Skip to navigation Skip to main content
Oberstdorf 1

Eindelijk is het weer genieten van witte beelden. Ook in de Beierse Allgäu is de winter weer helemaal teruggekeerd. Oberstdorf lijkt op dit moment wel een winters sprookje. Een laag sneeuw in het dorp, op de huizen, bomen, weilanden en pistes: heerlijk! Begint het bij jou ook ineens te kriebelen? Waarom neem je niet een paar vakantie dagen op om er live van te genieten?

Veel verse sneeuw in Oberstdorf

Sinds gisteren komt de sneeuw ook in Oberstdorf met bakken uit de hemel. Er is inmiddels tussen de 15 en 40 cm verse sneeuw gevallen en de komende dagen kan er nog eens ruim 40 cm bijvallen. Vanochtend heeft het nog hard gesneeuwd in het dorp, maar de rest van de dag blijft het droog. Morgenmiddag kan zelfs de zon zich weer even kort laten zien, al is dat niet voor lang. Eind van de middag begint het weer te sneeuwen. Wel ligt de sneeuwgrens een stuk hoger dan vandaag, rond 1300 meter hoogte.

Grensoverschrijdend skiën tijdens je wintersport

Een wintersport in Oberstdorf betekent grensoverschrijdend skiplezier. De Duitse plaats deelt samen met het Oostenrijkse Kleinwalsertal een skigebied met ruim 130 km aan pistes. De 2223 meter hoge Nebelhorn is de huisberg van Oberstdorf en ook de Söllereck (1706 m) en Fellhorn (2058 m) horen bij Duitsland. Vanaf de 2058 meter hoge Kanzelwand ski je zo het Oostenrijkse Kleinwalsertal binnen. Niet alle liften en pistes zijn onderling met elkaar verbonden, maar met de gratis skibus kun je makkelijk heen en weer pendelen.

Zoveel sneeuw ligt er nu in Oberstdorf

Benieuwd naar de actuele sneeuwhoogtes in Oberstdorf en hoe het landschap er nu uitziet? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

 

Oberstdorf

  • Nebelhorn: 50 cm op de piste, 30 cm verse sneeuw
  • Söllereck: 45 cm op de piste
  • Fellhorn: 50 cm op de piste, 30 cm verse sneeuw
  • Kanzelwand: 50 cm op de piste, 30 cm verse sneeuw

Kleinwalsertal

  • Heuberg: 30 cm op de piste, 20 cm verse sneeuw
  • Ifen: 60 cm op de piste, 40 cm verse sneeuw
  • Walmendingerhorn: 50 cm op de piste, 30 cm verse sneeuw
Heini-Klopfer-Skiflugschanze
Heini-Klopfer-Skiflugschanze
Scheibenhaus, Oberstdorf
Webcam Scheibenhaus, Oberstdorf
Fellhorn
Fellhorn
Walmendingerhorn
Walmendingerhorn
Alpe Dornach Oberstdorf
Alpe Dornach Oberstdorf
Söllereck
Söllereck
Jägersberg
Webcam Jägersberg Oberstdorf

Doe een aanvraag bij de VVV van Oberstdorf


Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.