Skip to navigation Skip to main content

De mooiste langlaufloipes in Galtür

Langlaufen bij zonneschijn in Galtür
© TVB Paznaun - Ischgl

Je sporen achterlaten in de bergen van Tirol? Voor langlaufers is er geen betere plek dan Galtür. Aan het einde van Paznaun, hoog in de bergen, ligt deze rustige bestemming met optimale langlaufmogelijkheden. Alles waar fanatieke langlaufers van dromen vinden ze hier. Van een groot loipe-aanbod tot goede faciliteiten en evenementen. In dit weblog lees je alles over langlaufen en de mooiste langlaufloipes in Galtür.

Sporen achterlaten in Galtür

Galtür staat te boek als een van de beste langlaufbestemmingen van Tirol. Het aanbod van 73 km aan loipes is zowel geschikt voor de skating als de klassieke stijl. Dankzij de hoge ligging zijn de sneeuwcondities van de loipes het hele seizoen in orde. Wie nog aan de techniek moet schaven kan terecht bij een van de langlaufscholen en een speciale langlaufaccommodatie is ook zo gevonden. De mooiste langlaufloipes van Galtür hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Langlaufen landschap Galtür
© TVB Paznaun - Ischgl
Langlaufen richting dorp Galtür
© TVB Paznaun - Ischgl
Langlaufen sneeuwlandschap Galtür
© TVB Paznaun - Ischgl
Alleen langlaufen winterlandschap Galtür
© TVB Paznaun - Ischgl
Groep langlaufen Galtür
© TVB Paznaun - Ischgl
  • Hoogteloipe Silvretta Stausee (Vermunt 1 en Vermunt 2)

Wie meters wil maken zit goed op de 18 kilometer lange hoogteloipe naar de Silvretta Stausee. De loipe is toegankelijk met beide stijlen en plakt Route Vermunt 1 en Vermunt 2 aan elkaar. Je start in Wirl en langlauft helemaal door tot Gasthof Piz Buin op de Bielerhöhe. In totaal leg je meer dan 400 hoogtemeters af, dus wie helemaal door wil naar de Silvretta Stausee (2039 m) moet over een goede conditie beschikken. De uitzichten op het stuwmeer en het omringende berglandschap vergoeden veel!

  • Verlichte avondloipe in Galtür

Heb je ‘s avonds nog niet genoeg van het langlaufen? Dan kun je ook in de avonduren nog een rondje maken op de verlichte loipe tussen Galtür en Wirl. De loipe is 2,2 kilometer lang en dagelijks verlicht tot 22.00 uur. Wanneer de nacht over de bergen valt, maak jij nog een laatste tour over de avondloipe. Een geweldige ervaring!

  • Zeinis -Kops Route

De omgeving bij de Zeinisjoch (1842 m) en de Kops Stausee behoort tot de mooiste plekjes van Paznaun. Dankzij de aanwezige loipe heb je de mogelijkheid om dit landschap ook per langlaufski’s te ontdekken. De loipe naar het stuwmeer is 11,5 kilometer lang en start in Galtür Wirl. Je moet 255 hoogtemeters overwinnen om uiteindelijk bij de Kops Stausee aan te komen. Onderweg kom je geen berghutten tegen, dus neem voldoende proviand mee.

Aansluiting op de loipes van Ischgl

Vanuit Galtür heb je via de Tschaffein loipe en Waldloipe ook aansluiting op het loipeaanbod van Ischgl. Via de Mathon loipe en de Ischgl loipe bereik je dit bruisende dorp in Paznaun. Even op krachten komen bij een van de vele restaurants en bars om vervolgens aan de terugweg naar Galtür te beginnen.

Tip: Galtür Nordic Volumes

Hoogtepunt van het langlaufseizoen in Galtür is het Galtür Nordic Volumes evenement. Van 31 maart tot 2 april 2023 staat in Galtür alles in het teken van langlaufen. Wat je van dit evenement mag verwachten? We zetten het programma voor je op een rijtje:

  • 31 maart: Nordic Night Race  + Kids Night Race
  • 1 april: XC Team Realy + langlaufwedstrijd voor scholieren
  • 2 april: Galtür Cross Country Climb
Langlaufen tijdens evenement Galtür Nordic Volumes
© TVB Paznaun - Ischgl

Dit weblog is geschreven in samenwerking met TVB Paznaun-Ischgl.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.