15 maart 2017 door Marije in 'Reisverslagen''

Morzine mistig

Wie Snowplaza in de gaten houdt weet dat ik Morzine in Les Portes du Soleil was. De eerste dagen was het daar met de sneeuwstormen nogal een avontuur. De tweede helft van de week bracht daar verandering in. Ik kan wel zeggen dat ik in één week alle sneeuwcondities en weersomstandigheden heb meegemaakt. Na alle sneeuw begon op vrijdag namelijk eindelijk de zon te schijnen, yes! Dat is skiën zoals het bedoeld is, of niet? Ook ben ik eindelijk afgedaald van 'De Muur' en is er weer de nodige kaas gegeten. Een week vol uitersten, maar wel een fantastische week!

Niet weer skiën in de regen

Als we donderdag opstaan regent het. Alweer. De moed is inmiddels in mijn skischoenen gezakt, maar ik vertrek wel richting Avoriaz. Als we vanuit Avoriaz in de stoeltjeslift naar boven gaan zitten we in complete mist. We zien de piste niet ver onder ons niet eens. We besluiten om te kijken hoe het in Zwitserland is. In de stoeltjeslift over de Mur Suisse / Pas de Chavanette besluiten we om hem te gaan doen. Door de verse sneeuw ligt hij er goed bij, zien we vanuit de lift. We hebben stiekem ook al behoorlijk wat mensen aangemoedigd, zo veilig vanuit de lift, dus nu is het ook wel echt onze beurt.

Debuut op 'de Muur'

Omdat de piste altijd behoorlijk gehavend is wanneer wij er zijn (in maart) heb ik hem nog nooit gedaan, maar achteraf vond ik het echt enorm meevallen! Ja het bovenste stuk is bizar steil en de buckels hoger dan jijzelf. En op een gegeven moment kom je in een supersmal stuk waar je bijna geen bochten kunt maken. Oké, dit is eigenlijk een hele moeilijke piste. Maar ik vond het gaaf! Het blijft de hele dag bewolkt, maar het zicht is ondanks dat goed en de pistes liggen er goed bij. Al met al een fijne dag!
’s Avonds gaan we eten bij La Chamade, waar we kaas, kaas en kaas eten. Een aanrader, als je van kaas houdt! Bij La Chamade heb je ook een heel uitgebreide wijnkaart, dus niet alleen voor kaas- maar ook voor wijnliefhebbers!

Debuut op

Kaas bij La Chamade

De zon breekt door

Vrijdag schijnt de zon! Ein-de-lijk! Ik schiet mijn hele camera vol met fijne plaatjes van de blauwe lucht. Dit is skiën zoals skiën bedoeld is! Maar 'Meine Gute' wat zijn de pistes ijzig! Ik heb heerlijke lichte ski’s waarmee ik buckels heel soepel pak, maar op de harde pistes ben ik compleet stuurloos. Als ik om mij heen kijk hebben wel meer mensen er last van en dat maakt het wel weer grappig. Alsof iedereen nog wel een skilesje of 100 kan gebruiken. Vanwege het ijs blijven we iets lager, daar was het echt goed toeven! Als we terugkomen in Morzine is alle verse sneeuw alweer weg.

De zon breekt doo

Met 100 km/h over Châtel

De volgende dag zijn de pistes een stuk aangenamer! En het weer is nog steeds perfect. Ik weet het Franse woord voor 'Kaiserwetter' niet, maar dat zou heel toepasselijk zijn. Geen wolkje aan de lucht! Om dat te vieren gaan we ziplinen in Châtel, bij de Fantasticable. Je vliegt dan in een tuigje over het stuk waar alle restaurants en liften zijn, heel gaaf! Ook al sjees je met 100 km/h door de lucht, het voelt toch heel ontspannen. Voor € 25,- kun je dit ook meemaken, dit is wel een aanrader!

Met 100 km/h over Châtel

Burning legs sentation

Na het ziplinen gaan we lunchen bij één van onze favorieten in Les Lindarets: Chez Bob et Annie. Hun terras ligt heerlijk in de zon en je kunt er voor een goeie prijs lekker eten (Morzine. Dat is nog wel een hele klus: burning legs sentation guaranteed! Ondanks dat (ik heb zelf nooit last van slushy sneeuw) is het echt een súper mooie skidag! Best wel sip ben ik dan ook als we staan te wachten op het busje. Ik wil nog niet naar huis! Maar Morzine, I’ll be back!

Meer informatie over Morzine

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen