5 maart 2017 door Yvonne in 'Reisverslagen''

Een aantal weken geleden bezochten we het bekende en prachtige dorp Kitzbühel. Helaas hadden we zowel geluk als ongeluk met het weer, want het bleef maar sneeuwen! Dit zorgde natuurlijk voor een heerlijk pak verse poedersneeuw, maar helaas ook voor wolken en een grijze lucht. We zijn op onderzoek uitgegaan in het dorp en in het skigebied Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki. In bovenstaande video kun je onze bevindingen bekijken en geven we je 5 tips voor jouw wintersport in Kitzbühel.

#1. Piste: de familie Streif

Klinkt de naam Streif bekend? Dat kan kloppen! De Streif piste is namelijk de piste waar elk jaar de wereldberoemde Hahnenkamm-rennen plaatsvinden. En nou hoor ik je denken, is dat de pistetip? Voor de niet-professionele skiërs is er de familie Streif. Deze piste is een rode versie van de westrijdpiste. Je volgt in principe dezelfde route, maar de moeilijke, zware stukken hebben een rode variant. Maar, verkijk je er niet op, het is nog steeds een pittige piste!

#2. Pisterestaurant: de Seidlalm

Ben je op de Streif? Stop dan halverwege even bij de Seidlalm! Afgelopen jaar is deze oude berghut overgenomen door drie dames uit Kitzbühel. Samen hebben ze de hut een make-over gegeven en omgetoverd tot een moderne en knusse hut, met een traditionele look-and-feel. Tijdens lekker weer kun je op het terras genieten van het uitzicht onder het genot van één van de fijne traditionele gerechten, soep of een hamburger.

#3. Na het skiën: ritje met een paardenkoets

Zoals je op de video kunt zien, was het weer tijdens ons bezoek niet al te best. Vandaar dat we besloten om een ritje met een paardenkoets te gaan maken! Even lekker ontspannen in de koets onder dekentjes en schapenvachten. Ongeveer een uurtje word je rondgereden tijdens een leuke tour door het oude centrum en de omliggende wijken. Je vindt de paardenkoetsen her en der in het centrum, of je kunt van tevoren reserveren.

#4. Après-ski: The Londoner

Kitzbühel is zeker geen kleine bestemming. Hierdoor is er qua après-ski een ruime keus. Bars, clubs en cafés vind je hier in het skigebied, onderaan de lift en in het centrum. Onze keus viel op The Londoner. Zoals de naam al verklapt is dit een echte engelse pub: bier en live muziek!

#5. Restaurant: Rosi's Sonnbergstuben

Zin in heerlijk eten en een bijzonder avondje uit? Dan moet je zeker naar Rosi's Sonnbergstuben! Dit restaurant ligt een aantal kilometer buiten Kitzbühel, op de Bichlalm. Rosi's Sonbergstuben heeft een grote groep vaste en beroemde gasten. Er zijn zelfs veel vaste gasten die hun bruiloft bij Rosi's hebben gehouden! Waarom? Omdat het eten hier héérlijk is, de sfeer gezellig en natuurlijk: Rosi, de zingende waardin!

Dit waren onze tips voor een wintersport in Kitzbühel. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen