Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift in Saalbach: Limberg stoeltjeslift wordt vernieuwd

Nieuwe lift in Saalbach op de Schattberg

Saalbach heeft er komende winter een nieuwe lift bij. Na 29 jaar trouwe dienst en meer dan 15 miljoen wintersporters te hebben vervoerd, komt er deze zomer een einde aan het tijdperk van de 4-persoons Limberg op de Schattberg. De oude stoeltjeslift wordt vervangen door een moderne 8-persoons variant, wat een flinke verbetering betekent op het gebied van snelheid, capaciteit en comfort. Alles over de nieuwe lift in Saalbach lees je hier.

Nieuwe lift in Saalbach: 8-persoons Limberg stoeltjeslift

Op de flanken van de 2020 meter hoge Schattberg Ost liggen een paar mooie pistes. Je kunt vanaf hier koersen naar Hinterglemm, maar ook de zwarte dalafdaling 1b/1a naar Saalbach of de lange blauwe dalafdaling 2/2a naar Vorderglemm skiën. Helemaal naar beneden of de andere kant op hoeft overigens niet, er liggen ook een paar mooie pistes bij de Limberg stoeltjeslift. Sinds 1995 is de 4-persoons lift hier in gebruik. Plannen om de Limberg te vernieuwen lagen al even op tafel, maar moesten door omstandigheden worden uitgesteld. Nu is het eindelijk zo ver. Na Pasen is het pensioen van de skilift ingeluid en de komende maanden komt er een moderne 8-persoons variant voor in de plaats. 

Flinke verbetering op het gebied van snelheid, capaciteit en comfort

Wie vanaf de Schattberg Ost niet meteen naar Vorderglemm, Saalbach of Hinterglemm skiet, kan de rode 3, blauwe 4 en een deel van de blauwe 2 skiën. Alle drie de pistes komen uit bij het dalstation van de Limberg, op 1707 meter hoogte. Wie wel eens in de lift gezeten heeft, weet dat deze niet meer helemaal past in het moderne lift-aanbod van het Skicircus. De nieuwe 8-persoons stoeltjeslift is dan ook een flinke verbetering op het gebied van snelheid (van 6:40 minuten in de lift naar 4:20 minuten), capaciteit (van 2400 naar 3600 personen per uur) en comfort (weerkap). 

Dalstation nieuwe Limberg stoeltjeslift een stuk lager

Een opvallende aanpassing aan de nieuwe lift op de Schattberg in Saalbach is dat het dalstation een stuk lager komt te liggen. Het huidige station ligt op 1707 meter hoogte, maar komt bij de nieuwe situatie op 1569 meter hoogte. Een verschil van bijna 140 meter! Deze aanpassingen betekenen dat er ook een nieuw stuk piste moet worden aangelegd. Hieronder een overzicht met feiten en cijfers van de nieuwe 8-persoons Limberg in Saalbach.

  • Type lift: 8-persoons stoeltjeslift met weerkap
  • Hoogte dalstation: 1569 meter
  • Hoogte bergstation: 2019 meter
  • Lengte traject: 1370 meter
  • Hoogteverschil: 449,5 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: +/- 4:45 minuten
  • Capaciteit: 3600 personen per uur
  • Locatie: Schattberg Ost, Saalbach
Nieuwe lift Saalbach Limberg stoeltjeslift Schattberg vernieuwd
De pijl geeft de locatie aan van de lift

Wintersport in het Skicircus

De dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn vormen samen het Skicircus. Met 270 km aan pistes is dit een van de grootste aaneengesloten skigebieden in Oostenrijk. Toch houdt het met dit aantal pistekilometers niet op. Dankzij de zellamseeXpress en Ski ALPIN CARD zijn ook de pistes van Zell am See-Kaprun toegankelijk, waardoor het totale aantal op meer dan 400 pistekilometers uitkomt. Het Skicircus doet haar naam eer aan. Met 140 km blauw, 112 km rood en 18 km zwart heeft het skigebied voor ieder type skiër genoeg te bieden. Elke dag kun je hier prachtige tochten skiën, waaronder de befaamde The CHALLENGE van wel 65 km lang. Aan knusse hutten voor een pauze geen gebrek en na afloop van de skidag is het nog lang gezellig in de après-ski.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.