Skip to navigation Skip to main content

Met deze tips heb je nog meer plezier tijdens je wintersport in Saas-Fee/Saastal

Skiën in Saas Fee
© Saastal Tourismus AG

Het Saastal is een zijdal van Oberwallis in Zwitserland. In het Saastal vind je vier dorpen met elk hun unieke charme. Het bekende autovrije Saas-Fee op 1800 meter aan de voet van de imposante Dom (met 4545 meter de hoogste berg in Zwitserland), het authentieke en zonnige Saas-Grund met Kians Adventurepark voor het hele gezin, Saas-Almagell met z’n brede pistes en Saas-Balen met de prachtig bevroren waterval. Samen vormen ze een sneeuwzeker skigebied met 150 kilometer aan blauwe, rode, zwarte en gele pistes waar je een heerlijke vakantie hebt. Zeker als je onze tips gebruikt!

Skiën Zwitserland Saas-Fee Saas-Grund
© Saastal Tourismus AG

Tip 1: Kies een passende accommodatie

De vier dorpen bieden tal van overnachtingsmogelijkheden. Houd je ervan om je eigen ritme te kunnen bepalen? Boek dan een appartement of een vakantiewoning waar je helemaal je eigen gang kunt gaan. Is vakantie voor jou synoniem aan niets zelf hoeven doen? Kies dan een van de luxe hotels en laat je optimaal verwennen in de spa en het restaurant. Kom je met de hele familie? Een flink aantal hotels biedt familiekamers waarin ouders en kinderen allemaal de ruimte hebben. Soms zijn het ruime suites, soms ook twee kamers die via een tussendoor zijn verbonden. Ook de hond hoef je niet thuis te laten want die is vaak welkom. Geef bij je aanvraag vooral aan waar je behoefte aan hebt en er wordt met liefde alles aan gedaan om je wensen te realiseren.

Gletsjertocht sneeuwschoenen Zwitserland Saas-Fee
© Saastal Tourismus AG Dominika Vrlakova
Voor je bucketlist: een sneeuwschoenwandeling over de gletsjer bij Saas-Fee

Tip 2: Daag jezelf uit

Zowel op als buiten de piste worden er in Saas-Fee/Saastal bijzondere activiteiten georganiseerd, waarmee je jouw wintersportvakantie nog net dat beetje extra sfeer en beleving geeft. Naast skiën en snowboarden neemt sneeuwschoenwandelen enorm in populariteit toe. In het Saastal kun je daar in prachtige tochten over de gletsjer of bij een zonsondergangstocht mee kennismaken. Zo’n tocht is voor iedereen goed te doen want het gaat bergaf. Ook een spannende afdaling per slee op de banen in Saas-Grund (11 km lang), Saas-Fee (6 km lang) en Saas-Almagell (3 km lang) behoort tot de mogelijkheden. Gezellig met z’n tweetjes, een groepje of de hele familie op sleetjes achter elkaar aan, dat is pure pret. Sleeën op deze banen kan zelfs ’s avonds in het donker.

Fondue eten Saas-Fee gondel
© Saastal Tourismus AG Puzzle Media
Unieke belevenis: Zwitserse kaasfondue in een zwevend gondeltje

Tip 3: Zwitsers culinair genot op grote hoogte

Als je de beroemde Zwitserse kaasfondue eens op een heel bijzondere plek wilt eten, kun je een familie- of candle light fondue gondeltje in Saas-Fee reserveren. Je prikt er je vorkjes in het bubbelende kaaspannetje, terwijl je uitzicht hebt op het prachtig verlichte dal. Als je de kinderen meeneemt in de familiegondel, ligt er allerlei speelgoed klaar om ze lekker bezig te houden. Zo kun jij in alle rust van deze bijzondere avond genieten.

Hooggelegen skigebied Zwitserland Saas-Fee
© Saastal Tourismus AG Puzzle Media
Geweldig skiën in het Saastal

Tip 4: Maak ter plaatse gebruik van de SaastalCard

De SaastalCard is een gastenkaart met meerwaarde! Wie in een van de dorpen van het Saastal overnacht, kan deze gastenkaart bij de accommodatie krijgen. De SaastalCard biedt korting bij tal van winkels, activiteiten en parkeerplaatsen. Die korting kan oplopen tot 30%. Ook kun je met de SaastalCard ter plekke gratis gebruik maken van de PostAuto (lokale bus) in het hele vakantiegebied.

Bovendien bieden ook de skiliften korting als je deze kaart laat zien: kinderen tot 8 jaar skiën gratis als een van de ouders een skipas van minimaal 6 dagen en een SaastalCard heeft. En wie niet skiet maar wel wil wandelen krijgt met de SaastalCard korting op de meerdaagse winterwandelpas. Daarmee kun je zonder skiuitrusting gebruik maken van alle liften.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saas-Fee/Saastal

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.