23 maart 2017 door Marije in 'Skigebieden onder de loep''

Persoonlijk vind ik de skilift de beste uitvinding ooit. Een voorwerp dat je met ski’s en al weer bovenop de berg zet, zodat je weer lekker naar beneden kunt skiën. Niks mis mee zou je zeggen! Toch vinden sommige mensen het jammer om weer bij een skilift aan te komen, omdat dat betekent dat je toch even van het skiën onderbroken wordt. Ondanks dat het in de lift toch ook best gezellig kan zijn. Ben jij geen fan van al dat liften en ski je het liefst alleen maar #1. Breuil-Cervinia – Piccolo Cervino

Deze afdaling staat ook in het lijstje met

© Archivio fotografico Cervino SpA

#2. Arabba-Marmolada - La Bellunese

Wil je een mooie lange afdaling die niet al te moeilijk is, dan zit je hier op de juiste plek! Een spectaculaire piste die begint op de Marmolada gletsjer en eindigt in het dal van Malga Ciapela. Mooi uitzicht gegarandeerd!

#3. Bormio & Santa Caterina – Stella Alpina & Stevio

Ook dit is een niet al te moeilijke, maar lange afdaling. Je start op een hoogte van 3012 op de Stella Alpina piste en vervolgens ski je op de wereldberoemde Stelvio piste naar het dal. Deze piste is niet alleen bekend omdat hij ’s avonds verlicht is, maar vooral omdat het Wereldkampioenschap skiën al twee keer heeft plaatsgevonden op deze piste.

bormio

#4. Val di Fiemme & Obereggen – Olimpia

Deze zwarte piste heeft een lengte van 7,5 kilometer en is vooral geliefd bij gevorderde skiërs. Op sommige stukken is de hellingsgraad 50%, dus een beetje ski-ervaring is wel gewenst. De afdaling is verdeeld in 3 delen (Olimpia 1, 2 en 3) en een groot deel ervan is omringd door bos. Gaaf!

  • Lengte: 7,5 kilometer
  • Level: zwart
  • Beginpunt: Alpe del Cermis (2250 meter)
  • Eindpunt: Fondovalle-Doss Laresi (850 meter)

#5. Alta Badia - Armentarola

De Armentarola start vanaf de top van de Lagazuoi op 2778 meter. Een prachtige rode piste met een lengte van 8,5 kilometer. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Fanes vallei. Het leuke van deze lange piste is, dat wanneer je beneden komt, je op een hele originele manier naar de lift word gebracht. Namelijk met een paard!

  • Lengte: 8,5 kilometer
  • Level: rood
  • Beginpunt: Lagazuoi (2778 meter)
  • Eindpunt: Sass Dlacia (1400 meter)

langazuoi

Welke pistes heb jij wel eens geskied? Of heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen