Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift in Leogang: 8-persoons 8 SBK Asitzkogelbahn

Lift Leogang
© Leoganger Bergbahnen

In het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn komt een nieuwe lift, in Leogang om precies te zijn. De nieuwe 8-persoons stoeltjeslift wordt niet alleen groter, maar zal ook voorzien zijn van een weerbestendige kap en veiligheidsbeugel. Naar verwachting zal de nieuwe 8 SBK Asitzkogelbahn in november 2022 klaar zijn. In dit artikel lees je meer over de nieuwe lift in Leogang.

Een enorme kwaliteitsverbetering

De oude 6-persoons stoeltjes lift in Leogang wordt vervangen door een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift. De lift zal een transportcapaciteit van 3700 passagiers per uur hebben, een stuk sneller en ook nog eens hypermodern zijn. Wintersporters kunnen aankomende winter niet alleen genieten van de nieuwe lift in Leogang, maar ook van een bredere piste bij het dalstation. De stationsgebouwen bevatten een verwarmde groepsruimte en lockers. Bovendien zal dit een stuk duurzamer zijn. Dankzij een systeem voor zonnepanelen aan de zuidkant van het dalstation, wordt er groene zonne-energie geleverd voor de vloerverwarming in de dienstruimten, de wc-installaties en de lounge. Een enorme kwaliteitsverbetering dus.

 

Feiten & cijfers van de nieuwe 8-persoons 8 SBK Asitzkogelbahn in Leogang

Dalstation: 1674 m  Lengte: 800 m
Bergstation: 1911 m Hoogteverschil: 236,5 m
Snelheid: 6 m/s Capaciteit: 3700 pers./uur
Duur rit: 3:30 min Locatie: Leogang

Een tweede leven voor de oude lift

De oude 6-persoons stoeltjeslift Sportbahn 2000, die wordt vervangen door het gloednieuwe exemplaar, krijgt na 20 jaar goede dienst in het Skicircus een tweede leven in het Poolse skigebied Master-Ski Tylicz. De oude lift werd door specialisten in Leogang zorgvuldig gedemonteerd. De lift draait vanaf deze winter in het Poolse skigebied. Over duurzaamheid gesproken!

 

Wintersport in het Skicircus

Het skigebied Skicircus wordt gevormd door de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Het skigebied is gelegen tussen de 800-2100 meter hoogte en heeft 270 kilometer aan pistes, 70 liften en 60 skihutten. Van de 270 pistekilometers bestaat 140 km uit blauwe pistes, 112 km uit rode pistes en 18 km uit zwarte pistes. Het skigebied is zowel geschikt voor de beginners als voor de gevorderde wintersporters. Ook aan wandelpaden is er geen gebrek. Het gebied is voorzien van maar liefst 140 kilometer aan gemarkeerde winterwandelpaden. Zo is er voor iedereen wat te doen!

 

Foto's van het nieuwe station

Dalstation van de nieuwe Asitzkogelbahn in Leogang
© Leoganger Bergbahnen
Visualisering van het nieuwe dalstation van de Asitzkogelbahn
Het dalstation van de Asitzkogelbahn in Leogang
© defrancesco_photography
Huidige stand van zaken
Winter Esmee

Over Esmée

Zet Esmée op ski's en ze wordt het vrolijkste meisje op aarde. Tegenwoordig verruilt ze soms haar latten voor een snowboard. Iets meer uitdaging, maar ook daar wordt ze gelukkig van. Ze kan gewoon geen genoeg van wintersport krijgen!