9 januari 2018 door Marije in 'Tips''

5x lekker eten op de piste in Les Portes du Soleil

Lekker eten op de piste in Les Portes du Soleil. Het kan je niet ontgaan zijn dat ik een enorme smulpaap ben. Voor mij is wintersport dan ook onlosmakelijk verbonden met veel en lekker eten. Ik kan er dus ook echt van balen als ik - op welke manier dan ook - ergens terecht kom waar ik niet lekker kan eten. Ik ski gerust met een knorrende maag door tot ik het tentje heb gevonden waar je wél goed kunt eten. Bij deze restaurants op de piste in Les Portes du Soleil is dat gelukt.


#1. Alpage Lapisa – Champéry

Dit kleine restaurant, dat ook een herberg is, ligt in het Zwitserse Champéry. Als je de Ripaille-Grand Paradis skiet, kom je langs Lapisa. Als je goed oplet zie je de bordjes al vrij snel. Verwacht hier geen uitgebreid menu. Bij Lapisa eet je kaas, pasta of soep, meer is er niet. Ben je klaar met eten, dan word je met een sneeuwscooter weer terug naar de piste gebracht. Reserveren is handig!

#2. La Cremaillere – Montriond / Les Lindarets

Het ‘geitendorp’ Les Lindarets moet je even zien te vinden. Het pad waarover je skiet richting Montriond leidt langs een aantal restaurants, waarvan La Cremaillere er één is. Wil je goed en vrij uitgebreid eten, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik vond het er zelf vrij prijzig maar ik at er wel echt een goeie steak!

Steak in La Cremaillere – Montriond / Les Lindarets

#3. Chez Bob et Annie Les Clarines – Montriond / Les Lindarets

Het restaurantje in de bocht van Les Lindarest is iets vriendelijker voor je portemonnee. Ondanks dat het geitendorp goed verstopt zit, is het bij Bob en Annie altijd druk. Dat snap ik wel, je krijgt er namelijk lekker en veel eten en dat voor een heel goede prijs. Ze hebben hier een vrij uitgebreide kaart en ook een daghap. Als het druk is kan het zijn dat je lang moet wachten, maar dat is niet erg als je in de tussentijd van de zon kunt genieten.

#4. Chez Flo - Avoriaz

Chez Flo ligt direct aan de piste onderin Avoriaz met een terras in de zon. Hier heb je van die fijne ligstoelen waar je een beetje weg kunt dommelen… Muziekje, zonnetje, een lekker drankje, wat wil een mens nog meer? Nou eten bijvoorbeeld? Ook daarvoor ben je bij Chez FLo op de goeie plek! Ze hebben hier een vrij uitgebreide kaart met salades, pasta, broodjes, traditionele gerechten en véél verschillende croûtes au fromage (met geitenkaas!). De koffie van Flo smaakt ook goed!

Lekker eten in Les Portes du Soleil

#5. Chez Crépy – Châtel

Bij Chez Crépy vind je de authentieke en gezellige sfeer van een berghut met véél hout. Binnen is een grote open haard en buiten een groot terras. Aan iedereen is gedacht, want je kunt kiezen uit de bar, de self-service en het restaurant. Heb je zin in een typisch Savoie gerecht en goede wijn? Chez Crépy vind je bovenaan de Pierre Longue in Châtel.

Heb jij nog tips voor lekker eten op de pistes van Les Portes du Soleil, laat dan een reactie achter. Klik hier hier voor de beste pistes van Les Portes du Soleil

door Thijs - Webredactie Snowplaza op 10 januari

Bedankt voor je reactie Jacco! Ook een hele fijne berghut!Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.