hoe wintersporters naar duurzaamheid kijken in verband met hun wintersport, hebben wij een korte poll opgesteld. Invullen is anoniem en duurt slechts één minuutje. Klik hieronder om hem in te vullen!

Maatregelen van skigebieden

Veel skigebieden zijn al aan het kijken hoe zij hun steentje kunnen bijdragen aan het duurzamer maken van wintersport. In haast alle skigebieden is het gebruik van de skibussen bijvoorbeeld gratis, om het autoverkeer te verminderen. Sommige gebieden treffen extra maatregelen. In het gebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, meermaals uitgeroepen tot duurzaamste skigebied ter wereld, wordt gebruikgemaakt van 100% groene energie uit waterkrachtcentrales en zonnepanelen. Ook worden enkele bergrestaurants verwarmd met de warmte die van gondelbanen wordt teruggewonnen.

Winterfoto Mees

Over Mees

“Het is net als thuiskomen”, is wat Mees ieder jaar weer verzucht als de eerste besneeuwde bergtoppen opdoemen in de verte. Het gevoel dat hij door een met sneeuw bekleed skigebied krijgt, is voor hem ongeëvenaard.