Skip to navigation Skip to main content

Pistes, events en lifestyle: in Ischgl beleef je 110% wintersport

Proosten zonsondergang Ischgl
© TVB Paznaun-Ischgl / Mitteregger

110% wintersport! In Ischgl beleef je een wintersport in de hoogste versnelling. Alles wordt hier uit de kast getrokken om jou te laten genieten. Denk aan perfect geprepareerde pistes, culinaire hoogtepunten, aansprekende evenementen en tal van andere avontuurlijke wintersportactiviteiten. Wie ooit eens in Ischgl is geweest, weet waar we het over hebben. Jij nog niet? Dan wordt het hoog tijd om eens voor 110% van een wintersport in Ischgl te gaan genieten!

Seizoensopening staat voor de deur

Traditiegetrouw openen de pistes van Ischgl al vroeg in het seizoen. Van eind november tot begin mei kun je hier sneeuwzeker skiën. 90% van de pistes ligt boven de 2000 meter dus over de sneeuwzekerheid hoef je je hier nooit zorgen te maken. Skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun beschikt over 239 kilometer aan pistes en ieder type skiër voelt zich hier thuis. Je kunt urenlange skitochten maken (Schmugglerrunde!), maar ook aan je skitechniek werken op de brede, blauwe pistes. Voor ieder is er wat wils! Ook een snowpark en freeride-routes (Piz Val Gronda) ontbreken niet. Op 24 november 2022 gaat het skiseizoen in Ischgl van start!

Zonsondergang mensen skigebied Ischgl
© TVB Paznaun – Ischgl
Genieten uitzicht wintersport Ischgl
© TVB Paznaun – Ischgl
Skiën op ribbelpiste in Ischgl
© TVB Paznaun – Ischgl
Top Of The Mountain Concert Pasen podium
© TVB Paznaun – Ischgl
Afbeelding - Silvretta Arena Ischgl - Samnaun 12
© TVB Paznaun - Ischgl

Top of the Mountain Opening Concert met Sean Paul

Het skiseizoen in Ischgl gaat zoals ieder jaar van start met het Top of the Mountain Opening Concert. In het verleden stonden er al diverse wereldsterren op het podium in Ischgl en dit keer is het de beurt aan Sean Paul. Op 26 november zal de Jamaicaanse R&B en dancehall-artiest hits als ‘Temperature’, ‘Get Busy’ en ‘She doesn’t mind’ door de bergen van Tirol laten klinken. Koud zal je het niet krijgen, wanneer je je heupen laat draaien op de beats van Sean Paul.

 • Wanneer: 26 november 2022
 • Waar: dalstation Silvrettabahn
 • Tijd: 18:00 uur
 • Tickets: inbegrepen in skipas

Take me to Ischgl! Er is meer…

In Ischgl leeft men van top-event naar top-event. Ook aan het einde van het seizoen en met Pasen staan er Top of the Mountain concerten op de agenda. Vrijwel wekelijks is er een gezellige rodelavond en ook wordt er regelmatig een nightshow georganiseerd door de skischool. Komt de lente in aantocht, dan loopt men warm voor Spring Blanc. Van 30 maart tot 1 mei 2023 is het tijd voor ‘de witte lente’ met live concerten, het International Spring Snow Festival en culinaire evenementen. Ischgl zou Ischgl niet zijn als het skiseizoen niet tot de allerlaatste dag voor 110% benut zou worden.

Next level wellness: Silvretta Therme in Ischgl

Op en naast de piste, overall streeft Ischgl naar de hoogste kwaliteit. Met de aanstaande opening van de Silvretta Therme valt er op het gebied van wellness ook niets meer te wensen. De Silvretta Therme beslaat een oppervlakte van 3000m2 en bestaat uit tal van baden, sauna’s en andere wellness voorzieningen. Ook vind je hier een fitnessruimte en een kunstijsbaan. Een ideale plek om sport en ontspanning te combineren of om tot rust te komen na een enerverende dag op de piste.

110% quality time: highlights van Ischgl op een rijtje

 • Sneeuwzekerheid van november tot begin mei
 • 239 kilometer aan veelzijdige pistes
 • 45 moderne skiliften en kabelbanen
 • Grensoverschrijdend skiën en belastingvrij shoppen in Samnaun (Zwitserland)
 • Een van de grootste freestyle snowparks van Europa
 • Top-entertainment met Top of the Mountain concerten en Spring Blanc
 • Nieuw vanaf 2022/2023: Silvretta Therme
 • Culinair genieten: sterrenrestaurants, stijlvolle berghutten en rustieke stubes
 • Top-accommodaties met kwaliteitsgarantie
Afbeelding - Silvretta Arena Ischgl - Samnaun 10
© TVB Paznaun - Ischgl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TVB Paznaun - Ischgl.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.