Skip to navigation Skip to main content
Skiën Familie
© Zillertal Arena

Tijdens een wintersport met kinderen in de Zillertal Arena verveel je je geen moment. Skiën in een van de grootste en meest kindvriendelijke gebieden van Oostenrijk met tal van skischolen, kinderlanden en mooie afdalingen. Maar ook buiten de piste kan jong en oud hier genieten van een heerlijke vakantie. Heb jij binnenkort een wintersport gepland staan in een van de dorpen? Lees dan vooral verder want dit zijn de leukste activiteiten voor families in de Zillertal Arena.  

Op wintersport met familie in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is het grootste skigebied in het Zillertal en strekt zich uit van Zell am Ziller via Gerlos naar Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml. De veelzijdigheid van het skigebied in combinatie met de sfeervolle dorpen, maakt dit al jaren een populaire wintersportbestemming onder Nederlandse wintersporters. Op de 150 kilometer aan pistes kan iedere skiër uit de voeten, van beginner tot expert. Het skigebied is behoorlijk uitgestrekt, waardoor je hier mooie tochten kunt skiën. Naast heerlijke pistes vind je in het skigebied ook tal van fijne berghutten en gezellige après-ski gelegenheden. Voor kinderen zijn er genoeg fijne pistes te vinden en een groot aantal skischolen met veel Nederlandssprekende skileraren. Maar niet alleen op de pistes, ook daarbuiten valt ontzettend veel te beleven voor jong en oud. Benieuwd welke leuke activiteiten met familie er op wintersport te doen zijn in de Zillertal Arena?

Skigebied Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Tips voor activiteiten voor families buiten de pistes

Uiteraard draait een wintersport in de Zillertal Arena om veel meer dan alleen skiën en snowboarden. Ook buiten de pistes zijn er ontzettend veel activiteiten om te doen voor zowel jong als oud. Benieuwd welke activiteiten je op wintersport in de Zillertal Arena met kinderen kunt ondernemen? We hebben een lijstje voor je gemaakt!

1. Rodelen

Een leuk activiteit voor jong en oud is rodelen. Samen op de slee naar beneden glijden en daarna opwarmen met een warme choco in een knusse berghut. De Zillertal Arena biedt zes verschillende natuurlijke rodelbanen in Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml. Rodelen kan hier overdag, maar ook ’s avonds aangezien een aantal rodelbanen ook verlicht is.

Rodelbaan Gerlosstein
© Zillertal Arena

2. Snowtubing

Wie na het rodelplezier nog niet genoeg heeft, kan een nieuwe manier van ultiem sneeuwplezier beleven op de snowtubingbaan in Gerlosstein. In een rubberband daal je via verschillende, speciaal geprepareerde banen van 200 meter lang af naar beneden. En ook handig om te weten, deze activiteit is gratis en kan je zo vaak doen als je maar wilt.

Snowtubing in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

3. Freizeitpark Zell am Ziller

Een leuk uitstapje met de familie is een bezoek aan het Freizeitpark in Zell am Ziller. Dit recreatiepark biedt allerlei manieren van vermaak. Zo kun je onder andere kunstschaatsen, ijshockeyen, tennissen en bowlen. Na afloop kun je in het restaurant terecht voor een lekkere maaltijd als afsluiter van de dag!

4. Winterwandelen: de Almpromenade

Ook te voet valt er in de Zillertal Arena genoeg te beleven. Een leuke wandelroute voor families is de Almpromenade op de Gerlosstein. Dit is een leerzame themawandeling waar kinderen tijdens het wandelen van alles leren over de geschiedenis van het Zillertal in de winter. De route is eenvoudig en ook voor gezinnen met jonge kinderen goed te doen.

Winterwandelen met familie in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

5. De Krimmler Wasserfälle

Vanuit het dorpje Krimml sta je in een mum van tijd onderaan de Krimmler Wasserfälle in Nationaal Park Hohe Tauern. Dit indrukwekkende natuurspektakel met een valhoogte van 380 meter is de hoogste gefaseerde waterval van Europa. Een bijzonder en indrukwekkend uitstapje om te doen met kinderen na een dagje skiën. 's Winters is het natuurspektakel bijna magisch!

Familie avonturen in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is ideaal als je met kinderen op wintersport gaat. Samen met de vrolijke mascotte FUNty ontdekken de kinderen de wintersport. Deze grote vriendelijke gele mascotte is de beste vriend van alle kinderen en verwelkomt je op de pistes van de Zillertal Arena. Er zijn meerdere skischolen met kinderprogramma’s speciaal gericht op gezinnen met kinderen. Skiles volgen kinderen vaak in eigen taal, aangezien er ontzettend veel Nederlandssprekende skileraren aanwezig zijn. Daarnaast zijn er verspreid in het skigebied allerlei leuke funslopes, speedchecks en parken te vinden. Ontdek wie het snelste de snelheidscheck aflegt of wie zonder moeite alle obstakels kan bedwingen.

Mascotte FUNty in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Dit weblog is geschreven in samenwerking met de Zillertal Arena

Winter Isabel

Over Isabel

Voor Isabel is wintersport niet alleen skiën, maar ook een speciaal gevoel. Even nergens aan denken en van de pistes afglijden in het zonnetje. Kaiserschmarrn voor de lunch en meezingen in de après-ski met een biertje in de hand. Heerlijk!