Skip to navigation Skip to main content
Sprong rotsen Kappl freeriden
© TVB Paznaun – Ischgl

Freeriders willen de mooiste freeride gebieden het liefst voor hunzelf houden. Noem daarom vooral niet onze naam, wanneer het ook jou duidelijk is hoe goed je off-piste kunt skiën in Kappl. Deze ‘freeride geheimtip’ in Paznaun biedt geweldige mogelijkheden op en naast de pistes. Alles wat freeriders zoeken, zoals freeride checkpoints en ongerepte berghellingen, vinden ze in Kappl. Wat Kappl nog meer zo ideaal maakt voor freeriders? Lees snel verder!

Kappl: ‘freeride geheimtip’ in Paznaun

Bij Kappl, een familievriendelijk dorpje in Paznaun in Tirol, denk je misschien niet direct aan freeriden. Toch heeft deze bestemming met het skigebied op de flanken van de Alblittköpfe de afgelopen jaren naam gemaakt op dit gebied. De ongerepte backcountry blijkt uitstekend geschikt om te freeriden en er zijn steeds meer specifieke voorzieningen bijgekomen. Inmiddels is Kappl dé ‘freeride geheimtip’ van Tirol. Over de sneeuw hoef je je in dit poederparadijs geen zorgen te maken en een ervaren gids is zo gevonden. Alle mooie off-piste afdalingen zijn bereikbaar vanaf de Alblittkopfbahn (2690 m). Eenmaal bij het bergstation begint het hart sneller te kloppen en het bloed sneller te stromen.

Dame freeriden diepe sneeuw Kappl
© TVB Paznaun - Ischgl
Freerider blauwe jas Kappl
© TVB Paznaun - Ischgl
Freeriders klaar voor off-piste afdaling Kappl
© TVB Paznaun - Ischgl
Freerider gele jas Kappl
© TVB Paznaun - Ischgl
Dorpsfoto met kerk van Kappl in de winter
© TVB Paznaun – Ischgl

Freeriden in Kappl: safety first

Maar controleer voor je je in de diepte stort of je alle voorzorgsmaatregelen hebt getroffen op gebied van veiligheid. Iedereen weet dat off-piste skiën gevaren met zich meebrengt. Ga nooit off-piste zonder de lawine 4-eenheid: lawinepieper, lawineschep, lawinesonde en lawinerugzak met airbag. Ga ook langs het Freeride Checkpoint bij het bergstation van de Diasbahn. Hier krijg je een update over het actuele lawineniveau, de sneeuwhoogte, temperatuur en meer. Ook kun je hier je lawinepieper testen.

Eventtip: Open faces in Kappl

Tijdens het wintersportseizoen van Kappl, dat loopt van 16 december tot 16 april, worden er diverse freeridewedstrijden georganiseerd. Zo vinden hier onder andere de Junior Wereldkampioenschappen freeriden (21.01 – 27.01.2023) en het NK freeriden (11.03 – 18.03-2023 plaats. Ook Open Faces, een freeride evenement waarbij je je kunt plaatsen voor de World Tour, wordt georganiseerd in Kappl. Van 6 tot 8 januari 2023 strijdt men op de flanken de Quellspitze voor de felbegeerde startbewijzen. Als toeschouwer heb je vanaf piste nr. 8 goed zicht op de wedstrijd.

  • Wat: Open Faces Freeride Contest
  • Wanneer: 06.01 - 08.01-2023
  • Waar: Quellspitze

Andere freeride gebieden in Paznaun

En wanneer je toch in Kappl bent, kun je net zo goed de andere freeride gebieden van Paznaun ontdekken. Ischgl presenteert zich als een van de grootste freeride gebieden van Europa en heeft met de Piz Val Gronda (2812 m) een ideale off-piste berg. Ook een afdaling door de Ravaischer Salaas richting Samnaun mag niet ontbreken. In See zijn de Ascherhütten-Kessel, Rossmoos Berg en Medrigjoch goede freeride locaties. In het Silvapark Galtür is er voor freeriders een eigen gebied onder de naam sector 04 ‘Heldenreich’. Waag je onder andere aan de Stamandli trail waarbij je tussen de rotsen skiet.

Finishzone Open Faces Kappl 2020
© TVB Paznaun - Ischgl

Dit weblog is geschreven in samenwerking met TVB Paznaun-Ischgl.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.