5 juni 2017 door Thijs in 'Materiaal''

Skischoenen trends: topmodellen skiseizoen 2017/2018

In de zomer zit de wintersportindustrie niet stil, alle merken bereiden zich voor op het volgende seizoen. Wanneer iedereen terug is van zomervakantie en het vizier op de skivakantie gaat, staan de nieuwste producten met de laatste ontwikkelingen in de winkel. Op het gebied van skischoenen vallen er ook ieder jaar weer veranderingen te bespeuren. Waar de skischoenen vroeger zwaar en hard waren, zijn ze tegenwoordig steeds lichter, flexibeler en voorzien van technische vernuftigheden. In dit weblog presenteren we de meest innovatieve skischoenen voor het komende wintersportseizoen 2017/2018.

Skischoen nieuws vanaf de ISPO

Op de internationale sportbeurs voor materiaal en mode, kortweg ISPO, in München worden ieder jaar de nieuwste innovaties uit de skiwereld gepresenteerd. De nieuwste ski's worden nog lichter om te skiën en gelijktijdig ook vergevingsgezinder. Op het gebied van skischoenen zien we de trend dat fabrikanten voor een nog betere krachtoverbrenging zorgen bij een licht gewicht. Daarnaast zijn er nieuwe modellen met interne verwarming, veelzijdige beginnersschoenen en damesboots die zich perfect aan de voet aanpassen en zijn voorzien van lamswol. De onderstaande skischoenen zijn allemaal onderscheiden met een ISPO-award.

Skischoen nieuws vanaf de ISPO

#1. Allmountain skischoen: Dalbello Panterra 130

De Dalbello Panterra 130 is de perfecte allmountain skischoen, die zowel op de piste als daarbuiten presteert. Door de flex van 130 wordt ook bij een sportieve skistijl de stabiliteit gegarandeerd. De skischoen is geschikt voor een breed publiek en het ski-hike mechanisme aan de achterzijde zorgt dat de wandeling naar de skilift of de hike naar die mooie off-piste afdaling comfortabeler verloopt.

Allmountain skischoen: Dalbello Panterra 130

© Dalbello

#2. Dames skischoen: Tecnica Mach 1 Pro W LV

De Tecnica Mach 1 Pro W LV is een van de beste skischoenen voor vrouwen en heeft hiermee ook een ISPO-award 2017/2018 gewonnen. De schoen heeft een flex van 115 en er kan hierdoor op een sportieve manier mee geskied worden. Aan de binnenzijde zorgt het lamswol dat de voeten ook bij temperaturen onder nul warm blijven.

Dames skischoen: Tecnica Mach 1 Pro W LV

© Tecnica

#3. Freeride skischoen: Nordica Strider Pro 130 DYN

De Strider Pro 130 DYN van Nordica is een functionele, technische skischoen om mee door de diepe sneeuw te skiën. Zolen voorzien van een geribbeld profiel zorgen in combinatie met het ‘Hike and Ski’ mechanisme voor comfortabel hiken buiten de piste. Zodra de schoen in de binding zit, laat hij zijn ware aard zien en kun je er volle bak mee afdalen.

Freeride skischoen: Nordica Strider Pro 130 DYN

© Nordica

#4. Toerskischoen: Scarpa Maestrale RS2

De stabiele Maestrale RS2 skischoen van Scarpa is gemaakt om mee te klimmen en af te dalen door de backcountry. Zowel berg op lopend, als in de afdaling is het een echte performance schoen. De thermo vervormbare binnenschoen valt optimaal aan de voet aan te passen en zorgt daarbij voor een optimale pasvorm.

Skitoer skischoen: Scarpa Maestrale RS2

© Scarpa

#5. Verwarmde skischoen: K2 Spyne 120 Heat

Tijdens het skiën is er niks vervelender als een slecht zittende skischoen of koude voeten. Beide behoren met de Spyne 120 Heat van K2 tot de verleden tijd. Waar andere verwarmde skischoenen alleen de zool verwarmen, zijn bij dit model de warmte elementen in de complete binnenschoen geïntegreerd. Door een flex van 120 slaat de Spyne ook een goed figuur op het gebied van krachtoverbrenging en controle.

Verwarmde skischoen: K2 Spyne 120 Heat

© K2

#6. Toerskischoen: Scott Sports S1 Carbon Ski Boot

De lichte Sports S1 Carbon skischoen van Scott is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Het instapmodel beschikt over een optimale bewegingsvrijheid, maar biedt tegelijkertijd ook stabiliteit. De switch van walk- naar skimodus zit niet zoals bij de meeste toerschoenen aan de achterzijde, maar aan de voorzijde. De stijve, maar comfortabele carbon skischoen zorgt tijdens het afdalen voor een nauwkeurige en direct krachtoverbrenging op de ski’s.

Skitoer skischoen: Scott Sports S1 Carbon Ski Boot

© Scott

#7. Skischoen pasvorm: Fischer Sports Vacuum

De Fischer Sports Vacuum technologie bestaat al een aantal jaren, maar wordt steeds verder geperfectioneerd. Het apparaat van Fischer scant en meet de voet en kan op basis daarvan een 3D-tekening maken. Uit de virtuele databank kan vervolgens een skischoen gekozen worden, die perfect bij de driedimensionale voet past.

Skischoen pasvorm: Fischer Sports Vacuum

© Fischer

Binnenschoen aanpassen: waarom is dat zinvol?

Het meetapparaat van Fischer kan een realistische 3D-afdruk maken van de voet. Vervolgens kan men de skischoen uitzoeken die optimaal bij de voet past. Tijdens de eerste dagen dat je gebruik maakt van de skischoen kunnen er nog drukpunten ontstaan. Na het inlopen en inskiën kunnen de schoenen individueel aan de voet aangepast worden. Thermo vervormbare binnenschoenen worden met behulp van warmte aan de vorm van de voet aangepast en garanderen een perfecte pasvorm. Ook de buitenschaal kan gedeeltelijk worden vervormd en wijder gemaakt worden. Een perfect zittende skischoen zorgt voor een optimale controle van de ski’s en krachtsoverbrenging.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen