Skip to navigation Skip to main content
Skigebied Alta Badia Zuid-Tirol Italië
© Alta Badia Brand/Alex Moling

Wat de mooiste bergen ter wereld zijn? Na een wintersport in Alta Badia zou je hier zomaar de Dolomieten op kunnen antwoorden. Hier bevind je je in een sprookjesachtig landschap met veelzijdige pistes, tal van winterwandelpaden, langlaufloipes en een heerlijke gastronomie in het dal en op de berg. Tel dit alles plus de unieke Ladinische cultuur bij elkaar op en je begrijpt dat Alta Badia niet zomaar een wintersportbestemming is.

De skitocht der skitochten in Alta Badia

Rode wangen en twinkelende ogen, een afdaling op de pistes van Alta Badia zal de nodige indruk op je maken. Te midden van de UNESCO Dolomieten liggen 130 kilometer aan pistes voor je klaar. Dankzij de aansluiting op andere skigebieden van de Dolomiti Superski regio heb je zelfs meer dan 500 kilometer aan pistes tot je beschikking. De pistes liggen tussen de 1300 en 2778 meter en goede pistecondities zijn gegarandeerd van december tot in april. Ieder type skiër voelt zich hier thuis en ook voor gezinnen met jonge kinderen zijn er genoeg mogelijkheden. Grote trekpleister zijn de vier prachtige skitochten die je hier kunt skiën.

  • Sellaronda: de legendarische Sellaronda staat te boek als de skitocht der skitochten. Je skiet rond het Sellamassief, waarbij je van de full Dolomieten experience geniet. Ook voor de gemiddelde skiër is de bijna 40 km lange tocht prima te doen.

  • Skitocht La Crusc: dat een skitocht niet lang hoeft te zijn om indruk te maken, bewijst de skitocht La Crusc. dit skigebiedje boven La Villa wordt gekenmerkt door het kerkje op een hoogte van 2045 m. De tocht van boven naar beneden is zo’n 4 kilometer lang.

  • Giro della Grande Guerra: skitocht Giro della Grande Guerra situeert zich rond de Col di Lana, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar gevochten werd. Trek voor de ruim 30 pistekilometers zo’n zeven à acht uur uit.

  • Lagazuoi ronde: de Lagazuoi ronde neemt je mee naar de top van de Lagazuoi op 2778 hoogte. Je skiet onder andere op de Armentarola piste (8,5 km), een van de meest indrukwekkende afdalingen van de Alpen is. Hierna volgt een bijzondere ervaring: een paard met wagen sleept je terug naar het skigebied van Alta Badia.

skigebied Alta Badia Zuid-Tirol Italië
© Alta Badia Brand/Alex Moling
Skigebied Alta Badia Zuid-Tirol Italië
© Alta Badia Brand/Alex Moling
Lekker eten op piste skigebied Alta Badia Zuid-Tirol Italië
© Alta Badia Brand/Armin Terzer
Winterwandelen in het landschap van Alta Badia
© ABB / Alex Moling
Skiën op de Piz Sorega in Alta Badia
© ABB / Alex Moling

‘A taste for skiing’ in Alta Badia

Je kunt urenlang kilometers maken op de pistes van Alta Badia, maar een versnelling terugschakelen en tot rust komen op het terras van een berghut is hier ook heel normaal. Een berghut is altijd binnen skibereik en onder de noemer ‘a taste for skiing’ worden er diverse culinaire evenementen georganiseerd. Voor de Gourmet Skisafari hebben diverse (Michelin)chefs een gerecht ontwikkeld die je kunt proeven bij deelnemende berghutten. Ook ‘Sommelier on the slopes’, ‘Wine Skisafari’ en ‘Roda dles Saus’ zijn culinaire aanraders in Alta Badia

Meer dan skiën en lekker eten

Soms lijkt Alta Badia wel alleen om lekker eten en skiën te draaien. Niets is minder waar. Ook voor winterwandelen, langlaufen en rodelen zit je hier goed. Met 80 kilometer aan wandelpaden, 40 kilometer aan langlaufloipes en meerdere rodelbanen zijn er genoeg mogelijkheden. Zorg ook dat je de Enrosadira meemaakt, het moment bij zonsondergang wanneer de toppen van de Dolomieten oranje, rood en paars kleuren. Ook op het gebied van wellness, après-ski en shopping vind je hier de nodige mogelijkheden.

Highlights van Alta Badia op een rijtje

  1. Uitgestrekt skigebied met 130 km perfect geprepareerde pistes.
  2. Centrale ligging aan de Sellaronda en de directe skiverbinding met 500 km pistes in de Dolomiti Superski regio
  3. De unieke landschappen van het UNESCO-werelderfgoed Dolomieten.
  4. De uitstekende gastronomie en de oprechte gastvrijheid.
  5. De Ladinische taal en cultuur.
  6. De Italiaanse charme gecombineerd met alpine flair.
Blij skiën Alta Badia
© ABB / Alex Moling

Dit weblog is tot stand gekomen in samenwerking met IDM Südtirol.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.