Skip to navigation Skip to main content
Landschap Seiser Alm
© Seiser Alm Marketing / Helmuth Rier

Er is geen plek waar je de Dolomieten beter kunt beleven dan op de Seiser Alm in Zuid-Tirol. Op de grootste bergweide van Europa liggen de indrukwekkende Dolomieten voor het grijpen. Overal waar je kijkt steken de spitse, lichtgrijze bergen de lucht in. Of je het skigebied nu per ski’s of op een andere manier ontdekt, een wintersport op de Seiser Alm is een aanrader voor families, actievelingen en levensgenieters.

Ontdek wintersportregio Seiser Alm

Wintersportregio Seiser Alm beschikt over 181 km piste, 80 km aan langlaufloipes en 60 km winterwandelpaden. Voor welke activiteit je ook kiest, je geniet hoe dan ook van een geweldig uitzicht op de indrukwekkende bergmassieven van de Schlern, Plattkofel, Langkofel en de Rosengarten. De Seiser Alm is een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Zuid-Tirol en bovendien schijnt de zon maar liefst 300 dagen per jaar. Vanaf 7 december (tot 11 april 2023) kun je hier weer terecht voor een heerlijke wintersport. Een fijne accommodatie is in de vakantiedorpen Kastelruth, Tiers am Rosengarten, Seis am Schlern, Völs am Schlern en Seiser Alm zo gevonden. Hieronder richten we ons eens niet op de skimogelijkheden, maar op wat er allemaal nog meer te doen is op en rond de Seiser Alm.

80 kilometer aan langlaufloipes

De Seiser Alm is een hotspot onder langlaufers. Het aanbod van langlaufloipes, 80 kilometer om precies te zijn, ligt op een sneeuwzekere hoogte tussen de 1800 en 2200 meter. Alle loipes zijn dubbel of vierdubbel gespoord en perfect onderhouden. Beginner of professional, skating stijl of klassiek, ieder type langlaufer voelt zich hier thuis. Een van de hoogtepunten van het langlaufseizoen op de Seiser Alm is The Moonlight Classic Marathon, een langlaufwedstrijd bij volle maan! Ook zijn er speciale Dolomit Nordicski accommodaties, die op maximaal 300 m afstand van de loipes liggen.

Winterwandelen & sneeuwschoenwandelen

Natuur. Rust. Stilte. Puur genieten. Een wandeling op de Seiser Alm is een ervaring op zich. De Dolomieten zorgen voor een prachtig decor waar je geen genoeg van kunt krijgen. Het aanbod van verharde winterwandelpaden is 60 kilometer en voor sneeuwschoenwandelaars zijn er 50 kilometer aan routes uitgezet. Op de wandelroutes kom je langs diverse berghutten waar je terecht kunt voor een welverdiende pauze.

Twee winterwandelaars Seiser Alm
© Seiser Alm Marketing / Werner Dejori
Langlaufen op de loipes van de Seiser Alm
© Seiser Alm Marketing / Werner Dejori
Eten bij een berghut op de Seiser alm
© IDM Südtirol / Harald Wisthaler
Skigebied Seiser Alm Zuid-Tirol Italië
© IDM Südtirol / Harald Wisthaler
Stoeltjeslift met uitzicht op de bergen Seiser Alm
© IDM Südtirol-Alto Adige / Harald Wisthaler

Rodelen op de Seiser Alm

Of je nu met z’n tweeën, met de familie of met een stel vrienden op wintersport bent, rodelen is altijd een goed idee. Op en rond de Seiser Alm heb je de keuze uit een ruim aanbod van rodelbanen. Al zou je iedere avond van een andere rodelbaan willen afdalen, het is mogelijk. Hieronder vind je de diverse rodelbanen van de Seiser Alm.

Rodelbanen Seiser Alm

Naam

Icaro – Monte Piz
Puflatsch
Molignon
Zallinger
Rungun–St. Zyprian
Haniger Schwaige
Tuff Alm
Hofer Alpl 

Duur afdaling

35 min.
1 uur
1 uur
1,5 uur
22 min.
1 uur en 23 min
45 min.
1 uur en 35 min.

Lengte

1,7 km
1,8 km
2,8 km
2,9 km
800 m
3,5 km
2 km
4,3 km

Startpunt

Stoeltjeslift Monte Piz
Telemix Puflatsch
Mahlknechthütte
Zallingerhütte

Tuff Alm
Hofer Alpl Hütte

Overige activiteiten op de Seiser Alm

Skiën, langlaufen en rodelen op de Seiser Alm zijn wintersportactiviteiten die voor de hand liggen. Maar wist je dat je hier ook kunt schaatsen? Tijdens de wintermaanden transformeert het Völser Weiher meer in een prachtige natuurijsbaan. Schaatsen met op de achtergrond het Schlern-massief zal je niet snel vergeten. Mocht je zelf niet in het bezit zijn van schaatsen, dan kun je deze daar huren. Een ritje met een paardenslee of paragliden behoort ook tot de mogelijkheden.

Skiën Seiser Alm
© IDM Südtirol-Alto Adige / Harald Wisthaler

Dit weblog is tot stand gekomen in samenwerking met IDM Südtirol.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.