26 juni 2017 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

Kamperen in het hooggebergte in het Montafon avondlicht

Het Montafon ligt in het westen van Oostenrijk, in Vorarlberg. In de winter is dit dal geliefd bij veel Nederlanders. De fijne skigebieden en de vriendelijke, relaxte bevolking zorgen ervoor dat veel wintersporters jaarlijks terugkeren naar dit gemoedelijke dal. Maar enig idee hoe leuk het hier is in de zomer? In vorige weblogs kon je al lezen wat je in de zomer kunt doen in de Zonnige rustige bergzomer

Terwijl in veel skigebieden het verschil tussen zomer en winter best heel groot is, valt dit in het Montafon wel mee. Oke, de temperaturen zijn vriendelijk en de bergen zien er zonder een dik pak sneeuw heel anders uit, maar qua drukte is het vergelijkbaar. Het is namelijk nooit echt heel druk in dit Oostenrijkse dal. En dat is precies de reden waarom families zich hier bijvoorbeeld erg thuis voelen. Maar wat doe je hier nou in de zomer? Veel van de onderstaande activiteiten zijn met de bergePLUS kaart, die je krijgt tijdens je vakantie in het Montafon, gratis, of je krijgt een flinke korting.

Lamatrekkingtocht naar de Kristberg

Dit is een leuk uitje voor het hele gezin. Je gaat op excursie naar een lamaboederij waar gids Horst van alles uitlegt over deze slimme dieren. Vervolgens wandel je samen met de lama's naar het hoger gelegen Panoramagasthaus Kristberg, waar je gezellig iets kunt eten en drinken maar ook een mijnwerkersrondleiding kan krijgen. In totaal wandel je zo'n 3 uur met de lama's. Op hun rug zitten kan (helaas?) niet.

Lamatrekkingtocht met kinderen naar de Kristberg

Foto: © Montafon Tourismus GmbH, Roland Fritsch

De Piz Buin beklimmen

De Piz Buin is met 3312 meter de hoogste berg in Montafon en Vorarlberg. En hoe stoer is het om deze top klimmend te bereiken? Het is natuurlijk geen gemakkelijk bergtochtje, je moet in staat zijn een 8 uur durende wandeling over rotsen en de gletsjer vol te houden. Alles dat je ervoor nodig hebt is de juiste kleding en goede bergschoenen, de rest van de uitrusting (klimgordel, stijgijzers en een helm), krijg je in bruikleen van de berggidsen van Montafon. De minimale leeftijd voor deze tocht is 15 jaar.

Alpine Camp

Kamperen in het hooggebergte is een bijzondere ervaring. 's Avonds barbecuen tijdens een indrukwekkende zonsondergang en 's ochtends wakker worden van de opkomende zon. Dit is een speciale belevenis voor jong en oud. Je gaat trouwens comfortabel met een lift omhoog, dus je hoeft niet uren te wandelen voor deze bijzondere overnachting.

Kruidenwandeling met bergontbijt

Deze licht sportieve wandeling start vroeg in de ochtend. Terwijl je in 2 uur zo'n 700 hoogtemeters aflegt, vertelt een berggids je van alles over de natuur en de kruiden die je onderweg tegenkomt in de bergen. Eenmaal boven bij de Nova Stoba, wacht een heerlijke bergbrunch op je en een waanzinnig mooi uitzicht.

Kruidenwandeling met bergontbijt in het Montafon

Foto: © Montafon Tourismus GmbH, Patrick Sealy

Silvretta e-bike safari

Een

Aktivpark Montafon

Zoals de naam al doet vermoeden kun je in het Aktivpark Montafon lekker actief bezig zijn. Er is een skatepark, een voetbalveld en een atletiekbaan. Maar je kunt er ook heerlijk genieten van de zon en zwemmen in het Alpenbad. In het Aktivpark Montafon vermaken je kids zich de hele dag, terwijl jij geniet van de heerlijke bergwereld om je heen.

Aktivpark Montafon, zwembad in de zomer

Ben jij in de zomer wel eens in de Alpen geweest?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen