Skip to navigation Skip to main content

Ischgl: wat doe je daar nou in de zomer?

Ischgl is een razend populaire en levendige wintersportplaats in de winter met een geweldig skigebied, de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Maar, wat doe je daar nou in de zomer? En wat voor sfeer hangt er dan in Ischgl? Heel anders dan in de winter, dat kan ik je in ieder geval alvast verklappen. Maar saai is het er allerminst! Je kunt er veel (outdoor) activiteiten ondernemen, die geschikt zijn voor adrenalinejunkies, maar ook voor mensen die het liever iets relaxter aan doen. Vorige maand kon je lezen wat je in de Zillertal Arena kunt doen in de zomer, deze keer is de beurt aan Ischgl!

Ischgl is heerlijk rustig in de zomer

In de winter is Ischgl een druk en gezellig wintersportoord. Het grote en afwisselende skigebied en de bruisende après-ski in het dorp trekken veel internationale wintersporters aan. Eén ding is zeker: in de winter kom je hier niet voor je rust. In de zomer heerst er echter een hele andere sfeer in het Oostenrijkse dorp. Het is er rustig, maar nog steeds gezellig. Na een dag in de buitenlucht genieten toeristen van een drankje op een van de terrassen of gaan nog even winkelen. De feestsfeer die hier in de winter hangt, is er in de zomer totaal niet. Ook is het publiek anders in de zomer, er zijn bijvoorbeeld veel meer families met kinderen.

De Kuhstall is gewoon open in de zomer, maar geen mensenmassa's; 'slechts' een Ferrari en enkele mountainbikes

Culinaire Jakobsweg: wandelen en eten op sterren niveau

Houd jij van lekker (culinair) eten en wandelen? Dan zit je in Ischgl en omgeving helemaal goed! Hier kun je elke zomer de culinaire Jakobsweg lopen (of mountainbiken). In 5 berghutten in het Paznauntal, het dal waarin Ischgl ligt, worden gerechten geserveerd die zijn samengesteld door bekenden sterrenchefs uit heel Europa. Jaarlijks worden deze sterrenchefs naar het dal gehaald om een bijzonder gerecht met plaatselijke ingrediënten te maken. Deze gerechten worden vervolgens de hele zomer geserveerd in de berghutten voor een normale prijs (rond de € 15,-). Ik heb deze culinaire Jakobsweg tweemaal mogen meemaken en ik vind het echt een aanrader!

Motorrijden over de Silvretta Alpenstrasse

Motorrijden in de bergen heeft best wat overeenkomsten met skiën; snelheid en mooie bochten draaien. Heb jij je motorrijbewijs dan kun je je hart ophalen in de omgeving van Ischgl. Een tip is de Silvretta Hochalpenstrasse op de motor. Heb je nou geen zin om je motor mee te nemen op een aanhanger of het hele eind naar de Alpen te rijden, dan is er in Ischgl het High-Bike Testcenter. Hier kun je de nieuwste motoren huren voor een dag, inclusief motorkleding en helm. Je hoeft dus niks mee te nemen en kunt toch veilig op pad.

Met de motor naar de ruim 2300 meter hoge Idalp in Ischgl (Foto: © Tourismusverband Paznaun – Ischgl)

Ischgl Sky Fly: vliegen over de bergen

De Ischgl Skyfly is een 2 km lange zipline die zowel in de winter als zomer geopend is. Het leuke van deze zipline is dat je met z'n tweeën naast elkaar kunt afdalen. Op het traject zweef je hoog boven het dal en kun je snelheden tot wel 84 km per uur behalen. Het bestaat uit in totaal 3 ziplines, die je achter elkaar aflegt.

Relaxen: in de zomer kan het wel...

De slogan van Ischgl luidt: Relax if you can... en eerlijk is eerlijk, dit is in de winter best moeilijk. Het dorp is dag en nacht in beweging, maar dat is dus in de zomer wel anders. Wat is er lekkerder dan een dagje te relaxen bij het zwembad of een bergmeertje? Lekker met een boekje ontspannen en languit in de zon? En ondertussen genieten van het prachtige berglandschap...lekker hoor!

Heerlijk chillen in het zwembad in Ischgl

Mountainbiken: gewoon met je fiets in de skilift

In de zomer is het skigebied van Ischgl een waar mountainbikeparadijs. Er zijn maar liefst 38 tochten uitgezet in 3 verschillende moeilijkheidsgraden, net als in de winter: blauw, rood en zwart. Ben je wat minder sportief of houd je niet zo van klimmen op de fiets, dan kun je er voor kiezen met je mountainbike in de gondellift te stappen of een e-mountainbike te huren. Ook kun je bij speciale bikescholen de fijne kneepjes van de mountainbiketechniek leren.

Voor de kids: Vider Truja en de Wasserspielplatz

Voor kleine en grotere kids is er de hele zomer genoeg te doen en te beleven in Ischgl en omgeving. Er zijn speciale kidsprogramma's voor kinderen tot 10 jaar en pubers van 11 tot 16. Avontuur en actie worden gecombineerd met leerzame elementen. Bij het bergstation van de Idalp ligt het 'Erlebnispark Vider Truja'. Via een speciale wandeling word je rondgeleid en krijg je allerlei interessante weetjes over water. Daarnaast is er een blotevoetenpad en de mogelijkheid om te barbecuen.

De Friedrichshafener Hütte op een mooie zomerse dag

Wandelen: rustig in het dal of uitdagend naar de top

Net als de meeste skigebieden in de zomer, is het ook in Ischgl geweldig wandelen op ruim 1000 km aan wandelpaden. Je kunt ervoor kiezen stukjes met een skilift af te leggen, zodat je niet zoveel hoeft te klimmen, maar je kunt ook prachtige tochten maken buiten het skigebied. Zo is een wandeling naar de Friedrichshafener Hütte: de mooiste berghut van Ischgl/Paznaun een mooie en niet al te moeilijke tocht en ook Heidelbergerhütte in Zwitserland is een aanrader. Een andere highlight voor wandelaars is de Paznauner Höhenweg.

Heb jij wel eens een skigebied bezocht in de zomer?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.